Új fejezet a kutyaeledelek történetében: üres kalóriák helyett minőségi táplálék a kutyáknak

Vágólapra másolva!
  Egy forradalmian új kutyaeledel hatására a korábban emésztési zavarokkal küzdő, étvágytalan kutyusok a gazdik beszámolói szerint farkaséhesekké váltak. Allergiájuk részben vagy teljesen visszahúzódott, szőrük fényesebb, bundájuk dúsabb, energiaszintjük pedig minden korábbinál magasabb lett. Mi áll PetChef sikersztorijának hátterében? Hogyan forradalmasította a kutyaeledelek piacát egy magyar cég?
Vágólapra másolva!
Forrás: PetChef Hungary Kft.

Közhely, hogy a kutya az ember legjobb barátja, de kevesen tudják, hogy a magyar emberé különösen. Magyarországon ugyanis közel 3 millió kutya ostromolta nap mint nap sétáért vagy éppen vacsoráért könyörögve a gazdáját 2018-ban - legalábbis a Kutyaszemmel program országos reprezentatív felmérése alapján.

Ez azt jelenti, hogy a magyar emberek 36 százaléka tartott legalább egy kutyát az otthonában, ami európai összehasonlításban is kiemelkedő. Ausztriában például csak a osztrák polgárok 12 százaléka vásárolt rendszeresen kutyakaját vagy vitte oltani kedvencét a Statista adatai szerint.

Kövér kutyából sem lesz szalonna

Sajnálatos, de igaz: egyre több kutyát sújtanak azok a civilizációs betegségek, amelyek a gazdiknál is problémákat okoznak. Egyre gyakoribbak például a rákos és az allergiás megbetegedések, de ami a hazai kutyáknál a legnagyobb probléma, az a kóros elhízás. A szakemberek becslései szerint elképzelhető, hogy a magyar kutyák 50 százaléka ebben a betegségben szenved - de hogy 25 százalékuk kórosan elhízott, abban sajnos teljes a szakmai konszenzus.

Ebben pedig - akárcsak az embereknél - kulcsszerepe van a táplálkozásnak. Például a feldolgozott élelmiszereknek - márpedig a kutyák számára gyártott száraztápok éppen ilyenek. Abból a szempontból is hasonlítanak a klasszikus junk foodokra, hogy instant elérhetőek és fogyaszthatóak, továbbá mesterséges ízesítőkkel teszik őket kívánatosabbá. De egy pillanatra gondoljunk bele, ha valakinek éveken keresztül mindig kizárólag csak gyorséttermi kosztot kellene ennie, vajon mennyire mennyire élvezné az illető? És mennyire lenne egészséges?

Bolti kutyatápok: mindent bele?

Forrás: PetChef Hungary Kft.

Kétségtelen, hogy a száraztápoknak számos előnyük van: nagyon sokáig elállnak, bármikor gyorsan és egyszerűen hozzáférhetőek, nem kell főzni, melegíteni őket, és még az áruk is kedvező. De vajon mit jelent ez a kutyusokra nézve?

Elegendő hústartalom?

A hatályos jogszabályok előírják, hogy a csomagoláson fel kell tüntetni a kutyaeledelek összetevőit, méghozzá mennyiségi sorrendben. A trükk az, hogy pl. a kukoricaliszt, rizsliszt, stb. külön-külön szerepel az összetevők listáján, pedig ha összeadjuk a mennyiségüket, a lista elején szerepelnének - megelőzve az eredetileg ott található húst.

Egyáltalán hús van benne?

Az előírások ezen a téren is meglehetősen rugalmasak. Nem csak az izomszövetek, hanem a mechanikusan lefejtett húsép, a nyesedék, a porcok, bőrkék, az inak, de még a csontok is ebbe a kategóriába sorolhatók.

Hozzáadott anyagok

Az E324-es számú etoxikvin tartósítószert eredetileg gyomirtóként használták - sikerrel. Egy másik népszerű tartósítószer a propilén-glikol, amely fagyállóként is bizonyított.

A mesterséges színezékeket legalább annyira a gazdik, mint a kutyák kedvéért használják: a csábító szín alapján könnyebb terméket választani.

Az ízfokozók hozzáadása viszont már a kutyusok miatt történik: káros hatása viszont kimutatható.

A székletkeményítő anyagok használata praktikus - a gazdiknak. De vajon mennyire tápláló a kutyus számára a mogyoróhéj, cellulóz vagy bentonit?

És a ráadás: penészgombák

Egy amerikai agrárholding, az Alltech megrendelésére csaknem 1000 különböző kutyatápmintát vizsgáltak meg laboratóriumi körülmények között. A minták 98%-a rákkeltő, 93%-a pedig halmozottan rákkeltő mycotoxinokat tartalmazott. Ennek oka, hogy a felhasznált töltelékanyagok egyike a kukoricaliszt, amit gyakran penészgombákkal fertőzött kukoricából állítanak elő.

Az vagy, amit megeszel - ez a kutyákra is igaz

Lássuk, milyen következményei vannak a száraz kutyaeledelekben található adalékanyagok fogyasztásának.

  • fluorid - fogak felpuhulása, rákos megbetegdések;
  • E324 - vese- és májkárosodások, rák;
  • propilén-glikol - bélelzáródás, rákos megbetegdés;
  • Blue 1 és Blue 2 - rosszindulatú agydaganat;
  • nádmelasz, cukor, glükóz-fruktóz szirup - elhízás, cukorbetegség, fogszuvasodás;
  • kadmium - gyomor- és bélpanaszok, károsítja a vesét; nagyobb mennyiségben rákkeltő;
  • szalmonellózis - hasmenés, láz, ízületi gyulladás, idegrendszeri zavarok,
  • B1 aflatoxin - ételallergia, máj- és autoimmun-betegségek.

Megoldás: a házi koszt?

Ha te főzöl a kutyádnak, megválogathatod, milyen alapanyagok kerüljenek a lábosba. Biztosan nem lesz benne sem üres kalória, sem tartósítószer, sem aroma, sem színezék.

Ami probléma lehet, hogy a gazdik közül kevesen tudják, pontosan milyen tápanyagokra, milyen mennyiségben és milyen formában van szüksége a kedvencüknek. A másik gyakran felmerülő nehézség, hogy sokaknak még arra sincs idejük, hogy a saját vacsorájukat elkészítsék.

Mi lehet a valódi megoldás, ha egészséges, értékes tápanyagokban gazdag, káros adalékoktól mentes, kiváló minőségű étellel szeretnénk táplálni négylábú kedvenceinket?

Néhány elkötelezett kutyatulajdonos, akiknek elege lett a bolti kutyatápokból, ugyanezen törte a fejét. Végül egy, a kutyák táplálására szakosodott állatorvossal megalkották a tökéletes kutyaeledelt. Ezek első hallásra nagy szavak, így most kifejtjük, mit is jelent ez pontosan.

Első osztályú, emberi fogyasztásra is alkalmas minőségű alapanyagok

Forrás: PetChef Hungary Kft.

A PetChef kizárólag ellenőrzött forrásból származó, prémium minőségű hazai alapanyagokkal dolgozik, amelyek akár egy étterem konyháján is felhasználhatóak lennének.

Lássunk néhány példát.

Színhúsok hazai termelőktől:

  • marhahús,
  • sertéshús,
  • bárányhús,
  • pulykahús és
  • nyúlhús.

Ízelítőül néhány további értékes alapanyag a PetChef fogásaiból:

  • édesburgonya,
  • sütőtök,
  • brokkoli
  • áfonya,
  • chiamag,
  • hajdina,
  • barna rizs,
  • quinoa,
  • olívaolaj,

A kizárólag frissen érkező alapanyagoknak és szuperélelmiszereknek hála a PetChef eledeleinek íze és beltartalmi értéke kiemelkedő. Pontosan tudható, mi kerül a kutya tányérjába, és az honnan származik. Ezek az ételek garantáltan GMO- és adalékanyag-mentesek.

Egy igazi nagyágyú felügyeli a receptek összetételét, így a kutyád garantáltan fényesre nyalja a tányérját

A kutyák életmódja már szinte teljesen hasonult a gazdáikéhoz, mint láttuk, sajnos a táplálkozásukra is sok tekintetben igaz ez. És ahogyan az embereknek dietetikus állítja össze a számukra ideális étrendet, ugyanúgy a kutyák esetében is szükség van egy ilyen szakemberre.

Forrás: PetChef Hungary Kft.

A PetChefnél ez a szakértő dr. Varga József, akinek a kutyák táplálása a szakterülete, és több évtizedes szakmai tapasztalata van ezen a téren. Az általa, illetve az ő segítségével és felügyeletével összeállított receptek a kutyák számára ideális arányban tartalmazzák a számukra szükséges tápanyagokat.

Az eredmény: egészségesebb, energikusabb és boldogabb kutyák

Így nem csoda, ha a gazdik egymás után számolnak be róla, hogy a PetChef eledeleinek fogyasztását követően kedvencük:

  • étvágya és emésztése sokkal jobb,
  • bundája fényesebb és dúsabb lett,
  • energiája többszöröse a korábbinak,
  • allergiás tünetei pedig visszahúzódtak vagy teljes megszűntek.

És ami a legfontosabb: a kutya életét is meghosszabbítja, ha a neki leginkább megfelelő táplálékot fogyasztja.

PetChef: gyökeresen új megközelítés a kutyatáplálás területén

Láthattuk, hogy a PetChef különleges minőségű termékei teljesen új fejezetet nyitnak a kutyák táplálásában.

Forrás: PetChef Hungary Kft.

A PetChef tevékenységét és termékeit:

  • a legjobb minőség,
  • a kiváló ízek
  • és az állatorvosilag is felügyelt tápanyag-összetétel jellemzi,
  • mindez elválaszthatatlan a cég alapítóira mint gyakorló kutyatulajdonosokra jellemző kutyabarát szemlélettől.

A PetChef tehát egy igazi sikersztori szuperfoodokkal, fantasztikus ízekkel és persze a történetből kihagyhatatlan kutyákkal És hogy mi a titkuk? Csupán annyi, hogy a PetChefnél nem a gazdik elszédítése vagy a minél nagyobb profit a legfontosabb, csakis egyetlen dolog: mi a legjobb a kutyáknak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!