A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Itt vannak a legújabb kormányzati bejelentések a koronavírus-járvány elleni védekezésről - élőben a Kormányinfóról

Események

koronavírus, vírus, járvány, maszk, arcmaszk, védőmaszk, idősek vásárlási sávja, vásárlási sáv, idős ember, idős emberek, nyugdíjas, vásárlás, bevásárlás, 2020.11.24.
Vágólapra másolva!
A szerdai kormányülésen értékelte a kabinet a koronavírus-járvány elleni védekezéssel összefüggésben rendelkezésre álló adatokat, az ezek nyomán hozott döntésekről pedig a Kormányinfón számolnak be csütörtökön délelőtt.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül32 bejegyzés
10:28
november 26, 2020
Vágólapra másolva!

Értékelés

A szerdai kormányülésen értékelte a kabinet a koronavírus-járvány elleni védekezéssel összefüggésben rendelkezésre álló adatokat, az ezek nyomán hozott döntésekről pedig a Kormányinfón számolnak be.

10:30
november 26, 2020
Vágólapra másolva!

6360 fővel nőtt a koronavírusos betegek száma Magyarországon

Közétette a kormány hivatalos tájékoztató oldala a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos legfrissebb adatokat.

Az oldal azt írja, hogy 6360 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést.

EZZEL 192 047 FŐRE NŐTT AZ ITTHON AZONOSÍTOTT FERTŐZÖTTEK SZÁMA.

AZ AKTÍV FERTŐZÖTTEK SZÁMA 138 202 FŐ.

Az aktív fertőzöttek 21 százaléka, az áldozatok 24 százaléka, a gyógyultak 26 százaléka budapesti. 7537 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 640-en vannak lélegeztetőgépen.

10:32
november 26, 2020
Vágólapra másolva!

Folyamatos frissítés

A tájékoztató a tervek szerint 10.30-kor kezdődik. Az eseményről percről percre frissülő cikkben tudósítunk.

11:51
november 26, 2020
Vágólapra másolva!

Kezdődik

Kezdődik a Kormányinfó. 

11:53
november 26, 2020
Vágólapra másolva!

A jövő hétig mindenképpen maradnak a mostani intézkedések

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője arról beszélt, hogy tegnapig az új fertőzések száma 3 és 5 ezer között volt. Tudták, hogy ez a szám nőni fog, mivel megkezdődtek a tömeges testelések, és ennek köszönhető, hogy a csütörtöki adatok magasabbak. A különböző hivatásrendek tesztelésének eredményeit egységesen nyilvánosságra hozza majd a kormány. Az eddigi intézkedéseket tartja fenn a kormány, és ebben jövő hétig nem lesz változás. 

11:55
november 26, 2020
Vágólapra másolva!

Vakcina: A magyar hatósági vizsgálat mindenképpen meglesz

Gulyás szólt arról is, hogy a mostani helyzet kezelésének a megoldása végül a vakcina lesz. A kormány hosszan tárgyalt a vakcinabeszerzésről. Mindenhonnan, ahonnan lehet, vakcinát kell szereznie. A magyar hatósági vizsgálat mindenképpen meg fog történni - tette hozzá. 

11:57
november 26, 2020
Vágólapra másolva!

Az egészségügy továbbra is képes ellátni a feladatát

Ingyenes és nem kötelező lesz a vakcina beadatása. 12 millió feletti vakcinát kötött le a kormány a világ több részén - mondta Gulyás. Úgy tűnik, Kína áll a legelőrébb az oltóanyag tesztelésében. Rossz hír, hogy a Pfizer először Amerikában fog oltani, és nem Európában. Mindez jól mutatja, hogy a fejlesztő országok behozhatatlan előnyben vannak, nincsen szó szolidaritásról - tette hozzá. Az egészségügy képes ellátni a feladatát, bőven vannak még szabad ágykapacitások - mondta Gulyás. 

11:59
november 26, 2020
Vágólapra másolva!

Fény az alagút végén

Mindenki tartsa be a kormány által elfogadott szabályokat - mondta Gulyás. Ha még néhány hétig sikerül kitartani, akkor látszani fog a fény az alagút végén az oltóanyag képében. 

12:02
november 26, 2020
Vágólapra másolva!

Gulyás: Egy kölcsönösen nyertes szituációról van szó

Gulyás arról is beszélt, hogy elfogadhatatlan, hogy politikai kritériumoktól függően lehessen folyósítani uniós pénzeket. Kijelentette, hogy 4 milliárd eurót kap évente az ország, miközben 6 milliárd eurót visznek ki az országból. Egy kölcsönösen nyertes szituációról van szó - mondta Gulyás. Az egyetlen feltétel a közös piac - mondta Gulyás. A kormány továbbra is ellentétesnek tartja a lisszaboni szerződéssel az EP és a német elnökség által elfogadott tervet. 

12:03
november 26, 2020
Vágólapra másolva!

Csak így lehet valaki jogállam Brüsszelben

Brüsszelben csak az lehet jogállam, aki beengedi a migránsokat - mondta Gulyás. A sajtószabadságról pedig csak annyit, hogy a nyugati sajtó nem engedte közölni Orbán Viktor válaszcikkét - tette hozzá. Úgy nem lehet változtatni a jelenlegi helyzeten, hogy a magyar kormány lemond a szuverenitási elemekről. 

12:06
november 26, 2020
Vágólapra másolva!

Mindenkinek szuverén joga van dönteni a bevándorlásról

Nincsen kormányzati döntés az iparűzési adóról - mondta kérdésre. Az amerikai adminisztrációnak is joga van a bevándorlásról dönteni, és ezt Magyarország elfogadja, és nem kíván az amerikai belpolitikába beleszólni, de ezt fordítva is elvárja. 

Gulyás közölte, hogy Magyarországon az ország vezetésére azoknak kell vállalkoznia, akiket négyévente megválasztanak. Mindezzel Biden azon kijelentésére utalt, miszerint Amerika készen áll a világ vezetésére. 

12:08
november 26, 2020
Vágólapra másolva!

Nem enged álláspontjából a kormány

A Next Generation alapról lehet, míg az uniós költségvetésről nem lehet teljes egyhangúság nélkül dönteni - mondta Gulyás. A magyar kormány nem tud, és nem akar engedni a korábban megtett nyilatkozataiból - tette hozzá. 

12:11
november 26, 2020
Vágólapra másolva!

Jó elmozdulás, de ez egyelőre kevés

A bírósági jogorvoslat jó elmozdulás a német javaslatban, de egyelőre nem tisztázott, hogy ez mire vonatkozna - mondta Gulyás, de szerinte ez egyelőre kevés. Nincs szándék a további szigorításra, és így is döntött tegnap a kabinet. Azonban a jelenlegi vírushelyzetben bármi elképzelhető, lehet, hogy könnyítés, lehet, hogy szigorítás lesz a fejlemények tükrében – mondta Gulyás. 

12:14
november 26, 2020
Vágólapra másolva!

A hatékonyság érdekében teszik ezt

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy a célzott tesztelések  eredményének fényében döntenek a továbbiakról. A védekezés hatékonysága érdekében irányítja a veszélyhelyzetben a kórházakat a belügyminiszter. 

12:15
november 26, 2020
Vágólapra másolva!

BKV-busztender: Nyílt és leplezetlen korrupció

Nincs olyan nemzetközi támadás, aminek a magyar ellenzéki pártok ne válnának örömmel a részeivé - mondta Gulyás Gyurcsányné legújabb akciójáról. A korrupciónak egy olyan nyílt és leplezetlen formája, ami teljesen vállalhatatlan - mondta Gulyás a BKV gyanús busztenderéről. 

12:19
november 26, 2020
Vágólapra másolva!

A járvány kezdete óta 15 egészségügyi dolgozó halt meg

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy Magyarország azokkal fog együttműködni az USA-ban, akik a hivatalosan megválasztott vezetők, bízik benne, hogy a jövőben is jó lesz az együttműködés. A kormány dolgozik a táppénzszabályok változtatásán a karanténszabályok miatt, főleg ha kisgyerek is érintett. Az egészségügyi dolgozók 2,6 százaléka fertőződött meg, és 15-en haltak meg március óta - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

12:22
november 26, 2020
Vágólapra másolva!

Az időseket nem korlátozza a vásárlási sáv

Az időseket nem korlátozza a mostani vásárlási sáv - mondta kérdésre Gulyás. Teljesen világos, hogy ez a vírus életveszélyt az idősekre és a krónikus betegséggel rendelkezőkre jelent - tette hozzá. Értelemszerűen ez a vásárlási sáv másoknak jelenthet nehézséget, de tudomásul kell venni, hogy a járványhelyzet áldozatokat kíván. 

12:26
november 26, 2020
Vágólapra másolva!

Gulyás: A Momentum minden internacionalista lépést támogat

Több százmilliárdos támogatása lesz az uniótól Magyarországnak 2021-ben is, valamint a költségvetés működőképes. A korábban elfogadott költségvetési bázison az uniós források egy része elérhető lesz - tette hozzá. Mivel a Momentum minden internacionalista lépést támogat, ezért a magyar közbeszerzési szabályok az uniós szabályokat követik, ezért érthetetlen a legutóbbi kijelentésük egyes személyek kizárásáról - mondta Gulyás. 

12:30
november 26, 2020
Vágólapra másolva!

Mindenkit tesztelnek az oktatási intézményekben

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy az oktatási intézményekben nemcsak a pedagógusokat tesztelik, hanem minden dolgozót. Indokolt a táppénzszabályokat egyszerűsíteni az oktatási intézményekben. Aki ma iskolában pedagógusként dolgozik, az minden bizonnyal ott kapta el a betegséget, így jár neki a 100 százalékos táppénz. Ilyen irányú módosítást tervez a kabinet. 

12:32
november 26, 2020
Vágólapra másolva!

Eddig nem kellett Palkovicsnak lépnie

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy az ITM vezetője egyelőre nem élt azon jogával, hogy ellenséges külföldi felvásárlás ellen fellépjen. 

12:35
november 26, 2020
Vágólapra másolva!

Hatékony fellépés a kamupártok ellen

Gyermeke csak egy férfinek és nőnek lehet - mondta kérdésre Gulyás. A választási törvény módosítása kapcsán Gulyás kijelentette, hogy azért támogatták, mert hatékonyabb lépés a kamupártok elleni küzdelemben. Az ellenzék számára sem sérelmes, mivel egyébként is együtt akartak indulni - tette hozzá. 

12:37
november 26, 2020
Vágólapra másolva!

Nincs jövőre ilyen terv

2021-re nem tervezi a pártok állami támogatásának a megvágását a kormány - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

12:39
november 26, 2020
Vágólapra másolva!

Nem a korábbi tapasztalatok alapján kell ítélni

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy az új amerikai adminisztráció esetében nem a korábbi tapasztalatok alapján kell ítélni. 

12:41
november 26, 2020
Vágólapra másolva!

Nem döntöttek a sípályák kinyitásáról

A hazai sípályák kinyitásáról nem született döntés még, de mérlegelni kell, hogy Európában a betegség ilyen helyekről terjedt el - mondta egy kérdésre Gulyás. A kormányfő többször is közölte, hogy senki ne tervezzen külföldi síelést. 

12:43
november 26, 2020
Vágólapra másolva!

A magyar pénzügyi finanszírozás 2022 végéig biztosított

A magyar pénzügyi finanszírozás 2022 végéig biztosított - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Kimondott árfolyamcélja nincsen a kabinetnek. 

12:46
november 26, 2020
Vágólapra másolva!

Csak így lehet túljutni a nehéz helyzeten

Gulyás Gergely kérdésre azt mondta, hogy a kormány értelemszerűen jövőre megpróbálja csökkenteni az államadósság szintjét, de most van egy gazdasági válsághelyzet, és ezen csak beruházások öszötnzésével lehet túljutni. 

12:47
november 26, 2020
Vágólapra másolva!

961 ember van intenzív osztályon

961 embert ápolnak intenzív osztályon a koronavírus-járvány miatt - mondta kérdésre Gulyás. 

12:50
november 26, 2020
Vágólapra másolva!

Türelmet kért Gulyás

Türelmet kért a miniszter a karácsonyi intézkedésekkel kapcsolatban. 

12:54
november 26, 2020
Vágólapra másolva!

Szervezettebb lehet a kórházak irányítása

Világos felelősségviszonyok és világos hierarchia kell az egészségügyben - mondta kérdésre Gulyás. A kórházigazgatóságok szervezettebb irányítást hozhatnak. Korrekt és méltányos szabályozást sikerült elfogadni, így amíg nem rendezik az orvosi jogviszonyról szóló rendeletet, addig is a megemelt fizetéseket kapják majd - tette hozzá. 

12:56
november 26, 2020
Vágólapra másolva!

Nem fog változni a választókerületi térkép

A választókerületi térképen csak az ellenzék egyetértésével módosít a kormány - mondta kérdésre Gulyás. Volner esetében egy ellenzéki javaslatot támogattak a kormánypárti képviselők. 8 millió választóból 35 500 támogatóra van szükség, hogy valaki országos listát állítson. 

13:00
november 26, 2020
Vágólapra másolva!

Gyorsítás kell

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy gyorsítani kell a megbetegedések miatt kieső pedagógusok táppénzének a kifizetését. 

13:00
november 26, 2020
Vágólapra másolva!

Véget ért a Kormányinfó

Véget ért a Kormányinfó, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!