Magyarország rosszakarójával köthetett alkut Magyar Péter

Vágólapra másolva!
Magyar Péter annak a Manfred Webernek a segítségét veheti igénybe a mentelmi jogának fenntartásáért, aki régóta Magyarország rosszakarója, számtalanszor támadta az Orbán-kormányt, élharcos a hazánknak járó uniós pénzek visszatartásában. Az Európai Néppárt bajor elnöke a támogatásért minden bizonnyal elvárja a frakciójában helyet foglaló diszkópolitikustól, hogy a jövőben úgy táncoljon, ahogy ő fütyül.
Vágólapra másolva!

Megszülethetett az egyezség Magyar Péter és az Európai Néppárt (EPP) elnöke, illetve európai parlamenti frakcióvezetője, Manfred Weber között a baloldali figura mentelmi ügye kapcsán kettejük hétfői találkozóján, írja a Magyar Nemzet.

A diszkópolitikus korábban már többször kijelentette, hogy nem mond le a mentelmi jogáról, aminek felfüggesztését indítványozta Polt Péter legfőbb ügyész az EP elnökénél. Mégpedig azért, mert Magyar Péter júniusban randalírozott egy belvárosi szórakozóhelyen, és a hatóságok szerint lopott, amikor elvette az egyik vendég telefonját, majd a készüléket Dunába dobta.

Magyar Péter választási kampányban még azt hangoztatta, hogy eltörölné a képviselők mentelmi jogát, a saját botránya után azonban már egészen másként ítéli meg a kérdést.

Az Európai Néppárt frakciója minden bizonnyal megvédi Magyart, azaz nem fogja támogatni az EP-ben a képviselőcsoporthoz tartozó baloldali politikus mentelmi jogának felfüggesztését. Manfred Weber, Magyarország rosszakarója ezzel segít Magyarnak, hogy ne kelljen itthon bíróság előtt felelnie a telefonlopásért, de később ennek a támogatásnak nyilvánvalóan meglesz az ára.

A német politikus régóta ádáz ellensége Magyarországnak. Emlékezetes, hogyan támadta több ügyben is Magyarország kormányát és személyesen a miniszterelnököt már akkor is, amikor a Fidesz az Európai Néppárt tagja volt.

Magyarország ellen szavazott

Weber 2018. december 11-én 

úgy fogalmazott, hogy ő Magyarország ellen voksolt

az ország jogállamisági vizsgálatát megindító úgynevezett hetes cikkely megszavazásával, nem Orbán Viktor vagy a Fidesz ellen. „Engedjék meg, hogy mindenkit emlékeztessek, hogy a hetes cikkes jelentés elfogadásával az ország ellen szavaztam. Nem a Fidesz ellen, nem Orbán Viktor ellen. Az egész ország ellen.” 

Az EPP elnöke a hazai baloldallal együtt megszavazott huszonegy Magyarországgal szembeni határozatot, és már a kezdetektől fogva támogatta a migrációt, valamint a kötelező kvótát. Manfred Weber egy valódi hungarofób ember – mondta Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt frakciószóvivője 2024. június 29-én. 

Weber ellenezte a hazánknak járó uniós források kifizetését

A bajor politikus idén januárban levélben fordult Roberta Metsola európai parlamenti elnökhöz, akit felszólított, hogy az EP próbálja meg valahogy megakadályozni a magyaroknak decemberben feloldott uniós források kifizetését, amelyet az Európai Bizottság hagyott jóvá. „Továbbra sem vagyunk meggyőződve az Európai Bizottság érveléséről, és felszólítjuk, hogy kérje az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottság és más illetékes szolgálatok értékelését a határozatról” – fogalmazott Manfred Weber.

Small CSU party conference before the European elections
Manfred Weber, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa, Magyarország ellensége
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/27 April 2024

Támadás a magyar EU-elnökség ellen

A bajor Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa 2024 júliusában egy Süddeutsche Zeitung-interjúban arra a kérdésre, hogy meg kellene-e fosztani Magyarországot a soros elnökségtől, azt felelte, hogy Orbán Viktor ellen nem technikai, hanem politikai eszközökkel kell harcolni. Weber 2022-ben az orosz olajembargó kapcsán kifogásolta a magyar kormány álláspontját. „Őszintén szólva elegem van abból, hogy Orbán Viktor diktálja az ütemet” – mondta a bajor politikus. Ha a magyar kormány „nem hajlandó felhagyni a blokáddal”, akkor el kell érni, hogy az EU a „leglassabbakat” hátrahagyva haladhasson előre – tette hozzá.

Megsértette a magyar népet

Orbán Viktor korábban beszélt arról, hogy 2019-ben a német politikust támogatásáról biztosította az Európai Bizottság elnöki pozíciójára, ő azonban két nappal később kijelentette, hogy nem akarja a magyarok szavazataival megszerezni a tisztséget. 

Migránspárti politika

Weber korábban többször kijelentette, hogy az EU-nak szolidaritásra és tehermegosztásra van szüksége, és támogatta húszezer menekült befogadását Szíriából. Ezzel szemben Orbán Viktor évekkel ezelőtt kérte az EU hozzájárulását Magyarország határvédelmi kiadásaihoz. Weber azt is hangsúlyozta, hogy a szolidaritás nem egyirányú utca, és minden uniós országnak be kell tartania a menekültkvótákat.

A bajor politikus az elmúlt években számos nyilatkozatot tett a migráció elősegítéséről, és támogatta egy kötelező érvényű elosztási mechanizmus bevezetését. Az Európai Bizottság kötelezettségszegési

eljárást indított Magyarországgal szemben a migránsügy miatt. Weber szerint az uniós intézmények készen állnak egy állandó tehermegosztási rendszer bevezetésére, de egyes tagállamok önzősége hátráltatja a folyamatot.

Kétszínűség a határvédelem kapcsán

Manfred Weber korábban bírálta Donald Trump határkerítését, és hangsúlyozta, hogy hidakat kell építeni, nem falakat. Az Európai Néppárt elnöke szerint a szolidaritás és a biztonság elválaszthatatlanok egymástól, és Európa a szolidaritás kontinense kell maradjon. Weber kétarcúságának bizonyítéka, hogy bár korábban bírálta a magyar határkerítést, idén májusban támogatta a finn határkerítést. A magyar határvédelem költségeihez Brüsszel a mai napig nem járult hozzá, bár a határzár egész Európát védi a tömeges migrációtól - írja a Magyar Nemzet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!