A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Itt vannak a kabinet legújabb döntései - Élőben a Kormányinfóról

Események

Koronavírus, COVID, Covid–19, vírus, járvány, maszk, arcmaszk, védőmaszk, védőfelszerelés, Budapest, 2021, március, tavasz, harmadik hullám, busz, BKK, közlekedés
Vágólapra másolva!
A kormányinfó 10.30-kor kezdődött, rendkívül fontos bejelentésekkel.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül34 bejegyzés
11:22
március 25, 2021
Vágólapra másolva!

Kormányinfó

Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra tartja a megszokott csütörtöki Kormányinfót.

11:25
március 25, 2021
Vágólapra másolva!

9637 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak az elmúlt 24 órában

9637 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 603 347 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt 272 többségében idős, krónikus beteg, így a halálos áldozatok száma 19 224 főre emelkedett.

11:27
március 25, 2021
Vágólapra másolva!

1 millió 747 ezer a beoltottak száma Magyarországon

Folyamatosan zajlik az oltás, már 1 747 519 fő a beoltottak száma, ebből 524 604 fő már a második oltását is megkapta. 

11:53
március 25, 2021
Vágólapra másolva!

Kezdődik

Kezdődik a Kormányinfó. 

11:56
március 25, 2021
Vágólapra másolva!

Ennyi szabad kapacitás van még

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője arról beszélt, hogy uniós csúcs is lesz, és annak a témája a koronavírus-járvány lesz. A harmadik hullámnak nincsen vége, itthon és Európában is rossz a helyzet. Újabb negatív rekord, hogy 272 ember halt meg, és közel 1500-an vannak lélegeztetőgépen - tette hozzá. A helyzet komoly, az egészségügyi ellátórendszer képes biztosítani a kapacitásokat. Köszönetet mondott az egészségügyi dolgozóknak. 1678 szabad lélegeztetőágy van még, és még 10 444 szabad ágy van - mondta Gulyás. Mindezeken felül is tudja bővíteni a kapacitásokat a kormány.   

11:58
március 25, 2021
Vágólapra másolva!

Szinte senki sem betegedett meg az idősotthonokban

Az egészségügyi ellátórendszer személyi feltételei is adottak - mondta Gulyás. Egyetlen megoldás van, a védőoltás. 650 ezer olyan nyugdíjas van, aki nem regisztrált, és őket levélben keresték meg - ismertette a miniszter. Fontos tapasztalat, hogy az idősotthonokban, ahol mindenkit beoltottak, ott 1 százalék alá csökkent a megbetegedések száma. 

12:00
március 25, 2021
Vágólapra másolva!

Beoltják az oktatási dolgozókat, és ekkor nyithatnak az iskolák

Az EU-s szállítmányok rendkívül bizonytalanul érkeznek. Áprilisban sok vakcina fog rendelkezésre állni - mondta Gulyás. A nyitási tervekről azt mondta, ha 2,5 milliót eléri az oltottak száma, akkor egy héten belül kinyitnak az iskolák és óvodák. Április 12-én, vagy április 19-én nyithatnak tehát. A tanárokat és az óvónőket be fogják oltani, de ehhez mindenkinek regisztrálni kell - jelentette be Gulyás. 

12:02
március 25, 2021
Vágólapra másolva!

Holnap döntenek a boltokról

Gulyás arról is beszélt, hogy vizsgálják a boltok nyitásáról szóló javaslatokat, de több kockázat is van, és ezt mérlegelni kell. Holnap dönt erről az Operatív Törzs. Mindenkit arra kért, hogy az érvényben lévő szabályokat tartsák be az emberek. Csak azt az oltóanyagot nem oltják el, amit nem szabadítottak fel, és amit félre kell tenni a második oltásra - tette hozzá.  

12:04
március 25, 2021
Vágólapra másolva!

Nagy előrelépés lehet áprilisban

Málta mögött a legjobbak vagyunk az unióban az átoltottság tekintetében - mondta Gulyás. Most úgy látszik, hogy áprilisban nagyot lehet előrelépni az oltásokban - tette hozzá. Nagyon aggasztóak a mostani számok, de azt remélik, hogyha az idősek átoltása megtörténik, akkor radikálisan csökkenni fog az áldozatok száma - mondta Gulyás. Világos perspektívát akarnak a nyitást illetően, de azt csak az oltások száma alapján lehet megtenni.  

12:06
március 25, 2021
Vágólapra másolva!

A baloldal folytatja az oltásellenes kampányt

Mindenki tegye félre a pártpolitikai szempontjait, a baloldal nagy része továbbra is oltásellenes, és emiatt nemcsak a vírussal kell a kormánynak küzdenie, hanem a baloldallal is - mondta kérdésre Gulyás. Minden itthoni oltás biztonságos és védettséget nyújt - tette hozzá. Érdemes lenne a pártpolitikai ügyeket háttérbe tenni. Ha nem lennének keleti vakcinák, akkor lényegesen nagyobb baj lenne most - mondta a miniszter. 

12:08
március 25, 2021
Vágólapra másolva!

Lesz írásbeli és szóbeli érettségi

A háziorvosok, ha az oltási sorrendben elöl lévőket nem érik el, akkor a következő személy jön - mondta kérdésre Gulyás. A kínai oltóanyag az esetleges mutációkkal szemben jobban véd - tette hozzá. A kormány azt reméli, hogy május végéig, aki oltást akar kapni, az megkapja, így az érettségi esetében nincsen változtatási szándék. 

12:11
március 25, 2021
Vágólapra másolva!

Gulyás: Jó lenne, ha önkontrollt gyakorolna az ellenzék

Amikor a nyitási tervről dönt a kormány, akkor a védettségi igazolvány jogosultságai is ismertek lesznek - mondta Gulyás. Korózs Lajos addig marad a népjóléti bizottság élén, amíg az ellenzék nem hívja vissza - mondta egy másik kérdésre. Jó lenne, ha az ellenzék a vírus időszakában valamilyen önkontrollt gyakorolna - mondta egy másik kérdésre.   

12:14
március 25, 2021
Vágólapra másolva!

Hol van a csúcs?

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy az unióban javult az ország érdekérvényesítő képessége. Az Európai Parlamentben történtek ezt nem befolyásolják. Gulyás kérdésre azt mondta, hogy nagyon nehéz jósolni a vírussal kapcsolatban. Egyelőre nem lehet megmondani, mikor érünk a harmadik hullám legmagasabb pontjára.  

12:15
március 25, 2021
Vágólapra másolva!

Egyelőre nem rendeltek ki háziorvosokat

Húsvétig a 65 év feletti regisztráltakat be lehet oltani - mondta egy másik kérdésre Gulyás. A háziorvosok megkapták az oltást, csak az nem, aki nem kérte. Egyelőre sehová nem rendeltek ki háziorvosokat - mondta a miniszter. 

12:17
március 25, 2021
Vágólapra másolva!

Ennek a csoportnak a beoltása nagyon fontos

A CanSinóval és a Covishielddel még nem írta alá a kormány a szerződést - mondta egy másik kérdésre Gulyás. A Janssen-vakcinából állítólag áprilisban érkezik majd az országba - tette hozzá. A kritikus infrastruktúra dolgozóit is oltják, mert az ország működőképességét így lehet biztosítani. 

12:22
március 25, 2021
Vágólapra másolva!

Nincs ellátatlan beteg

Sokan vannak kórházban, és rendkívüli erőfeszítésekre van szükség, hogy mindenkinek jusson megfelelő ellátás - mondta kérdésre Gulyás. Nem igaz, hogy ne lenne elegendő személyi kapacitás, és nincs ellátatlan beteg - tette hozzá. 500 egészségügyi szakon tanuló személy jelentkezett önkéntesként - mondta a miniszter. 

12:24
március 25, 2021
Vágólapra másolva!

Több kifizetés az ellenzéki városoknak

Gulyás Gergely kérdésre azt mondta, hogy az egy főre jutó megítélt uniós támogatások esetében a megyei jogú városok esetében az egy főre jutó kifizetések magasabbak, mint a kormánypártiak esetében. 

12:26
március 25, 2021
Vágólapra másolva!

Mi lesz a kismamákkal?

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy kismamák esetében zajlik a tapasztalatok összegyűjtése az oltásuk kapcsán. Korábban egyezés volt abban, hogy a kismamákat nem szabad beoltani, de a nemzetközi tudományos életben változott a vélemény. Alapos vizsgálat kell, ezeknek a végén járnak a hazai szakemberek - tette hozzá. Hamarosan lesznek bejelentések ezzel kapcsolatban.  

12:28
március 25, 2021
Vágólapra másolva!

Gulyás: Ez teljesen elfogadhatatlan

A fővárosi bértárgyalások kapcsán azt mondta a miniszter, hogy elfogadhatatlan a béremelés elmaradása. 

12:30
március 25, 2021
Vágólapra másolva!

Meg kell őrizni a tájegységi hagyományokat

Gulyás Gergely kérdésre azt mondta, hogy már több mint 200 háztervet tettek nyilvánossá, ezek kiviteli tervek, és megvan hozzá a dokumentáció is. Tehát ezzel is lehet spórolni - tette hozzá. A legfontosabb, hogy a településeknek a tájegységi hagyományoknak megfelelő arcot adják vissza. 

12:32
március 25, 2021
Vágólapra másolva!

Gulyás: Ne legyen kettős mérce

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy a migrációt következetesen elutasító kormányoknak kettős mércével kell szembesülnie. A cél, hogy az unió betartsa a szerződéseket, és ne legyen kettős mérce. Minderről vera Jourová is tehet - tette hozzá. 

12:35
március 25, 2021
Vágólapra másolva!

Alacsony az ismételt fertőzések száma

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy kizárólag a versenyszerű sportolók edzhetnek, versenyezhetnek. Nem helyes megfosztani az olimpikonokat a versenyektől, megfelelőek a mostani szigorú szabályok is - tette hozzá. Alacsony az ismételt fertőzések száma - mondta egy másik kérdésre. 

12:38
március 25, 2021
Vágólapra másolva!

Ha szükséges, akkor lesz több oltópont, de egyelőre kevés a vakcina

Ahogy Magyarországon is, és az unióban is állami beszerzés van a koronavírus elleni vakcinákra - mondta egy kérdésre Gulyás. Szólt arról is, hogy csak akkor szűnik meg az óraátállítás, ha erről uniós szintű döntés lesz.  Ha szükséges, akkor lesz több oltópont, de egyelőre kevés a vakcina. 

12:41
március 25, 2021
Vágólapra másolva!

A kuruzslás továbbra is büntetendő

Gulyás kérdésre azt mondta, hogyha valaki kuruzslással próbálkozik a koronavírus esetében, akkor az büntetendő. 

12:43
március 25, 2021
Vágólapra másolva!

Ők mehetnek majd Eb-meccsekre

A kormány tart attól, hogy tumultus lesz a boltoknál, ezért is kérik ki az Operatív Törzs véleményét - mondta kérdésre Gulyás. Azt jeleztük az UEFA-nak, hogy azok vehetnek részt az Eb-meccseken, akiket beoltottak, de bízik benne, hogy júniusra magunk mögött hagyjuk ezt az időszakot. 

12:45
március 25, 2021
Vágólapra másolva!

Ezeket az adatokat nem lehet összehasonlítani

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy minden uniós ország különféle protokoll alapján jelenti a halálozásokat, így nem lehet összehasonlítani az adatokat. Éppen ezért a többlethalálozást kell nézni, és annak alapján az eredményesen védekező országok közé tartozunk - tette hozzá. Az uniós többlethalálozás lényegesen magasabb volt, mint a magyar.  

12:47
március 25, 2021
Vágólapra másolva!

Nem kapkod a kormány

A magyar kormány nem kapkodott az intézkedésekkel kapcsolatban. Az ellenzéki sajtóorgánumok pár hete még nyitást követeltek, míg most számon kérnek - mondta Gulyás. Nem volt kapkodás az itthoni intézkedésekben. 

12:48
március 25, 2021
Vágólapra másolva!

1784-en vannak intenzíven

Gulyás szerint álhírterjesztés, hogy valaki ne kapna megfelelő ellátást. Intenzív osztályon 1784-en vannak. 

12:50
március 25, 2021
Vágólapra másolva!

Ez egy komoly probléma

Próbáljuk úgy elosztani az AstraZeneca-vakcinákat, hogy oltsanak is vele, ugyanakkor 12 héttel később legyen oltásuk. Gulyás bízik benne, hogy ezeket a problémákat tudják kezelni - tette hozzá. 

12:53
március 25, 2021
Vágólapra másolva!

Ekkor is fertőtleníteni kell

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy szondáztatások között is fertőtleníteni kell. 

12:55
március 25, 2021
Vágólapra másolva!

Újabb adag Szputnyik érkezik

Jövő héten hétfőn is érkezik Szputnyik-vakcina, így 1,1 millió érkezik már meg. Jó lenne, ha az uniós szerződésekbe is ilyen csekély késés lenne - mondta kérdésre Gulyás. 

12:57
március 25, 2021
Vágólapra másolva!

Gulyás: Öröm a felvidéki magyar egység

Senki ellen nem lehet eljárást indítani, ha sajtótájékoztatót tartott, mert az nem minősül gyülekezésnek - mondta kérdésre Gulyás. A Híd elárulta a határon túli magyar érdekképviseleti elvet, miszerint nemzeti alapon szerveződnek pártok, de most nagy öröm, hogy megvalósult a felvidéki magyar egység - mondta egy másik kérdésre. 

12:59
március 25, 2021
Vágólapra másolva!

Nagy a teher, de helyt áll az egészségügy

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy időnként az a benyomása, hogy néhány újság a vágyait összekeveri a valósággal. Nagy teher alatt van az egészségügy, egyelőre helyt áll - tette hozzá. Nincs szükség nemzetközi segítségre a betegek ellátása érdekében - mondta a miniszter. 

13:00
március 25, 2021
Vágólapra másolva!

Véget ért a Kormányinfó

Véget ért a Kormányinfó, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!