Béremelésekről kérdezzük Lázár Jánost

Események

Lázár János
Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter
Vágólapra másolva!
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő már a 103. Kormányinfót tartotta.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül42 bejegyzés
14:24
november 09, 2017
Vágólapra másolva!

Mérlegen az egészségügyi béremelés

A legfrissebb hírek szerint a kormány azt tervezi, hogy előrehozza a jövő évi egészségügyi béremelést. Mikor és mekkora összegű emelésre számíthatnak az egészségügyi dolgozók? - tesszük fel a kérdést Lázár Jánosnak.

14:28
november 09, 2017
Vágólapra másolva!

Mi lesz a minimálbérrel?

Napirenden van-e a kormányban, hogy egy kedvező III. negyedéves gazdasági növekedési adat fényében változtasson a kormány a jövő évi minimálbér-emelés mértékén? - tesszük föl a kérdést, ami abból a szempontból is aktuális, hogy az Európai Bizottság is javította a kilátásait.

14:30
november 09, 2017
Vágólapra másolva!

Opel-gyár és Szentgotthárd

Készít-e a kabinet valamilyen válságforgatókönyvet a szentgotthárdi Opel-gyárban történt elbocsátások miatt? - ezt is megkérdezzük majd.

15:04
november 09, 2017
Vágólapra másolva!

Kezdődik a 103.-ik

Kezdődik a 103. Kormányinfó.

15:06
november 09, 2017
Vágólapra másolva!

Lázár: Az áldozatok és emberi méltóság védelme a legfontosabb

Jövő szerdán lesz legközelebb Kormányülés, míg a gazdasági kabinet és a stratégiai kabinet már egyeztetett. Lázár János elmondta a szexuális zaklatási ügyekről, hogy a kormánynak nincsen keresnivalója a magánviszonyokban. A kormányzatban és a Fideszben az emberi méltóságot tartjuk a legfontosabbnak, ami az áldozatok védelmét jelenti. A leghatározottabban elítéljük az erőszakot és a hatalommal való visszaélést - tette hozzá. 

15:08
november 09, 2017
Vágólapra másolva!

Újabb 51 miliárd határvédelemre

Lázár János elmondta, 51 milliárd forintot biztosítanak a határvédelmere december 31-ig. Jelenleg 600-700 illegális bevándorlót tartanak nyílván Magyarországon. Megjegyezte Orbán Viktor azt kérte, hogy azok az alvállalkozók, akik nem kapták meg a jogos pénzüket, azok jussanak hozzá.

15:10
november 09, 2017
Vágólapra másolva!

Ismét szégyenpadra ültetnék Magyarországot

A Miniszterelnökség vezetője elmondta, az Európai Parlament baloldali és liberális képviselői Magyarországgal és Lengyelországgal szórakoznak. Úgy látja, liberális képviselők hazánkat a szégyenpadra ültetnék a kerítés miatt. Lázár szerint az európai együttműködésnek a kölcsönös tiszteletre kellene épülnie

15:12
november 09, 2017
Vágólapra másolva!

Brüsszelbe látogat Soros György

Lázár János elmondta, Soros György napokon belül Brüsszelbe látogat, és szeretné a különféle politikusokat csatasorba állítani. Nem tudom, hogy ez igaz-e, de rengeteg hír látott napvilágot arról, hogy milyen nagy Soros befolyása Brüsszelben - tette hozzá. A kormányülésen is téma lesz az amerikai tőzsdespekuláns befolyása. 

15:15
november 09, 2017
Vágólapra másolva!

Sunyi módon szervezkedik az EB

Lázár János arról is beszélt, hogy a kötelező betelepítés és kvóta esetében az Európai Bizottság lopakodó és sunyi módon szervezi a betelepítést. Az EB a bevándorlás megszervezésére készül, míg a közép-európai országok a bevándorlás leállítását szeretnék - mondta a miniszter. A kormány a következő időszakban is azt az álláspontot képviseli, hogy Magyarország nem akar bevándorlóország lenni.

15:17
november 09, 2017
Vágólapra másolva!

Kettős mérce van Magyarország ellen

Lázár János arról is beszélt, hogy EB nyíltan kettős mércét alkalmaz hazánkkal szemben, mivel olyan válaszadási határidőket tűz ki vitás kérdésekben, amire nincsen példa. Míg egyes országokban négy-öt hónap áll rendelkezésre, addig hazánk esetében csak egy-két hónap. Nem fogadjuk el, hogy a magyarokra hátrányos szabályok vonatkozzanak - mondta a miniszter. 

15:20
november 09, 2017
Vágólapra másolva!

"Verhofstadt összekeverte Brüsszelt Moszkvával"

Verhofstad összekeverte Brüsszelt Moszkvával, azzal, hogy a brüsszeli nagykövetet be akarta rendeltetni - mondta a miniszter. Brüsszelben ez nem így megy, szemben Moszkvával - tette hozzá. Lázár szerint szoros összefüggés lehet Soros közelgő látogatása és a mostani Magyarország elleni támadások között.

15:22
november 09, 2017
Vágólapra másolva!

Ukrajna: Együttműködésre törekszünk

Lázár János a magyar-ukrán viszonyrendszerről azt mondta, mi együttműködésre törekszünk. Ezt a vitát úgy akarjuk lefolytatni, hogy az együttműködés lehetősége megmaradjon. Ha egy kisebbségi csoportnak volt valamilyen joga, akkor azt egy EU-ba törekvő országnak meg kell tartania - mondta a miniszter.

15:23
november 09, 2017
Vágólapra másolva!

Nagy győzelmet aratott a Fidesz-szövetséges

Elsöprő győzelmet aratott az agrárkamarai választáson a Fidesz-szövetséges Magosz - ismertette Lázár. Szerinte a kormánynak az a feladata, hogy a kamarai programokat végrehajtsa. A kamarai választáson a kis-és középbirtokosok szerezték meg az elsöprő győzelmet - tette hozzá. 

15:26
november 09, 2017
Vágólapra másolva!

Életbe lép a kilakoltatási moratórium

A hajléktalanok téli ellátásáról azt mondta, hogy annyi férőhelyre van szükség, amennyi hajléktalan van. Életbe lép a szociális tűzifa program és a kilakoltatási moratórium - jelentette be a miniszter. Lázár közölte, jó hír, hogy az EB javította a magyar növekedési kilátásokat. 

15:27
november 09, 2017
Vágólapra másolva!

Új ember az államkincstár élén

Lázár János bejelentette, hogy Mászáros József került az Államkincstár élére. Az otthonteremtési kedvezményről azt mondta, hogy folyamatosan nő a kiadott építési engedélyek száma. A gazdasági helyzet javulását mutatja a kiskereskedelmi forgalom növekedése is - mondta Lázár.

15:33
november 09, 2017
Vágólapra másolva!

Lázár: Nem szakértők diktálnak

Lázár János kérdésre válaszolva elmondta, a Norvég Alappal kapcsolatos kijelentései miatt kerülhetett Soros György listájára. Nem gondoltam volna a Norvég Alap körüli viták idején, hogy milyen nagy befolyása van Soros György embereinek az Európai Bizottságra. Akik Soros pénzéből dolgoznak, azok több alkalommal el tudták érni, hogy a javaslataik szó szerint bekerüljenek a bizottsági dokumentumokba - mondta Lázár. Nem szakértők, hanem speciális szempontok diktálnak - tette hozzá.

15:36
november 09, 2017
Vágólapra másolva!

Lázár: Ez jól szimbolizálja Gyurcsányt

Furcsa, hogy egy demokratikus politikus, miért tiltakozik a Soros-tervről szóló demokratikus konzultáció ellen - mondta Lázár. Gyurcsány Ferenc kettős állampolgárok elleni kampánya kapcsán kijelentette, hogy példátlan egység formálódott a volt kormányfő ellen. Gyurcsány korábban amellett kampányolt, hogy az illegális migránsokat engedük be, míg a határon túli magyarokkal problémája van. Lázár szerint mindez a migránssimogató akcióknak a főszereplője Gyurcsány.

15:39
november 09, 2017
Vágólapra másolva!

Lázár még nem kapott konzultációs ívet

Lázár János egy másik kérdésre azt mondta, Brüsszel azzal indokolta a válaszadási idő lerövidítését, hogy mi magyarok vagyunk. Még én sem kaptam meg a nemzeti konzultációs ívet, így nem tudjuk megmondani, hogy emnyit küldtek vissza - mondta Lázár.

15:42
november 09, 2017
Vágólapra másolva!

Minden elkészül jövőte a Várban

Lázár János egy másik kérdésre azt mondta, a budai várban lévő építkezések lassan haladnak, de jövőre elkészül minden.

15:44
november 09, 2017
Vágólapra másolva!

Egyelőre nem lesz rezsicsökkentés

A Miniszterelnökség egy másik kérdésre azt mondta, nincsen napirenden a közüzemi díjak esetében a rezsicsökkentés.

15:47
november 09, 2017
Vágólapra másolva!

Ez történhet a hódmezővásárhelyi panelprogrammal

A hódmezővásárhelyi panelprogram kapcsán elmondta, hogy arra volna igény, hogy az üresen álló házakba kiköltözzenek az emberek, ha erre lesz megfelelő konstrukció, akkor lehet előrelépés. Lázár szerint a kormányzatban régóta dolgoznak azon, hogy milyen panelfelújítási programok lehetnek. 

15:50
november 09, 2017
Vágólapra másolva!

Ismét terítéken a szexuális zaklatások

Lázár János egy másik kérdésre azt mondta, a szexuális zaklatási ügyekben az elmúlt években nem tettek feljelentést. Annyira személyes dolog, hogy valaki tesz-e feljelentést, azon a területen nem tud a kabinet lépni. A jogszabályok megfelelő védelmet biztosítanak az áldozatoknak, ha meghozzák a megfelelő jogilépéseket - mondta a miniszter. Lázár közölte, amelyik intézményben volt eljárás, ott nagyon gyors döntés született.

15:52
november 09, 2017
Vágólapra másolva!

Lázár: Keményen kell fellépnie a hatóságoknak

Az FTC-DVSC meccsen történt késeléssel kapcsolatban elmondta, hogy az államnak nagyon keményen kell fellépnie, mivel egy sporteseménynek családi eseménynek kell lennie. Lázár János közölte, hogy ez egy rendőrségi ügy, és nem kell jogszabályokat módosítani.

15:54
november 09, 2017
Vágólapra másolva!

Nem áll le a nemzeti konzultáció

Kizárt, hogy a kormány leállítsa a nemzeti konzultációt bármilyen külföldi nyomásra - mondta Lázár.

15:57
november 09, 2017
Vágólapra másolva!

Lázár: Ez nem ajándék

Lázár János egy másik kérdésre közölte, Szombathely nem azért kapott új stadiont, mert jól viselkedett volna. Mi minden megyei jogú várost szövetségesnek tekintünk, így Salgótarján és Szeged is jelentős összeget kapott - tette hozzá. Szombathelyen nemcsak a stadionra, hanem a kórházra is költött a kormány.

16:06
november 09, 2017
Vágólapra másolva!

Nem lesz harmadik nem Magyarországon

Lázár János a német alkotmánybíróság döntésével kapcsolatban azt mondta, hogy a kormány nem tervezi, hogy ilyen lépéseket tegyen, amit ráadásul a magyar társadalom nagy része is elutasít. Pontosan ez a döntés mutatja, hogy egyes országok, milyen irányba szeretnének menni az unióban, míg mások ezzel szemben állnak. Mi olyan Európát szeretnénk, ami a keresztény-zsidó alapokra épül - tette hozzá.  

16:07
november 09, 2017
Vágólapra másolva!

Mecsetépítési tilalom: nincs a kabinet napirendján

A kormány napirendjén nem szerepel, hogy betiltanák a mecsetépítést - mondta egy másik kérdésre Lázár.

16:08
november 09, 2017
Vágólapra másolva!

3-as metró: tovább segít a főváros

Lázár János egy másik kérdésre azt mondta, hogy a 3-as metró felújítása során továbbra is segíteni fognak a fővárosnak.

16:14
november 09, 2017
Vágólapra másolva!

Ezért lenne jó a magánmecenatúra

Lázár János egy másik kérdésre azt mondta, szükség lenne arra, hogy a jómódú emberek támogassák a különféle művészeti ágakat. Szükség lenne egy jól működő magánmecenatúrára.

16:17
november 09, 2017
Vágólapra másolva!

Visszafogottak lesznek az új kormányzati épületek

A budai vár felújítása egy műemlékvédő projekt, így a karmelita kolostor felújítása is ezek közé tartozik - mondta a miniszter. Lázár János közölte, a legmértéktartóbb körülményeket teremtik meg az új kormányzati épületekről.

16:21
november 09, 2017
Vágólapra másolva!

Így rendezik az adósságokat

A kórházi adósságállomány átvállalásáról az mondta a Miniszterelnökség vezetője, minden intézmény adóssága át lesz vizsgálva, a 30 napon túli adósságok mindig ki lesznek fizetve.

16:23
november 09, 2017
Vágólapra másolva!

Nem lett új kormánybiztos

Nem neveztek ki új személyt a budapesti közlekedési beruházások kormánybiztosának, hanem az eddig személy (Homolya Róbert) kapott új portfóliót, mivel a HÉV-irányítását a kormány vette át - mondta Lázár.

16:25
november 09, 2017
Vágólapra másolva!

Zrinyi2026: Már tárgyaltak róla

Lázár János a Zrinyi2026 programról azt mondta, hogy a nemzetbiztonsági kabinet már tárgyalt róla. Kiértékelték, hogy mit jelentene a költségvetés számára, ha a GDP 2 százalékát költenék honvédelemre.

16:28
november 09, 2017
Vágólapra másolva!

Lázár: Nincs szégyellnivalóm

Semmi szégyelnivalóm nincs abban, hogy Tiborcz Istvánnal találkoztam, mivel már régebbről ismerem - mondta Lázár.

16:32
november 09, 2017
Vágólapra másolva!

Lázár: Ezt Tarlóstól kell megkérdezni

A főpolgármestertől kell megkérdezni, hogy miért nem akadálymentesítik azt a nyolc metrómegállót, amit most felújítanak - mondta Lázár. Budapest nagy költségvetésel dolgozik, és komoly megtakarítása van, nemcsak a kormánytól kell kérni - tette hozzá.

16:36
november 09, 2017
Vágólapra másolva!

Nemcsak most vizsgálódnak

A Miniszterelnökség vezetője közölte, nemcsak most vizsgáljuk, hogy a különféle szélsőjobboldali szervezeteknek, milyen kapcsolata van a Jobbikkal, mivel Magyar Gárda sincsen már.

16:38
november 09, 2017
Vágólapra másolva!

Mi lesz a székelyek nemzetiségével?

Lázár János elmondta, hogy a kormány nem tárgyalt még arról, hogy támogatják-e a székelyek nemzetiségként való elismerését célzó népszavazást.

16:41
november 09, 2017
Vágólapra másolva!

Így alakulhat a bölcsődék helyzete

Lázár János egy másik kérdésre közölte, egyelőre nem biztos, hogy 2018 elejéig sikerül minden településen bölcsődét létesíteni, így egyéb településekre is elképzelhető, hogy lehet gyereket vinni majd.

16:45
november 09, 2017
Vágólapra másolva!

Nemzeti lovarda: nem követelnek kötbért

Lázár János egy másik kérdésre közölte, hogy mivel nem készült el a nemzeti lovarda október 31-ig, ezért nem követel pénzt a kormány, mivel nem a beruházó hibájából nem készült el a beruházás. 

16:49
november 09, 2017
Vágólapra másolva!

Lázár: Zajlik a büntetőeljárás 4-es metró ügyben

Lázár János egy másik kérdésre közölte, jelenleg is büntetőeljárás folyik a 4-es metró ügyében, ami a rendszerváltás óta a legnagyobb korrupciós botrány. Ez egy nemzetközi bűnügy, így több szálon is folyik a nyomozás. Egyelőre nem lehet tudni, hogy ez mikor zárul le - tette hozzá. Czeglédy Csaba ügyéről azt mondta, hogy az előzetesben lévő politikus Gyurcsány egyik legfőbb bizalmasa.

16:54
november 09, 2017
Vágólapra másolva!

Venezuelából hozhatnak haza magyar állampolgárokat

A Miniszterelnökség vezetője egy kérdésre azt mondta, Venezuelában komoly válság van, és az ott élő magyarok egy része megkereste a kormányt, mivel segítséget kértek a hazatelepülésükre. Akik magyar állampolgárok, azok számára készült egy akcióterv, hogyan lehet hazahozni őket, ez titkos, ezért többet nem tudok erről mondani - mondta Lázár.

16:55
november 09, 2017
Vágólapra másolva!

Vége

Vége a 103. Kormányinfó.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!