A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:20AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Zika-vírus: még idén lehet védőoltás

Események

Vágólapra másolva!
Ma Adél napja van. Többfelé borongós, esős a reggel. Északkeleten ónos eső is előfordulhat. Később nyugat felől felszakadozik a felhőzet, és többfelé kisüt a nap. Napközben 5–10, késő este 0–5 fok várható. Öt éve ezen a napon 4,8 erősségű földrengés volt Oroszlányban, és ma lenne 91 éves Kemény Henrik Kossuth-díjas bábművész. Vélhetően embercsempész okozott balesetet az M5-ösön, és tovább terjed a Zika-láz, Venezuelában már 4700-nál is több fertőzöttről tudnak. Ha érdekességet lát, fényképezze le és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül42 bejegyzés
07:47
január 29, 2016
Vágólapra másolva!

Karambol az M5-ösön

Embercsempészéssel gyanúsítják azt a szerb férfit, aki menekülés közben karambolozott hajnalban az M5-ösön Szeged közelében. Az első hírek szerint nyolcan sérültek meg a balesetben, köztük a szerb sofőr, akinek autójában rajta kívül még hatan utaztak.

Autóroncs az M5-ös autópályán, Szeged közelében 2016. január 29-én. Forrás: MTI/Donka Ferenc
07:50
január 29, 2016
Vágólapra másolva!

Milliárdos áfacsalások

Ipari méreteket ölt az élelmiszeriparban az áfacsalás, a fekete és a szürke gazdaság – írja a Népszabadság.

Az adórendszer a valós termelési adatok elhallgatására ösztönöz - vélik a szakértők Fotó: Hirling Bálint - Origo

A lap úgy tudja, hogy a helyzetet feltáró tanulmány publikálását az agrártárca megtiltotta. A becsült adatok szerint 2012-ben elérhették az 1200 milliárd forintot a magyar élelmiszer-gazdaság szereplői által eltitkolt jövedelmek.

Forrás: Origo
07:50
január 29, 2016
Vágólapra másolva!

Terjed a Zika-láz

Venezuelában feltehetően meghaladja a 4700-at a Zika-vírussal fertőzöttek száma. Civil szervezetek a láz rohamos terjedéséről számoltak be. Az Egészségügyi Világszervezet arra figyelmeztet, hogy robbanásszerűen terjed a Zika-vírus, ezért hétfőre tanácskozást hívtak össze, hogy eldöntsék, ki kell-e hirdetni a nemzetközi egészségügyi szükségállapotot. A WHO amerikai járványügyi felelőse szerint 3-4 millió Zika-fertőzésre lehet számítani a következő évben a kontinensen.

07:55
január 29, 2016
Vágólapra másolva!

Trump nem vitázott

A legnépszerűbbnek tartott republikánus elnökjelölt-aspiráns, Donald Trump távollétében tartották meg este a republikánus pályázók országos tévévitájukat az iowai Des Moines-ben. Ez volt az utolsó ilyen megmérettetés a hétfői iowai jelölőgyűlés előtt.

A milliárdos üzletember, Donald Trump napok óta csatában áll a Fox televízióval, mert szerinte az egyik műsorvezető, Megyn Kelly részrehajló és ellenséges vele, ezért Trump nem vett részt a vitában.

07:59
január 29, 2016
Vágólapra másolva!

Meglepőt lépett a japán jegybank

Negatív kamat bevezetéséről döntött a Bank of Japán (BoJ) közép-európai idő szerint ma hajnalban zárult kétnapos kamatdöntő ülésén.

A BoJ a nála elhelyezett összegekre mínusz 0,1 százalékos kamatot számít fel a korábban érvényes plusz 0,1 százalék után. Magyarán fizetniük kell azoknak a bankoknak, amelyek pénzt parkoltatnak a jegybanknál.

08:02
január 29, 2016
Vágólapra másolva!

Obama szerint demokrata elnök lesz

A republikánusok iowai tévévitájával szinte egy időben mondott beszédet az amerikai elnök Baltimore-ban, ahol pártja kongresszusi képviselői tartják szokásos évi konferenciájukat.

Szerinte a demokraták csapata együtt marad Forrás: AFP/Brendan Smialowski

Barack Obama arról beszélt, hogy szerinte a demokraták győznek majd a novemberi elnökválasztáson. Joe Biden alelnök szerint a demokraták ősszel nemcsak a Fehér Házat hódítják meg, hanem a törvényhozást is.

08:05
január 29, 2016
Vágólapra másolva!

Büntették az Amazont

Újabb csalódást okozott befektetőinek a világ legnagyobb internetes kereskedője: az Amazon - már a tavalyi ünnepi szezon adatait is tartalmazó - október–december közötti időszakban részvényenként 1 dollár profitot termelt. Ez ugyan több mint duplája az egy esztendővel korábbi 45 centnek, nagyon elmarad azonban az elemzők által várt 1,56 dolláros részvényenkénti nyereségtől.

A piac durván büntetett: a részvény árfolyama 13 százalékkal zuhant a zárás utáni kereskedésben.

08:08
január 29, 2016
Vágólapra másolva!

Kezd beállni a Budaörsi

Akadozik a haladás a 11-es főúton befelé a Pünkösdfürdő utca előtt, a Balatoni úton pedig a Budaörsi út előtt.

Kezdődik az araszolás Forrás: Origo

A H5-ös HÉV felújítás miatt nem közlekedik a Batthyány tér és a Margit híd, budai hídfő között. Ezen a szakaszon a 109-es autóbusszal vagy a 19-es villamossal utazhatnak, és munkanapokon csúcsidőszakban pótlóbusz is jár.

08:14
január 29, 2016
Vágólapra másolva!

Rávert a piacra a Microsoft

Az agresszív költségcsökkentési politikának és a felhőszolgáltatások iránti kereslet megugrásának köszönhetően a vártnál jóval nagyobb profitról számolt be a Microsoft.

A vártnál nagyobb a profit Fotó: Marton Szilvia - Origo

Az amerikai szoftveróriás egy részvényre jutó eredménye 78 cent lett tavaly az utolsó negyedévben a 71 dolláros előzetes elemzői becslésekhez képest. A részvény árfolyama a beszámoló közzététele után 8 százalékot emelkedett a zárás utáni amerikai kereskedésben.

08:22
január 29, 2016
Vágólapra másolva!

Nagyot kaszál Klapka

Zsíros üzletet kötött Gyárfás Tamással az úszó-világbajnokságra Klapka György, aki a Blikk értesülése szerint 400 millió forintot keres azzal, hogy ötvenezer éremkollekciót gyárt le a 2017-es budapesti úszó-vb-re.

Nagy üzletet kötött a 87 éves Klapka György Fotó: Nagy Attila - Origo

A vállalkozó a lapnak elmondta, eddig 20 milliót költött az üzletre, legyártotta a terveket, de nem bánja a beruházást, mert kizárólagos lehetőséget kapott arra, hogy jövőre a verseny helyszínein árulhassa az éremkollekciót.

08:22
január 29, 2016
Vágólapra másolva!

Lépésben a rakparton

Egybefüggő a sor a budai alsó rakparton északi irányban a Petőfi hídtól az Erzsébet hídig, és akadozik a haladás a 10-es főút befelé vezető oldalán az Ürömi útig, a 11-es főúton befelé a Pünkösdfürdő utca előtt, az M3-ason befelé a Szerencs utcáig, a Balatoni úton pedig a Budaörsi út előtt.

08:29
január 29, 2016
Vágólapra másolva!

Cáfolják Lajcsi állításait

Légből kapottnak nevezte a fehérvári börtön egyik vezetője a múlt vasárnap szabadult Galambos Lajos állításait.

Forrás: Origo

A zenész, aki 125 napot töltött előzetesben, patkányokról, poloskákról beszélt nyilatkozataiban. A börtön egyik alkalmazottja szerint azonban nincs patkány, és nincs négyes biztonsági fokozat sem.

08:32
január 29, 2016
Vágólapra másolva!

Lopakodó japánok

Bemutatták az első japán fejlesztésű lopakodó vadászrepülőt. A Mitsubishi Heavy Industries készítette az X-2 típusjelzésű gépet, így az Egyesült Államok, Oroszország és Kína után Japán a negyedik ország, amelyiknek lopakodó képességű, embert szállító vadászgépe van.

X-2, az első japán fejlesztésű lopakodó vadászgép Forrás: AFP/Yomiuri/Shintaro Nakane

Szintén a Mitsubishi mutatta be novemberben az első japán építésű utasszállítót. A szigetországot a II. világháború után eltiltották a légi járművek fejlesztésétől.

08:36
január 29, 2016
Vágólapra másolva!

Új menekültügyi csomag Németországban

Két évre felfüggesztik az oltalmazotti státusban lévők családegyesítési jogát - egyebek között ezt tartalmazza az az új menekültügyi reformcsomag, amelyet csütörtökön véglegesítettek a német kormánypártok vezetői. A javaslat így a kormány elé kerülhet.

Németország szigorít Forrás: AFP/Armend Nimani

Oltalmazott jogállást azok a menedékkérők kapnak, akik nem felelnek meg a menekültkénti elismerés feltételeinek, de nem lehet hazaküldeni őket, mert fennáll a veszélye, hogy származási országukban súlyos sérelem éri őket.

08:41
január 29, 2016
Vágólapra másolva!

Kinyitották a Welsz-dossziét

Költségvetési csalás és pénzmosás gyanúja miatt eljárás indult az adóhivatalnál a két éve elhunyt Welsz Tamással és ismeretlen társaival kapcsolatban - tudta meg a Magyar Idők. A lap a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bűnügyi sajtóirodájától kapott információkra hivatkozva arról ír, hogy több adóigazgatási eljárást is kezdeményeztek a NAV-nál, és megkerestek több másik hivatalt is, hogy további bizonyítékokat szerezzenek be a Welsz Tamás és ismeretlen társai ügyében folyó nyomozásban. Az adóhivatalt a Fővárosi Főügyészség bízta meg 2014 augusztusában a nyomozással, amely jelenleg költségvetési csalás és pénzmosás gyanúja miatt folyik.

08:44
január 29, 2016
Vágólapra másolva!

Gázolt a vonat Kőbánya-Kispestnél

Halálra gázolt egy embert a Nyugati pályaudvarról Szolnokra tartó személyvonat péntekre virradóra Budapest X. kerületében, Kőbánya-Kispest vasútállomás közelében - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A baleset miatt egy ideig késéssel közlekedtek a vonatok ezen a vonalon.

08:46
január 29, 2016
Vágólapra másolva!

Erősödött a forint

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben a dollár kivételével a nemzetközi devizakereskedelemben. Az eurót reggel 7 órakor 313,27 forinton jegyezték a csütörtök esti 313,98 forint után. A dollár jegyzése 287,13 forintra emelkedett 286,65 forintról, a svájci franké pedig 282,42 forintra csökkent 282,88 forintról.

Jól kezdett a forint Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

A jen nagyot gyengült a főbb devizákkal szemben, ami a forinttal szemben másfél százalékos árfolyamveszteségben mutatkozott meg. Reggel a jent 2,3788 forinton jegyezték a csütörtök esti 2,4157 forint után.

08:52
január 29, 2016
Vágólapra másolva!

Moholy-Nagy kalapács alatt

Moholy-Nagy László egy kollázsa és egy akvarellje is szerepel a Sotheby's február 4-i londoni, impresszionista és modern művekből rendezett árverésén. A Világgazdaság ír arról, hogy a cím nélküli, 1923-as datálású akvarell becsült értéke 50–70 ezer font (20–28 millió forint). Az egy évvel korábban készült kollázs becsült értéke 70–100 ezer font (28–41 millió forint). Moholy-Nagy Lászó nem ismeretlen az európai és az amerikai közönség előtt. Három éve a Sotheby's New York-i aukcióján másfél millió dollárért (mai áron 430 millió forintért) ütötték le egy kezet ábrázoló fotogramját, amely akkor a világ tizedik legdrágábban eladott fotója volt.

08:56
január 29, 2016
Vágólapra másolva!

Meghalt a Jefferson Airplane egyik alapítója

Paul Kantner amerikai gitáros-énekest 74 évesen érte a halál San Franciscóban, miután a héten szívrohamot, majd súlyos fertőzést kapott.

A Jefferson Airplane - a Grateful Deaddel és a Mamas and Papasszal együtt - a hatvanas évek végére kibontakozó hippimozgalom egyik legfontosabb zenekara volt. Az együttes februárban Grammy-életműdíjat kap.

08:59
január 29, 2016
Vágólapra másolva!

Oszlopot döntött

Daruval emelnek egy autót, amely lecsúszott az útról, kidöntött egy lámpaoszlopot, majd a HÉV-sínekre csapódott a XXIII. kerületi Grassalkovich úton. A hajnali balesetben egy ember megsérült.

Budapest, 2016. január 29. Tűzoltók a XXIII. kerületi Grassalkovich úton, ahol egy autó lecsúszott az útról, kidöntött egy lámpaoszlopot majd a HÉV-sínekre csapódott 2016. január 29-én. A balesetben egy ember megsérült. MTI Fotó: Lakatos Péter Forrás: MTI/Lakatos Péter
09:04
január 29, 2016
Vágólapra másolva!

Ónos eső, köd

Négy északnyugati megye kivételével az egész országra, így a fővárosra is figyelmeztető előrejelzést adott ki a meteorológiai szolgálat az ónos eső és a helyenként tartósan megmaradó, sűrű köd miatt. A látótávolság pár száz méterre csökkenhet.

Riasztás Forrás: met.hu
09:08
január 29, 2016
Vágólapra másolva!

Zika-láz: még idén lehet ellenszer

Egy amerikai-kanadai kutatócsoport dolgozik a vakcina kifejlesztésén, és azt mondják, hogy még az idén elkészülhetnek az oltóanyaggal.

Gary Laval, a tudósok egyik vezetője bízik abban, hogy szeptemberben megkezdődhet az oltóanyag hatóságilag engedélyezett kipróbálása embereken, ami után egy hónappal már akár el is lehet kezdeni az immunizációt a legsúlyosabban érintett területeken.

A vírust már nyugat-európai országokban is kimutatták. Magyarországon az ÁNTSZ tájékoztatása szerint egyelőre nem merült fel fertőzés gyanúja. A betegség ellen egyelőre nincs sem gyógyszer, sem védőoltás.

09:21
január 29, 2016
Vágólapra másolva!

Veszélyes manőver

Egy orosz vadászgép ismét veszélyes közelségbe került egy amerikai felderítő repülőgéphez a Fekete-tenger felett: alig hat méterre közelítette meg, amit Washingtonban újabb orosz provokációnak minősítenek.

RC-135 Stratolifter - Képünk illusztráció Forrás: AFP/DOD/Roger Viollet

Michel Baldanza, a Pentagon szóvivője azt mondta, hogy az incidens hétfőn történt: egy RC-135U típusú katonai felderítő gép a szokásos útvonalon repült a Fekete-tenger feletti nemzetközi légtérben, amikor egy Szu-27-es orosz vadászgép befogta, ráadásul "nem biztonságosan és nem szakszerűen" tette ezt.

09:24
január 29, 2016
Vágólapra másolva!

E-cigaretta: irány Szlovákia

Külföld, főként Szlovákia felé veszik az irányt az elektromos cigarettát forgalmazó magyar cégek, miután májustól az e-cigit is csak dohányboltokban lehet majd kapni. Egy budapesti érdekeltségű elektromoscigaretta-kereskedő a Magyar Nemzetnek arról beszélt, hogy versenytársaihoz hasonlóan ő is a szlovák, a horvát és az osztrák piacon próbál érvényesülni.

Külföldön próbálkoznak Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Rainer Jensen

Nem érte váratlanul a szektort a kormány döntése, ezt erősíti, hogy egy dunántúli forgalmazó állítása szerint az új évben már egyáltalán nem rendeltek árut.

09:29
január 29, 2016
Vágólapra másolva!

Húszéves A dzsungel könyve

Dés László zeneszerző, Geszti Péter szövegíró és Hegedűs D. Géza rendező A dzsungel könyve című musical szereplőivel a darab 1100. előadásán a Pesti Színházban. A Dés László, Geszti Péter és Békés Pál Rudyard Kipling regényéből készült darabja húsz éve szerepel a színház műsorán. Gyakorlatilag telt házzal megy azóta is. Az évtizedeket is túlélő sikerdarabokról az Origo is írt, itt olvashatja összeállításunkat.

Megunhatatlan - húszéves A dzsungel könyve Forrás: MTI/Kallos Bea
09:34
január 29, 2016
Vágólapra másolva!

Baleset az Erzsébet hídnál

Baleset történt az Erzsébet híd pesti hídfőjénél az Astoria irányában, emiatt torlódás alakult ki a Hegyalja út–Erzsébet híd útvonalon.

09:36
január 29, 2016
Vágólapra másolva!

Magyarország korrupcióban jobban teljesít

Magyarország három hellyel hátrébb csúszott a világ legátfogóbb korrupciós ranglistáján, a Transparency International által készített Korrupcióérzékelési Indexen. Videónkból kiderül, hogy Magyarország hogyan teljesít.

09:36
január 29, 2016
Vágólapra másolva!

Adóbevallás - hétfőig még segít a NAV

A vasárnapi munkaszüneti nap miatt hétfőig kérhetik a családi kedvezményben nem részesülő adózók a NAV-ot, hogy készítse el helyettük az idei szja-bevallásukat. A családi kedvezményt igénybe vevőknek is segít az adóhatóság, de ehhez külön nyomtatványt kell kitölteni - írja a Magyar Nemzet.

09:38
január 29, 2016
Vágólapra másolva!

Pénteki csúcsforgalom Budapesten

Egybefüggő a kocsisor az Alagútban mindkét irányban, a budai alsó rakparton észak felé a Petőfi hídtól a Margit hídig, a pesti alsó rakparton a Dráva utcától dél felé a Lánchídig, északi irányban az Erzsébet híd előtt. Erős a forgalom a Nagykovácsi út–Hűvösvölgyi út útvonalon és a Budakeszi úton befelé, Csepelen, a II. Rákóczi Ferenc úton mindkét irányban, a Hungária körúton szintén mindkét irányban, valamint az Egressy úton és a Mogyoródi úton befelé.

09:42
január 29, 2016
Vágólapra másolva!

Emelkedéssel nyithat a BÉT

Emelkedéssel kezdődhet a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén. Piaci szakértők ezt elsősorban azzal magyarázzák, hogy az amerikai és az ázsiai tőzsdéken is kedvező a hangulat. A Mol-részvények reagálhatnak az olajár emelkedésére.

Pluszban nyithat Forrás: Katona Vanda / Napi Gazdaság

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 9,48 pontos, 0,04 százalékos emelkedéssel, 23 778,94 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 9,8 milliárd forint volt. A Mol erősödött, az OTP és a Magyar Telekom gyengült, a Richter-papírok árfolyama nem változott.

09:48
január 29, 2016
Vágólapra másolva!

Kína is keresi a maláj gépet

Kína is beszáll a 2014 tavaszán az Andamán-tenger fölött eltűnt utasszállító utáni kutatásba, hangradarral felszerelt keresőhajóval csatlakozik az akcióhoz. A maláj légitársaság Kuala Lumpurból Pekingbe tartó, MH370-es járata 239 emberrel a fedélzetén tűnt el 2014 márciusában. A kínai kutatóhajó az Indiai-óceán déli vizein fogja keresni a gép maradványait. Az Ausztrália vezette, mindeddig eredménytelen tenger alatti keresés minden idők egyik legköltségesebb tengeri kutatóakciója, eddig 120 millió ausztrál dollárt (kb. 24 milliárd forint) emésztett fel.

09:56
január 29, 2016
Vágólapra másolva!

Négy tonna zöldséget dobtak ki

Mintegy négy tonna zöldséget és gyümölcsöt, főleg narancsot semmisítettek meg a budapesti Nagybani Piacon, ahol közös ellenőrzést tartott a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Négy tonna árut semmisítettek meg a nagybanin Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Öt zöldség-gyümölcs importőrt, illetve forgalmazó céget ellenőriztek, kiemelten vizsgálták, megállapítható-e honnan származnak a termékek. Az egyik forgalmazónál mintegy 3,5 tonna narancsot kellett azonnal megsemmisíttetni, mert nem volt rajta jelölés. Egy másik cégnél 400 kiló kápia paprikát kellett megsemmisíteni.

10:00
január 29, 2016
Vágólapra másolva!

Maradnak a rendőrök

Újabb két hónappal - február 1-jén 0 órától március 31-én 24 óráig - meghosszabbította a korábban elrendelt fokozott ellenőrzést az ország egész területén az országos rendőrfőkapitány.

Marad a fokozott rendőri ellenőrzés Forrás: MTI/Donka Ferenc

Tavaly szeptemberben a menekülthullámmal összefüggésben rendelte el Papp Károly a fokozott rendőri ellenőrzéseket. Ezt azóta több alkalommal meghosszabbították. A rendőrök bárkit igazoltathatnak, ruházatukat is átvizsgálhatják, és a gépjárművek csomagtartójába is benézhetnek.

10:06
január 29, 2016
Vágólapra másolva!

Emelkedéssel kezdett a BÉT

Az elemzői várakozásoknak megfelelően emelkedéssel kezdett a BUX. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe 65,05 pontos emelkedéssel, 23 843,99 ponton nyitott, vagyis 0,27 százalékkal erősödött a csütörtöki záró értékéhez képest.

10:09
január 29, 2016
Vágólapra másolva!

Kijárási tilalom Tunéziában

A kijárási tilalom betartására figyelmezteti a Tunéziába készülő magyarokat a Külgazdasági és Külügyminisztérium konzuli szolgálata. Január 22-én a tunéziai belügyminisztérium az ország egész területén este 8 és reggel 5 óra között általános kijárási tilalmat rendelt el a biztonsági helyzet romlása miatt. Később ezt este 10 és reggel 5 óra közötti időszakra enyhítették.

10:16
január 29, 2016
Vágólapra másolva!

Letaglózhat a tavaszi meleg

Jelentősen ronthatja a koncentrációt a közelgő melegfront, a jövő hét elején néhol akár 18 fok is lehet. A szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy nő a reakcióidő. Ma és a következő két napon azonban még a borongós, esős idő lesz a jellemző. Szombaton szórványosan, vasárnap viszont szinte mindenütt számíthatunk esőre.

Köd és eső után jön a tavaszi meleg Forrás: Bucsky Péter
10:22
január 29, 2016
Vágólapra másolva!

Betegközvetítéssel csalt áfát

Mintegy 140 millió forint áfát csalt el egy ukrán származású pécsi férfi, akinek cégcsoportja külföldről közvetített főként ukrán, moldovai és román betegeket magyarországi onkológiai ellátásra. A közvetítő cégek számláikat áfa nélkül állították ki, bevételeiket adóbevallásukban adómentesnek tüntették fel, holott a betegközvetítés adóköteles tevékenység. Így 140 millió forint áfát nem fizettek be az állami költségvetésbe.

10:25
január 29, 2016
Vágólapra másolva!

Nagy erősödéssel nyitott Európa

Lendületes erősödéssel nyitottak reggel a főbb európai értékpapírpiacok. A londoni FTSE 1,43 százalék, a frankfurti DAX 1,45 százalék, a párizsi CAC 1,53 százalék emelkedést mutatott. A Brent nyersolaj ára 2,18 százalékkal, a WTI nyersolajé pedig 2,42 százalékkal állt magasabban. Az arany ára csökkent.

10:31
január 29, 2016
Vágólapra másolva!

Beálltak a rakpartok

Az Erzsébet hídon történt korábbi baleset miatt lassú az előrejutás a Budaörsi út–Hegyalja út–Erzsébet híd útvonalon a Fehérló utcától. Lassú az átjutás a Szabadság hídon Pest felé. Egybefüggő a kocsisor az Alagútban mindkét irányban, a budai alsó rakparton déli irányban a Margit hídtól az Ybl Miklós térig, a pesti alsó rakparton a Dráva utcától dél felé a Lánchídig, északi irányban az Erzsébet híd előtt.

10:39
január 29, 2016
Vágólapra másolva!

Házi betegápolás változatlan számokkal

Idén egyetlen fővel sem növelik a szociális étkeztetésben részt vevők számát, ahogy házi segítségnyújtásban sem részesülhet a korábbinál több rászoruló idős ember – írja a Magyar Nemzet a keretszámok alapján. Mindkét szolgáltatás kötelező önkormányzati feladat, a kisebb falvak jelentős részében pedig egyik sem vehető igénybe. Fejlesztik ugyanakkor a fogyatékossággal élők szállítását és ápolását segítő támogató szolgálatokat, valamint a szenvedélybetegek és a pszichiátriai betegek közösségi alapellátását.

10:44
január 29, 2016
Vágólapra másolva!

Kisgyerekre dőlt rá a focikapu

Foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt nyomoz a rendőrség, miután rádőlt a focikapu egy negyedikes általános iskolai diákra egy békéscsabai iskolában. A gyermek nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett - írja a 24.hu.

10:51
január 29, 2016
Vágólapra másolva!

Szíriai békekonferencia

Ma kezdődik Genfben a harmadik szíriai békekonferencia. Az ENSZ szíriai ügyekért felelős megbízottja felszólította a szemben álló feleket, hogy vessenek véget az erőszaknak.

11 millió ember vált földönfutóvá Forrás: AFP/Philippe Huguen

A Szíriában öt éve dúló háborúban több mint negyedmillióan haltak meg, 11 millió ember kényszerült elhagyni az otthonát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!