A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Erős berlini nyomásról beszélt Orbán

Események

Orbán Viktor
Brüsszel, 2016. február 20. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök sajtótájékoztatót tart az EU-tagországok állam- és kormányfőinek kétnapos brüsszeli csúcstalálkozója végén 2016. február 19-én. MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs
Vágólapra másolva!
Ma Mátyás és Jázmin napja van, és ezen a napon emlékezünk meg a kommunista diktatúrák áldozatairól is. Az esernyőjét ne hagyja otthon, hiszen délelőtt még csak a Dél-Dunántúlon, később már máshol is lehet esőre számítani. Sőt a hegyekben még havazhat is. Egy egészségügyi szakszervezet önkéntes munkára várja a kormánytagokat a kórházakba. Egy svéd ifjúsági szervezet dekriminalizálná a testvérek közötti szexuális kapcsolatot. Adele négy díjat kapott a Brit Awardon, a Foxconn pedig megveszi a Sharpot. Kövesse az Origón a csütörtök reggeli eseményeket percről percre! Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül50 bejegyzés
07:50
február 25, 2016
Vágólapra másolva!

Eső, havas eső és hó is várható

A déli órákig délnyugat felől északkeleten is beborul az ég, arrafelé délelőtt lehet még némi szűrt napsütés - írja a met.hu. Délelőtt főként a Dél-Dunántúlon, később már másutt is több helyen valószínű  eső, a magasabban fekvő helyeken havas eső, az Északi-középhegységben hó várható.

A ködfoltok a délelőtt folyamán megszűnnek. Napközben a déli szél többfelé megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között alakul, késő estére 1 és 6 fok közé hűl le a levegő.

07:52
február 25, 2016
Vágólapra másolva!

Négy év nemi erőszakért

Négy év börtönre ítélt a helsinki bíróság egy Finnországban menekültstátust kérő iraki férfit egy helyi nő brutális megerőszakolásáért - jelentette a finn média szerdán.

A bűntény novemberben történt egy parkban a finn fővárosban. A bírák a börtönbüntetés mellett 18 ezer eurónyi kártérítést is kiszabtak az elkövetőre.

A finn rendőrség statisztikája szerint tavaly tíz olyan nemi erőszak történt az országban, amelynek gyanúsítottja külföldi menedékkérő volt.

07:55
február 25, 2016
Vágólapra másolva!

400 milliós örökséget hagyott Czeizel

400 millió forintos vagyont hagyott örökül Czeizel Endre - írja a Blikk. A tavayl elhunyt genetikus szeretőjének kérésére értékbecslők lepték el az ingatlanokat, hogy felmérjék Czeizel vagyonát.

07:57
február 25, 2016
Vágólapra másolva!

Baleset a Szentlőrinci úton

Baleset történt XXIII., Szentlőrinci úton, nem messze a Nagykőrösi úttól, a bevásárlóközpontnál.

Útszűkületre kell számítani.

07:59
február 25, 2016
Vágólapra másolva!

Tüdőgyulladást kapott Psota Irén

A combnyaktörés után most tüdőgyulladás miatt került kórházba Psota Irén - írja a Bors. A 86 éves színésznő állítólag már túl van a nehezén.

Forrás: Origo
08:02
február 25, 2016
Vágólapra másolva!

Szankciók Észak-Korea ellen

Kína és az Egyesült Államok megállapodott annak az ENSZ biztonsági tanácsi  határozatnak a tervezetéről, amely az Észak-Korea elleni újabb szankciókról rendelkezik - mondták el ENSZ-diplomaták szerdán.

Az ország ellen a folytatódó atom- és rakétakísérletek miatt terveznek újabb szankciókat. Az ENSZ-testület már csütörtökön foglalkozik a témával, de egyelőre nem dőlt el, hogy az ülésen megvitatják-e a tervezetet. 

08:05
február 25, 2016
Vágólapra másolva!

Lezárják a Szőlő utcát

Lezárják a III. kerületi Szőlő utcát a Nagyszombat utca és a Viador utca között 14 órától 19 óráig megemlékezés miatt.

Már reggel 8 órától tilos lesz megállni

a Szőlő utca, illetve a Nagyszombat utca táblákkal jelzett szakaszain.

08:09
február 25, 2016
Vágólapra másolva!

Visszaélnek a honosítással

Egyre több külföldi él vissza a honosítás lehetőségével - írja a Magyar Nemzet.

Az államfő 2011 óta 77 ember magyar állampolgárságának visszavonásáról döntött,  ebből egy volt 2013-ban, három 2014-ben, 72 pedig tavaly. Idén januárban már nyolc ember állampolgárságtól való megfosztására tett előterjesztést a belügyminiszter.

08:12
február 25, 2016
Vágólapra másolva!

Az áldozatokra emlékezünk

1947. február 25-én hurcolták el a Szovjetunióba Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt (FKGP) főtitkárát, aki nyolc évet töltött a Gulagon. Ennek emlékére 2000-ben nyilvánították ezt a napot a kommunizmus áldozatainak emléknapjává.

1991-ben ezen a napon írták alá Budapesten a Varsói Szerződés április 1-jei megszüntetéséről szóló megállapodást is.

08:16
február 25, 2016
Vágólapra másolva!

A japán tőzsde erősödött

A japán tőzsde határozott emelkedéssel, a kínai és hongkongi piacok erős gyengüléssel indították a csütörtöki kereskedési napot.

A befektetők ma elsősorban európai inflációs adatokra figyelnek majd.

Forrás: Imaginechina/Chen kang - Imaginechina/Chen Kang
08:18
február 25, 2016
Vágólapra másolva!

Szövetségben a roma polgármesterek

Megalakulhat áprilisban a Roma Polgármesterek Szövetsége, erről egyeztettek Miskolcon a roma településvezetők - írta az Észak-Magyarország.

Eddig harminckettő roma polgármester jelezte, hogy csatlakozna a szövetséghez, amelynek hivatalos alakuló ülését a nemzetközi roma napra, április 8-ra időzítették. 

08:21
február 25, 2016
Vágólapra másolva!

Önkénteskedésre hívják a kormánytagokat

Ápolónak, beteghordónak szegődhetnek pár napra azok a kormánytagok, akik eleget tesznek a Független Egészségügyi Szakszervezet felhívásának.

A szakszervezet azt szeretné elérni, hogy a miniszterek, államtitkárok - vagy akár a miniszterelnök - jobban megismerhessék az egészségügyi intézményekben kialakult állapotokat.

08:24
február 25, 2016
Vágólapra másolva!

Szokásos dugó a 10-es úton

Torlódásra készüljenek a 10-es főúton befelé, az ürömi körforgalom előtt, a 11-es főút bevezető szakaszán a Pünkösdfürdő utcánál - írja a BKK.

Zsúfoltság van az M3-as autópálya bevezető szakaszán is az M0-stól a Szerencs utcáig és a Kacsóh Pongrác úti felüljáró előtt.

08:30
február 25, 2016
Vágólapra másolva!

Hibázott a japán atomipari vállalat

Határozottan elítélte a japán kormány csütörtökön az ország legnagyobb atomipari vállalatát, a Tepcót. Az öt évvel ezelőtti fukusimai földrengés és szökőár után két hónapig nem tudták megállapítani azt, hogy a Fukusima-1 atomerőművének három reaktorában magolvadás ment végbe, pedig már három napra rá lehetett volna tudni.

- Az atomerőművek lakossági elfogadottság és bizalom nélkül nem létezhetnek.

- mondta Szuga Josihide kormányszóvivő, aki szerint mostantól a gazdasági, kereskedelmi és ipari minisztérium

vaskézzel fogja irányítani

a vállalat működését.

Az fukusimai erőmű 5 évvel a katasztrófa után Forrás: The Yomiuri Shimbun/Yomiuri/Yasushi Kanno
08:36
február 25, 2016
Vágólapra másolva!

Orosz fegyverek Afganisztánnak

Megérkezett az Oroszország által felajánlott fegyverszállítmány Afganisztánba.

Az oroszok 10 ezer automata fegyvert, és vele együtt több millió lőszer küldtek ajándékba a terrorizmus elleni harchoz.

08:41
február 25, 2016
Vágólapra másolva!

Nagyüzemben készülnek a házi robbanószerkezetek

Húsz ország 51 vállalata érintett abban a gyártási és adásvételi folyamatban, amelynek eredményeképpen az Iszlám Állam hozzájut a házi robbanószerkezetek készítéséhez használt alkatrészekhez - derül ki egy csütörtökön közzétett tanulmányból.

A Conflict Armament Research kutatóintézet megállapítása szerint az Iszlám Állam már szinte nagyüzemben készít rögtönzött robbanóeszközöket.  Ezekhez összesen 700 összetevőt használ fel, amelyek gyártásában vagy értékesítésében olyan országok cégei is érintettek, mint az Egyesült Államok, Oroszország, Kína, Japán, Törökország, India, Brazília, Irak.

08:45
február 25, 2016
Vágólapra másolva!

300 millióról álmodnak a síelők

300 millió a vágyálom, de már 200 millió forintnak is nagyon örülnénk 2017-re - mondta a Magyar Síszövetség ügyvezető elnöke az Origónak. Kaszó Klára szerint ez az összeg biztosíthatná jövőre a 2018-as sikeres olimpiai szereplést. 

Idén 110 millió forint állami támogatást kapnak, azonban a kvalifikációk a dél-koreai olimpiára már az ősszel elindulnak.

2014-ben a magyar sísport Miklós Edit síelő révén egy 7. helyet ért el Szocsiban.

08:46
február 25, 2016
Vágólapra másolva!

Trump-szavazók a rabszolgaság mellett

Donald Trump támogatóinak 20 százaléka nem szabadította volna fel a rabszolgákat Abraham Lincoln helyében 1863-ban - írja a Vox egy januári felmérésre hivatkozva.

 

08:49
február 25, 2016
Vágólapra másolva!

Kerülje a rakpartokat!

Araszol a forgalom a Pesti alsó rakparton a Szent István parktól dél felé - írja BKK. Nehézkes az előrejutás a Budai alsó rakparton a Petőfi hídtól északi irányban és a Széll Kálmán térre vezető utakon.

Zsúfoltság van a Kerepesi úton és a Fogarasi úton befelé, a közös csomópont előtt és a Szerémi úton befelé a Kondorosi úttól.

08:52
február 25, 2016
Vágólapra másolva!

Színházi büfé faliújságára írt Nemcsák Károly felesége

A Turay Ida színház művészbüféjének faliújságjára írta meg Darvasi Ilona, hogy miért hagyta ott Nemcsák Károlyt - írja a Story.

A hárompontos levélből az is kiderül, hogy ő költözött el, és a gyerekek is vele tartottak. A színésznő állítólag azért döntött így, hogy ne a háta mögött suttogjanak az emberek, kollégák.

08:57
február 25, 2016
Vágólapra másolva!

Festik az Oscar-szobrokat

Festik az Oscar-szobrokat a hollywoodi Dolby Színházban, Los Angelesben.

A 88. Oscar-díjak átadási ünnepségét helyi idő szerint február 28-án este rendezik.

Egy munkás fest egy Oscar-szobrot a hollywoodi Dolby Színház udvarán Los Angelesben Forrás: MTI/EPA/Paul Buck
09:06
február 25, 2016
Vágólapra másolva!

Madridi rangadó

A harmadik Real Madrid városi vetélytársát, a második Atlético Madridot fogadja a spanyol labdarúgó-bajnokság szombati rangadóján.

A két együttes között egy pont a különbség a tabellán az Atlético javára.

A derbi rendkívül fontos a bajnoki címért folytatott versenyfutásban, ugyanis az Atlético nyolc, a Real kilenc ponttal van lemaradva a címvédő és listavezető FC Barcelona mögött, így amelyik csapat kikap, az valószínűleg lemondhat a végső győzelemről.

09:10
február 25, 2016
Vágólapra másolva!

Svéd fiatal liberálisok a vérfertőzés mellett

A LUF nevű svéd liberális ifjúsági szervezet úgy döntött, hogy kezdeményezi a testvérek közötti szexuális kapcsolat dekriminalizálását. Az elnökük szerint meg kell változtatni az elavult erkölcsi törvényeket.

Az anyapárt szóvivője, Adam Alfredsson azt nyilatkozta a svéd Expressennek, hogy ők egyáltalán nem támogatják a javaslatot. Szerinte a fiatalok szenzációhajhászó hülyék - szemlézi a svéd lapokat a Mandiner.

09:14
február 25, 2016
Vágólapra másolva!

Gyermekjogi konferencia Budapesten

Az Európa Tanács új gyermekjogi stratégiájáról rendeznek konferenciát május 10-én a Budapesti Európai Ifjúsági Központban. 

09:20
február 25, 2016
Vágólapra másolva!

Kínában él a legtöbb milliárdos

Már nem New Yorkban, hanem Pekingben él a legtöbb milliárdos - írja a BBC.

A kínai fővárosban száz milliárdos lakik, míg az amerikai városban "csak" 95. Sanghaj ötödik a listán.

09:24
február 25, 2016
Vágólapra másolva!

Átverte felettesét a gyilkos rendőrnő

Az ügyeletes tisztet kijátszva jutott fegyverhez a rendőrnő, aki február elsején megölte tízéves fiát, majd magával is végzett - írja a Blikk.

Az ügy miatt még egy vizsgálat indult.

09:32
február 25, 2016
Vágólapra másolva!

Támad a Mars szelet!

Több mint 100 raklapnyi visszahívott Mars-termék érkezett Magyarországra - mondta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) élelmiszer- és takarmánybiztonsági igazgatója.

Pleva György elmondta: azok a vásárlók, akik megkárosítva érzik magukat, ott adhatják vissza a terméket, ahol azt vásárolták, ott tőlük visszavásárolják azt.A Mars mintegy féléves termelését hívta vissza a mini Snickers, Mars, Milky Way, Celebrations és Mini Mix termékekből, miután Németországban egy Snickers szeletben piros műanyagdarabokat találtak. 

09:43
február 25, 2016
Vágólapra másolva!

Visszatér a Nokia

Idén új okostelefonnal jelentkezhet a Nokia. A finn cég korábban már megerősítette, hogy visszatérnek az okostelefon-piacra. 

Rajeev Suri, a cég elnöke azt mondta a Mobil Világkongresszuson (MWC), hogy nem akarnak egy rebrandelt telefonnal érkezni,  amin csak a cég logója van rajta, át kell adni a Nokia-érzést.

09:47
február 25, 2016
Vágólapra másolva!

Kommunista életrajzok

Mától olvashatók a Nemzeti Emlékezet Bizottságának (NEB) honlapján azoknak az embereknek az életrajzai, karrierpályái, akik szerepet játszottak az 1956-os forradalom kitörésétől az 1963-as általános amnesztia kihirdetéséig a forradalom vérbe fojtásában  és az azt követő megtorlásban.

09:48
február 25, 2016
Vágólapra másolva!

Nem jár a 4-es és a 6-os villamos

Műszaki okok miatt nem közlekedik a 4-es és a 6-os villamos a Corvin-negyed és Újbuda-központ között - írja a BKK. Az utasoknak pótlóbuszra kell szállniuk.

10:02
február 25, 2016
Vágólapra másolva!

Munkáspárti farsang Salgótarjánban

Munkáspárti farsangot tartanak február 26-án Salgótarján főterén, ahol Thürmer Gyula, a párt elnöke és egyben salgótarjáni polgármester-jelöltje is beszélni fog. 

A meghívó szerint lesz egy kis politika, sok zene, tánc és forralt bor is.

10:06
február 25, 2016
Vágólapra másolva!

Nem változott a BUX

A BUX 22 940,84 ponton nyitott csütörtökön, a szerdai záróértékéhez képest nem változott.

10:10
február 25, 2016
Vágólapra másolva!

Curry újabb rekordja

Sorozatban a 127. mérkőzésén dobott triplát Stephen CurryMiami Heat-Golden State Warriors mérkőzésen az NBA-ban. 

Curry ezzel utolérte a csúcstartó Kyle Korvert, aki a 2013/2014-es idényben döntötte meg az előzőleg 17 évig fennálló rekordot.

10:15
február 25, 2016
Vágólapra másolva!

Így pusztított a Winston ciklon

Legalább 42 ember halálát okozta a Winston cíklon a Fidzsi-szigeteken. 35 ezer embernek kellett elhagynia otthonát, a miniszterelnök pedig 30 napra rendkívüli állapotot hirdetett Forrás: MTI/EPA/AAP/Fidzsi-szigetek korm/
10:17
február 25, 2016
Vágólapra másolva!

Emelkedés az európai értékpapírpiacokon

A szerdai veszteséges zárás után nagy indexemelkedéssel indult a kereskedés csütörtökön az európai értékpapírpiacokon.

A kereskedés kezdetén a frankfurti DAX index 1,23 százalék, a londoni FTSE-100 index 1,75 százalék, a párizsi CAC-40 index 1,91 százalék emelkedést mutatott. 

Az euróövezeti EuroStoxx50 index 1,66 százalék, az európai FTSE Eurofirst 300 index 1,35 százalék emelkedéssel kezdett csütörtökön.

10:20
február 25, 2016
Vágólapra másolva!

Nem működnek a lámpák a Villányi úton

Nem működnek a jelzőlámpák a Villányi út-Budaörsi út csomópontban - írja a BKK.

10:25
február 25, 2016
Vágólapra másolva!

Megvan Európa első földigiliszta-térképe

Elkészítették Európa első földigiliszta-térképét - írja Science Daily. A térkép azért fontos, mert sokat segíthet a talajgazdálkodás megtervezésében az, hogy merre élnek ezek a gyűrűsférgek.

A nyolc ország kutatóiból álló nemzetközi csapat felhívja rá a figyelmet, hogy a föld biodiverzitásának egynegyede a talajban él, mégis nagyon keveset foglalkozunk a kutatásukkal.

10:27
február 25, 2016
Vágólapra másolva!

Baleset Egerben

Két autó karambolozott a 25-ös főúton Egerben - írja az Utinform.

A helyszínelés idejére irányonként csak egy sáv járható.

10:35
február 25, 2016
Vágólapra másolva!

Penészes káposztát savanyított

Jelöletlen, penészes káposztát, fokhagymát, uborkát, paprikát és egyéb zöldségeket találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei egy vecsési kistermelőnél. 

Az üzem pincéjében nem élelmiszeripari célra engedélyezett edényekben, hordókban savanyították a termékeket, az előállításról semmilyen nyilvántartást sem vezettek.

A házi savanyúságként eladott termék egy része thaiföldi kukoricakonzervből, valamint a nagybani piacon vásárolt zöldségekből készült, teljesen ellenőrizetlen körülmények között.

10:36
február 25, 2016
Vágólapra másolva!

Baleset a Szilágyi Erzsébet fasoron

Baleset történt a Szilágyi Erzsébet fasorban a Retek utcánál, nem messze a Széll Kálmán tértől - írja a BKK.

Útszűkületre, torlódásra kell számítani.

10:41
február 25, 2016
Vágólapra másolva!

A franciák nem hisznek a törököknek

A franciák 72 százaléka gondolja, hogy a törökök szemet hunynak az illegális olajkereskedelem felett - derül ki a Sputnik News grafikonjából.

10:44
február 25, 2016
Vágólapra másolva!

Uber-kisokos az NKH oldalán

A honlapján hozta nyilvánosságra a személytaxi-szolgáltatás szabályait a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH).

A leendő Uber-sofőröknek szánt tájékoztatás a gépkocsivezetőkkel és a járművekkel kapcsolatos feltételeket egyaránt ismerteti.

10:49
február 25, 2016
Vágólapra másolva!

Erős berlini nyomásról beszélt Orbán

Ha Berlin és Brüsszel tavaly meghallgatta volna Közép-Európát, akkor ma csak pár tízezer menekült lenne Európában – mondta Orbán Viktor a Bild Zeitungnak adott interjújában. A miniszterelnök szerint Németország nagyon erős, és Berlin nyomásának igenis van ereje.

Orbán Viktor: Erős a német nyomás Fotó: Polyák Attila - Origo
10:51
február 25, 2016
Vágólapra másolva!

Adele tarolt a Brit Awardson

Négy trófeát vihetett haza Adele a Brit Awards ceremóniáról: ő lett az év hazai énekesnője, a legsikeresebb előadó, megkapta a legjobb brit album elismerését és díjat ért a Hello című száma is.

10:54
február 25, 2016
Vágólapra másolva!

Katonákkal védi a határait Bulgária

A bolgár parlament csütörtökön engedélyezte a fegyveres erőknek, hogy őrizzék a határt. A bolgár belügyminisztérium azzal számol, hogy az időjárás javulásával már az elkövetkező hetekben megélénkül a bevándorlás.

10:59
február 25, 2016
Vágólapra másolva!

Baleset a Jászberényi úton

Baleset történt a Jászberényi úton, a Gitár utcánál.

Irányonként egy sávban halad a forgalom.

11:06
február 25, 2016
Vágólapra másolva!

WHO: Nincs veszélyben az olimpia

Rövid távon súlyosbodni fog a járványügyi helyzet Brazíliában a Zika-vírus terjedése miatt, de

- közölte az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója.

Az olimpiát nem veszélyezteti a Zika-vírus Forrás: AFP/Yasuyoshi Chiba

A dél-amerikai országban eddig másfél milliónál is több megbetegedést regisztráltak, de a fertőzések előfordulása javarészt az ország északkeleti részére koncentrálódott.

11:14
február 25, 2016
Vágólapra másolva!

A Foxconn megveszi a Sharpot

A nagy japán elektronikai konszernek közül elsőként kerül külföldi tulajdonba, miután

a Sharp felügyelő bizottsága elfogadta a tajvani Foxconn 660 milliárd jenes, vagyis 5,9 milliárd dolláros kivásárlási ajánlatát.

Megveszi Sharpot a Foxconn Forrás: AP/Kambajasi Sidzuo

Az ajánlatot még a Sharp részvényesi közgyűlésének is el kell fogadnia.

11:19
február 25, 2016
Vágólapra másolva!

A zöld osztályoké a jövő

A Missouri Egyetem kutatói kimutatták, hogy sokkal környezettudatosabbak lesznek azok a gyerekek, akik környezetbarát módon épült és működő iskolákban élnek, és folyamatosan oktatást kapnak a környezetvédelemről és zöld megoldásokról - írja a ScienceDaily.

A kutatás öt amerikai általános iskolát vizsgált, és megállapította, hogy a zöld iskolák diákjai ösztönösen jobban értékelték a környezetbarát megoldásokat,  és jobban hasznosították őket a mindennapjaikban, mint a hagyományos iskolák tanulói.

11:30
február 25, 2016
Vágólapra másolva!

Baleset Gesztelynél

A fél útpályát lezárták a 37-es főúton Gesztely és az újharangodi bekötőút között, mert két autó karambolozott - írja az Útinform.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!