A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Hétvégén már kellemes, frontmentes idő várható

Vágólapra másolva!
Pénteken még változékony időre számíthatunk, de hétvégére megérkezik az igazi nyár. Jó élettani hatásokra, de magas UV-sugárzásra készülhetünk.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Pénteken kettős fronthatás fogja terhelni szervezetünket. A hőmérséklet tovább közelíti az ilyenkor megszokott értékeket. Záporok környezetében a megnövekedett páratartalom miatt a szívbetegek nehézlégzése fokozódhat. Akik a hidegfrontra érzékenyek, fejfájással, görcsös ízületi panaszokkal küzdhetnek a nap folyamán. A melegfrontra érzékenyeknél viszont a gyulladásos tünetek kerülnek majd előtérbe. Ők fogyasszanak B2 vitamin tartalmú, illetve lúgos kémhatású ételeket a nap folyamán. A változékony idő miatt hangulatingadozás is előfordulhat. Érdemes pár percet relaxálni és sok folyadékot fogyasztani.

Szombaton nem várható fronthatás, az esős időszaknak is vége szakad a hétvégén. Igazi szép kora nyári idő várható. Tervezzünk bátran szabadtéri programokat. Sétáljunk, töltődjünk fel napsütéssel az esős, borongós napok után. A levegő porszintje és a légszennyezettség alacsony marad. A sok csapadéknak köszönhetően a pollenkoncentráció is igen alacsony, főként a Dunántúlon. Az allergiásoknak kedvez most az időjárás.

Vasárnap folytatódik a nyárias, frontmentes idő, tovább melegszik a levegő, alig lesz felhő az égen. Ajánlott természetes anyagokból készült, lenge ruhákat viselni, hiszen a hőmérsékletek helyenként már a 30 fokot is megközelíthetik. Az erős napfény azonban veszélyes, mert magas lesz az UV-sugárzás. Az érzékeny bőrűek ne tartózkodjanak sokáig a napon, illetve használjanak magas faktorszámú fényvédő krémet. Érdemes kalapot vagy kendőt használni a napszúrás ellen.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!