A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A berobbanó meleg megterhelő a szívbetegek számára

Vágólapra másolva!
A héten visszatér a kánikula, ami főként a szív és keringési betegek számára megterhelő. Ajánlott naponta 2-3 liter folyadékot fogyasztani, valamint a szabadban tartózkodáskor a napszemüveg, könnyű nyári kalap és fényvédő termékek használata.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Keddtől csapadékmentes, nyári meleg időre készülhetünk. Frontmentes, fülledt idő terheli a szervezetünket, ami koncentrációs zavarokban is megnyilvánulhat, ha felkészülünk rá, odafigyeléssel megelőzhetőek a balesetek. A szívbetegek nehezen viselik ezt az időt, ők az étkezésükkel is járuljanak a szervezetük optimális működéséhez. Megkezdődött a szünidő, a nyári meleg időben a gyerekek is figyelmetlenebbek, a közlekedés során vegyük ezt figyelembe. A berobbanó melegben a kórokozók is gyorsabban szaporodnak, ilyenkor gyakrabbak a felső légúti megfázásos jellegű megbetegedések. A szervezet immunrendszerét citrusfélék fogyasztásával erősíthetjük, de a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz szükséges a friss zöldségek és gyümölcsök fogyasztása.

A levegő porszintje és a légszennyezettség alacsony. A pollenkoncentráció viszont egyre növekszik, a Dunántúlon erősebb, de országszerte a lórom, az útifű és a bodzafa virágpora okozhat panaszokat az allergiásoknak.

Szerdán már 30 fok feletti hőmérsékletre készülhetünk, fronthatással továbbra sem kell számolni. A nap káros hatásai ellen napszemüveggel, könnyű nyári kalappal, fényvédő krémekkel védekezzünk. Figyelni kell a folyadékpótlásra, a kávé vízhajtó hatása miatt nem ajánlott, de egy frissítő limonádé jólesik a melegben. A szabadban dolgozók napközben többször menjenek hűtött helyiségben a túlhevülés elkerülése érdekében, illetve gondoskodjanak a bőséges folyadékbevitelről.

Csütörtökön is marad a kánikula, csapadék nem várható. Fronthatás nem terheli a szervezetet, de a nagy meleg okozhat álmosságot, koncentrációs zavarokat. A mérsékelt szél enyhíthet némileg a forróságérzetünkön. A déli, koradélutáni órákban ajánlott a szabadban tartózkodás mellőzése.
_________________________________________________________________________
Küldd be fotóidat a foto@ozonenetwork.hu-ra! • Töltsd fel filmjeidet a Videára!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!