A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
3
HUNMárton Viviana
09:33TekvondoRuth Gbagbi-Viviana Marton
HUNMagyarország
10:40Kajak-kenuKenu 500m-páros elődöntő 2
HUNMagyarország
10:50Kajak-kenuKajak 500m-páros elődöntő 1
HUNMagyarország
11:00Kajak-kenuKajak 500m-páros elődöntő 2
HUNMagyarország | Magyarország
11:10Kajak-kenuKajak 500m-páros elődöntő 1
HUNLigeti Dániel
11:40BirkózásDaniel Ligeti-Ashton Mutuwa
HUNMagyarország
19:35VízilabdaGyőztes QF 3-Győztes QF 4
NyílNyíl

Orbán Viktor beszámol a legújabb kormányzati lépésekről - kövesse élőben a rádióinterjút

Orbán Viktor
Budapest, 2018. január 19. Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a 180 perc című műsorban a Kossuth Rádió stúdiójában 2018. január 19-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozik.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül15 bejegyzés
09:08
október 09, 2020
Vágólapra másolva!

Kormányfői interjú

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozik.

09:09
október 09, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Több adókönnyítés, új otthonteremtési program jön, 2022 végéig 5 százalék lesz a lakásépítési áfa

Nem kell műtéteket halasztani a koronavírus-járvány miatt – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Hír TV-nek adott interjújában. 2022. december 31-ig ismételten 5 százalékos lesz az újépítésű lakásokra az áfa - tette hozzá. Az orvosok béremelésére fordítandó 200 milliárdos költségvetési fedezet rendelkezésre áll - fejtette ki a kormányfő.

09:09
október 09, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Ha a V4-ek tudnak együtt növekedni, befolyásos szereplői lesznek az európai politikának

A visegrádi négyeknek (V4) meg kell próbálniuk együtt növekedni, erősödni, mert ha erre képesek, akkor lesz közép-európai szereplője a világgazdaságnak és a világpolitikának, valamint befolyásos szereplője az európai politikának - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a lengyelországi R4S vállalat budapesti üzletfiók-megnyitóján.

09:31
október 09, 2020
Vágólapra másolva!

Hamarosan kezdődik a miniszterelnöki interjú

Hamarosan kezdődik a kormányfői interjú.

09:35
október 09, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A magyar orvosok eddig is a legjobbak között voltak

Orbán Viktor a beszélgetés elején arról beszélt, hogy a jelek szerint a gyógyszerfejlesztésre adott magyar pénzek meghozták az eredményt, de végső mérleget csak a vírus leküzdése után lehet vonni. A magyar virológusok eddig is a legjobbak közé tartoztak - tette hozzá.

09:37
október 09, 2020
Vágólapra másolva!

Ekkor lehet vakcina

A legnagyobb dolog az lenne, ha mi fedeztük volna fel a vakcinát - mondta a kormányfő. Orbán Viktor korábban megkérdezte az EB elnökétől, mikor lesz vakcina, mivel az unió több milliárd eurót tolt ebbe a projektbe. Az elnök asszony nem tudott választ adni, de a dolgok úgy állnak, hogy ez nem lesz hamarabb, mint a következő év első fele - mondta Orbán Viktor. Mostantól kifele megyünk ebből a helyzetből - tette hozzá.

09:39
október 09, 2020
Vágólapra másolva!

Biztató jelek?

Orbán Viktor szerint május-július tájékán lehet vakcina a vírus ellen. A kormányfő szólt arról is, hogy ha a pénzügyminiszter arról beszél, hogy vannak biztató jelek, akkor az jó hír. 

09:41
október 09, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Mi már tavasszal a második hullámra készültünk

Folyamatosan nézzük, hogy melyik kormány milyen választ ad a járványra. Mi már tavasszal a második hullámra készültünk - mondta a kormányfő. Éppen ezért nyáron felkészültünk politikailag és gazdaságilag a második hullámra - fejtette ki Orbán Viktor. Sok országban propellerpénzt adtak, ami egy jó gondolat, de mi másik irányba indultunk - tette hozzá. Nekünk az volt a fontos, hogy legyen munka és beruházás.

09:43
október 09, 2020
Vágólapra másolva!

A legnagyobb magyar veszély a kivárás

Orbán Viktor kifejtette, hogy nagyon fontos volt a vállalatok és a családok beruházása. Az utóbbit szolgálja az 5 százalékos lakásáfa - tette hozzá. Most lehetőséget adunk a családoknak, hogy újabb kedvezményekkel segítsük a beruházásokat - mondta a kormányfő. Nálunk a legnagyobb veszély a kivárás, mert ha kivárnak a családok és a vállalkozások, akkor áll meg a gazdaság - tette hozzá.

09:46
október 09, 2020
Vágólapra másolva!

"Ha az első hullámban tudtunk győzni, akkor a másodikban is sikerülni fog"

Orbán Viktor szólt arról is, hogy egyes emberek szerint a világ a vesztébe rohan, és vannak olyanok, akik szerint a világ egyre inkább fejlődik. Én az utóbbiak közé tartozom - tette hozzá. Nem a leromlást, hanem a lehetőségeket kell látnom. Ha az első hullámban tudtunk győzni, akkor a másodikban is sikerülni fog - mondta a kormányfő. Mindez azt jelenti, hogy az egészségügyi rendszer bírni fogja a terhelést a járvány végéig. 

A cél, hogy minél később álljon elő olyan helyzet, amikor a halasztható műtéteket halasztani kell. A következő három hétben nem kell erre számítani - mondta Orbán Viktor.

09:48
október 09, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A baloldalnak nem az országgal szemben, hanem a kormánnyal szemben kell ellenzékben lenni

A miniszterelnök kifejtette, hogy az utóbbi néhány évben tűnik meglepőnek, hogy a parlament egységesen szavaz. Nekünk mindennap gondot okoz, hogy a baloldal a védekezés ellen dolgozik - mondta a kormányfő. Nemcsak azt mondják, hogy lehetne jobban csinálni, hanem kamuvideókat gyártanak - hívta fel a figyelmet Orbán Viktor. A baloldalnak nem az országgal szemben, hanem a kormánnyal szemben kell ellenzékben lenni - tette hozzá.

09:52
október 09, 2020
Vágólapra másolva!

Év végéig rendezik az egészségügyi részletkérdéseket

A kormányfő közölte, hogy az elmúlt években nem dőlt el véglegesen, milyen egészségügyi rendszert akarunk. Tíz éve is az ápolónők hiánya volt a legnagyobb probléma - tette hozzá. Először döntöttek az ápolók bérének az emeléséről, ezt követően döntött a kormány a kórházak felújításáról - mondta a kormányfő. Szólt arról is, hogy zajlik a dél-budai centrumkórház építésének előkészítése - tette hozzá. Az orvosi kamara pedig ebben a helyzetben közölte, hogy változtatni kell. Mind a béremelést, mind a hálapénz tiltását befogadta a kormány. Persze vannak még részletkérdések, és ezeket az év végére rendezni fogjuk - mondta a kormányfő.

09:56
október 09, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Ha a baloldal veszélyes embert lát, akkor le akarják vadászni

Orbán Viktor szólt arról is, hogy a baloldal, ha veszélyes embert lát, akkor megpróbálja levadászni. 1989-ben vettem részt egy zalaegerszegi lakossági fórumon, és már akkor valótlanságot állítottak rólam. Ez azonban hatékony, mert a hatalom esetében feltételezik, hogy korrupció történhet. Ez egy jól bejáratott rendszer - tette hozzá.  A német nyelvterületen egyébként nagyobb a korrupció, mint nálunk, de az ottani sajtó tele van azzal a botránnyal, hogy van egy hatalmas pénzmosási botrány, míg Skandináviában két nagyobb bank dőlhet be pénzmosás miatt. Nem szeretem, ha a nyugatiak azt a pozíciót veszik fel, hogy ők hibátlanok.

09:59
október 09, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Amíg Soros Györgynek ekkora befolyása van az unióban, addig ki kell mondani, hogy az unió korrupt

A nemzetközi támadások közös nevezője Soros György - mondta a kormányfő. Pénzt akar keresni, és befolyást akar szerezni, és ezért embereket vesz meg az uniós intézményekben, na pontosan ez a korrupció. Amíg Soros Györgynek ekkora befolyása van az unióban, addig ki kell mondani, hogy az unió korrupt - mondta a kormányfő. A baloldal örömét leli abban, hogy ha egy támadás esetén az idegeneknek ad igazat - hívta fel a figyelmet Orbán Viktor. A baloldal a saját fajtája helyett a másik oldalra áll, nekünk, magyaroknak ez jutott - tette hozzá.

10:00
október 09, 2020
Vágólapra másolva!

Véget ért az interjú, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Véget ért a kormányfői interjú, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!