Egy boltba menekült a vérző fejű férfi, amit magára zárt

Vágólapra másolva!
Filmbe illő jelenet játszódott le Békéscsabán kedden hajnalban, amikor két ismerős találkozott. A beszélgetésnek késelés lett a vége. A menekülő áldozat egy boltban húzta meg magát, miközben a késelő egy másik ismerőséhez menekült, aki kihívta hozzá a mentőt. A kórházban futottak vele össze az őt üldöző rendőrök. 
Vágólapra másolva!

Március 26-án hajnali 3 órakor becsengetett egyik ismerőséhez egy békéscsabai férfi azzal, hogy beszélgetni akar. Ismerőse beengedte, sőt, még egy szendviccsel is megkínálta. Beszélgetés közben

a 41 éves O. Balázs hirtelen ordibálni kezdett, majd többször arcon ütötte vendéglátóját, aki az ütésektől a földre esett.

A férfi felkapott egy kést az asztalról, és megvágta vele ismerőse tarkóját.

A megtámadott, vérző békéscsabai férfi felállt, kiszaladt a lakásból, és a házától nem messze lévő, non-stop üzletben kért segítséget. A támadó ide is követte, de vérző fejű áldozata becsukta a bolt ajtaját, így O. Balázs már oda nem tudott bejutni.

Rendőrnő segített csillapítani a vérzést

A boltban dolgozó nő azonnal hívta a mentőket és a rendőrséget is, eközben a késelő elmenekült. A járőrök látták, hogy nagy a baj.

A megtámadott férfi akkor már annyira vérzett, hogy gyors segítségre volt szüksége.

Az egyik rendőrnő, aki korábban részt vett a Police Medic képzésen, sérültellátó végzettséget szerzett. A rendőrautóban pedig ott volt az a táska, amelyet a tanfolyam résztvevői kaptak.

Nyomó-szorító kötést vett elő, ezzel csillapította a vérzést, és így adta át a sérültet a mentőknek. Miközben az orvosok ellátták a sebét, a férfi elmondta, ki támadt rá. A rendőr számára nem volt ismeretlen O. Balázs, korábban is többször intézkedtek már vele szemben.

A kórházban futottak össze a rendőrök O. Balázzsal

Időközben a késelő férfi egy másik ismerőséhez ment, aki látta, hogy O. Balázs zavart, ezért mentőt hívott hozzá. A kórházban a korábban is intézkedő járőrök azonnal felismerték, hogy

a beszállított beteg a késelő maga, így alig 40 perccel a bejelentés után elfogták.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság őrizetbe vette, és súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt indított ellene eljárást.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!