Brüsszel célja egy Magyar Péter-féle bábkormány létrehozása

Vágólapra másolva!
Az Európai Parlament vitanapja világosan megmutatta, hogy a brüsszeli elit Magyar Pétert szeretné kormányon látni Magyarországon, és ezt teljes nyíltan ki is mondta Manfred Weber. Brüsszelnek bábkormány kell Magyarországon, ha pedig sikerül a bábkormányt hatalomra juttatni, akkor jönnek az utasítások, és végre kell hajtani, amit Brüsszel akar - jelentette ki Orbán Viktor a Kossuth Rádióban. A kormányfő hangsúlyozta: nem az a kérdés, ki a miniszterelnök, hanem hogy milyen következményei lesznek ennek az emberekre nézve. Példaként az alacsony magyar személyi jövedelemadó, a rezsicsökkentés, valamint a 13. havi nyugdíj eltörlését hozta fel.
Vágólapra másolva!

Kétségkívül kényelmesebb lenne a brüsszelieknek, ha ez a kavics, amit mi jelentünk, nem lenne a cipőjükben. Elkészült a terv, nyíltan belemondták az arcunkba, vége van, miniszterelnök úr, jöjjön a következő. A lengyelek is a saját útjukat járták, náluk is ez történt 

minderről Orbán Viktor beszélt a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Majd emlékeztetett, hogy az Európai Bizottság, valamint a Néppárt mindent megtett, hogy a konzervatív lengyel kormány megbukjon. – Egy bábkormányt akarnak – tette hozzá. Jelezte, hogy az embereknek komoly fájdalmat okozna, ha engednének Brüsszel követeléseinek. – Az alacsony szja helyett magas adókat akarnak, azt szeretnék, hogy eltöröljük a multikra kivetett adókat, a rezsicsökkentést és a 13. havi nyugdíjat, az agrártámogatásokat elvennék, amiket Ukrajnának küldenének. Ha egy bábkormány van, az a kérdés, hogy annak milyen hatása lesz a magyar emberekre – tette hozzá.

Magyar Péter állva tapsolt az Ukrajnát támogató erőknek

Mint arról az Origo korábban többször beszámolt, az Európai Parlament vitanapja világosan megmutatta, hogy a brüsszeli elit Magyar Pétert szeretné kormányon látni Magyarországon, és ennek érdekében mindent bevetnek. Ursula von der Leyen és Manfred Weber logikája érthető: azt szeretnék, ha Magyarország befejezné a szuverén politikát, és a brüsszeli elvárásnak megfelelően beengedné a migránsokat és támogatná a háborút. Magyar Péter pedig eladta magát, illetve a mentelmi jogát is így kívánja megtartani, nem akar felelni az általa elkövetett bűncselekményekért. Magyar Péter és a Tisza Párt mindent végrehajt, amit az Európai Néppárt és annak vezetője, Manfred Weber megkövetel. Nem véletlen, hogy múlt szerdán – percekkel azelőtt, hogy Orbán Viktor felszólalt a strasbourgi EP-ülésen – Magyar közös sajtótájékoztatót tartott Weberrel. Aztán az ülésteremben a Tisza Párt elnöke állva tapsolta meg Ursula von der Leyen bizottsági elnököt, aki a felszólalásában durva támadást intézett a magyar kormányfő ellen, és Ukrajna további pénzügyi, katonai és politikai támogatása mellett tett hitet. Manfred Weber pedig egyértelműen kijelentette, hogy Magyar Péter mögött állnak és őt támogatják. 

Weber: „Egész Magyarország ellen szavaztam”

Manfred Weber egyébként régóta neheztel hazánkra, illetve személyes bosszúvágy fűti a magyar kormányfővel szemben. Emlékezetes, hogy 2019 tavaszán egy interjúban durván megsértette a magyarokat, amikor kijelentette, hogy nem tart igényt a Fidesz képviselőinek szavazataira; ha ezen múlik, akkor inkább nem vállalja az Európai Bizottság elnöki tisztségét. 

A továbbiak ismertek, Weber nem is lett bizottsági elnök, a Fidesz 2019-ben az EP-választások után Ursula von der Leyent segítette a poszt betöltéséhez. Az incidenst Orbán Viktor az európai parlamenti vitában fel is idézte, emlékeztetve a bajor politikust, hogy előzőleg támogatta, de miután Weber mélyen megsértette a magyarokat, megvonta a bizalmat tőle.

A Néppárt elnökének azonban nem csak személyesen Orbán Viktorral van konfliktusa, korábban már kinyilvánította a kifejezett magyarellenességét. Egy 2018-as sajtótájékoztatón az Euronews kérdésére azt válaszolta: „A 7-es cikkellyel egész Magyarország ellen szavaztam. Nem a Fidesz, nem Orbán Viktor, hanem az egész ország ellen”.

 

Magyar Péterék bevallották: kötelező követniük a magyarellenes Manfred Weberéket


Írtunk arról is, hogy Magyar Péter pártja egyértelművé tette, hogy az Európai Néppárt álláspontjára támaszkodik, ami egyfajta kötelezettség számukra. Erről maga a párt európai parlamenti képviselője, delegációvezetője, Tarr Zoltán beszélt a Republikon Intézetnek adott interjúban. Előbb elismerte, hogy „nagyon nem minden kérdést illetően van határozott saját kidolgozott álláspontom, minthogy egyébként a belpolitikát illetően sem, és ez nem titok…” Majd konkrétan azt mondta:

Ezért sok szempontból valóban a néppárti álláspontra támaszkodunk, ami egyfajta kötelezettség is, és ez megint abból fakad, hogy ha valaminek a tagjai vagyunk, akkor ne kérdőjelezzük meg folyamatosan azt, hogy a tagságunkból fakadó és vállalt kötelezettségeket, álláspontokat hogyan és milyen módon képviseljük.

A párt uniós politizálásáról szólva egyértelművé tette, hogy „több olyan kérdés van, ahol a néppárti álláspontot elfogadtuk és elfogadjuk, és ezeket az álláspontokat magunkévá tesszük.”

Azt, hogy mennyire az Európai Néppárt befolyása alá került Magyar Péter pártja, jól jellemzi Tarr Zoltán fejtegetése arról, miért éppen ehhez a pártcsaládhoz csatlakoztak. „Az első perctől fogva óriási szeretettel és támogatással fogadtak és fogadnak, és olyasmi érzés volt, mint egy olyan családba elmenni, ahol az ember már régen volt, mert hosszú ideig vándorolt a világban, vagy új belépőként egy szerelmi kapcsolat révén megismerkedik egy családdal, és az a család, az a sajátjává válik” – fogalmazott az EP-képviselő. Magyar Péter bizalmi embere hozzáfűzte, számukra kezdettől fogva, amikor egyáltalán kialakult az, hogy az európai politikában szeretnének részt venni, magától értetődő volt az, hogy a Néppárthoz kell kapcsolódniuk, tartozniuk.


Magyar Péter a földig hajolt Brüsszel és Weber előtt
 

A Weber–Magyar-paktum világos – mutatott rá korábban közösségi oldalán Menczer Tamás. A Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója emlékeztetett: Manfred Weber elmondta, hogy le akarja váltani a szuverenista Orbán-kormányt, Brüsszel emberének pedig Magyar Pétert választotta. Menczer Tamás szerint ez nem meglepő, „hiszen aki a feleségét és a családját elárulja, a hazájával is megteszi ugyanezt”. Magyar Péter a földig hajolt Brüsszel és Weber előtt, és a mentelmi jogáért cserébe mindent végrehajt – jegyezte meg a politikus.

Nem kérünk a brüsszeli birodalomból, és nem kérünk a Brüsszel által irányított politikusokból sem. Megvédjük a családunkat és megvédjük a hazánkat!

– jelentette ki Menczer Tamás.

 


 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!