A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Kánikula van: az idősekre és a gyerekekre fokozottan kell figyelni

Vágólapra másolva!
Tovább folytatódik a fülledt meleg idő. Koncentrációs zavarok, fáradtság jelentkezhet. Az erős UV sugárzás miatt a szabadban tartózkodók a déli órákban húzódjanak klimatizált helyiségbe.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Kedden változékonyra fordul időjárásunk, az egyre erősödő nappali felmelegedést helyenként kialakuló záporok, zivatarok frissítik fel. Frontmentes napra készülhetünk, de a 30 fok feletti hőmérsékletet a kánikula érzékenyek nehezen tolerálják. Szokatlan fáradtságot, kimerültséget tapasztalhatnak. A meleg idő negatívan hat a koncentráló képességre, a közlekedésben és a háztartásokban is szükséges az elővigyázatosság. A déli délutáni órákban az UV sugárzás erős lesz, fokozott a bőrégés veszélye. A nagy meleg az idős emberek szervezetét kimeríti, a napi bevásárlásaikat a kora reggeli, vagy a kora esti órákra időzítsék. A gyerekeket is inkább a reggeli késődélutáni órákba vigyék a szabadba, de kalapot, napvédő termékeket még akkor is szükséges használni. A szabadban dolgozók gondoskodjanak a bőséges folyadékpótlásról, igyekezzenek kerülni a hideg folyadék bevitelét. Hűsítőként húzódjanak klimatizált helyiségbe.

Szerdán folytatódik a kánikulai idő. Fronthatásra továbbra sem kell számítani. A nagy meleg miatt továbbra is fokozottan kell vigyázni a szabadban tartózkodás alatt. A hirtelen jött felmelegedésben gyakrabban alakulnak ki a megfázásos jellegű panaszok, ajánlott az immunrendszer támogatása, a citromos italok kellemes hűsítők ebben a nagy melegben.

Csütörtökön is csak néhány gomolyfelhő zavarhatja meg a napsütést, továbbra is kitart a kánikula. Gyenge melegfronti hatás érvényesül, az erre érzékenyek fejfájást, vérnyomás ingadozást tapasztalhat. Erősödhetnek a gyulladással járó panaszok, és a vérzéses kórképek.
A levegő porszintje kissé emelkedett a légszennyezettség alacsony marad. A pollenkoncentráció növekszik, országszerte a fűfélék, a lórom, a útifű és a pázsitfűfélék okoznak panaszt az erre érzékenyeknek.
______________________________________________________________
Küldd be fotóidat a foto@ozonenetwork.hu-ra! • Töltsd fel filmjeidet a Videára!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!