A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNKovács Richárd
17:38ÖkölvívásRichard Kovacs-Sofiane Oumiha
HUNMagyarország
21:05VízilabdaMagyarország-Japán
HUNMagyarország
22:03ÚszásSzabad 4 x 200m
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában jelentette be, hogy személyesen nyújtja be a Parlament elé az Alaptörvény módosítását. A beszélgetést percről percre követte az Origo.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül16 bejegyzés
09:00
október 09, 2016
Vágólapra másolva!

Pénteken nem beszélt

Orbán Viktor általában kéthetente pénteken szokott rádióinterjút adni, ezúttal azonban a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában beszél a kvótanépszavazás utáni helyzetről és a tervezett alaptörvény-módosításról.

09:05
október 09, 2016
Vágólapra másolva!

Személyesen adja be

A népszavazás eredménye alapján tervezett módosításokat személyesen nyújtja be a Parlamentnek a kormányfő - várhatóan ezt jelenti be a beszélgetésben.

09:10
október 09, 2016
Vágólapra másolva!

Felvételről beszél a miniszterelnök

A kéthetente péntek reggelenként megszokott interjúkkal ellentétben a mai rádiós beszélgetés felvételről kerül adásba.

09:20
október 09, 2016
Vágólapra másolva!

A népszavazás eredményét értékeli a kormányfő

Egy héttel a kvótareferendum után elégedett vagyok azzal, hogy a résztvevők 98%-a azonos választ adott, hogy 3,3 millió szavazat érkezett a referendumra, és hogy nemzeti üggyé vált a kvótaügy kérdése. Pártszimpátia nélkül alakult ki nemzeti egység. Azt sajnálom, hogy csak negyvenegynéhány százalékos volt a részvétel, vagyis még sokat kell dolgoznunk azon, hogy több polgár éljen a választójogával - mondta Orbán Viktor.

09:22
október 09, 2016
Vágólapra másolva!

Közjogi következmény

A népszavazás saját jogán emelkedik közjogi szintre, amennyiben kellő számú választópolgár dönt egy kérdésről. A mostani helyzetben, amikor nem voltak elegen, rásegítésre van szükség, hogy a választók akarata közjogi erőhöz jusson. Parlamenti határozat, egyszerű törvény vagy az Alaptörvény módosítása, ez a három lehetőség állt előttünk. Az utóbbi mellett döntöttünk. Megvan a szövegjavaslat, amit hétfőn benyújtok a parlament elé. Szép szöveget alkottunk, ami javára válik az Alkotmánynak.

09:24
október 09, 2016
Vágólapra másolva!

Szép, egyértelmű szöveg született

A módosításról egyelőre annyit mondhatok, hogy a szöveg szép, egyértelmű, és belül marad az Európai Unió jogrendjén. Elküldtem a szöveget Juncker elnök úrnak és Robert Ficónak, az EU soros elnökségét ellátó Szlovákia miniszterelnökének. A szöveg egyértelműen tartalmazza, hogy Magyarország egyedileg bírálja el, hogy kit, kiket enged be az országba. Egy ezt deklaráló passzus kerül be az Alkotmányba.

09:25
október 09, 2016
Vágólapra másolva!

Szócsata a Jobbikkal

Minden parlamenti képviselő támogatására számítok, hiszen nem engem kell támogatni, hanem a módosítás szövegét. Úgy látom, hogy sokan nem támogatnak, de ez nem baj.

09:27
október 09, 2016
Vágólapra másolva!

Még nem érkezett válasz Brüsszelből

A francia elnökválasztás egyik legnagyobb esélyese, Nicolas Sarkozy bejelentette, hogy ha megkapja a választók bizalmát, népszavazást írna ki a bevándorlásról, ezen belül a családegyesítésről és a gyanús személyek befogadásáról. Ezt fontosabb külpolitikai hozadéknak tartom, mint azt, hogy egyelőre Brüsszelből nem érkezett válasz a magyar referendum eredményére. Ezt még nem is nagyon lehetett volna elvárni.

09:28
október 09, 2016
Vágólapra másolva!

Nem lett volna szükség a népszavazásra

Ha Juncker elnök úr és az Európai Bizottság tagjai betartották volna a korábbi döntéseket, nem lett volna szükség a népszavazásra. A miniszterelnökök korábban kétszer is arról döntöttek, hogy nem lehet kötelező szétosztási mechanizmust bevezetni - mondta Orbán Viktor.

09:29
október 09, 2016
Vágólapra másolva!

Október 13-a egy fontos dátum

Október 13-án lesz ismét téma Brüsszelben a kvóta, szerintem akkor le is lehet venni a napirendről - mondta Orbán Viktor.

09:30
október 09, 2016
Vágólapra másolva!

A kvóta politikailag nem létezik

Politikailag nem létezőnek kellene tekinteni a kvótakérdést, mert hiába a korábbi döntések, azok ellenére mégis téma a menedékkérők elosztása.

09:31
október 09, 2016
Vágólapra másolva!

A határokat védeni kell

A schengeni határokat meg kell védeni - ez a legfontosabb feladat. Ha milliók igyekeznek Európa felé, de nem akarjuk őket beengedni, el kell döntenünk, hogy hol akarjuk őket feltartóztatni, és dönteni arról, hogy - ellenőrzött körülmények között - kiket engedünk be közülük.

09:33
október 09, 2016
Vágólapra másolva!

Líbia segítséget kaphat

Líbia előtt két lehetőség áll. Az egyik, hogy nem engedi meg, hogy ellenőrzés nélkül bárki elhagyja az országot. Ha ezt vállalják, akkor kaphatnak európai segítséget, ha ezt kérik. Azt nem fogadhatjuk el, hogy Líbián keresztül szabadon özönlenek felénk a migránsok - mint ahogy a mostani gyakorlat mutatja.

09:34
október 09, 2016
Vágólapra másolva!

Visegrádi együttműködés

Több száz potenciális terrorista érkezett Európa területére, ezt biztosan tudjuk. Hetente halljuk, hogyan akadályoznak meg a titkosszolgálatok különböző merényleteket. Fel kell készülnünk az ilyen terrorista szándékok megállítására. Ebben rendkívül fontos a visegrádi együttműködés.

09:36
október 09, 2016
Vágólapra másolva!

Titkosszolgálati kockázatok

Magyarország területén átrohantak terroristák is - a határzár előtt. Nem mi hívtuk ide ezeket az embereket, nem a mi ügyünk, nem a mi felelősségünk, hogy milyen bűncselekményeket követtek el. Fel kell tennünk azt a kérdést, hogy lehet-e Magyarországon úgy telefonkártyákat vásárolni, hogy nincs meg a lehetőség azok titkosszolgálati megfigyelésére. A Parlament lehetősége, hogy döntsön erről a kérdésről.

09:38
október 09, 2016
Vágólapra másolva!

Versenyképesség, oktatás, bürokráciacsökkentés

A magyar gazdaság versenyképességének növekedése alacsony, ezért a kormányzat és a gazdasági szereplők között új együttműködésre van szükség, hogy növelni tudjuk az esélyeinket. Az oktatási rendszer átalakításáról is érkezett hozzám jelentés, amin még dolgozni kell, ezen kívül egy jelentős bürokráciacsökkentési terv is az asztalomon van - zárta a beszélgetést Orbán Viktor miniszterelnök.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!