Vágólapra másolva!
A XXI. Század Intézet és a Mathias Corvinus Collegium konferenciát tart szeptember 23-án és 24-én a Budavári Lovardában. Az eseményen neves külföldi és hazai előadók osztják meg gondolataikat. Programajánló.
Vágólapra másolva!

Az esemény ajánlója szerint az identitás forradalma, amely több mint fél évszázada, 1968-ban robbant ki, mára visszájára fordult. A „mindent szabad” helyére az „elgondolni sem szabad” lépett. Beköszöntött a szexuális ellenforradalom kora, ami korlátlan háborút indított a közösség és a szexuális identitások ellen. 

A gender, az LMBTQ, a transzszexualitás, a radikális feminizmus, a mérgező maszkulanitás, a #metoo, a cancel culture vezényszavai át akarják írni a civilizációs normákat, elbizonytalanítva ezzel a kultúránkat, a hétköznapjainkat, és minket magunkat is.

Az új ideológiák és mozgalmak a családot, mint alapstruktúrát támadják

Az ajánlóban felteszik a kérdést: el lehet-e menni szó nélkül amellett, hogy válságban vannak a tradicionális férfi és női szerepek?! Hozzáteszik: 

a házasság és család szétesése kezd normává válni. A korlátok nélküli és egyre vadabb pornográfia komoly hatással van gyerekeink érzelmi világára, miközben teljesen átalakítja személyes életstratégiáinkat és párkapcsolati modelljeinket. Szőnyeg alá lehet-e söpörni a tényt, hogy Kelet és Nyugat teljesen másként viszonyul a nyugati szexuális identitások válságához?!

Neves hazai és külföldi előadók a konferencián

Többek között Hankó Balázs kultúráért és innovációért felelős miniszter, Schmidt Mária történészprofesszor, XXI. Század Intézet a főigazgatója, Lánczi András filozófus, Colin Wright evolúcióbiológus és sokan mások adnak elő.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A rendezvényről bővebben ITT olvashat!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!