A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1

Kommunista kiáltvány a ruhatárban - parlament percről percre

Események

Vágólapra másolva!
Háromnapos üléssel, és 45 napirendi ponttal folytatja a munkáját a parlament. Napirend előtt a képviselők beszéltek a katonai hősi halottakról, a Hajdú-Bét ügyről, a kormány hároméves születésnapjáról és az árfolyamgát meghosszabbításáról. Orbán össztűz alá vették a képviselők. Kérdezték például a tiszai árvizekről a devizahitelesekről, a gyarmati sorról is. Cséfalvay államtitkár Nyakó Istvánnak azt tanácsolta, hagyja a Kommunista kiáltványt a ruhatárban, ha értelmes vitát szeretne.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül58 bejegyzés
14:30
május 27, 2013
Vágólapra másolva!

Sietnek a nyári szünet előtt

Szinte rekordszámú, 45 pont szerepel a parlamenti eheti napirendjén. A nagy sietség oka persze az, hogy közeledik a nyári szünet, és a kormánytagok, illetve képviselők szeretnék még a nyári szabadság előtt lezárni az ügyeket. Hétfőn lezárják például az egyházak jogállásával kapcsolatos vitát. Az egyházi törvény egyes részeit az Alkotmánybíróság megsemmisítette, most a képviselők megpróbálták kiküszöbölni ezeket a hibákat, bár abból nem engedtek, hogy a parlament dönt arról, hogy egy közösség egyházzá válhat-e.

14:35
május 27, 2013
Vágólapra másolva!

Jön a háztartáson belüli erőszak

Habár korábban a kormány nem akarta szigorúbban büntetni a családon belüli erőszakot, az emlékezetes Varga István-szónoklat után bizottságot hozott létre, és májusban benyújtotta a javaslatát a Büntető törvénykönyv módosításáról. Eszerint az eddiginél súlyosabb büntetést kaphat majd az, aki a bűncselekményt a hozzátartozója ellen követi el. Két fideszes képviselőasszony annyira felbátorodott, hogy módosítójukban átneveznék a bűncselekmény nevét "háztartáson belüli erőszakra". Czunyiné Bertalan Judit és Talabér Márta ráadásul büntethetővé tenné azt is, ha valaki nem ad pénzt a családtagjának, vagyis például a kocsmában elissza.

14:40
május 27, 2013
Vágólapra másolva!

Orbán a tévékre is ráteszi a kezét?

A Demokratikus Koalíció alelnöke Molnár Csaba a reklámadóról tartott sajtótájékoztatót hétfő délben a parlamentben. Szerinte a tervvel Orbán Viktor vagy provokálni szeretné az Európai Uniót vagy fel akarja számolni az ország szabad nyilvánosságát. Molnár Csaba elmondta, hogy csak a kereskedelmi televíziók piaca az egyetlen, ami még független Fidesztől, Orbán pedig erre akarja rátenni a kezét. A DK alelnöke arról is beszélt, hogy a párt elnöksége is ülésezett, ahol szóba került Szabó Bálint őszödi-interjúja is. Szerinte bizonyítékok nélkül ez csak a Fidesznek kedvez, mert zavart kelt a baloldalon. A DK ezért felszólítja Szabó Bálintot, hogy ezen a héten egyértelmű bizonyítékkokkal támassza alá az állításait. Amennyiben ezt nem teszi meg, akkor Szabó Bálint ellen etikai eljárást kezdeményez.
14:45
május 27, 2013
Vágólapra másolva!

Három éves az Orbán-kormány

Napirend előtt a KDNP frakcióvezetője Harrach Péter beszél a magyar hősök napjáról, majd a jobbikos Varga Géza fog felszólalni mezőgazgasági témában. Utánuk az MSZP-s Józsa István ünnepeli meg a második Orbán-kormány három éves születésnapját, a Fidesz szóvvivője, Zsigó Róbert pedig titkos aktákról beszél.

14:55
május 27, 2013
Vágólapra másolva!

Lézengenek a képviselők

Öt perccel az ülés kezdete előtt még csak néhány elszánt fideszes képviselő ül bent az ülésteremben. A fotósok már lesben állnak a sajtópáholyban. Kövér László még sehol.

15:05
május 27, 2013
Vágólapra másolva!

Legyenek nyilvánosak a nyerőgépes iratok

A Párbeszéd Magyarországért képviselője, Dorosz Dávid sajtótájékoztatóján azt követeli, hogy hozzák nyilvánosságra a nyerőgépek betiltását sürgőssé tevő titkosszolgálati jelentések iratait.
15:06
május 27, 2013
Vágólapra másolva!

Fontos az igazság kimondása

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője egy olyan emléknapról beszélt, amiről az utóbbi években nem sok szó esett. A magyar hősök napját az első világháborús harcokban elesett katonák emlékére május utolsó vasárnapján tartották. A kommunizmus alatt nem ünnepelték, de 2001 óta ismét ünnepnap - mondta Harrach, aki szerint "nem mindenkinek van lehetősége arra, hogy életét áldozzák a harcokban a hazáért, de az igazság kimondása mindenkit kötelez". A KDNP-s vezető a felszólalásnak ezen a pontján valahogy idekeverte az EU-t is és a gyereknapot is.

15:13
május 27, 2013
Vágólapra másolva!

Hende a hadisírokról

Hende Csaba honvédelmi miniszter reagált a felszólalására, aki megköszönte, hogy ezúton is megemlékezett az elesett hősökről. A miniszter ezután a kormány hadisírok érdekében tett erőfeszítéséről beszélt. Szerinte a kormány végre törvénben garantálja a magyar hadisírok gondozását, és az oroszokkal is sikerült megegyezni ezen a területen. "A legjobbakat a Fiumei úti temetőben újratemetjük" - mondta Hende, aki katonai hősök neveit kezdte sorolni.

15:30
május 27, 2013
Vágólapra másolva!

Simlicskázik a kormány

Technikai problémák miatt lecsúsztunk az előző a jobbikos képviselő mezőgazdasági interpellációjáról, és Józsa István simlicskázását sem sikerült minden részletében követnünk. Most éppen Cséfalvay Zoltán beszél "a gazdasági tényekről". Szerinte egész Európában válság van, de Magyarország megpróbál növekedni, ahogy azt a legfrissebb adatok is mutatják. Az NGM-államtitkára szerint az államháztartási hiány is csökken, ami azt jelenti szerinte, hogy az ország remélhetőleg kikerül a túlzottdeficit-eljárás alól.

15:40
május 27, 2013
Vágólapra másolva!

Repedezik a Bajnai jófiús álarca

Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője beszél napirend előtt a Hajdú-Bét ügyről. Szerinte rejtélyes mi történt abban az MSZP-s irodában, ahol el akarták hallgattatni Karsai Józsefet. "Sokat elárul Bajnai Gordon jelleméről, hogy azt mondta, hogy a Hajdú-Bét károsultak mellett a Malév-károsultakat is segítsék" - mondta Zsigó, aki szerint a Malévet is a Bajnai-Gyurcsány páros tette tönkre. "Napról napra repedezik az álarc, mert a jófiús álarc mögött egy külföldiek által pénzelt népnyúzó van" - foglalta össze a Fidesz Bajnai-képét Zsigó.

15:45
május 27, 2013
Vágólapra másolva!

Pálffy Ilona a NVI vezetője

Kövér László felolvasta Áder levelét, amelyben kinevezi Pálffy Ilonát a Nemzeti Választási Iroda vezetőjének.

15:47
május 27, 2013
Vágólapra másolva!

Zavar a házban

Az előbb az MSZP-s Veres János kapott szót, mert a napirendhez lett volna lehetősége hozzászólni, de ő személyes érintettség okán kért szót, amire csak a napirend végén van lehetősége. A mindig határozott Kövér kicsit zavarba került. Most Z. Kárpát Dániel beszél a devizahitelesekről és az árfolyamgát támogatásáról beszél.

15:53
május 27, 2013
Vágólapra másolva!

A devizahitel hibás termék

Schiffer András LMP-s képviselő beszél ugyancsak az árfolyamgát meghosszabításáról. A függetlenek közé került politikus szerint a devizahitel egy hibás termék, amit "a lakosságra szabadítottak", és az árfolyamgát csak egy gazdagoknak segítő látszatintézkedés.

15:55
május 27, 2013
Vágólapra másolva!

Ócsa a kormány torzója

Az MSZP-s Simon Gábor a támogatásáról biztosította az árfolyamgát meghosszabítására vonatkozó javaslatot. A képviselő szerint a magáncsőd intézményét is hasonló gyorsasággal kéne bevezetni. "Ócsa jó példa arra, hogy a jó szándékból, hogy lesz torzó" - mondta a képviselő, aki szerint a lakóparkra szánt pénzt sokkal hatékonyabban el lehetett volna költeni a devizahitelesekért.

15:59
május 27, 2013
Vágólapra másolva!

Mindenkinek megéri az árfolyamgát

A Fidesz frakcióvezetője, Rogán Antal szerint azért van szükség az árfolyamgát meghosszabbításának sürgős tárgyalására, mert ez a rendszer a devizahitelesek 70 százalékának nyújt segítséget. "Évi 175 ezer forintot lehet megtakarítani az árfolyamgáttal" - mondta Rogán, aki a rendszerrel kapcsolatos lakossági félelmekről beszélt. "Mindenkinek megéri belépni az árfolyamgátba" - mondta a frakcióvezető, aki szeretné kiterjeszteni a sürgős eljárást más módosítóval, ami bármekkora hitellel engedné belépni az embereket az árfolyamgát rendszerébe.

16:02
május 27, 2013
Vágólapra másolva!

Egyhangú igen az árfolyamgátra

Mindenki támogatta az árfolyamgát sürgős tárgyalását.

16:05
május 27, 2013
Vágólapra másolva!

Kövér László vs. Veres János

Kis vita alakult ki Kövér László és Veres János között, mert a házelnök nem ítélte olyannak Zsigó Róbert felszólalását, ami a személyes érintettség okán való felszólalást indokolná. Végül az MSZP-s képviselő szót kapott. Veres János elmondta, hogy az MSZP frakcióülésén a Hajdú-Bét ügyéről volt szó, de ebbe a pénzügyminiszternek nem volt lehetősége beleavatkozni.

16:07
május 27, 2013
Vágólapra másolva!

Csontvázak a Háznál

Most jött a hír, hogy második világháborúban harcolt katonák földi maradványait találták meg a Kossuth téren.

16:10
május 27, 2013
Vágólapra másolva!

Kövér megint beintett Szanyinak

Kövér László ismét nemet mondott Szanyinak, mert szerinte a benyújtott interpelláció sértette a ház méltóságát, ezért az nem hangozhat el ott.

16:11
május 27, 2013
Vágólapra másolva!

Itt a pénztárgép-botrány!

Az MSZP-s Tóth Csaba a pénztárgépekről interpellálja az NGM-et. Szerinte teljes a káosz a pénztárgépek cseréjénél, mert abszurd, hogy sok támogatást adnak a pénztárgépek cseréjére azért, hogy ellenőrizni tudják a adóbefizetéseket. Az MSZP-s képviselő gyanúsnak találja az egész ügyet és visszaélést sejt a háttérben.

16:13
május 27, 2013
Vágólapra másolva!

Hende és az iPad

Hende Csaba ki sem látszik az iPadje mögül.

16:16
május 27, 2013
Vágólapra másolva!

A gazdaság kifehérítése a cél

Cséfalvay Zoltán az NGM-államtitkára szerint nagyon zavaros volt Tóth Csaba felszólalása, ezért arra érdemben nem is lehet reagálni. Az államtitkár elmondta, hogy az új rendszerrel több áfát lehet beszedni, csökkenteni lehet a szürke- és a feketegazdaság méretét. "Tipikus MSZP-s kérdés, hogy kinek jó a pénztárgépek cseréje" - mondta Cséfalvay, aki szerint a gazdaság kifehérítése a cél. Tóth nem, a parlament viszont elfogadta a miniszteri választ.

16:20
május 27, 2013
Vágólapra másolva!

Güriznek a magyarok a földért

A jobbikos Magyar Zoltán a földtörvényről kérdezi a VM államtitkárát. Szerinte indokolatlanul emelték fel a birtokméretet, a munkahelyteremtést sem írták bele a módosításba, ráadásul a külföldiek számára is lehetőséget ad a földszerzésre. "A mindennapi megélhetésért güriző magyaroknak ugyanolyan feltételeket teremtenek, mint a külföldieknek" - mondta a magas árakról.

16:26
május 27, 2013
Vágólapra másolva!

Budai: Agrárközéposztályt szeretnénk

Budai Gyula gyakorlatilag ugyanazt mondja, mint a jobbikos Varga Géza napirend előtti felszólalására. Agrárközéponsztályt, kisbirtokokat szeretnének, és nem engedik a külföldiek földszerzését - mondta Budai. Magyar Zoltán nem, az országgyűlés viszont elfogadta az államtitkári választ.

16:29
május 27, 2013
Vágólapra másolva!

Öninterpelláció a mentőkről

A fideszes Bene Ildikó a sürgősségi betegellátásról kérdezi a szaktárcát. Az öninterpelláció röviden arról szól, hogy a szocik mindent elrontottak, a kormány viszont sok mindent tett.

16:32
május 27, 2013
Vágólapra másolva!

Megnyugtató államtitkári válasz

Szócska Miklós, az EMMI egészségügyért felelős államtitkára egy 32 pontból álló eredménylistát sorol, aminek közvetítésétől eltekintünk. A lényeg, megújul a mentőszolgálat, és minden sokkal jobb lesz. Bene Ildikó megnyugotott, és elfogadta a választ.

16:35
május 27, 2013
Vágólapra másolva!

Nyakó a Rabszolgamunka Törvénykönyvről

Nyakó István az általa Rabszolgamunka Törvénykönyvének nevezett munkatörvénykönyvéről beszélt."A hazai tőke írja a munkatörvénykönyvét, mert ma a nemzeti burzsoáziának több beleszólása a munkavállalók ügyébe, mint a dolgozóknak" - mondta Nyakó, aki szeirnt a törvény 250 helyen sérti a dolgozók érdekét, ráadásul sztrájkolni sem lehet már.

16:37
május 27, 2013
Vágólapra másolva!

A kommunista kiáltványt a ruhatárba tegyék

"Nettó marhaság, amit mond" - indítja felszólalását Cséfalvay Zoltán, aki azt javasolja Nyakónak, hogy "A kommunista kiáltványt tegye le a ruhatárban, és akkor nyugodtan vitázhatunk". Az államtitkár szerint egyeztettek a szakszervezetekkel, és azóta is folyamatosan egyeztetnek a törvényről. Cséfalvay elmondta, hogy sokkal rugalmasabb lett a munkaerőpiac, ami a dolgozók érdeke. Nyakó nem fogadta el a választ, a parlament viszont igen.

16:44
május 27, 2013
Vágólapra másolva!

Budai Gyula az MSZP-t oktatja - kép

Forrás: MTI/Kovács Tamás

16:51
május 27, 2013
Vágólapra másolva!

Valóra válhat Hamvas Béla álma

A KDNP-s Tarnai Richárd Hamvas Béla boros indézettel kezdi öninterpellációját, ami a 6-7 éve kivágott szőlőirtás szomorúságáról szól. A képviselő szerint azért irtották ki a szőlőket, mert magasak voltak a szőlőárak, és támogatást kapott az, aki vágott. Szerencsére most jó hírek jöttek, mert az elmúlt években a támgoatás a szőlőtelepítésért jár.

16:55
május 27, 2013
Vágólapra másolva!

Bormarketingben le vagyunk maradva

Budai Gyula válaszában sorolja a kormány telepítési támogatásait, géptámogatásait. A sok siker mellett Budai is elismeri, hogy a bormarketing területén elmaradások vannak, ezért azzal többet kell foglalkozni. "Amikor MSZP-kormány volt, akkor rombolás volt, amikor pedig Fidesz-kormány akkor építés van" - reagált Tarnai Richárd, aki elfogadta a választ.

17:00
május 27, 2013
Vágólapra másolva!

Káosz a szakmunkások vizsgáztatásában

Az MSZP-s Sós Tamás a szakmunkás-vizsgáztatásban levő káoszról beszél. Szerinte például hiányosak voltak a vizsgabizottságok és későn kapták meg a vizsgabiztosok a meghívót.
17:02
május 27, 2013
Vágólapra másolva!

Cséfalvay: Ön nézte a BL-döntőt?

"Remélem, hogy ön is a BL-döntővel töltötte az estét" - kezdte válaszát Cséfalvay Zoltán, mert a német szakképzés duális jellegéről oktatja az MSZP-s képviselőt. Az NGM államtitkára elmondta, hogy a kormány célja az volt, hogy egy sokkal gyakorlatiasabb szakképzési rendszert építsen ki. Cséfalvay azt is megjegyezte, hogy az NGM mindent megtesz, hogy a vizsgák zökkenők nélkül menjenek. Sós Tamás nem fogadta el az államtitkári választ, a parlament viszont igen.

17:05
május 27, 2013
Vágólapra másolva!

Cséfalvay hallgat, Hende magyaráz - kép

Forrás: MTI/Kovács Tamás

17:07
május 27, 2013
Vágólapra másolva!

Mi van a szociális szféra béreivel?

A jobbikos Sneider Tamás a szociális ellátásban dolgozók béréről kérdezi a szaktárca képviselőjét. Soltész Miklós szociális államtitkár válaszol a kormány részéről, aki a képviselői felszólalásban szereplő számok pontosításával kezdi a felszólalást. Szerinte az ágazatban a tizenarmadik havi bér elvétele rontott a helyzeten, de egy sor intézkedéssel igyekeztek javítani a szféra bérhelyzetét. Ezek felsorolásától most megkíméljük olvasóinkat. Sneider nem, a parlament viszont elfogadta az államtitkári választ.

17:15
május 27, 2013
Vágólapra másolva!

Itt vannak az azonnali kérdések

Vége az interpellációknak, jönnek az azonnali kérdések.

17:16
május 27, 2013
Vágólapra másolva!

A kormány nem tett semmit az árral

Szekeres Imre, volt honvédelmi miniszter Orbán Viktortól azt kérdezi, hogy mit tettek és mit terveznek tenni a tiszai árvízvédelemmel, mert szerinte "a kormány semmit nem tett".

17:19
május 27, 2013
Vágólapra másolva!

Orbán: Amit itt hallottak, az kútmérgezés

Orbán Viktor szerint nem igaz, hogy nem történt semmi, mert az előző kormányzása idején Szolnokba is betört az ár a nagy árvíz idején, most viszont Szolnok biztonságban van. "Komolytalan színben tüntette fel a saját kérdését azzal, hogy azt mondta, nem csináltunk semmit" - mondta Orbán, aki szerint többszáz milliárdot fordítottak árvízvédelemre. Szekeres szerint viszont nagyon rossz állapotban vannak a gátat, Orbán viszont erre azt mondta, hogy "ez süketek párbeszéde", majd hozzátette, hogy mindenki biztonságban van, és "amit itt hallottak az kútmérgezés".

17:25
május 27, 2013
Vágólapra másolva!

Orbán: Nem leszünk gyarmat!

Balczó Zotlán azt kérdezi a miniszterelnöktől, hogy a kormány rendelkezik-e gazdasági-költségvetési kérdésekben a szükséges szuverenitással vagy a gyarmati helyzetünket tudomásul véve hozza meg végso döntéseit. Orbán Viktor válaszában azt mondta, hogy ő egyetért a Békemenet molinójára írt szlogennel, hogy "Nem leszünk gyarmat!". A miniszterelnök szerint a kormány azért harcol, hogy az ország kikerüljön a túlzottdeficit-eljárás alól, és így nagyobb szabadságot kapjon a gazdasági-politikai döntésekben.
17:27
május 27, 2013
Vágólapra másolva!

Egy ország akkor gyarmat, ha eladósodik

"Egy ország akkor válik gyarmattá, ha eladósodik" - mondta Orbán, aki szerint Magyarország most nem ilyen, mert minden intézkedés kifelé viszi az országot a gyarmati sorból.

17:33
május 27, 2013
Vágólapra másolva!

Schiffer András magányosan - kép

Forrás: MTI/Kovács Tamás

17:36
május 27, 2013
Vágólapra másolva!

Varga: Beismerték a trafikmutyit

Ma alig volt szó a trafikokról, Varga László és Gúr Nándor közös azonnali kérdésében most az észak-magyarországi trafikbotrányról beszél. Varga László szerint szervezetten politikai döntés született a trafikokról. Így volt ez Miskolcon is - mondta Varga - de szerinte történt egy beismerő vallomás, mert egy helyi képviselő visszaadata a koncessziót.

17:39
május 27, 2013
Vágólapra másolva!

Fónagy: Önök gyűlöletkampányt folytatnak

Az NFM részéről Fónagy János államtitkár reagál. Szerinte az MSZP egy népegészségügyi intézkedést próbál megtorpedózni. "Önök gyűleletkampányt folytatnak azok ellen, akik törvényesen nyertek trafikot" - mondta Fónagy.

17:41
május 27, 2013
Vágólapra másolva!

Népegészségügyi trafikmutyi

Gúr Nándor cinikus választában azt mondja, hogy népegészségügyi intézkedés volt az, hogy Miskolcon két ember kezébe került nagyjából húsz trafik, és az is, hogy Közgép nyert minden közbeszerzést. "A Közgép és a trafikpályázatok összehozását nem népegészségügyi, hanem egyéni egészségügyi problémának érzem" - válaszolt Fónagy.

17:44
május 27, 2013
Vágólapra másolva!

Orbán örül a konstruktív jobbikosnak

A jobbikos Z. Kárpát Dániel a devizahitelesekről kérdezi a miniszterelnököt. Orbán Viktor válaszában megköszöni, hogy a Jobbik konstruktívan áll a problémához, majd felsorolja, hogy kormány mi mindent tett a devizahitelesekért. A miniszterelnök szerint az árfolyamgátba belépő devizahitelesek egyharmada az nagyon sok ember, de igaz, hogy azon kell dolgozni, hogy még többen tudjanak csatlakozni.a rendszerhez. Orbán Z. Kárpát viszontválaszára reagálva azt mondta, hogy a kormány feladata az, hogy helyrehozzák azt a hibát, amit a szocialisták csináltak.

17:47
május 27, 2013
Vágólapra másolva!

Fideszes kupaktanács - kép

Forrás: MTI/Kovács Tamás

17:58
május 27, 2013
Vágólapra másolva!

Parázs vita a fogyasztóvédelemről

Zsigó Róbert a fogyasztóvédelemről kérdezi az NGM képviselőjét. "Magyarország jobban teljesít a fogyasztóvédelem területén is" - mondta Zsigó. A parázs vitát nem közvetítjük.

18:02
május 27, 2013
Vágólapra másolva!

Ne kísérletezzenek a cukorbetegekkel!

Az MSZP-s Nemény András a cukorbetegekről kérdezi az EMMI-t. Szerinte a támogatást nem kéne rögtön megvonni a cukrosoktól, ha nem tudják elérni az értékhatárt. Szócska Miklós egészségügyi államtitkár azt mondta, hogy mindig meglepi az, ha egy pozitív dolgot negatívként állítanak be, mert szerinte az új rendszer nagyon kemény ösztönző a betegek érdekében, és a betegterhek is csökkentek. Nemény szerint viszont az új rendszernek rengeteg vesztese van, többek között ő maga is. "Soha többé ne kísérletezzenek a betegekkel" - zárta felszólalását az MSZP-s képviselő.

18:10
május 27, 2013
Vágólapra másolva!

Orbán a kkv-k hitelezéséről

Volner János a Jobbikból a kisvállalkozások hitelezését segítő MNB-s intézkedés-csomagról kérdezi a miniszterelnököt. "Közjogi értelemben nehéz helyzetbe hozott" - kezdte felszólalását Orbán Viktor, mert a kormánynak nincs lehetősége arra, hogy a Magyar Nemzeti Bank lépéseit kommentálja. Orbán azért mégis válaszol. Szerinte az adófizetőknek ez a csomag nem kerül pénzbe, mert azt az MNB fizeti. A miniszterelnök ezután a kkv-k hitelezését segítő intézkedéseket sorolja.

18:17
május 27, 2013
Vágólapra másolva!

Jókedvű MSZP-sek - kép

Forrás: MTI/Kovács Tamás

18:27
május 27, 2013
Vágólapra másolva!

Orbán: Magyarország a saját sírját ássa

A tiszaeszlározó Baráth Zsolt egy cigány fiatalok által elkövetett gyilkosságokról és az ítélet hiányában szabadlábon levő gyilkosokról és a honvédelmi minisztérium által szervezett cigány fiataloknak szervezett táborról kérdezi a miniszterelnököt. Orbán Viktor minden áldozatnak és hozzátartozónak részvétét fejezi ki. "Magyarország a saját sírját ássa, ha egy ekkora számú kisebbségi csoportról lemond, és csak közbiztonsági kérdésként tekint a dologra" - mondta Orbán, aki minden felzárkóztatással kapcsolatos javaslatot vár. A képviselő szkeptikusan állt ahhoz, hogy a cigány fiatalokat a szerinte agresszív boxra kell tanítani, mire Orbán azt válaszolta, hogy a sportszövetségek szerint a sport az integráció az egyik legjobb módja.

18:33
május 27, 2013
Vágólapra másolva!

Jókedvű fideszesek - kép

Forrás: MTI/Kovács Tamás

18:36
május 27, 2013
Vágólapra másolva!

Miért tiltotta le Kövér Szanyi felszólalását?

Itt elolvashatja Szanyi Tibor magyarázatát.

18:39
május 27, 2013
Vágólapra másolva!

Látkép a Parlamentből - kép

Forrás: MTI/Kovács Tamás

18:45
május 27, 2013
Vágólapra másolva!

Megbukott a rendőrségi romaprogram?

A jobbikos Staudt Gábor megint cigányozik egyet. Szerinte a rendőrség cigányintegrációs programja megbukott. Kontrát Károly válaszában elmondta, hogy programban 32 embert vettek fel a rendőrséghez, amiből 25-en még mindig ott dolgoznak.

18:51
május 27, 2013
Vágólapra másolva!

A legnagyobb alákérdezés

És itt jön a legnagyobb alákérdezés. A fideszes Nagy Csaba azt kérdezi a fejlesztési minisztréiumtól, hogy milyen intézkedéseket tesz a Kormány az M60 gyorsforgalmi út továbbépítése érdekében. Fónagy adatokat sorolva nyugtatja a baranyai fideszeseket.

18:55
május 27, 2013
Vágólapra másolva!

Gúr-Czomba csörte a munkahelyekről

Gúr Nándor az MSZP-ből a munkahelyteremtésről kérdezte a kormány képviselőjét. Czomba Sándor, az NGM-államtitkára elmondta, hogy Magyarország Ausztriával van egy lapon említve a foglalkoztatási adatokat tekintve. "Egymillió embert védünk meg a munkahelyvédelmi akciótervvel" - mondta Czomba, aki szerint tízmilliárd forintot fordítanak munkahelyteremtésre, majd sorolja a kormány eredményeit.

18:58
május 27, 2013
Vágólapra másolva!

Vége

Még egy kérdés van hátra a azonnali kérdések és kérdések órájából, de ezt már nem közvetítjük. Köszönjük a figyelmet!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!