Meddig marad töretlen az online rendezvények népszerűsége?

Vágólapra másolva!
A pandémia alaposan felforgatta a kapcsolattartási szokásainkat, hiszen a személyes találkozókat háttérbe szorítva a digitális térbe terelődött a mindennapi kommunikáció. Barátainkkal üzenetküldő programokon keresztül beszélgetünk, kollégáinkkal pedig a Zoom-on tartunk céges konferenciákat. Nem véletlen tehát, hogy az online rendezvényekre is megtöbbszöröződött az igény az elmúlt 1-2 évben.
Vágólapra másolva!
Forrás: freepik

De miért ennyire kényelmes online eseményeken részt venni, és vajon a koronavírus lecsengése után is ekkora igény lesz a virtuális rendezvényekre? Erre adunk most válaszokat!

Miért sikeresek az online rendezvények?

Nézzük a legfontosabb érveket!

Mindenki számára könnyen elérhetők

Számítógépen, telefonon vagy éppen tableten is részt vehetsz az előadásokon és céges konferenciákon. Egy átlagos okostelefon vagy laptop tökéletesen alkalmas az eseményeken való megjelenéshez, azonban a kifogástalan hang- és képminőséghez stabil internetkapcsolat szükséges.

Nem akadály a távolság

Egy nyilvános online rendezvény tértől függetlenül elérhető. Nem kell több száz km-t utazni egy szűk másfél órás előadásért, ami az anyagiakat tekintve is rendkívül kedvező. Így akár otthon, a kanapé kényelmét élvezve is végignézhetsz egy online színházi előadást vagy motivációs tréninget. Sőt, az utazás fáradalmaitól megkímélve magad, sokkal kipihentebben összpontosíthatsz a rendezvényre.

Új kapcsolatokat építenek

A networking, azaz a hálózatépítés fontosabb, mint valaha. Új embereket megismerni és üzleti kapcsolatokat kiépíteni mindig izgalmas dolog, hiszen eddig nem látott lehetőségek nyílhatnak meg előtted. Ezért egy web konferencia vagy online koktélkészítő tanfolyam keretein belül is számos új és értékes ismeretségre tehetsz szert. Nemzetközi kapcsolatok, hazai vállalkozók, új barátok - az online térben ugyanolyan kamatozó, hosszú távú kapcsolatokat építhetsz.

Kiknek jelent fellélegzést az online találkozás?

Érdekesség, hogy az introvertált személyiségűek könnyebben kommunikálnak a virtuális térben. Akik a tömegrendezvényeken vagy nagyobb létszámú találkozókon szoronganak, az interneten a saját tempójukban haladhatnak, és illeszkedhetnek be az adott közösségbe. Nem érzik azt a feszültséget vagy nyomást, ami egy személyes találkozó során gyakran megnehezíti a dolgukat.

Időt spórolnak

Mivel minden a digitális térben történik, ezért a rendezvényszervezők és a meghívottak is tömérdek időt nyerhetnek. A szervezők kizárólag a streameléshez elengedhetetlen technikai feltételek csiszolásával foglalkozhatnak, az érdeklődők pedig pillanatok alatt regisztrálhatnak a virtuális eseményre. Ennek köszönhetően nívósabb lehet a rendezvény, hiszen a konferenciaszervező csapat minden erőforrását az online térre csoportosíthatja.

Értéket adnak

Szerencsére az önfejlesztéshez és a hiteles előadók meghallgatásához már régóta nem szükséges az ezernyi emberrel túlzsúfolt termekben vagy csarnokokban tartózkodni. Interneten keresztül - az előadó tehetségétől és a rendezvény színvonalától függően - ugyanolyan hatású inspirációt és tudást nyerhetsz, mintha offline eseményre mentél volna. Mindezt ingyen, utazás nélkül.

Marad a digitális rendezvényszervezés és kapcsolattartás?

Habár a koronavírus járvány szinte felkészülési időt sem hagyva kényszerített rengeteg vállalkozást online rendezvények lebonyolítására, azonban az internetes kapcsolattartás a pandémia után is legalább ilyen népszerű lesz. Tanulók, tanárok, alkalmazottak és cégvezetők egyaránt használni fogják az utóbbi időszakban megismert platformokat. Persze a személyes találkozás élményét nem helyettesítheti, de az online kommunikáció évről-évre nagyobb teret fog nyerni a munka és szabadidő világában is.

Az online rendezvények iránti igény folyamatosan növekszik. Már azok a cégek és vállalkozók is szerveznek eseményeket a virtuális térben, akik eddig elzárkóztak az internetes megjelenéstől. Mivel a szervezők egyre precízebb marketinggel érik el a célközönségüket, ezért bármilyen vállalkozás megcélozhatja a számára fontos embereket. De nem szabad megfeledkezni az ismerősökkel és barátokkal való mindennapi kapcsolattartásról sem, ami távol élők esetén kizárólag az interneten keresztül zajlik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!