A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Orgazmusélmény, labdák és ujjongás az LMP-nél - percről percre

Események

Vágólapra másolva!
Az LMP-sek a Bajcsy-Zsilinszky úti székházban kezdték az estét, ahol megjelent többek közt Kukorelly Endre író és Bozóky András volt kulturális miniszter, és még az amerikai nagykövet is villámlátogatást tett. Az eredmények nyilvánosságra kerülése után Schiffer András listavezető köszönőbeszédet mondott, majd az LMP-sek átvonultak szimpatizánsaikhoz a Nagymező utcai, dugig tömött Instantba, ahol sárga műanyaglabdák közt buliztak.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül46 bejegyzés
02:02
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Nem fér már bringa az Instanthoz

Kerékpárral közlekedő tudósítónk is megérkezett az Instantba, és konstatálta, hogy biciklivel sehol sem lehet parkolni a környéken: minden villanyoszlopra, üzletrácsra, villámhárítóra kerékpárok vannak kötve.

02:06
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Karácsony Gergely: Ha mi is eljátsszuk a bizalmat, küldjetek el minket a fenébe

"Ha mi is eljátsszuk a bizalmat, küldjetek el minket a fenébe" - mondta az enyhén talán már kapatos állapotban levő Karácsony Gergely az Instantban ünneplő tömegnek.

02:24
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Schiffer András üdvözöl mindenkit Kóka komcsi szekértoló pártjában

Schiffer András is az Instantban van már. Egy gyűrött papírlapot átnézett, mielőtt beszélni kezdett. "Szóval, igen, lehet!" - mondta, és ezután a tömeg ovációja egy ideig elnyomta a hangját. "Hihetetlen, amit csináltatok" - folytatta -, "minden előzetes okoskodásra rácáfoltunk. A tavalyi EP-választásokon lenyomtuk az SZDSZ-t, idén az MDF-et, és folytatjuk tovább." Erre a tömeg a már bevált "folytatjuk, folytatjuk"-skandálással reagált. A Fideszre utalva Schiffer elmondta, hogy "a mammutnyi többséggel rendelkező kormánynak lesz egy demokratikus ellenzéke". Kiemelte még, hogy hálás a hatalmas megelőlegezett bizalomért, amit kaptak. Beszéde közben a korábban említett sárga labdákat elkezdték kipakolni a gangos védőhálóra, de a bizalom emlegetésénél elkezdtek lerepkedni a küzdőtérre a labdák. Egyesek Schiffert is elkezdték dobálni, erre valaki egy sárga ernyővel kezdte védeni, mintha tojással dobálnák. Schiffer még azt is elsütötte, hogy "üdvözlök mindenkit Kóka János komcsi szekértoló pártájában".

Fotó: Hirling Bálint [origo]

Nézzen még több képet a választásról! | Schiffer András tortázik az LMP-központban


Végül köszönetet mondott az odaadásért és önfeláldozásért, külön kiemelve Karácsony Gergelyt, akit erre szintén elkezdtek dobálni, majd a színpadra lépő Jávor Benedeket is, aki azonban vissza is dobott. Karácsony bocsánatot kért: "8%-ot ígértem, de csak ennyi jött össze". Ezt nagy ujjongás fogadta. "Az LMP bebizonyította, hogy a politika mégis csak az állampolgárokról szól és nem a politikusokról". Ekkor beöntötték a labdákat a küzdőtérre, ami háborús övezetté vált. 

02:30
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Reggae és Amy Winehouse az Instantban.

Sárga labdákkal, reggae-vel és Amy Winehouse-szal ünnepel az LMP.

02:38
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Söröskriglivel a 2/3-os többség ellen

Egy söröskriglit szorongató, kicsit már furcsán artikuláló LMP-szimpatizáns megosztotta tudósítónkkal a nézetét, hogy azért nem helyes, ha egy párt 2/3-os többséget szerez a parlamentben, mert fontos, hogy a társadalom minél több rétege, minél színesebb változatossága megjelenjen az országgyűlésben.

02:49
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Lassan mindenki leveti a gátlásait az LMP-bulin

Tudósítónk kiszúrt két LMP-kitűzős, feltűnően fiatal lányt a küzdőtéren, akik szemmel láthatóan nem voltak bulihangulatban, hanem a legnagyobb nyugalomban álldogáltak. Megkérdezte tőlük, hogy ennek az-e az oka, hogy nem örülnek a győzelemnek, mire a lányok biztosították, hogy nagyon örülnek. További kérdésekre már nem került sor, mert jött egy új szám, aminél a két lány tekintete összekapcsolódott, elkezdék ringatni a csípőjüket és látszott, hogy végre számukra is beindult a buli.

03:02
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Schiffer András táncra perdült

Tudósítónk szóra bírt három egyéni jelöltet - kettő közülük olyan választókörzetben indult, ahol biztos, hogy lesz második forduló -, akik egyhangúan azt állították, hogy nem lépnek vissza, mert ezzel az LMP üzenetét csúfolnák meg. Várnai László zuglói jelölt az [origo]-nak azt mondta, hogy "már megkerestek a Fidesztől, rámenősek", miközben a háttérben Schiffer András ropta a táncot.

03:04
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

A Jobbikkal szemben sem kell visszalépnie az LMP-nek

Tudósítónk elkapta végül magát Schiffer Andrást is, akit szintén a lehetséges visszalépésekről kérdezett. Schiffer határozottan kijelentette, hogy nem lépnek vissza sehol más jelölt javára. Arra a kérdésre, hogy a Jobbik ellenében kivételt tesznek-e, azt mondta, hogy nincs olyan hely, ahol erre lenne szükség. Ezután fogadott még néhány gratulációt, és továbbállt.

Fotó: Hirling Bálint [origo]

Nézzen még több képet a választásról! | Schiffer András az Instantban


 

03:11
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Kellenek-e pornósok a parlamentbe?

Tudósítónk egy csepeli LMP-jelölt kissé ittas haverjából kihúzta a nyilatkozatot, mely szerint a cél, hogy "a vörös Csepel mítoszát lerombolják". Egy háromfős LMP-szimpatizáns társasággal pedig tudósítónk vitába keveredett arról, hogy kellenek-e pornósok a parlamentbe. A téma a Jobbik botrányai kapcsán merült fel, és mint kiderült, a fiatalok ellenzik a pornósok parlamenti részvételét. A társaság két, budapesti tagja kifejtette, hogy csak két párt volt, ami a fiatalokhoz szólt, az LMP és a Jobbik, de utóbbit nem tartják vállalhatónak. 2006-ban egyikük az MSZP-re, másikuk megosztva az MSZP-re és az SZDSZ-re szavazott.

Fotó: Hirling Bálint [origo]

Nézzen még több képet a választásról! | Az LMP-buli helyszíne, az Instant előtt


A beszélgetést követően tudósítónk a Nagymező utcában két Gyurcsány-maszkot viselő emberre lett figyelmes.

03:23
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Szabó Tímea se lép vissza

Tudósítónk beszélt Szabó Tímeával, akinek a választókerületében szintén lesz második forduló. Szabó a többiekhez hasonlóan úgy nyilatkozott, hogy nem lép vissza, igaz, őt eddig nem is keresték meg ilyen kéréssel.

03:31
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Tetőfokára hágott a hangulat az LMP-bulin

Egy háromfős társaság tudósítónktól jó pár méterre elkezdte skandálni, hogy "kampánycsapat, kampánycsapat!". Tudósítónk rákérdezett, hogy miért kiabálják ezt, de gyanakvással tekintettek rá, ezért nem kapott kérdésére választ. Azt viszont végül az egyik fiú elmondta, hogy elképesztőnek tartja, hogy az LMP bejutott a parlamentbe, és különösen az fantasztikus, hogy három hónap alatt megnégyszerezték a támogatottságukat. Mire egyik haverja poénkodva hozzátette, hogy "végre képviseletet kapnak a parlamentben a szcientológusok".

Fotó: Hirling Bálint [origo]

Nézzen még több képet a választásról! | Schiffer András az Instantban


03:56
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Karácsony Gergely: A mi szavazóink nem fognak másokra szavazni

Karácsony Gergely tudósítónknak nyilatkozva a korábbi LMP-s megszólalókhoz hasonlóan elutasította a visszalépés gondolatát, és ezt aláhúzta azzal a kijelentéssel, hogy "a mi szavazóink nem fognak másokra szavazni". Az Instant továbbra is tele van ujjongó, bulizó szimpatizánsokkal és LMP-sekkel.

20:06
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

A zöld gondolat lengi be az LMP irodáját

Az LMP Bajcsy-Zsilinszky úti központja egy nagyobb méretű első emeleti lakás, ahol egyelőre javarészt LMP-tagok - köztük Jávor Benedek, a párt budapesti listavezetője - és újságírók gyülekeznek, szimpatizánsokat alig látni. A helyszín jellegzetessége tudósítónk szerint, hogy a környezetvédelmi dolgokra nagyon adnak, például több szelektív hulladékgyűjtő van kihelyezve, a vécé pedig kék folyadékkal öblít. Van a lakásban egy központi sajtóterem, ahol majd a sajtótájékoztatót tartják.

20:26
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Az LMP-s jelölt nem izgul

Tudósítónk váltott néhány szót Polákovics Balázzsal, aki a huszonkettedik kerületben, a 32-es egyéni választókörzetben indul. Saját magának 8-9%-os eredményt jósolt választókörzetében, de nyugodtnak vallotta magát, állítása szerint nem izgul az eredmény miatt, mert az LMP be fog jutni a parlamentbe.

20:30
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

A vidéki tanár elmeséli, hogy lett budapesti LMP-aktivista

Egy roma fiatal, aki az egyik angyalföldi választókörzetben aktivista, tudósítónknak elmesélte, hogyan került közel az LMP-hez: egy vidéki városban tanított 16-17 éveseket, de "sok volt neki az a munka", ezért úgy döntött, hogy inkább felköltözik Budapestre. A fővárosban találkozott az LMP szórólapjával, amely szimpatikus volt számára, ezért elkezdett kérdezősködni a párt után. Végül beszállt segíteni a választási felkészülésbe, a kopogtatócédula-gyűjtés első néhány napja alatt 30-40 cédulát összegyűjtött, és mindenki nagyon elégedett volt vele.

20:38
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Gerhard Jordan szerint az sem baj, ha az LMP nem jut be a parlamentbe

Gerhard Jordan, az osztrák Zöld párt külpolitikai tanácsadója, aki az LMP-irodában tartózkodik, azt mondta tudósítónknak, hogy ugyan nagyon szurkol azért, hogy bekerüljön a párt a parlamentbe, de szerinte nem akkora baj az sem, ha nem érik el a bejutáshoz szükséges szavazatszámot, mert már az is nagy szó, hogy el tudtak indulni a választáson, és véleménye szerint az LMP ősszel mindenképpen nagy sikereket fog elérni az önkormányzati választásokon. Hozzátette, hogy szerencsésebb, ha egy párt lassan épül fel, mint ha hirtelen nő nagyra, mert utóbbi helyi szinten később gondokat okozhat.

20:56
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Sok nagykövetséget érdekel az LMP

Tudósítónk megtudta, hogy az eredményváró rendezvényre bejelentkezett több nagykövetség, köztük a dán, a holland, a svéd, a kanadai és a német is. Még nem lehet tudni, hogy a követségekről kik képviseltetik magukat, és nagykövetek megjelennek-e majd a helyszínen. Schiffer András viszont közben befutott.

21:04
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Zalaegerszegen ötvenen is kíváncsiak lettek volna Kukorellyre

Tudósítónk Zala megyei jelöltekkel beszélgetett a büfépultnál. Mező János, az LMP Zala megyei területi listavezetője, zalaszentgróti jelölt elmesélte, hogy az EP-választás idején került közel az LMP-hez, és a civil szférából érkezett, mint - mutatott körbe az egybegyűlteken - a jelenlevők 50%-a. Saját esélyei miatt nem nagyon izgul, mert szerinte nem nagyon van esélye. Elmondta, hogy zalai fórumaikon nem voltak sokan, a zalaszentgrótira konkrétan egy ember ment el. Viant Zsolt, a zalaegerszegi jelölt viszont azt állította, ha Kukorelly Endre elment volna hozzájuk, ötven érdeklődőt is vonzott volna a zalaegerszegi fórum.

21:21
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Kukorelly inkább nem találgat

Tudósítónk elcsípte Kukorelly Endrét, aki azonban nem volt túl közlékeny. Szabadkozott, hogy nem tudott részt venni a zalai fórumon, de saját kampánya intézése miatt nem jutott ideje arra, hogy elmenjen. Elmondta, hogy a mindössze két résztvevős pomázi fórumot követő szentendrei fórum sikeresebb volt, ott 20-25 érdeklődő jelent meg. A közvélemény-kutatók által közölt első eredményekre csak annyit reagált, hogy nem hisz a közvélemény-kutatóknak és az exit polloknak, és nem akar találgatásokba bocsátkozni az LMP eredményéről.



 

21:25
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

A svédek is kíváncsiak az LMP-re

A svéd nagykövet bejelentkezett, és belga nagykövetségről is jön majd valaki az LMP-központba.

21:43
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Orgazmusszerű élményről számolt be az LMP-s jelölt

"Hullámokban jön, mint az orgazmus" - kommentálta tudósítónknak a várakozást az LMP budapesti egyes választókörzetének jelöltje, Ertsey Katalin.

Szabó Tímea, az óbudai, harmadik választókörzet jelöltje optimistán nyilatkozott az ismertté vált felmérésekről. Azt mondta, hogy ezek jó hírek, és ezt kiegészítette azzal, hogy optimizmusát az is indokolja, hogy a közvélemény-kutatók a kis pártokat 1994 óta mindig is alulmérték. Arra a kérdésre, hogy mit fog csinálni először, amikor bemegy a parlamentbe, úgy felelt, hogy még nem tudja, mert az LMP vezetése kedden fog összeülni megbeszélni a további teendőket, amikor már kifújták magukat. Szabó beszélt a Faith Balázs ellen zajló etikai vizsgálatról is. Elmondta, hogy a vizsgálat már lezárult, és most már ők nem léptethetik vissza Faithot, csak ő maga léphet vissza. Ezt ígérete szerint meg is fogja tenni, valamint valószínűleg a pártból is ki fog lépni.

21:55
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Az LMP örül a magas választási részvételnek

Az LMP örül annak, hogy a vártnál magasabb a választási részvétel, mert ez jót tesz a demokráciának - mondta vasárnap a párt szóvivője az MTI-nek. Jávor Benedek egyúttal szomorúnak nevezte, hogy miközben hetekkel korábban lehetett tudni, hogy milyen tömegben jelentkeztek át a választók más szavazókerületekbe, a választási szervek erre mégsem készültek fel.

(MTI)

21:59
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Az LMP-babás lány nem aggódik

Tudósítónk a beengedőpultnál beszélgetésbe elegyedett azzal a lánnyal, aki az LMP óriásplakátján egy kisbabával pózol. A lány elmesélte, hogy egyetemista és nincsen saját gyermeke, egy másik LMP-s gyermeke szerepel vele a fotón. LMP-aktivista volt, és egy nap késő este hívták fel, hogy nincs-e kedve szerepelni a plakáton. Ő is úgy véli, az LMP eléri a parlamenti küszöb átlépéséhez szükséges szavazati arányt.

Forrás: LMP

22:08
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Jávor Benedek már tudja, mi lesz az első

Jávor Benedek tudósítónk kérdésére, hogy, ha bekerülnek, mi lesz az elő dolguk a parlamentben, úgy válaszolt, hogy demonstratíve benyújtják a párt- és kampányfinanszírozásról szóló törvényjavaslatot, amelyet a Freedom  House-szal a Transparency Internationallel közösen dolgoztak ki.



22:16
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Ivády Gábor szerint 6,8%-ot ér el az LMP

Ivády Gábor ivádi polgármester és LMP-s jelölt tudósítónknak elmondta, hogy ő direkt nem tartott lakossági fórumot saját községében, hogy ne mossa össze polgármesterségét és jelöltségét. Viszont saját népszerűségét éppen azért nem tudja megítélni, mert a két dolog befolyásolja egymást. Megítélését a községben ellentmondásosnak tartja, erre példaként elmesélt két esetet is: amikor a focipálya melletti ronda, de a falusiak közös munkájával felépített betonkerítést lebontották és tetszetősebb fakerítésre cserélték, az sokak tetszését elnyerte, ugyanakkor azok, akik anno részt vettek az építésben, húzták a szájukat a dolog miatt. Hasonlóan megosztotta az embereket az a gesztusa is, amikor kiállt a parlament elé koldulni, hogy a falunak kisbuszra gyűjtsön.

Szemben az eddig kérdezettekkel, Ivády hajlandó volt tippelni az LMP eredményére: pontosan 6,8%-os eredményt jósolt pártjának. Ivády szerint korai még arról beszélni, hogy mi történik majd, ha bejutnak a parlamentbe, Szabó Tímeához hasonlóan ő is a keddi megbeszélésre hivatkozott. Azt mondta, még szóba sem került, hogy ki lehet a frakcióvezetőjük, így elképzelhetőnek tartja, hogy Schiffer András lesz az, de ugyanúgy azt is, hogy valaki más.

22:44
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Füstös dohányzóban várnak az LMP-sek

Tudósítóink szerint az LMP-nél kicsit leült a hangulat, néhány ember elment, mások pedig feszülten várják, hogy mikor lesz vége a kampánycsendnek. A füstös dohányzószobában sokan ülnek a rossz képminőségű tévé előtt és nézik az OVB élő adását.

Bejött két rendőr a lakásba, de kiderült, hogy csak "egészségügyi okból" érkeztek.



 

22:48
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Az LMP szerint felsült az OVB

Nagyon komolyan felsültek a választási szervek - minősítette az újságírók kérdésére a kialakult helyzetet az LMP kampányfőnöke. Karácsony Gergely hozzátette, hogy habár a jogalkotó is rosszul szabályozta a problémát, de az "a banánhéj, amin elcsúszott a választási bizottság, tényleg nevetséges". Karácsony szerint "a kampánycsend intézménye felett eljárt az idő".

22:52
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Péterfy Borit hallgatnak az LMP-sek

Tudósítónk több, kevésbé ismert jelölttel is beszélt, akik optimisták a párt parlamentbe kerülését illetően. Különféle információk terjednek az egyéni jelöltek eredményeiről, latolgatás, egyesek részéről dicsekvés zajlik, ugyanakkor a többség nem számít rá, hogy egyéniben bekerülhet. Azt mondják, az LMP építkező párt, sokan már az önkormányzati választások felé kacsintgatnak. CD-ről Péterfy Bori, illetve Kispál és a borz szól.

23:16
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Pletykák szerint jól áll az LMP

Tudósítónk úgy hallja, hogy az LMP-s jelöltek egymás közt arról beszélnek, hogy nagyon jól áll az LMP, különösen Budapesten. Hivatalos információ nincs, csak félhivatalos csatornákon keresztül csordogáló értesülések. Egy olyan pletykát is sikerült elcsípni, mely szerint az egyik ferencvárosi körzetben a jobbikos jelöltet is megszorongathatják.

23:33
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Karácsony Gergely a demokrácia hőseiről beszél

Karácsony Gergely amellett a rossz hír mellett, hogy a választási szervek képtelenek levezényelni a választást, egy jó hírt is közölt: szerinte örömteli, hogy sokan ennek ellenére is kivárják a sorukat a szavazásnál, ők a demokrácia hősei. Karácsony szerint a következő választásoknál el kell gondolkodni azon, hogy az internet korában szükség van-e még kampánycsendre.



 

23:54
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Pulóveres tacskó és kolbász az LMP-nél

Megjelent a lakásban egy rózsaszín pulcsiba bújtatott tacskó, de gyorsan levetkőztették. Közben elfogytak a szépen megkreált szendvicsek, helyüket rusztikus étkek váltották fel: kolbászkarikák, sajtszeletek és kenyérkaréjak. Tudósítónk szerint a kolbász nagyon finom.

00:04
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Az LMP-sek a vártnál jobb eredményekről tudnak

Különböző meg nem erősített információk terjednek, melyek szerint az LMP igen jól, több helyen az előzetes becsléseket meghaladóan teljesített. Ivády Gábor szerint Miskolcon mind a négy választókörzetben 8-10% közti eredményt értek el. Mile Lajos, Borsod-Abaúj-Zemplén megyei jelölt ezt megerősítette. Szerinte vidéken 6-7% körül, egyes budapesti körzetekben akár 10-20% körül is lesz az LMP eredménye. Újpesten például 15% feletti eredményre számítanak. A miskolci becsléseket Karácsony Gábor tréfásan úgy kommentálta, hogy "keveslem". Tudósítóink még senkivel sem beszéltek, aki azt mondta volna, hogy szerinte nem lesz meg az 5%. Ezeket a számokat független forrásból egyelőre nem lehet megerősíteni, de az LMP-nek is lehetnek küldöttei a szavazatszámláló bizottságokban, így a párt rendelkezhet hiteles információkkal a részeredményekről.

00:05
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Az amerikai nagykövet villámlátogatást bonyolított az LMP-nél

Az imént megérkezett az amerikai nagykövet, és néhány perces beszélgetést folytatott az LMP vezetőivel. Érdeklődött a várakozásaikról és a már ismert eredményekről. Pár perc után távozott.

00:17
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Az Instantban érlelődik a bulihangulat

Tudósítónk meglátta, hogy egy háromfős társaság elindult lefelé a lakásból, megkérdezte tőlük, hogy hova tartanak. Az egyikük, aki LMP-tag, elmondta, hogy a Vörösmarty térre megy, megnézni a Fidesz rendezvényét. A társaság egy másik, szimpatizáns tagja az Instantba ment át. A szórakozóhelyen folyó eseményeket egy nagy kivetítőn lehet követni, ez alapján úgy tűnik, az Instantban sokan vannak és már érlelődik a bulihangulat.

00:24
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Az LMP-s tacskó is bekerülhet

"Ha így folytatjuk, bekerülsz te is" - mondta Jávor Benedek, az LMP listavezetője Rozinak, a 16. kerületi jelölt tacskójának. A hatodik kerületi jelölt örömmel jelentette, hogy az általa ismert adatok szerint megelőzte kerületében a jobbikos jelöltet. Várnai László zuglói jelölt 12-13% közti eredményekről tud Budapesten.

Itt van Bozóky András volt kulturális miniszter is, kolbászt fogyaszt.

00:27
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

15-20 fős LMP frakció lehet Karácsony szerint

Karácsony Gergely az MTV-nek nyilatkozva 15-20 fő közöttire becsülte a leendő LMP-frakció nagyságát.

00:32
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Csöpögnek az LMP-s eredmények

Elkezdtek csöpögni az eredmények. Pestszentlőrinc egyik választókerületében az LMP-s jelölt eredménye alig maradt el az MSZP-s jelöltétől információik szerint. Az LMP-sek szóltak a ház lakóinak, hogy éjszakába nyúlik majd a rendezvény. Hámori Hanna nem aggódik, hogy a lakók kihívják a rendőröket, akikből amúgy is van elég a környéken.

00:33
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Sajtótájékoztatóra készül az LMP

Sajtótájékoztatóra készül az LMP. Meggyűlt a bajuk a pódium elé tóduló újságírókkal, de sikerült őket hátrébb terelni. Schiffer András mosolyogva áll a mikrofon mögött.

00:42
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Schiffer András: Igen, lehet más!

Schiffer András, az LMP elnöke a sajtótájékoztatón elmondta, hogy "a csoda bekövetkezett, az LMP fölülmúlta a várakozásokat, a negyedik legnagyobb párt lett". Schiffer köszönetet mondott a választóknak és az aktivistáknak. Kiemelte, hogy ez az első alkalom, hogy egy ökopolitikai erő beleszólhat a politikai kérdésekbe. Az eredményt azért is jelentősnek tartja, mert olyan emberek részvételével sikerült elérni, akiknek a többsége életében először vett részt kampányban. Sikerük Schiffer szerint reményt jelent arra, hogy Magyarországon is lehet tisztességgel politizálni. Általuk új generáció jelent meg a politikában, hiszen az ő jelöltjeik a legfiatalabbak, javarészt huszonévesek, és általuk tud kilábalni Magyarország a rövid távú haszonszerzés és a szekértáborok szimbolikus harcával jellemzett politikából. Beszédét azzal zárta, hogy "igen, lehet más!" - mire a jelöltek vastapsban törtek ki és azt kezdték kántálni, hogy "folytatjuk, folytatjuk!".

00:54
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Bozóky: Az LMP az 1990-es Fideszhez hasonlít

Bozóky András a sajtótájékoztató végén tudósítónknak azt mondta, hogy nagyon örül és szerinte a magyar politika megújítása várható. Csomó közeli ismerőse van az LMP-ben, akikben bízik, hogy megcsinálják a megújítást. Az LMP szerinte most az 1990-es Fideszhez hasonlít.

00:57
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Örömmámorban úsznak az LMP-szimpatizánsok

Tudósítónk a dohányzószobában van, ahol sok egyéni jelölt tartózkodik és nézi a tévét. Amikor LMP-s jelölt tűnik fel a képernyőn, mindig óriási ovációban törnek ki. Amikor nincs LMP-s, vagy jobbikos jelölt tűnik fel, helytelenítő moraj néha átfut a tömegen, de fujjolás nincs. A kivetítőn látni, hogy az Instantban már teltház van, az emberek örömmámorban úsznak.

01:05
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Pálinkáznak az ünneplő LMP-sek

Tudósítónk egy kisebb LMP-s társaságra lett figyelmes, akik egy üvegből házi körte-törköly pálinkát, azaz, ahogy az egyik LMP-s becézte, "törke" pálinkát iszogattak. Jávor Benedek azt mondja, Szabó Tímeával átmennek az Instantba, Schiffer András és a párt több vezetője viszont a Bajcsyn maradnak és interjúkat adnak az újságíróknak.



 

01:29
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Mozdulni nem lehet az Instantban

Egyik tudósítónk átment az Instantba, ahol minden lyukból csüngenek az emberek, machetével lehetne csak utat vágni a tömegben. Tudósítónk becslése szerint 400 ember biztos jelen van. Az eredményeket ismertetik, mindegyiknél hatalmas ovációban tör ki a tömeg. Tudósítónk megpróbál feljutni az emeletre, mert a földszinti küzdőtér esélytelen.

01:39
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Az LMP-seknél a visszalépés csak a Jobbik ellenében merül fel

A Bajcsyn maradt tudósítónk Kaszics Bálintot, az LMP hatodik kerületi jelöltjét a lehetséges visszalépésekről kérdezte. Kaszics elmondta, hogy csak olyan kerületekben lehet szó visszalépésről, ahol másképp egy jobbikos jelölt lenne a legesélyesebb győztes. De csak akkor döntenek visszalépés mellett, ha erre rábólint a párt kongresszusa is. Kaszics választókörzetében nem áll fent az említett helyzet, úgyhogy ő biztos nem fog visszalépni. Nagyon kevés helyet érint ez a probléma, és máshol nem kötnek ilyen politika alkut.

01:45
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Műanyaglabdákat hoztak az Instantba

Az Instantba az imént hoztak két zsáknyi sárga műanyaglabdát. Ezeket tudósítónk feltételezése szerint hamarosan a gangról a tömegbe szórják majd. A kivetítőn Schiffer András tévéinterjúit látni, a tömeg nagyon ujjong. Tudósítónk cuccait leöntötték borral és sörrel, de a tömeg kezd egy kicsit fellazulni. Jávor Benedek is az Instantban van már.

01:48
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Az LMP-szimpatizánsok tesznek Mesterházyra

Amikor az instantos kivetítőn Mesterházy Attila tűnt fel, a tömeg egy emberként fordult el a kivetítőtől. Felordított valaki, hogy "Attila, Attila, te vagy a nép!" de ezzel saját baráti körén kívül nem sikerült reakciókat kiváltania.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!