A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Sorosék által pénzelt szervezet módszereit másolja Magyar Péter

Magyar Péter, MagyarPéter, részeg, botrány, magyarpéterbotrány
Vágólapra másolva!
Magyar Péter és a tiktokdoktor Kulja András az elmúlt napokban budapesti kórházakban roadshow-ztak, miközben “elképesztő tapasztalatokat szereztek”, és megállapították, hogy például folyamatosan nő a kórházi fertőzések száma is - írta meg a Tűzfalcsoport. Közölték, a TASZ munkatársai már évek óta hisztériakeltéshez használják a hazai kórházi viszonyokat és azon belül a fertőzések kérdését, melyet újabban Magyar másol le.
Vágólapra másolva!

A blog közölte, hogy az angolszász világban elterjedt egy kifejezés, az ambulance chasing (mentőüldözés, tulajdonképpen kórházbiznisz), amely közéleti kontextusban “katasztrófapolitizálást” jelent.

Ez egy hazánkban is régóta létező jelenségként mutatja be a blog: lényege, hogy 

ezekben a jogi tevékenységeknél ügyvédek vagy „jogsegély szervezetek” kiszolgáltatott helyzetben lévő emberek helyzetéből akarnak profitálni.

A blog szerint a TASZ munkatársai már évek óta hisztériakeltéshez használják a hazai kórházi viszonyokat és azon belül a fertőzések kérdését. Például kórházi fertőzéses eseteket is elkezdtek összegyűjteni. A baloldali Városi Kurír akkori cikke szerint ezek az akciók kizárólag az indulatokat gerjeszti az egészségügyben dolgozók és a betegek között. A lap által megkérdezettek szerint is "ez egy kétélű fegyver, amely könnyen visszafelé sülhet el", hiszen a dolgozók távozása csak növelné nem csak a létszámhiányt, de a várakozási időt is. 

A blog megjegyzi: 

Magyarország számos kórházi fertőzéses mutatóban jobb az európai uniós átlagnál.

Hozzátette, az Unióban száz betegből hat-hét páciens érintett valamilyen kórházi fertőzésben, Magyarországon ez az arány négy százalék volt. 

 

A teljes írást ITT MEGTEKINTHETI.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!