A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Újabb különadó jöhet

Események

cora, auchan, Az első vásárlók az utolsó volt Cora, az Auchan Törökbálint áruház avatásán 2012. szeptember 28-án. Az Auchan csoport idén tavasszal vásárolta fel a magyarországi Cora áruházakat.
Vágólapra másolva!
Lengyel mintára a magyar kiskersekedelmi szektor újabb adóterhekre számíthat. Az MNB megkaparinthatja a fővárosi Bálna épületét. Soros György Kína ellen indított támadást. Halálos áldozata volt a tüntetők és a rendőrök összecsapásának a tengerentúlon. Az olaj árfolyama tovább süllyedt szerda reggel. Egy mosonmagyaróvári takarékszövetkezet vezetőjét csaláson kapták. Az újszülöttekre különösen veszélyes Zika-vírus már Európában is felütötte a fejét. Ez történt a világban és Magyarországon éjszaka és szerda reggel.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül31 bejegyzés
08:00
január 27, 2016
Vágólapra másolva!

Ma az Angelikákat köszöntjük

Ma Angelika nevű olvasóinkat köszöntjük névnapjuk alkalmából. Az Angelika latin eredetű név, jelentése angyali.

08:01
január 27, 2016
Vágólapra másolva!

Ráteheti a kezét a Bálnára az MNB

A fővárosi önkormányzat pályázatot ír ki a Bálna értékesítésére - írja a Népszabadság a reggeli számában. A Magyar Nemzeti Bank az egyik nagy esélyes a vételre. A központi bank már novemberben bejelentette vételi szándékát.

Forrás: MTI/Róka László
08:02
január 27, 2016
Vágólapra másolva!

Összecsaptak a fegyveres tüntetők és a rendőrök Oregonban, egy ember meghalt

Egy ember meghalt, egy pedig megsebesült a nyugati parti államban az egyenruhások és az egyik nemzeti park épületét elfoglaló fegyveres tüntetők között. A fegyveresek január elején foglalták el a szövetségi vadvédelmi központ épületét a Malheur nemzeti parkban, hogy így tiltakozzanak két farmer bebörtönzése miatt. Azóta nem jutottak dűlőre a hatóságokkal.

Oregon megyei rendőrök úttorlasza a 395-ös főúton Seneca közelében Forrás: MTI/AP/The Oregonian/Dave Killen
08:02
január 27, 2016
Vágólapra másolva!

Kettészakad az ország

Ma is szokatlanul enyhe lesz időjárás. Hajnalban sokfelé párás a levegő, foltokban sűrű ködfoltok jelentkeznek. Napközben a Dunántúlon felszakadozhat a felhőzet és előbújhat a nap, de a Dunától keletre egész nap borús, párás idő valószínű.

08:05
január 27, 2016
Vágólapra másolva!

A görög miniszterelnök nem enged

Aléxisz Cíprasz görög miniszterelnök rendkívüli parlamenti ülést hívott össze Athénban. A görög fővárosban újfent utcára vonultak az emberek a bevezetett megszorítások miatt. Mindezek ellenére Cíprasz kitart az unióval kötött megállapodás mellett - közölte a német Tagesschau.

Forrás: MTI/EPA/Jánisz Koleszidisz
08:06
január 27, 2016
Vágólapra másolva!

Újabb rekordokat döntött az Apple, de ez is kevés

Bár az Apple amerikai tőzsdezárás után közzétett gyorsjelentése újabb rekordokról szólt, mégsem osztatlan az öröm a piacon. A cég tavaly az utolsó negyedévben 74,8 millió iPhone-t adott el a világban. Ez 0,4 százalékkal több az egy évvel korábbinál, de az okostelefon 2007-es piaci megjelenése óta a legkisebb arányú növekedés. Elemzők előzetesen 75,5 milliós eladásra számítottak - írja a Reuters.

Az Apple nettó profitja a 2015. október–decemberi időszakban 18,36 milliárd dollár volt, 1,9 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

Az árbevétel 1,7 százalékkal 75,87 dollárra nőtt. Az idei első negyedévben azonban az Apple az eladások csökkenésével számol: az árbevétel 50-53 milliárd dollár körül lesz a cég prognózisa szerint az egy évvel korábbi 58 milliárd dollár után. 13 éve ez az első alkalom, hogy az Apple a bevételek csökkenését várja. 

08:12
január 27, 2016
Vágólapra másolva!

Németországban debütál a Saul fia

Németországban is bemutatják a Oscar-díjra jelölt magyar filmet, a Saul fiá-t március 10-től vetítik a német mozikban.

Röhrig Géza és Ágh Márton a Saul fia című filmben Forrás: Laokoon Filmgroup
08:28
január 27, 2016
Vágólapra másolva!

Lélektani határt közelített meg a Škoda

A német Volkswagenhez tartozó vállalat legyártotta 18 milliomodik autóját. A jubileumi modell, egy lézerfehér színű Škoda Superb Combi, a kvasiny-i üzemben gördült le a gyártósorról - írja az Autószektor.hu

08:30
január 27, 2016
Vágólapra másolva!

Kikezdte Kínát Soros György

A magyar származású befektetőt spekulációval vádolja a kínai központi pártlap. Kína szerint spekulánsok miatt gyengült kedden a hongkongi dollár és a kínai jüan. A sanghaji tőzsdeindex 13 havi mélypontra, 6,4 százalékkal zuhant - írja a Portfolio.

08:42
január 27, 2016
Vágólapra másolva!

Újabb fordulat Uber-ügyben

A spanyol gazdasági versenyhivatal a helyi kormányhoz fordult, hogy vonják vissza az Ubert érintő korlátozásokat - írja a Világgazdaság. A korlátozás ártalmas lenne, ezzel is a taxisok monopolhelyzete erősödne.

08:57
január 27, 2016
Vágólapra másolva!

Illegális autóbontóra csapott le a NAV

Illegális autóbontót számolt fel az adóhatóság Soltvadkerten - írja a Baon.hu. A helyszínen 1520 kilogramm fémhulladékot foglaltak le. Az ügyben több százezer forint kiszabása várható.

09:01
január 27, 2016
Vágólapra másolva!

Torlódás a Hungárián

Torlódásra készüljenek a fővárosban, a Hungária körúton mindkét irányból a Kerepesi útig, a 10-es főúton az ürömi körforgalomnál, a Szentendrei úton befelé a Pók utcától, az Erzsébet hídon Pest felé - írja a BKK Info. 

Lassú az előrejutás az M3-as bevezető szakaszán az M0-s csomóponttól a Szerencs utcáig

és a Körvasútsori felüljárótól a Kacsóh Pongrác úti felüljáróig. 

 

09:13
január 27, 2016
Vágólapra másolva!

Veszélyes a kalciumhiány

Ez az ásványi anyag csontrendszerünk mellett számos egyéb szervünk működése szempontjából is létfontosságú - írja a Webbeteg. Az alacsony kalciumszint memóriazavart, depressziót és viselkedésbeli változásokat okozhat.

09:15
január 27, 2016
Vágólapra másolva!

Baleset a 82-es főúton

A 82-es főúton, a 69. km közelében az M1-es autópálya csomópontjánál egymásnak ütközött két személyautó. A fél útpályát lezárták, rendőrök irányítják a forgalmat - írja az Útinform.

09:21
január 27, 2016
Vágólapra másolva!

Boldogabbak a mértékletes alkoholfogyasztók

Egy friss felmérés szerint azok, akik kevés alkoholt isznak, sokkal boldogabbak, mint azok, akik teljesen megvonják maguktól az alkoholos italokat - olvasható a Live Science tudományos weboldalon. A Gallup Poll eredményei szerint

a moderált alkoholfogyasztók 19 százalékkal voltak boldogabbak az egyáltalán nem ivó társaiknál,

és 17 százalékkal a kemény alkoholfogyasztóknál. Az is kiderült, hogy a keveset ivók csupán 7 százaléka számolt be depresszióról, míg ez a szám 11 százalék azoknál, akik egyáltalán nem isznak alkoholt.

Lehet, de mértékkel Forrás: Thinkstock
09:34
január 27, 2016
Vágólapra másolva!

Különadót vezetnének be a kiskereskedelemben

A lengyelországi kiskereskedelemben tervezett különadó mintájára tavasszal újabb olyan intézkedésről dönthet a kormány, amely a nagy forgalmú áruházláncok számára az eddiginél arányosabb közteherviselést ír elő.

A lengyel különadó az elképzelések szerint a legalább havi 1,5 millió zloty (105 millió forint) bevételt elérő kereskedelmi vállalatokra vonatkozik majd, míg az alacsony forgalmú kisebb üzletek nem fognak adót fizetni.

09:34
január 27, 2016
Vágólapra másolva!

Mongóliában erősek vagyunk

A mongol gazdaságnak jelenleg olyan területeken van szüksége fejlesztésekre, amelyeken a magyar cégek kifejezetten erősek - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter az állami televízióban. Azt is mondta, hogy 40 millió dollárnyi szerződést írtak alá Ulánbátorban.

09:38
január 27, 2016
Vágólapra másolva!

Liverpool Bogdán nélkül jutott tovább

Hazai pályán tizenegyesekkel harcolta ki a döntőbe jutást a Liverpool labdarúgócsapata az angol Ligakupában. Jürgen Klopp együttesének meccse a Stoke City elleni tizenegyespárbajban dőlt el. A Liverpool 6-5-re bizonyult jobbnak. A döntő találatot Joe Allen szerezte, de a sikerhez hozzájárult Simon Mignolet is, aki kivédte a Stoke két büntetőjét.

A Liverpool a február 28-i döntőben az Evertonnal vagy a Manchester Cityvel találkozik.

09:40
január 27, 2016
Vágólapra másolva!

Murray-Ferrer-negyeddöntő Melbourne-ben

A második helyen kiemelt Andy Murray és a nyolcadik helyen rangsorolt David Ferrer is három sima szettben jutott be a legjobb nyolc közé az ausztrál nemzetközi teniszbajnokságon. A spanyol továbbra sem veszített játszmát Melbourne-ben, a következő fordulóban pedig egymással csap össze a két játékos - írja a Tenisz.hu.

David Ferrer Forrás: MTI/EPA/Filip Singer
09:48
január 27, 2016
Vágólapra másolva!

Terrorakciót hárítottak el az USA-ban

Letartóztattak egy huszonhárom éves férfit a wisconsini Milwaukeeban. A 23 éves Samy Mohamed Hamzeh-t a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) azzal gyanúsítja, hogy tömegmészárlásra készült. 

Az FBI csalta tőrbe Hamzeh-t. Az FBI álügynökeitől a fiatal férfi két, hangtompítóval ellátott automata fegyvert vásárolt, amikor elfogták.

09:54
január 27, 2016
Vágólapra másolva!

Apró siker az MSZP-nek

A Nézőpont Intézet legutóbbi felmérésében a szocialisták a teljes lakosságban megelőzik a Jobbikot. A szavazni hajlandók között azonban csak a 3. hely jut nekik. 

A Nézőpont a "legvalószínűbb listás eredményt" közli. Ennek alapján a Fidesz-KDNP 44, a Jobbik 23, MSZP 15, a DK 7, az LMP 5, az Együtt 2, a PM pedig 1 százalékon áll.

10:00
január 27, 2016
Vágólapra másolva!

Az újszülöttek vizsgálatát sürgetik az USA-ban

A Zika-vírus terjedésének megállítása érdekében sürgetik az amerikai kontinens újszülötteinek vizsgálatát – írja a The New York Times. A vizsgálatok akkor különösen fontosak, ha az anya olyan országban járt, ahol tombol a járvány, és legfőképpen akkor ajánlottak, ha az anya maga is hordozónak minősül, azaz saját tesztjei pozitívak lettek.

10:03
január 27, 2016
Vágólapra másolva!

Lejtmenetben az olaj árfolyama

Ma reggel az ázsiai indexek többsége emelkedést mutatott, miközben az olaj kurzusa közel 1,8%-ot gyengült. Ma este a Fed kamatdöntő ülésére figyelünk. Vállalati fronton érkeznek többek között a Facebook, a Boeing és az eBay jelentései - írja az Equilor reggeli hírlevelében.

Forrás: Getty Images/2004 Getty Images/Scott Olson
10:17
január 27, 2016
Vágólapra másolva!

Dánia a legkevésbé korrupt ország, Szomália és Észak-Korea a sereghajtók

Dánia a legkevésbé korrupt ország a világban, míg a lista végén Szomália és Észak-Korea kullog - olvasható a Transparency International (TI) nemzetközi civil szervezet szerdán nyilvánosságra hozott korrupciós jelentésében.

A korrupcióérzékelési indexen (Corruption Perceptions Index, CPI) az Egyesült Államok és Nagy-Britannia az eddigi legjobb helyezését érte el idén.

10:22
január 27, 2016
Vágólapra másolva!

Káros az éjszakai mobilozás

Összefüggés van az éjszakai telefonozás és az iskolai teljesítmény között – olvasható a Science Daily tudományos hírportálon. A kutatások kiderítették, hogy azok a gyerekek, akik éjszaka is nyomkodják a telefonjukat (főleg, ha üzeneteket is váltanak barátaikkal), kevesebbet alszanak, alvásminőségük is romlik, ezért rosszabbul teljesítenek az iskolában.

10:36
január 27, 2016
Vágólapra másolva!

Csaláson kaptak egy takarékszövetkezeti vezetőt

A mosonmagyaróvári kirendeltségvezető lakásépítési és -vásárlási, valamint gyermek után járó támogatáshoz szükséges formanyomtatványokat küldött a központba. A dokumentumok egytől egyig valótlan adatokat tartalmaztak. A takarékszövetkező vezetője olyan támogatásokat igényelt meg, amiről az ügyfelek nem is tudtak - közölte az állami tévé.

10:50
január 27, 2016
Vágólapra másolva!

Ma van a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapja

Budapesten az izraeli nagykövetség és a Holokauszt Emlékközpont szervezésében tartanak megemlékezést az emlékközpont Páva utcai székházában.

A rendezvényen Grósz Andor, a Holocaust Közalapítvány kuratóriumának elnöke mond köszöntőt, emlékbeszédet pedig Ilan Mor, Izrael budapesti nagykövete és Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke.

Forrás: MTI/Róka László
10:56
január 27, 2016
Vágólapra másolva!

Kigyulladt egy kisteherautó Kunhegyesnél

A 34-es főúton, a 41. km-nél, Kunhegyes és Bánhalma között kigyulladt egy fát szállító kisteherautó. A műszaki mentés idejére a félpályás lezárás van érvényben - közölte az Útinform.

11:07
január 27, 2016
Vágólapra másolva!

Európában is felütötte a fejét a Zika-vírus

Már egy dán turistánál is diagnosztizálták az újszülöttekre különösen veszélyes vírust - írja az AFP hírügynökség. A beteg korábban egy dél-amerikai utazáson vett részt. A pácienst a kelet-dániai, aarhusi kórházban kezelik. 

Az Egyesült Királyságból eddig 10 fertőzöttről érkezett hír.

11:12
január 27, 2016
Vágólapra másolva!

Matolcsyék döntöttek az alapkamatról

A monetáris tanács a piaci várakozásoknak megfelelően nem változtatott a jegybanki alapkamat 1,35 százalékos szintjén a január 26-ai, keddi ülésén - közölte a Magyar Nemzeti Bank a kamatdöntő ülés után.

11:21
január 27, 2016
Vágólapra másolva!

Lemondott a francia igazságügyi miniszter

Lemondott Christiane Taubira francia igazságügyi miniszter - írja a Reuters. A francia kormány egy olyan alkotmánymódosítást készít elő, ami a terrorizmusért elítélt franciákat megfosztaná az állampolgárságuktól.

Az afrikai felmenőkkel rendelkező Taubira többször hangot adott nemtetszésének, ami a távozásához vezetett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!