A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Az Edinák ünneplik névnapjukat. A Dunántúl és az Alföld déli részén lehet eső, másutt többnyire napos idő várható 5 és 9 fok közötti hőmérséklettel. Hétvégén egyre melegebb lesz, vasárnap néhol már 17 fokot is mérhetünk. 52 éve született Détár Enikő színművész, és 80 éve mutatták be a közönségnek a hitleri Németország népautójának szánt Volkswagent, azaz a Bogarat. Ámokfutó lövöldözött az Egyesült Államokbeli Kansas államban. Ma este adják át Párizsban a César-díjakat, az elismerésre a Saul fia is esélyes, ahogyan az Oscar-díjra is, utóbbit vasárnap osztják. Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül33 bejegyzés
07:51
február 26, 2016
Vágólapra másolva!

Hűvös, de többnyire napos idő lesz

Északnyugat felől fokozatosan felszakadozik, csökken a felhőzet. Kora délutánig a Dunántúl és az Alföld déli részén, valamint a Tiszántúl északi felében még lehet eső, esetleg havas eső. A Dunántúlon és Borsodban megerősödik a szél, a hőmérséklet napközben 7, 8 fok körül alakul. Késő estére -2, +3 fokig hűl le a levegő.

07:52
február 26, 2016
Vágólapra másolva!

Égett a lángossütő

Tűz miatt nem állt meg egy ideig kora reggel a 3-as metró a Nagyvárad téri állomáson, az aluljárót ki kellett üríteni, mert kigyulladt egy lángossütő. A tűzoltók gyorsan megfékezték a lángokat, így már újra használható a megálló.

Pillanatok alatt eloltották Forrás: MTI/Mihádák Zoltán
07:58
február 26, 2016
Vágólapra másolva!

Ámokfutó Hesstonban

Lövöldözni kezdett egy férfi az egyesült államokbeli Kansas állam Hesston városában, a támadásban négy ember - köztük a támadó - meghalt, és tizennégyen megsebesültek, többen válságos állapotban vannak.

08:06
február 26, 2016
Vágólapra másolva!

Oscar előtt César?

Ma este adják át Párizsban a César-díjakat, a legrangosabb francia filmdíjra a Saul fia is esélyes. Az Egyesült Államokban, Los Angelesben eközben gőzerővel zajlanak a vasárnapi Oscar-díj-átadó gála előkészületei, szintén a jelöltek között van Nemes Jeles László filmje. A New Yorker ebből az alkalomból közöl írást Röhrig Gézáról, a film főszereplőjéről.

---- separator ----voting-content-type:cdc92a10-760d-414c-b1c1-72cfea9148f6---- separator ----
08:16
február 26, 2016
Vágólapra másolva!

Alattvalókat nevel az iskola

A fenti címmel közöl interjút a Magyar Nemzet Pukli Istvánnal, a budapesti Teleki Blanka Gimnázium igazgatójával. A tanárdemonstrációk egyik vezéralakja egyebek között arról beszél, csodálja, hogy csak most vették elő a politikai múltját, szerinte a jelenlegi közoktatási rendszer elsorvasztja a pedagógusokat, a tankönyveken való spórolást pedig politikai szlogennek tartja.

Pukli István Forrás: ATV Egyenes Beszéd
08:20
február 26, 2016
Vágólapra másolva!

A Gézák is örülhetnek

Február 26-a hagyományosan az Edinák névnapja, ám a február 24-i szökőnap miatt ugrott egy napot a 24-i Mátyás-nap és minden névnap, ami februárban még ezt követi. Vagyis miközben felköszöntjük Edina nevű ismerőseinket, gondoljunk arra, hogy ma valójában Géza névnap van.

Boldog névnapot! Forrás: Getty Images/iStockphoto/Littleevilyorky
08:26
február 26, 2016
Vágólapra másolva!

Psotára emlékeznek

Minden napilap címoldalon hozza a Nemzet Színészének halálhírét. Psota Irént, aki az utóbbi időben már sokat betegeskedett, csütörtökön, 86 éves korában érte a halál. Az Origo így írt erről.

Elementáris hatású színésznő volt Forrás: MTI/Kollányi Péter
08:36
február 26, 2016
Vágólapra másolva!

Ázsia emelkedéssel indított

A vezető ázsiai tőzsdék pluszban kezdték a pénteki kereskedést. A piacokat elsősorban a hétvégi G20-as csúcstalálkozó körüli várakozások mozgatják. Pénteken néhány nemzetközi makroadat mellett az is kiderül, hogyan alakult Magyarországon a foglalkoztatottság és a munkanélküliség – a KSH a 2015. november és a 2016. január közötti időszakról közöl majd adatokat.

08:40
február 26, 2016
Vágólapra másolva!

Irán választ

Kettős választás kezdődött reggel Iránban: 55 millió választásra jogosult dönthet arról, kik kapjanak helyet a parlamentben, valamint az ország legfőbb vallási és politikai vezetőiről határozó Szakértők Tanácsában.

A reformerek és a konzervatívok is arra buzdították az irániakat, hogy menjenek el szavazni.

08:48
február 26, 2016
Vágólapra másolva!

Leszakadt a felsővezeték

Nem járnak a vonatok sem a hatvani, sem a szolnoki vonalon. Rákoskerten nem mondanak be semmit, állítólag leszakadt a felsővezeték - értesült az Origo.

08:51
február 26, 2016
Vágólapra másolva!

Tűz a győri kórházban

Egy beteg égési sérülést szenvedett, három ápolót pedig füstmérgezés gyanújával vizsgálnak a győri kórházban, ahol kisebb tűz ütött ki péntekre virradóra. 17 embert menekítettek ki az égő területről, a lángokat percek alatt megfékezték a tűzoltók.

08:56
február 26, 2016
Vágólapra másolva!

Kevés kamatadó folyt be

A 2006-os bevezetés óta nem folyt be olyan kevés kamatadó, mint tavaly, miközben egyre nagyobb szja-befizetést igényel vissza megtakarításai után a lakosság - írja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal adatai alapján a Világgazdaság. A visszaesés okaként a lap a megtakarítások kamatának csökkenését említi. A cikk szerint kamatadóból 2015-ben 26,35 milliárd forint érkezett a költségvetésbe, ami 35 százalékos csökkenés az előző évihez képest.

09:07
február 26, 2016
Vágólapra másolva!

Dúdolnak a gorillák

Evés közben dúdolnak a hím gorillák - ezt akkor vették észre a Max Planck Intézet kutatói, amikor nyugati gorillákat tanulmányoztak Kongóban - írja a New Discovery. A dúdolás függött attól, hogy éppen mit ettek: növényevés közben például gyakrabban, rovarevés közben ritkábban énekeltek.

Dúdolnak evés közben Forrás: Kisgyörgy Éva

Egyelőre pontosan nem tudni, ennek mi a jelentősége, valószínűleg azt fejezi ki, hogy a gorillacsoport nem szenved hiányt élelemben, és a potenciális ragadozók számára is jelzi, hogy erős, jól táplált állatok vannak a közelben.

09:09
február 26, 2016
Vágólapra másolva!

1,2 milliárd járdára

Folytatódik a járdafelújítási program Kaposváron: a város idén 1,2 milliárd forintot fordít járdák, utak és hidak rekonstrukciójára. A beruházás költségeit részben a Modern városok programhoz kapcsolódó kormányzati támogatásból fedezik.

09:14
február 26, 2016
Vágólapra másolva!

Kibertámadás miatt volt az áramszünet

Kibertámadás okozta Ukrajnában azt a decemberi áramkimaradást, ami több mint 220 ezer fogyasztót érintett - állítja az amerikai belbiztonsági minisztérium. Nem nevezte meg a feltételezett elkövetőket, iparági szereplők, kibervédelemmel foglalkozó cégek szerint ugyanakkor egy Homokféreg nevű orosz hackercsapat hajthatta végre a támadást.

09:17
február 26, 2016
Vágólapra másolva!

Kétszázmilliós megbízás

Jelentős állami forrásokhoz jutott egy olyan cég, amelynek ügyvezető igazgatója és vezető elemzője az utóbbi időben a kormány erős bírálatával hívta fel magára a figyelmet, sőt az elemző a tiltakozó pedagógusok fórumának egyik meghatározó szereplője is lett - írja a Magyar Idők.

09:19
február 26, 2016
Vágólapra másolva!

Pénteki dugók

Araszol a kocsisor a  Szentendrei úton befelé a Flórián tér előtt, a Pesti alsó rakparton a Lánchíd közelében. Lassú a haladás a 10-es főúton az Ürömi út közelében, a Budaörsi úton befelé a Nagyszőlős utcától, a Budakeszi út-Szilágyi Erzsébet fasor útvonalon a Széll Kálmán tér felé. Telítettek a sávok az M3-as autópálya bevezető szakaszán.

09:23
február 26, 2016
Vágólapra másolva!

Rekord az NBA-ben

A címvédő Golden State Warriors magabiztos győzelmet aratott az Orlando Magic otthonában az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság legutóbbi játéknapján, Stephen Curry, a ligaelső oaklandiek sztárjátékosa pedig rekordot állított fel: 51 pontot szerzett a mérkőzésen, közte 10 hárompontost, ezzel megjavította Kyle Korver csúcsát. Curry úgy lépte át a félszáz pontot a találkozón, hogy egyszer sem lépett oda a büntetővonal mögé, ilyenre pedig még nem volt példa az NBA történetében.

09:26
február 26, 2016
Vágólapra másolva!

Baleset Újlipótvárosban

Baleset történt a Hegedűs Gyula utcában a Gogol utcánál, beállt az utca. 

09:39
február 26, 2016
Vágólapra másolva!

Biztonságosak a kórházak

Miközben a Magyar Nemzet címoldalon ír arról, hogy 2014-es adatok szerint több ezer pácienst kezeltek gyógyintézményekben elkapott betegségek miatt, Szentes Tamás országos tisztifőorvos az állami tévében arról beszélt, hogy a magyar kórházak biztonságosak. A szakember szerint nem igaz az az állítás, hogy többen halnak meg ma kórházi fertőzésben, mint közlekedési balesetben.

A tisztifőorvos szerint a betegellátás feltételei adottak, a magyar kórházak biztonságosak Forrás: Thinkstock
09:44
február 26, 2016
Vágólapra másolva!

Frankofón filmfesztivál

Ma kezdődik a frankofón filmfesztivál Budapesten és több vidéki helyszínen. Este az Urániában a Valley of Love című filmet vetítik a francia mozi két világszerte ismert alakja, Isabelle Huppert és Gérard Depardieu főszereplésével. Az idén új budapesti helyszínként a Cirko-Gejzír moziban is tartanak vetítéseket, és több vidéki nagyváros is csatlakozott a programhoz. Az április 2-ig tartó filmnapok programjában nemcsak francia, hanem belga, svájci, görög, kanadai, román és tunéziai alkotások is szerepelnek.

09:50
február 26, 2016
Vágólapra másolva!

Késnek a vonatok

Egy megsérült vezeték miatt késnek a vonatok a szolnoki és a miskolci vonalon. A Mávinform tájékoztatása szerint Rákos és Kőbánya-felső között leszakadt a vasúti felsővezeték. A vonatok csak az egyik vágányon közlekedhetnek. A helyreállítás jó néhány órát igénybe vesz. A Keleti pályaudvar-Újszász-Szolnok és a Keleti-Gödöllő-Hatvan-Miskolc vonalon közlekedő vonatoknál 30 perccel hosszabb menetidővel kell számolni.

A 8.50-es állapot szerint ezeken a vonalakon kell nagyobb késésekkel számolni Forrás: MÁV-Start
09:55
február 26, 2016
Vágólapra másolva!

Erősödés várható az európai börzéken

Erősödő indexekre számítanak a főbb európai tőzsdék nyitásakor a Dow Jones és a Reuters hírügynökségnek nyilatkozó tőzsdei szakértők. Ma teszi közzé az Európai Bizottság februári üzleti hangulatindexét, valamint a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis a februári németországi infláció előzetes értékét. 

10:05
február 26, 2016
Vágólapra másolva!

Csökkent a munkanélküliség

A KSH adatai szerint a munkanélküliek száma 51 ezerrel 279 ezerre, a munkanélküliségi ráta 1,2 százalékponttal, 6,2 százalékra csökkent november-januárban az egy évvel korábbihoz képest.

A 15–64 évesek foglalkoztatási rátája 64,5 százalékra emelkedett Forrás: MTI/Illyés Tibor

A foglalkoztatottak száma 4 millió 240 ezer volt ugyanebben az időszakban, 113 ezerrel több, mint egy évvel korábban.

10:13
február 26, 2016
Vágólapra másolva!

Jól kezdtek az európai börzék

A várakozásoknak megfelelően lendületes indexerősödéssel nyitottak az európai értékpapírpiacok. A frankfurti DAX 1,21, a londoni FTSE 0,85, a párizsi CAC 1,07 százalék emelkedést mutatott. Az olaj ára is emelkedett kissé, az európai tőzsdék nyitásakor a Brentet hordónként 0,26 százalékkal magasabban jegyezték. Az arany ára csökkent. Az euró árfolyama a dollárhoz képest nőtt.

10:16
február 26, 2016
Vágólapra másolva!

Pluszban kezdett a BÉT

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 21,92 pontos emelkedéssel, 23 345,60 ponton nyitott. A csütörtöki záró értékéhez képest 0,09 százalékkal erősödött.

 

10:27
február 26, 2016
Vágólapra másolva!

Egymilliárd műtárgyakra

Egymilliárd forintot különített ki a kormány „a Karmelita kolostorban elhelyezendő műtárgyak beszerzésre” - derül ki a Magyar Közlönyből. A Napi.hu azt írja, hogy a Miniszterelnökség leendő helyének, a karmelita kolostornak az átalakítására már eddig is 20 milliárd forintot fordítottak. Az épület berendezésére a kormány a költségvetés tartalékából most egymilliárd forintot különített el. A kormányhatározatot a leendő lakó, Orbán Viktor miniszterelnök "s.k." jegyzi.

Ide költözik a Miniszterelnökség, és itt volt korábban a Nemzeti Táncszínház Fotó: Polyák Attila - Origo
10:32
február 26, 2016
Vágólapra másolva!

Ráharaptunk az állampapírra

Két hónap alatt teljesült a teljes évre tervezett lakossági állampapír-értékesítés 80 százaléka, így az Államadósság Kezelő Központ megemelte a tervet, ugyanakkor egyelőre nem változtat az 1 milliárd eurós idei devizakötvény-kibocsátási terven.

10:39
február 26, 2016
Vágólapra másolva!

Feltette a Facebookra

A közösségi oldalon próbálta eladni a újszalontai önkormányzati edzőteremből lopott súlyzókat egy fiatal - írja a Beol.hu. A 16 éves fiú lebukott, a rendőrök visszavitték a sporteszközöket a tulajdonosnak.

10:43
február 26, 2016
Vágólapra másolva!

Spielberg választottja

Tye Sheridan alakítja Steven Spielberg Ready Player One című, virtuális világban játszódó új sci-fijének főszerepét. A 20 éves színész Terrence Malick Az élet fája című drámájában debütált, és azóta számos produkcióban feltűnt, az X-Men: Apokalipszisben is szerepet kapott.

10:49
február 26, 2016
Vágólapra másolva!

Írország választ

Parlamenti választások kezdődtek Írországban. Több mint 3,2 millió szavazásra jogosult voksolhat este 10-ig. Az első eredmények szombaton várhatók, de a bonyolult választási rendszer miatt a szavazatszámlálás napokig is eltarthat. Az előrejelzések szerint Enda Kenny miniszterelnök balközép koalíciója elveszítheti törvényhozási többségét, noha továbbra is az ő pártja, a Fine Gael vezeti a népszerűségi listát.

10:57
február 26, 2016
Vágólapra másolva!

Olyan nap lesz, mint a többi

Ezt mondta a köznevelésért felelős helyettes államtitkár az állami televízióban, amikor a hétfőre meghirdetett, "Nem leszek suliban" kezdeményezésről kérdezték. Sipos Imre minden gyereket arra kért, hogy menjen iskolába, a szüleiket pedig arra, hogy engedjék el őket. A helyettes államtitkár szerint a szülők helyi szinten maximálisan véleményt tudnak nyilvánítani. A Facebook-esemény szervezői ugyanakkor arra kérik a szülőket, hogy február 29-én ne küldjék a gyerekeiket iskolába. Úgy fogalmaztak, hogy az akciót első figyelmeztetésnek szánják.

A helyettes államtitkár szerint olyan nap lesz, mint a többi Forrás: MTI/Marjai János
11:02
február 26, 2016
Vágólapra másolva!

Kvótaegyeztetés

A kötelező betelepítési kvótáról egyeztet több parlamenti frakció. Az eredetileg ötpártira tervezett megbeszélésen a kormány mellett csak a Fidesz, a KDNP és a Jobbik vesz részt, az MSZP és az LMP nem képviselteti magát az egyeztetésen.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!