A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Sokat a fájhat a fejünk a héten a fronthatások miatt

Vágólapra másolva!
Front frontot követ a következő három napban, az időjárás-érzékenyek megterhelő időszak elé néznek. Holnap kettősfronti, csütörtökön gyenge melegfronti, pénteken gyenge hidegfronti hatás várható. A csapadékra érzékenyek panaszai is állandósulhatnak a héten.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Szerdán kettősfronti hatás várható, főként az ország keleti felében kell csapadékra számítani. Az itt élők mindenképp vigyenek magukkal esernyőt, ha elindulnak otthonról. A hőmérséklet még mindig elmarad a sokéves átlagtól, de a továbbiakban egyre inkább az évszaknak megfelelő tartományban fog alakulni. A kettősfronti hatás miatt a frontérzékenyek fokozott fejfájással, fáradtsággal, vagy épp ingerlékenységgel küzdhetnek a nap folyamán. Bár nem lesz nagyon meleg, azért ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelről a nap folyamán, mivel a kiszáradás növeli a fejfájás kockázatát.


Mindenféle fronthatás lesz a héten

A levegő porszintje és a légszennyezettség mértéke továbbra is alacsony marad - a sok csapadéknak köszönhetően. Szabadtéri sportoláshoz kiváló feltételeket biztosít az időjárás szerdán a nyugati országrészben, illetve csütörtök délelőtt a keleti országrészben élőknek. Az eső miatt a pollenallergiások tünetei is visszaszorulnak, azonban a hét második felétől újra fokozottabban jelentkezhetnek.

Csütörtökön a délután érkező gyenge melegfront fogja meghatározni közérzetünket, így az erre érzékenyek számíthatnak panaszaik erősödésére. Gyulladásos jellegű tünetek, puffadás, fáradékonyág, fokozott izgatottság jelentkezhet. A tünetek megelőzése érdekében érdemes már előző nap lúgosító hatású, könnyű ételeket fogyasztani. A melegfront érzékenyenyek előző este feküdjenek le időben, lefekvés előtt egy órával már ne végezzenek megterhelő fizikai tevékenységet, így kerülhetik el a front érkezése előtt fellépő alvászavarokat.

Pénteken újabb megterhelés érkezik az időjárás-érzékenyek számára ezúttal egy gyenge hidegfront formájában. Migrénes fejfájást, görcsös panaszok erősödését tapasztalhatjuk. A szívbetegek vérnyomáseséssel, a cukorbetegek vércukor értékeik csökkenésével számolhatnak a nap folyamán. A reflexidő megnyúlhat, a hétvégi megnövekedett forgalomban legyünk erre tekintettel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!