A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
3
HUNMagyarország
18:00VízilabdaGreece-Hungary
HUNLosonczi Dávid
19:55BirkózásTurpal Bisultanov-David Losonczi
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor a Kossuth rádiónak nyilatkozik péntek reggel.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül16 bejegyzés
09:04
július 03, 2020
Vágólapra másolva!

A megszokott rádióinterjú

Orbán Viktor péntek reggel a megszokott módon a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorának nyilatkozik.

09:04
július 03, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Magyarország nem enged be nem uniós polgárokat

Nem enged be unión kívüli országokból érkező polgárokat Magyarország Szerbia kivételével, mert az ellentétes a magyar emberek egészséghez fűződő érdekével - közölte Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Unió azon javaslatának megvitatása után, amelyben azt kérik, hogy a tagállamok nyissák meg határaikat 14 nem európai ország előtt.

09:05
július 03, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Több tízezer ember életét sikerült megmenteni a koronavírus-járvány alatt

Ennek a sikernek az előfeltétele mégiscsak a fegyelmezettség meg az összefogás volt - mondta két héttel ezelőtt Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában. Két dolgot ne felejtsünk el, hogy továbbra is, ha majd újra úgy alakul, hogy jön, mondjuk, egy második hullám, akkor vegyük elő a fegyelmezettségünket, és ugyanúgy fogjunk össze, mint ahogy összefogtunk az első hullám esetén - tette hozzá. Beszélt arról is, hogy egy liberális imperializmus érkezik Nyugat-Európából, és ők megpróbálják a világlátásukat azokra az országokra kényszeríteni, akik másként gondolkoznak, a nemzetközi bíróságok is részei ezeknek. Továbbá szóba került a Lánchíd körüli "szerencsétlenkedés" is.

09:30
július 03, 2020
Vágólapra másolva!

Hamarosan kezdődik a miniszterelnöki interjú

Hamarosan kezdődik a kormányfői interjú.

09:33
július 03, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Csak egy szakaszgyőzelmet arattunk

Orbán Viktor miniszterelnök a beszélgetés elején arról beszélt, hogy a siker kulcsa bennünk van, hiszen a járvány első hullámával szemben győzelmet arattunk, de csak egy szakaszgyőzelmet arattunk.

09:36
július 03, 2020
Vágólapra másolva!

Inkább a Balatont kell választani a tenger helyett

A kormányfő szerint okos döntést kell hozni, hogy hol fogunk nyaralni, ezért idén inkább a Balatont kell választani a tenger helyett. Ellen kell állni annak a nyomásnak, hogy ellenőrizetlenül engedjünk be embereket az ország területére.

Orbán Viktor kifejtette, hogy visszaáll a korábbi rend a külföldiekre, így csak egy korridoron keresztül közlekedhetnek Magyarországon. A kormány ne nyaralgasson, hanem figyeljen - tette hozzá. A migráció felerősödése ne erősítse az egészségügyi veszélyhelyzetet - mondta a kormányfő. A határvédelem egészségügyi védelem most, az embercsempészek aktivitása is megnőtt. 

09:39
július 03, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Ha Magyarország békét akar, akkor fel kell lépni a migráció ellen

Közép-Európában megengedhetetlen, hogy a hatalom elengedje a rendőrök kezét, és ez nem is fog megtörténni, sem most, sem a jövőben - mondta a kormányfő. Orbán Viktor kifejtette, hogy a tranzitzónák esetében a bezárás volt az egyetlen út, és aki most be akar jutni Magyarországra, annak a szomszédos országok nagykövetségén kell beadni a kérelmet. Szólt arról is, hogy pozitív döntéssel senkit nem akar kecsegtetni. Orbán Viktor szólt arról is, hogy Bécsben és Stuttgartban zavargások és bandaháborúk voltak, így ha Magyarország békét akar, akkor fel kell lépni a migráció ellen. 

09:42
július 03, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Több uniós ország komoly gondban van

Orbán Viktor kifejtette, hogy a korábbi választások és nemzeti konzultációk is megerősítették a kormányzati migrációs álláspontot. A mostani Nemzeti Konzultáció inkább a járvány és a gazdaság körül forog.

A miniszterelnök elmondta, hogy több uniós ország komoly gondban van, bár ezt sokan nem hiszik el itthon. Nagyon komoly államadóssági gondok vannak egyes országokban, ezek az országok nem versenyképesek - tette hozzá. Aki adós, és nem versenyképes, az kiszolgáltatottá teszi magát. Sokan azt hiszik, hogy Nyugaton jobban mennek a dolgok, de ez nem így van.

09:44
július 03, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A teljes közép-európai térség helyzete megváltozott

Orbán Viktor elmondta, hogy Közép-Európa gazdaságai pénzügyileg rendezettek. A mostani uniós segélycsomag az egy általunk nyújtott segítség a délieknek - tette hozzá. Most mi fogunk segítséget nyújtani a déli tagállamoknak. A teljes közép-európai térség helyzete megváltozott - tette hozzá. Egy baj van, hogy szegényebbek vagyunk, mint a nyugatiak, de erről a kommunisták tehetnek - mondta a kormányfő.

09:46
július 03, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Erkölcsileg is vállalható megállapodás kell

Orbán Viktor közölte, hogy mi készen állunk, hogy segítséget nyújtsunk, de balekok nem akarunk lenni. Erkölcsileg is vállalható megállapodás kell, de most késhegyig menő viták vannak Brüsszellel. Szólt arról is, hogy a pénteken elfogadandó magyar költségvetés stabil alapokon áll. Bár most harcolnunk kell, és a második csatát kell megnyernünk - tette hozzá. Most a munkahelyvédelmi csatát vívjuk.

09:48
július 03, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Nemcsak fény van az alagút végén, de megerősödve kerülhetünk ki ebből a helyzetből

Nehéz év a 2020-as, de nemcsak fény van az alagút végén, de megerősödve kerülhetünk ki ebből a helyzetből - mondta a kormányfő. Orbán Viktor elmondta, ha észnél vagyunk a határvédelemnél, akkor megelőzhető a vírus felfutása.

09:50
július 03, 2020
Vágólapra másolva!

Az elmúlt harminc év mélypontja volt a baloldali kamuvideó

A kormányfő arról is beszélt, hogy nem tudja, hogy mit csinál a baloldal. Az elmúlt harminc év mélypontja volt a baloldali kamuvideó - mondta Orbán Viktor. Nem értem, mit csinálnak; amikor baj van, akkor oda kell állni az ország mellé. A kormányfő szerint a félelemre appellálva próbál politikai hasznot elérni az ellenzék. Azt pedig végképp nem értem, miért kell kilopni a postaládákból a Nemzeti Konzultációt - tette hozzá. Ezek olyan lépései a baloldalnak, amik követhetetlenek.

09:53
július 03, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Ez egy nemzeti kormány, és ebben a baloldali gondolatok is benne vannak

Orbán Viktor elmondta, hogy nem az a dolga, hogy megértse a baloldalt. Egy hagyományos baloldal támogatja a béremelést és a nyugdíjasokat, ezzel szemben a valóságban, amikor hatalmon voltak, akkor elvették tőlük a pénzt. Ez egy nemzeti kormány, és ebben a baloldali gondolatok is benne vannak - fejtette ki a kormányfő. Hagyományosan baloldali értékek is megjelennek a mostani kormányban, ezért nagyon nehéz pozíciót fogni a kabinettel szemben - mondta a kormányfő. Rengeteg lépést lehetne támogatni, de a baloldal nem ezt teszi.

09:56
július 03, 2020
Vágólapra másolva!

Szemben a brüsszeli birodalomépítő törekvésekkel szemben

Orbán Viktor kifejtette, hogy a második világháború végén a Németországtól nyugatra lévő országok triumfáltak, míg ma Németország a legerősebb, és Közép-Európa erősödik. Lehet szeretni minket, vagy nem szeretni a németeket és minket, de sikerült ezeknek az országoknak szinte a semmiből az élre törnie. Egy európai gazdaság részeként akarunk sikeresek lenni. Brüsszelnek hagynia kellene, hogy a nemzetállamok összefogásának a korszaka jöjjön el, és ne birodalomépítő lépésekkel próbálkozzon. Ha fair elbánást kapunk, akkor meglesz az együttműködés a németekkel, de a migrációs ügyben biztosan nem lesz megállapodás  - mondta a kormányfő.

09:58
július 03, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Magyarország nem akart sem gyarmat lenni, sem gyarmatosítani

Orbán Viktor szólt arról is, hogy mi nem hiszünk a párhuzamos társadalmak békés egymás mellett élésében. Mi nem is akarjuk, hogy legyenek nálunk migránsok - tette hozzá. Magyarország nem akart sem gyarmat lenni, sem gyarmatosítani, így mi hiszünk abban, hogy Magyarország a magyaroké.

09:59
július 03, 2020
Vágólapra másolva!

Véget ért a miniszterelnöki interjú, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Véget ért a kormányfői interjú, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!