A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:20AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Mutatjuk a legújabb információkat a koronavírus-járványról

Események

Koronavírus, vírus, Budapest, Óbuda, távolság, távolságtartás, szabad, maradj otthon, tér, park, kutyasétáltatás, kutya, maszk, arcmaszk, védőmaszk
Budapest a karantén idején
Vágólapra másolva!
Az Operatív Törzs kedden is tájékoztatja a nyílvánosságot a koronavírus-járvány alakulásáról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül39 bejegyzés
12:42
április 07, 2020
Vágólapra másolva!

817 a beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 817 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt újabb 9 idős, krónikus beteg, ezzel 47 főre emelkedett a halottak száma. 71 fő pedig már gyógyultan távozott a kórházból. Aki teheti, az maradjon otthon.

12:51
április 07, 2020
Vágólapra másolva!

Így védekezik Magyarország a koronavírus-járvány ellen

Megjelent a Magyar Közlönyben a miniszterelnök által hétfőn bejelentett költségvetést érintő módosításokról szóló kormányrendelet, amelynek nyomán három új, a koronavírus-járvány elleni védekezést segítő, illetve a járvány gazdasági hatásait orvosló alap jön létre.

12:55
április 07, 2020
Vágólapra másolva!

Újabb intézkedéseket kell betartaniuk az idősotthonok fenntartóinak

Újabb intézkedések végrehajtására utasította a járványügyi hatóság az idősek otthonáinak fenntartóit - olvasható a koronavirus.gov.hu-n.

13:02
április 07, 2020
Vágólapra másolva!

Palkovics László beszél először

Az Operatív Törzs tájékoztatója előtt Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter beszél a legújabb bejelentésekről.

13:04
április 07, 2020
Vágólapra másolva!

Palkovics László: Egy vírusválságot élünk

Egy olyan ellenséggel harcolunk, ami láthatatlan, és egyszerre tud mindenhol kárt okozni - mondta Palkovics. A gazdaságvédelmi terv célja a közvetlen kár mérséklése, valamint a későbbiekben az, hogyan fogunk még jobban működni. Palkovics elmondta, hogy most egy vírusválság idejét éljük, eddig minden krízisből sikeresen került ki az ország az elmúlt 10 évben. 

13:06
április 07, 2020
Vágólapra másolva!

A munkahelyek védelme és újak létrehozása a legfontosabb

Nem akarunk kívülről segítséget kérni - mondta Palkovics, így még mindig 3 százalék alatt marad a költségvetési hiány. A munkaalapú gazdaság marad a középpontban - tette hozzá. Ha munka van, akkor minden van. Éppen ezért a munkahelyek védelme és újak létrehozása a legfontosabb - tette hozzá. 

13:08
április 07, 2020
Vágólapra másolva!

Itt vannak a gazdaságvédelmi akcióterv legújabb részletei

Három hónapra átvállalja a béreket az állam, ha rövidített munkaidőben dolgoznak - mondta Palkovics László. Ezzel a döntéssel sem a munkavállaló, sem a munkaadó nem jár rosszul. A mérnöki és a K+F területen 40 százalékos plusz jövedelmet biztosít a kabinet - mondta a miniszter. Az adminisztráció területén is lesz könnyítés. 2020. július 1-től két százalékponttal csökken a szocho.

13:10
április 07, 2020
Vágólapra másolva!

A fizetés nélkül szabadságon lévők sem maradnak egészségügyi ellátás nélkül

Felgyorsítja a kormány az áfa-visszaigényléseket, adómérséklési lehetőséget biztosít - mondta a miniszter. Az adózói minősítétek esetében a veszélyhelyzet idején senkit nem érinthet hátrány. Elektronikus formában is be lehet nyújtani a betegszabadságot. Szólt arról is, hogy a fizetési nélküli szabadságon lévők nem maradnak betegbiztosítás nélkül.

13:12
április 07, 2020
Vágólapra másolva!

Jön a felnőttképzési diákhitel

Online képzések indulnak azoknál a vállalatoknál, ahol most leállás van - mondta a miniszter. A felnőttképzésben a tandíj 90 százalékát a költségvetés átvállalja. Bevezetik a felnőttképzési diákhitelt is.

13:13
április 07, 2020
Vágólapra másolva!

Most diplomát kapnak azok, akiknek eddig nem volt nyelvvizsgájuk

A kormány arról is döntött, hogy az a 75 ezer hallgató, aki eddig nem kapott diplomát a nyelvvizsga hiánya miatt, azok most megkapják a diplomát.

13:15
április 07, 2020
Vágólapra másolva!

600 milliárd forinttal segíti a kormány a turizmust

Palkovics László arról is beszélt, hogy a kormánytól a kiemelt ágazatok többletforrást kapnak beruházási támogatásokon keresztül, valamint garanciális tőkeprogramon keresztül. A turizmusról azt mondta, december 31-ig felfüggesztik a turisztikai adót, a SZÉP kártya esetében bővítések jönnek, és felújítási programok indulnak a turizmusban. Az egész programra 600 milliárd forint jut.

13:18
április 07, 2020
Vágólapra másolva!

A kormány megakadályozza a magyar cégek külföldi felvásárlását

Az egészségipar kapcsán azt mondta, hogy támogatják azokat a kutatásokat, amik most is folynak. Létrejön az egészségipari innovációs ügynökség - tette hozzá. Nem akarunk ismét kiszolgáltatott helyzetbe kerülni az egészségipar területén. 

Minden vállalattípusra tőke- és garanciaprogramok létesülnek, így a magyar vállalatok nem kerülhetnek idegen kézbe. 2000 milliárd forintos hitelprogram indul a vállalkozások számára.

13:20
április 07, 2020
Vágólapra másolva!

Folytatódik a nagycsaládosok autóvásárlási programja

A régi alapokat feltőkésíti a kormány, és új alapok is indulnak - mondta a miniszter. 2021 februárjától fokozatosan visszaépül a 13. havi nyugdíj. Meghosszabbítja a kormány a GYOD-ra vonatkozó szabályokat. A nagycsaládosok autóvásárlási kedvezménye is folytatódik - tette hozzá.

13:22
április 07, 2020
Vágólapra másolva!

A jövőben akár még nagyobb lehet a program nagysága

A magyar kormány a GDP 18-20 százalékával egyező összeget fordít a gazdaságélénkítésre, de ez a jövőben növekedhet. Ez egy történelmi léptékű gazdasági akcióterv - mondta Palkovics László. A miniszter arról is beszélt, hogy 2008-hoz képest jóval nagyobb lehetőségekkel bír az ország, és sokkal biztosabb a siker lehetősége.

13:23
április 07, 2020
Vágólapra másolva!

Hamarosan kezdődik az Operatív Törzs tájékoztatója

Véget ért Palkovics László tájékoztatója. Hamarosan jön az Operatív Törzs tájékoztatója.

13:24
április 07, 2020
Vágólapra másolva!

Itt van Palkovics László legfontosabb bejelentése

Palkovics László többek között arról beszélt, hogy a munkahelyvédelmi rész egyik eleme szerint ha egy adott cég a "munkaterhelésének" 15-50 százalékát elveszíti, akkor ebben az időben 70 százalékkal támogatja az állam a bérköltségeket.

13:27
április 07, 2020
Vágólapra másolva!

Idősotthonokban ápoltak közül is meghaltak

Müller Cecília, országos tisztifőorvos arról beszélt, hogy a meghaltak száma jelentősen megemelkedett. Kilencen haltak meg - tette hozzá. Ahhoz, hogy ez a tendencia ne fokozódjon, számos intézkedésre van szükség. Továbbra is azok vannak kitéve a súlyos lefolyású betegségnek, akik krónikus betegek. A meghaltak között van olyan, aki idősotthonban volt.

13:29
április 07, 2020
Vágólapra másolva!

A betegség nagy tömege a fővárosra és Pest megyére koncentrálódik

A fertőzöttek számának a növekedésével egyre nagyobb veszélyben van mindenki - mondta Müller Cecília. Jelentősen nőtt a mintavételek száma, így már közel 24 ezer történt. Az országos tisztifőorvos Budapestről azt mondta, hogy a betegség nagy tömege a fővárosra koncentrálódik. Ha Pest megyét is ide vesszük, akkor már több mint 60 százalékról lehet beszélni.

13:30
április 07, 2020
Vágólapra másolva!

Müller Cecília: Budapest egy góccá válhat

Az adatok alapján fokozottan kell betartani a rendszabályokat - mondta Müller Cecília. Ha ez a tendencia folytatódik, akkor Budapest egy góccá válhat, így súlyos következményekkel kell szembenézni.

13:33
április 07, 2020
Vágólapra másolva!

Új eljárásrendet kaptak az idősotthonok

Az idősotthonokkal kapcsolatban azt mondta, hogy időben lépett a tisztiorvosi szolgálat. Müller Cecília arra kérte a fenntartókat, hogy érezzék át a felelősségüket. Minden pontot szigorúan tartsanak be - tette hozzá. Egy új eljárásrendet kaptak az idősotthonok - mondta Müller Cecília. Minden intézményben vagy egy személyt, vagy egy munkacsoportot kell kinevezni, aki felel a koronavírus elleni intézkedésekért.

13:35
április 07, 2020
Vágólapra másolva!

Az idősotthonok dolgozói, ha tehetik, ne menjenek tömegközlekedéssel

Müller Cecília arról is beszélt, hogy az idősotthonokba a dolgozók, ha tehetik, ne menjenek tömegközlekedéssel.

13:37
április 07, 2020
Vágólapra másolva!

Erre is nagyon oda kell figyelni az idősotthonokban

Müller Cecília arra kérte az idősotthonokban dolgozó orvosokat, hogy nagyon figyeljék az ott lévők egészségi állapotát. A fenntartók felelőssége is hatalmas, így rendelkezésre kell állnia egészségügyi ellátásnak - mondta az országos tisztifőorvos.

13:39
április 07, 2020
Vágólapra másolva!

Nagyon komoly forrásokat mozdított meg a kormány

Kiss Róbert, rendőr alezredes arról beszél, hogy a kormány nagyon jelentős forrásokat különített el a járvány elleni védekezésre. A kórházparancsnokok továbbra is dolgoznak abban a 108 kórházban, ahol a törvény alapján működniük kell. Folyamatos a védőruhák kiszállítása az érintett intézményekhez.

13:41
április 07, 2020
Vágólapra másolva!

Már több mint 15 ezren vannak hatósági házi karanténban

Kiss Róbert arról is beszélt, hogy immár több mint 15 ezer fő van hatósági házi karanténban. Több mint 120 ezer ellenőrzés volt ezekkel kapcsolatban. Egyre több a magatartásszegés a hatósági házi karantént illetően - mondta Kiss Róbert. Eddig több mint 100 fő ellen intézkedtek a hatósági zárvatartási szabályok miatt.

13:43
április 07, 2020
Vágólapra másolva!

Már 44 ügyben nyomoznak álhírterjesztés miatt

A román állampolgárok Nagylaknál 21 és 24 óra között léphetnek be az országba, de csak akkor, ha bizonyítani tudják, hogy a célország beengedi őket. 166-ra nőtt a járvánnyal kapcsolatos bűncselekmények száma, ebből 44 ügyben indult eljárás a rémhírterjesztéssel kapcsolatban.

13:44
április 07, 2020
Vágólapra másolva!

Nem történt olyan, hogy a magyar rendőröket leköpték volna

A V4NA hírügynökség kérdésére azt mondta, a magyar rendőrség társadalmi megbecsültsége jónak mondható, így nem történt olyan, hogy fertőzöttek leköpték volna a rendőröket. Kiss Róbert kérdésre válaszolva azt mondta, hogy több mint 5 ezer fővel szemben kellett különféle eljárást indítani a kijárási korlátozás miatt.

13:46
április 07, 2020
Vágólapra másolva!

Budapesten van a legtöbb szabályszegő a kijárási korlátozással kapcsolatban

Hétfőn is jelentős számú intézkedést kellett indítani a rendőrségnek a kijárási korlátozás megszegői miatt a fővárosban. A magyar lakosság csoportjai közül a budapestiek szegik meg leginkább a kijárási korlátozásokat - mondta Kiss Róbert.

13:48
április 07, 2020
Vágólapra másolva!

Ha álhírekkel találkozik a vírussal kapcsolatban, akkor itt lehet bejelentést tenni

Kiss Róbert az álhírekkel kapcsolatban azt mondta, hogy azokat elektronikusan is be lehet jelenteni, és telefonon is lehet azokat jelezni.

13:51
április 07, 2020
Vágólapra másolva!

Ez a helyzet a Pesti úti idősotthonban

Az Origo kérdésével kapcsolatban azt mondta Müller Cecília, hogy a Pesti úti centrum az egyik legnagyobb idősotthon. 53 ápoltnál találtak pozitivitást, és 12 dolgozó lett pozitív. Még mindig nem fejeződtek be teljesen a vizsgálatok. Egy másik kérdésünkre azt mondta Müller Cecília, ha valaki szerelőt hív, akkor is kerülni kell a közvetlen kontaktust, tartani kell a távolságot vele.

13:53
április 07, 2020
Vágólapra másolva!

Így működjenek a fodrászok

A fodrászatok továbbra is működhetnek, és a legjobb megoldás, hogy egy fodrász dolgozik egy széken, és minden vendég időre érkezzen.

13:57
április 07, 2020
Vágólapra másolva!

Az éttermek előtt is be kell tartani a távolságot

Müller Cecília arról is beszélt, hogy az éttermek előtt, ahol van kiszolgálás, ott is szigorúan be kell tartani a várakozás során a távolságot egymástól.

13:58
április 07, 2020
Vágólapra másolva!

Ezeket a tárgyakat sem szükséges használni

Müller Cecília arról is beszélt, hogy a parkokban lévő fitness-tárgyakat lehetőleg senki ne használja, mert így lehet nullára csökkenteni a fertőzés lehetőségét.

14:01
április 07, 2020
Vágólapra másolva!

Budapesten és Pest megyében vannak a legtöbben házi karanténban

Kiss Róbert ismertetése szerint a legtöbben Budapesten és Pest megyében vannak hatósági házi karanténban.

14:03
április 07, 2020
Vágólapra másolva!

Nem érdemes összehasonlítani másokéval a magyar halálozási arányokat

A magyarországi halálozási arány nem tér el jelentősen a környező országokétól, de összehasonlíthatatlan - mondta kérdésre Müller Cecília.

14:05
április 07, 2020
Vágólapra másolva!

Otthonról dolgoznak a 65 év feletti háziorvosok

Müller Cecília kérdésre azt mondta, hogy a 65 éven felüli háziorvosok most másképpen dolgoznak, mint korábban. Ők otthonról irányítják a betegeiket - tette hozzá. Működik a rendszer.

14:08
április 07, 2020
Vágólapra másolva!

Sok szálloda ajánlott fel nagy segítséget

Most is bármilyen orvos minősíthet egy esetet gyanúsnak, és nem köti a hatóság semmilyen feltételhez - mondta Müller Cecília. Kiss Róbert arról is beszélt, hogy a szállodák közül sokan ajánlották fel a segítségüket.

14:09
április 07, 2020
Vágólapra másolva!

Nem szabad tilosban parkolni

Müller Cecília kérdésre azt mondta, hogy egyelőre nem lehet tudni, lesz-e második szakasza a járványnak. A tiltott helyen várakozók továbbra is számíthatnak büntetésre - mondta kérdésre Kiss Róbert.

14:11
április 07, 2020
Vágólapra másolva!

Már hetek óta végeznek a mentők az otthonokban gyorsteszteket

Már hetek óta végez a mentőszolgálat gyorsteszteket az otthonokban, és mintát is vesznek - mondta kérdésre válaszolva Müller Cecília. Szólt arról is, hogy az intenzív osztályokon is elkülönítve kezelik a koronavírusos betegeket.

14:12
április 07, 2020
Vágólapra másolva!

Véget ért a tájékoztató, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Véget ért az Operatív Törzs tájékoztatója, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!