A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Itt vannak a legújabb kormányzati döntések a koronavírus-járványban - élőben a Kormányinfóról

Események

koronavírus, vírus, járvány, távolság, korlátozások feloldása, Budapest, lazítás, május 18., 05.18., 2 méter távolság, előírás betartása, újranyitás, újra nyitás, tömeg, sok ember
Vágólapra másolva!
Ismét beszámol a kormány a legújabb lépéseiről.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül31 bejegyzés
12:19
május 21, 2020
Vágólapra másolva!

Kormányinfó

Ismét Kormányinfót tart Szentkirályi Alexandra és Gulyás Gergely.

12:26
május 21, 2020
Vágólapra másolva!

1659-re csökkent az aktív fertőzöttek száma, 45%-uk budapesti

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3641 főre nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma - írja a kormány hivatalos tájékoztató oldala.

12:30
május 21, 2020
Vágólapra másolva!

Magyarország sikeres a koronavírus elleni védekezésben

Nem szabad azt hinnünk, hogy a járványnak vége van, a lakosság szabad mozgása mellett sokkal inkább figyelni kell a megszokott lakossági óvintézkedések betartására – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Nagy Anikó, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet főigazgató főorvosa.

12:47
május 21, 2020
Vágólapra másolva!

Kezdődik

Kezdődik a Kormányinfó.

12:49
május 21, 2020
Vágólapra másolva!

A járványügyi védekezés első szakasza sikeresen zárult

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője arról beszélt, hogy a járványügyi védekezés első szakasza sikeresen zárult. 1659-re csökkent az aktív fertőzöttek száma.

12:50
május 21, 2020
Vágólapra másolva!

Az eddigi magyar védekezés Európa egyik legsikeresebb védekezése volt

Az eddigi magyar védekezés Európa egyik legsikeresebb védekezése volt, de ez nem ment volna, ha az emberek nem tartják be a szabályokat - mondta Gulyás.

12:52
május 21, 2020
Vágólapra másolva!

A védekezés második szakaszában továbbra is megmarad az Operatív Törzs

Gulyás Gergely közölte, hogy az első fertőzéshez képest lényegesen hamarabb lépett a magyar kormány, mint Nyugat-Európa. A védekezés második szakaszában továbbra is megmarad az Operatív Törzs.

12:52
május 21, 2020
Vágólapra másolva!

Jövő kedden nyújtja be a kormány a rendkívüli jogrend megszüntetéséről szóló javaslatot

Jövő kedden nyújtja be a kormány a rendkívüli jogrend megszüntetéséről szóló javaslatot - jelentette be Gulyás Gergely.

12:56
május 21, 2020
Vágólapra másolva!

A kormány felszámolja a tranzitzónákat, csak az ország határain kívül lehet menekültügyi kérelmeket benyújtani

Gulyás Gergely elmondta, hogy az egészségügyben is marad a készültség. A tranzitzónákról azt mondta a miniszter, hogy a zónákat megszüntetik. Aki eddig őrizetben volt, az ott is marad. 280 ember menekültügyi szállásokra kerül. A tranzitzóna egy olyan megoldás volt, ami megvédte Magyarország határait. Sajnálatos az uniós döntés. Ettől kezdve csak külképviseleteken lehet benyújtani menekültügyi kérelmeket.

12:58
május 21, 2020
Vágólapra másolva!

173 ezer ember keres állást, de nem talált munkát

A gazdasági helyzetről azt mondta Gulyás, hogy összességében 173 ezer ember keres állást, de nem talált munkát. A közfoglalkoztatotti keretet 100 ezerrel megemelte a kormány, és a honvédségnél is várják az embereket. Az állami bértámogatás esetében 106 ezer emberre nyújtották be a támogatást. 

13:01
május 21, 2020
Vágólapra másolva!

Ezért vonták vissza az egyszer használatos műanyagokról szóló törvényt

A beruházástámogatás fontos a munkavédelem miatt, és az a gazdasági növekedés biztosítása miatt is szükséges - mondta Gulyás. Az egyszer használatos műanyagokról szóló törvény visszavonására azért volt szükség, mert az unió július 1-ig fog tájékoztatást adni. Garanciát kell adni az ágazatban dolgozók számára is - tette hozzá. A kormány elkötelezett azt egyszer használatos műanyagok visszavonása mellett. 

13:03
május 21, 2020
Vágólapra másolva!

500 milliárd eurós kérdés: még óriási vita van

Gulyás Gergely az újabb uniós gazdaságélénkítő tervről azt mondta, hogy az unió hétéves költségvetéséhez (1100 milliárd euró) tenne hozzá 500 milliárd eurót a német-francia terv. A cél, hogy Magyarország nyerjen ezen a megegyezésen - tette hozzá. Alapvető kérdésekben még vita van, mivel ezt az összeget egyfajta hitelként kéne felvenni.

13:05
május 21, 2020
Vágólapra másolva!

A tanév végéig érvényben marad a digitális oktatás

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő arról beszélt, hogy az óvodák és bölcsődék vidéken május 25-től, míg Budapesten június 2-től visszatérnek a normál rendhez. A tanév végéig érvényben marad a digitális oktatás.

13:08
május 21, 2020
Vágólapra másolva!

Lehet táborokat szervezni

Idén ne szervezzenek ballagásokat, évzárókat az intézmények, ha lesznek, akkor sokkal kisebb létszámban - mondta Szentkirályi Alexandra. Június 16-tól lehet napközis táborokat és ottalvós táborokat is szervezni.

13:10
május 21, 2020
Vágólapra másolva!

A veszélyhelyzet végéig marad az ingyenes parkolás

A kormány nem akar a munkáltatók helyett dönteni - mondta kérdésre Gulyás. A mostani tapasztalatok alapján egyes cégek növelhetik a távmunka arányát - tette hozzá. A kormány mindent megtesz a hazai magyar és a külhoni magyar rokonok közötti találkozások könnyítése érdekében. A veszélyhelyzet végéig marad az ingyenes parkolás.

13:13
május 21, 2020
Vágólapra másolva!

Gulyás bízik benne, hogy nem lesz szükség a jövőben a rendkívüli felhatalmazásra

Gulyás Gergely kérdésre azt mondta, hogy kitartóan várják a bocsánatkéréseket az országot ért támadások miatt. A kormány csak akkor fordult a rendkívüli felhatalmazás eszközéhez, ha az szükséges. Gulyás bízik benne, hogy nem lesz szükség a jövőben a rendkívüli felhatalmazásra.

13:14
május 21, 2020
Vágólapra másolva!

A Pesti úti idősotthon ügyében még zajlik az eljárás

A Pesti úti idősotthon ügyében még zajlik az eljárás - mondta kérdésre Gulyás. Eddig egymillió forintos bírságot kapott az intézmény, de több ügyben zajlik még a vizsgálat. 

13:16
május 21, 2020
Vágólapra másolva!

Jövő héten kedden nyújtják be a 2021-es költségvetést

Gulyás Gergely kérdésre azt mondta, hogy jövő héten kedden nyújtják be a 2021-es költségvetést. Június végén, július elején fogadhatják el - tette hozzá.

13:18
május 21, 2020
Vágólapra másolva!

Törvényben szabályoznak majd bizonyos korábbi rendeleteket

A veszélyhelyzet megszüntetésével minden rendelet hatályát veszti, amit ebben az időszakban hoztak, így ahol szükséges, ott az Országgyűlés törvényben garantálhatja a járványügyben szükséges intézkedéseket - mondta kérdésre Gulyás.

13:20
május 21, 2020
Vágólapra másolva!

Egyelőre maradnak a kórházparancsnokok

Pintér Sándor belügyminiszter vezetésével továbbra is megmarad az Operatív Törzs. Amíg járványügyi helyzet van, addig helyükön maradnak a kórházparancsnokok.

13:21
május 21, 2020
Vágólapra másolva!

Kásler Miklós sikeresen kezelte a járványügyi helyzetet

Gulyás Gergely kérdésre azt mondta, hogy Kásler Miklós sikeresen kezelte a járványügyi helyzetet.

13:24
május 21, 2020
Vágólapra másolva!

A személyi korlátozó intézkedések eltűnhetnek

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy a rendkívüli jogrend megszűnésével a személyi korlátozási intézkedéseket nem lehet megtartani. Azért nyújt be a kormány önálló törvényjavaslatot, hogy a pontos szabályokat meghatározzák.

13:26
május 21, 2020
Vágólapra másolva!

Augusztus 15-ig 500 fő feletti rendezvényeket nem lehet megtartani

Augusztus 15-ig 500 fő feletti rendezvényeket nem lehet megtartani - mondta kérdésre Gulyás. A rendezvénytilalom jelenleg is fennáll, de a kormány ezt folyamatosan vizsgálja.

13:28
május 21, 2020
Vágólapra másolva!

A Budapest-Belgrád vasút segíti a válság leküzdését

A Budapest-Belgrád vasútról még évekkel korábban született döntés, de ez a beruházás is fontos szerepet játszik a válság leküzdésében - mondta Gulyás. Az esetleges tűzijáték kapcsán még nincsen végleges döntés, mert nem lehet látni, hogy miként alakul akkor a járványhelyzet.

13:31
május 21, 2020
Vágólapra másolva!

Gulyás Gergely egy újabb balliberális álhírt leplezett le

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy súlyosan félrevezető és valótlan állításokat tartalmaz az az írás, ami arról számolt be, hogy nem megfelelő lélegeztetőgépek érkeztek Magyarországra. Az egyetemek szerették volna azokat a gépeket, amik érkeztek. Ezek non-invazív lélegeztetést tesznek lehetővé, 56 ilyen gépet kaptak az egyetemek, és ilyet is szerettek volna. Mindezek mellett 140 invazív gépet szereztek be - tette hozzá.

13:32
május 21, 2020
Vágólapra másolva!

Kivárás a külföldi nyaralások kapcsán

Gulyás kivárást javasol a külföldi nyaralások kapcsán, azok esetében, akik nem fizettek még be semmit.

13:35
május 21, 2020
Vágólapra másolva!

Az ellenzék komoly erőfeszítést tett Magyarország lejáratására az Európai Parlamentben is

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy semmilyen migránselosztási mechanizmust soha nem támogatott Magyarország, és nagy sikere a közép-európai országoknak, hogy ezt nem is sikerült elérni. Az ország érdekével szembeni vélemények alkotmányos védelmet élveznek. Az ellenzék komoly erőfeszítést tett Magyarország lejáratására az Európai Parlamentben - tette hozzá.

13:36
május 21, 2020
Vágólapra másolva!

A kormány dolgozik az iskolarendőrség erősítésén

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy a kormány látja azt a folyamatot, hogy vannak olyan települések, ahol a nem-cigányok elviszik a gyermeküket az iskolákból. A kormány dolgozik az iskolarendőrség erősítésén - tette hozzá. Látni kell, hogy Magyarország nem lehet sikeres, ha a cigányság felzárkózásának az esélyét nem sikerül biztosítani.

13:39
május 21, 2020
Vágólapra másolva!

A magánszemélyek 60 százaléka élt a hiteltörlesztési moratóriummal

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy a magánszemélyek 60 százaléka élt a hiteltörlesztési moratóriummal. Ennek nagyságrendje 1800 milliárd forint körül van - tette hozzá.

13:40
május 21, 2020
Vágólapra másolva!

Egyelőre nem épül új stadion Pécsett

Gulyás kérdésre azt mondta, nincs semmilyen kormánydöntés egy új pécsi stadionról, csak elvi szándéknyilatkozat van.

13:40
május 21, 2020
Vágólapra másolva!

Véget ért a Kormányinfó, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Véget ért a Kormányinfó, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!