A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Itt vannak a legújabb hírek a koronavírus-járvány elleni védekezésről – élőben a Kormányinfóról

Események

Budapest, havazás, áprilisi havazás, koronavírus, maszk
Vágólapra másolva!
Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra számol be a legújabb kormányzati döntésekről. 
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül34 bejegyzés
12:09
április 08, 2021
Vágólapra másolva!

Itt a rendelet: ezek a védelmi intézkedések lesznek érvényben április 19-ig

12:19
április 08, 2021
Vágólapra másolva!

2 608 084 fő a beoltottak száma

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 2 608 084 fő, közülük 1 077 947 fő már a második oltását is megkapta. 

12:23
április 08, 2021
Vágólapra másolva!

4814 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak

4 814 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 698 490 főre nőtt az azonosított fertőzöttek száma. 

12:48
április 08, 2021
Vágólapra másolva!

Kezdődik

Kezdődik. 

12:50
április 08, 2021
Vágólapra másolva!

Ezek nem érdemi lazítások

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője elmondta, hogy a kormány értékelte az oltási adatokat. Már több mint 2,6 millió ember kapta meg legalább az első oltást, és több mint egymillióan a másodikat is. A kormány hetekkel ezelőtt döntött arról, hogy minden újraindítási lépés az oltások számának növekedésével lehetséges. Az első újraindítási lépések érdemi enyhítést nem jelentenek, mivel a négyzetméter-alapú szabályozás inkább szigorítást jelent - tette hozzá. Kevesebb vásárló lehet egyszerre egy boltban, így hosszabb nyitvatartás kell. 

12:51
április 08, 2021
Vágólapra másolva!

Még ebben a hónapban négymillió felett lehet a beoltottak száma

Magyarország Európában a leggyorsabban oltó országok közé tartozik. Gulyás bízik benne, hogy az oltottak számát még ebben a hónapban négymillió felé lehet vinni. Mindenkinek köszönetet mondott a miniszter, aki részt vesz a védekezésben és az oltások beadásában. Közel négymillióan regisztráltak már - tette hozzá. 

12:55
április 08, 2021
Vágólapra másolva!

Gulyás: A szülőkre is legyenek tekintettel

Gulyás Gergely szólt arról is, hogy fontos, hogy április 19-én álljon vissza az oktatás megszokott rendje, és legyenek tekintettel a szülőkre is. Az oktatási-nevelési feladatok személyes jelenléttel a leghatákonyabbak - tette hozzá. A 3 millió beoltotti számnál dönt a kormány az újraindítás újabb lépéseiről. Ez öt-hat napon belül bekövetkezhet. 

12:56
április 08, 2021
Vágólapra másolva!

Közel 66 milliárdnyi bértámogatást fizettek ki

A bértámogatás április egészére megilleti az érintett ágazatokat - mondta a miniszter. 69 milliárdos igény érkezett eddig, és ebből 66,5 milliárd forintot megítéltek, és majdnem 66 milliárdot már ki is fizettek. 

12:59
április 08, 2021
Vágólapra másolva!

A védettség szempontjából egyetlen vakcina között sincs különbség

A 65 év feletti regisztráltak 86-87 százalékát már beoltották - mondta a miniszter. A jelenlegi regisztrációs igényeket még ebben a hónapban ki tudják elégíteni - tette hozzá. Mindebben nagy szerepe van a keleti vakcináknak is - mondta Gulyás. A védettség szempontjából egyetlen vakcina között sincs különbség. Az AstraZeneca kapcsán azt mondta a miniszter, hogy az uniós gyógyszerügynökség szerint is megbízható. Ezeknek az oltásoknak a hatékonysága jelentős, minden oltás lényegesen biztonságosabb, mint az oltás hiánya - hívta fel a figyelmet a miniszter. 

13:02
április 08, 2021
Vágólapra másolva!

Hatalmas segítség a falusi vállalkozásoknak

Szentkirályi Alexandra bejelentette, hogy elindul a vállalkozás-újraindítási program a falvakban. Első körben egy 25 milliárdos keretösszeg áll majd rendelkezésre a 10 fő alatti vállalkozások számára - tette hozzá. Ez egy 2-10 millió közötti vissza nem térítendő támogatás lesz a beruházásokra, bérekre, gépekre, műhelyekre, és képzésekre is. 

A pályázat feltétele, hogy legalább egy lezárt üzleti évvel rendelkeznie kell a vállalkozásnak. A cél, hogy  a falusi vállalkozások munkahelymegőrző képességét segítsék. 

13:05
április 08, 2021
Vágólapra másolva!

Gulyás: Kevés ennél nagyobb pofára esés volt

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy minden ellenzéki párt, attól függetlenül, hogy milyen bűnöket követett el az oltásellenes kampánnyal, biztasson oltásra, vizsgálja felül a korábbi téves álláspontját. Jó lenne, ha a DK leállítaná a keleti oltások elleni petícióját - tette hozzá. Kevés nagyobb pofára esés volt az elmúlt években, mint ahogyan az ellenzéki pártok a keleti vakcinákkal szembeni kampánnyal jártak -  mondta Gulyás. 

13:07
április 08, 2021
Vágólapra másolva!

Több mint 100 ezer tanárt oltottak be eddig

Április 3-ig több mint 100 ezer tanárt sikerült beoltani - mondta kérdésre Gulyás. 

13:09
április 08, 2021
Vágólapra másolva!

Gulyás: Túl vagyunk a harmadik hullám csúcsán

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy a harmadik hullám csúcsán túl vagyunk. Április végéig a teraszokra majd ki lehet ülni, főleg akkor, ha az oltási program ilyen jól halad - tette hozzá. A fitnesztermek nem nyithatnak ki - mondta egy másik kérdésre. A kormány még nem döntött a védettségi igazolványról, de a sporteseményeken csak védettségi igazolvánnyal lehet majd részt venni - mondta egy másik kérdésre. 

13:12
április 08, 2021
Vágólapra másolva!

A kormány figyelembe vette a pedagógusok kéréseit

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy a kormány meghallgatta a pedagógusszervezetek véleményét. Az ő javaslatukra döntöttek az iskolabezárásról és a rendkívüli oltási programról. Az első oltás után csak két héttel nyitnak ki az iskolák, de minden szakmai vélemény szerint addigra jelentős védettség alakul ki az érintettek körében - mondta Gulyás. Májusban lehet az írásbeli, és a tervek szerint júniusban a szóbeli érettségi. Júniusig mindenki megkaphatja majd az elő oltást. 

13:15
április 08, 2021
Vágólapra másolva!

Gulyás: Súlyos jogállamisági botrány a Petry-ügy

A Petry-ügyről Gulyás azt mondta, hogy az felháborító. Elsősorban Németországnak kell választ adnia arra, hogy egy jogállamról beszélünk-e, vagy nem. A 20. században volt totalitarizmus, ami Németországból indult, és nem akarjuk, hogy ez megismétlődjön. Semmilyen gyűlöletre nem hívott fel a kapusedző véleménye, egyébként is egyetért Gulyás az ott leírtakkal. Ha nem egy vicc lenne a 7-es cikk szerinti eljárás, akkor ez pont egy olyan ügy lenne, ami alapján eljárás indulhatna - tette hozzá. A migrációról elmondott véleménye is elfogadott dolog. 

13:18
április 08, 2021
Vágólapra másolva!

"Kell egy demokratikus, a jogállami értékeket elfogadó európai jobboldal"

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy kell egy demokratikus, a jogállami értékeket elfogadó európai jobboldal. A kormányfő egy ilyen jobboldal létrehozását szeretné elérni. Ebben a hónapban négymillió fölé jutunk az oltások tekintetében - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

13:21
április 08, 2021
Vágólapra másolva!

Gulyás: Senkinek nem kell félnie a vakcináktól

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy senkinek nem kell félnie a magyar hatóságok által engedélyezett vakcináktól. Az AstraZeneca körüli harcok inkább üzleti küzdelmek - tette hozzá. 

13:25
április 08, 2021
Vágólapra másolva!

Az oltás sokkal jobb, mint a betegség

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy minden vakcina jól vizsgázik. Ezrelékekben mérhető azok száma, akik oltást kaptak és később meghaltak a koronavírus miatt. Az oltás nem jelent 100 százalékos védettséget, hasonlóan az influenza elleni oltáshoz, de így is sokkal nagyobb védettséget ad, mintha nem lenne oltás. 

13:27
április 08, 2021
Vágólapra másolva!

Felhasználhatóak lesznek a SZÉP-kártyán lévő pénzek

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy minden egyes ország különböző szempontok alapján jelenti a koronavírus-áldozatokat, ezért a többlethalálozást kell nézni. A SZÉP-kártyán lévő pénzek nem fognak lejárni, így bármikor szabadon lehet majd használni - tette hozzá. 

13:30
április 08, 2021
Vágólapra másolva!

Gulyás: Erről az ellenzéknek kell elszámolnia

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy szomorú az ellenzék járvány alatti viselkedése. Reméli, hogy másfél hónap múlva túlleszünk ezen a járványon, és még egy év van a választásokig, így akkor mindenki elmondhatja a véleményét - mondta Gulyás. Nagyon felelőtlennek nevezte az ellenzék oltásellenes kampányát, és erről nekik kell elszámolniuk. 

13:31
április 08, 2021
Vágólapra másolva!

Jobban állhatunk, mint az uniós átlag

Gulyás szerint az idei növekedési várakozások a nyitási feltételektől függhetnek, különösen a szolgáltató szektortól. Magyarország lényegesen jobban fog állni, mint a többi EU-s tagállam, mert kétszer olyan gyorsan oltunk - tette hozzá. 

13:33
április 08, 2021
Vágólapra másolva!

Gulyás: Támogatni kell a kerékpárosokat, de nem kell üldözni az autósokat

Budapesten 2019 óta több dugó, több szemét és több hajléktalan van - mondta kérdésre Gulyás. Egyensúlyt kéne találni a kerékpárhasználat és az autós közlekedés között. Támogatni kell a kerékpárosokat, de nem kell üldözni az autósokat - mondta a miniszter. A KRESZ-módosításra Révész Máriusz tesz majd javaslatot. 

13:34
április 08, 2021
Vágólapra másolva!

Elitegyetem jön Budapestre

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy a Fudan Egyetem budapesti campusának megnyitását nem lehet a diákvárossal szemben értelmezni. Az a döntés, hogy a világ egyik elitegyeteme Budapestre jön, az nem áll szemben a diákvárossal - tette hozzá. 

13:37
április 08, 2021
Vágólapra másolva!

Nem változik az itthoni tesztelési gyakorlat

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy még nem találkozott olyan emberrel, akinek komoly problémát okozott volna a regisztráció. Közel ötmillió tesztet végeztek el az országban, ha a protokoll szerint gyorsan tesztelni kell, akkor tesztelünk, nem lesz változás - mondta egy másik kérdésre. 

13:38
április 08, 2021
Vágólapra másolva!

267 fertőzött egészségügyi dolgozó van

267 fertőzött egészségügyi dolgozó van jelenleg az országban - mondta egy kérdésre Gulyás. Arról nincs adat, hogy közülük mennyien kaptak oltást. 

13:39
április 08, 2021
Vágólapra másolva!

Leterheltek a háziorvosok

Nyilvánvalóan nagyon nehéz helyzetben vannak a háziorvosok - mondta egy kérdésre Gulyás, de mind az önkormányzatok, mind a kormány mindent megtesz, hogy segítse őket. Nagy feladatot jelent az oltások beadása. 

13:43
április 08, 2021
Vágólapra másolva!

Gulyás: Ez a vicc kategóriája

Gulyás Gergely kérdésre azt mondta, hogy a vicc kategóriájába tartozik, hogy a foci-EB és a mostani lépések között összefüggés van.  

13:45
április 08, 2021
Vágólapra másolva!

Egy nagy regisztrációs kampány indul majd

A kormány nem teheti kötelezővé az oltást - mondta egy másik kérdésre. Csak az egészségügyben lehetett volna kötelezővé tenni, de a kormány azt sem tette meg, pedig erre lett volna jogszabályi lehetőség. Ha valóban most lezárnák a regisztrációt, akkor több oltóanyag lenne a hónap végére, mint ahány ember oltást kapott. Egy nagy regisztrációs kampány lesz majd a következő időszakban neves emberek szereplésével - mondta a miniszter. 

13:47
április 08, 2021
Vágólapra másolva!

1827 embert ápolnak intenzív osztályon

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy az orvosok jelentős része is úgy gondolja, hogy a sajtónak nem kell kamerákkal ugrándoznia a kórházakban, ezzel ő is egyetért. 1827 embert ápolnak intenzív osztályon - mondta egy másik kérdésre. 

13:48
április 08, 2021
Vágólapra másolva!

Tavaly öt százalékkal nőtt az öngyilkosságok száma

2020-ban 5 százalékkal nőtt az öngyilkosságok száma 2019-hez képest. Ez a szám is alacsonyabb, mint a 2017-es adat - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

13:52
április 08, 2021
Vágólapra másolva!

Ekkor térhetünk vissza a normális élethez

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy a normális élethez való visszatérés esetében nehéz pontos dátumot mondani, de azok a szolgáltatások, amiket megszoktunk, azok május végével, június elejével visszaállhatnak. 

13:55
április 08, 2021
Vágólapra másolva!

Hajléktalankórház: Nem csinált semmit a főváros

Gulyás Gergely a Szabolcs utcai hajléktalankórházról azt mondta, hogy a főváros nem gondoskodott az intézmény máshová való helyezéséről. A főpolgármester másokat hibáztatott, de a kormány döntése értelmében június 30-ig nem kell kiköltöznie senkinek. Egy lerobbant épületben való ellátás a hajléktalanok ellátását sem segíti. A főváros vezetését nem segíti, hogy 10 hónappal való korábbi értesítést követően nem tettek semmit - mondta Gulyás. A főpolgármester lelkesen küzd a kormánnyal szemben. 

13:58
április 08, 2021
Vágólapra másolva!

Így szabadabban működhetnek az egyetemek

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy szabadabb és hatékonyabb működést biztosít az egyetemek számára az alapítványi forma. Több egyetem szenátusa döntött az alapítványi működés mellett. Aki kérte, ott megtörtént, aki nem kérte, ott nem történt meg - tette hozzá.  

13:59
április 08, 2021
Vágólapra másolva!

Véget ért a Kormányinfó, jön az összefoglaló

Véget ért a Kormányinfó, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!