Vizsgáltassa meg hallását biztonságos körülmények között!

Vágólapra másolva!
Egyre több betegségmegelőző program hirdeti a rákszűrés, látásvizsgálat, szív-és érrendszeri vizsgálatok fontosságát, azonban nem szabad megfeledkezni a hallásról sem. De a jelenlegi járványügyi helyzetben vajon biztonságos részt venni egy hallásvizsgálaton? Az Origo stábja ellátogatott egy Victofon Hallásvizsgálóba, hogy kiderítse!
Vágólapra másolva!
Forrás: Victofon

Sokak számára megnyugtató lehet,hogy az aktuális körülmények között is kockázatmentes ellenőriztetni hallásunkat. A Victofon Hallásvizsgálóban maximális biztonságban éreztük magunkat a vizsgálat során.

Mitől biztonságos a hallásvizsgálat egy Victofon Hallásvizsgálóban?

Időpontra érkeztünk, így nem kellett másokkal együtt várakoznunk. Belépve fertőtleníthettük a kezünket és ha esetleg nem hoztunk volna, maszkot is kapunk az ügyfélszolgálaton. Ki kellett töltenünk egy kérdőívet arra vonatkozóan, hogy jártunk-e külföldön, vagy a környezetünkben volt-e esetleg fertőzött az elmúlt időszakban.

Az audiológus maszkban és kesztyűben végezte a vizsgálatot, ami alapos és fájdalommentes volt. A felületeket, eszközöket pedig speciális fertőtlenítőszerrel tisztította le a vizsgálat előtt és után és a szellőztetésről sem feledkezett meg. Azt is megtudtuk, hogy ózonos fertőtlenítést is végeznek a helységben a nap végén.

Forrás: Victofon

Milyen következményei lehetnek, ha nem fordulunk időben szakemberhez?

A kezeletlen halláscsökkentés olyan, súlyos következményekkel járhat, mint az elszigetelődés, a depresszió vagy a demencia – figyelmeztetett minket a szakember – pedig a számos maradandó, negatív következmény könnyen megelőzhető lenne, ha a páciens időben szembesülne a problémával, s kezeltetné azt.

A halláscsökkenés következménye lehet ily módon, hogy a szociális kapcsolatok beszűkülnek. A hallácsökkenéssel élők egy családi, vagy baráti találkozó alkalmával egyre kevésbé vesznek részt a társalgásban, hiszen nem hallják, nem értik mit mondanak a beszélgetőpartnerek. Ezért egy idő után el sem mennek ilyen összejövetelekre, mely zárkózottságot, befelé fordulást idéz elő, akár depresszióhoz is vezethet.

A „világ beszűkülése” a gondolkodási képességek csökkenését is okozhatja, hiszen az agy ugyanúgy működik, mint izmaink: ha nem tartjuk edzésben: ellustul, elsorvad.

Ez a folyamat elsősorban a hallásért felelős agyi területeken jelentkezhet, ahol olyan funkciók is működnek, mint például a memória és a tanulás képessége. Az elhanyagolt halláscsökkenés az agyi atrophia, azaz a sorvadás gyorsabb ütemét eredményezheti. Így halláscsökkenés következménye lehet akár a demencia is, mely a rövid és a hosszú távú memória észlelhető károsodását jelenti.

Forduljon időben szakemberhez! – tanácsolják a szakértők – hiszen ha időben sikerül kiszűrni a halláscsökkenést, a hallásjavító megoldásoknak köszönhetően megelőzhető a további állapotromlás.

A Victofon Kft. országszerte, ingyenes hallásvizsgálattal is segít mindazoknak, akiknél a halláscsökkenés tünetei jelentkeznek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!