Hogyan válasszuk ki a megfelelő sminkecsetet?

Vágólapra másolva!
Az utóbbi években az egész világ megszállottja lett a különböző sminktechnikáknak, ezek közül viszont egy sem valósítható meg megfelelő ecset nélkül. Segítünk, hogyan kell kiválasztani a megfelelőt és legalább hány darabra van szükség a teljesértékű sminkhez.
Vágólapra másolva!
Forrás:

A boltokban forgalmazott ecsetek többségére leginkább csak a szakembereknek van szükségük. Hétköznapi sminkhez a beauty-rajongóknak elég egy szerényebb készlet, amiből számos remek változat megtalálható a https://makeup.hu/categorys/466421/ linkre kattintva.

A tökéletes ecset kiválasztásakor a két legfontosabb dolog, amire figyelni kell: a sörtéje és annak közvetlen feladata. Általános szabály, hogy a kozmetikai márkák alcsoportokba osztják az ecseteket attól függően, milyen funkciót lát el: vannak alapozó, púder, pirosító, szemhéjfesték, kontúrozó ecsetek és még sok más típus. Számos sminkmester biztos abban, hogy minden ecset lehet többfunkciós. Tehát egy korrektor ecsettel könnyen fel lehet vinni a szemhéjfestéket, pirosító ecsettel pedig eloszlatható az alapozó is a könnyű és láthatatlan fedés érdekében.

Forrás: Origo

Természetes vs szintetikus ecsetek

Sörte szerint az ecseteket két kategóriára osztják: természetes és szintetikus. A természetesek sokkal porózusabb szerkezetűek, ezért jobban megtartják a terméket a sörték között, fokozatosan felszabadítva a könnyű bevonatért. Másrészt, természetes ecsettel a smink sokkal intenzívebb, hiszen a kozmetikumok nagy részét azonnal felviszi a bőrre. Ezért lehet találni kombinált sörtés ecseteket, amelyek lehetővé teszik az optimális eredmény elérését.

Az ecset kiválasztásakor fokozottan ügyelni kell a minőségre: az eszköz legyen puha és ne irritálja a bőrt. Figyeljünk arra, hogy a keskeny, vékony hegy nem hagy kellemetlen csíkokat például alapozó felvitelekor.

Forrás:

A minimális ecset, ami egy hétköznapi sminkhez szükséges:

  • alapozó ecset (lapos vagy kerek);
  • pirosító ecset (közepes méretű, bolyhos, tökéletes kontúrozáshoz is)
  • púder ecset (a legnagyobb és legpuhább);
  • szemhéjfesték egyet (legyen inkább kettő: egy lapos a sűrű alkalmazáshoz és egy kis puha lágy satírozáshoz);
  • ajak ecset.

A Makeup szerint mindezek mellett a legfontosabb kellék a sminkhez - a saját kezünk. A tiszta, fertőtlenített ujjak a legjobbak minden krémes textúrához, a kézfej pedig a legjobb paletta az alapozó és a krém vagy a rúzsok összekeveréséhez. Fontos, hogy mindig legyen nálunk fertőtlenítőszer, törlőkendő, hogy tiszták legyenek kezeink és az ecseteink is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!