Atomfegyverek bevetéséről beszélnek a nyugati politikusok - háborús és polgárháborús fenyegetés ellen állnak ki a Békemenet résztvevői

Békemenet 2022
Békemenet 2022. Március 15-én
Fotó: Fotó: Koncz Márton - Origo
Vágólapra másolva!
A szombati Békemenet ezi dő tájt a világ legnagyobb háborúellenes megmozdulása lesz - jelentette ki a #konzervatív csatornán, a Nemzeti Kör műsorában ifjabb Lomnici Zoltán, a CÖF szóvivője, aki Huth Gergely vendége volt Stefka Istvánnal, a Békemenet másik fő szervezőjével együtt.
Vágólapra másolva!

Még sosem voltunk olyan közel a 3. világháborúhoz, mint most. 

Megőrültek a nyugat-európai politikusok: a pénznek, a háttérhatalmi összejátszásoknak rendelnek alá mindent, és közben világháború felé sodorják az államokat 

- erősítették meg a műsorban a Békemenet fő szervezői, ifj. Lomnici Zoltán és Stefka István.

Lomnici Zoltán kiemelte: a mostani Békemenet fő üzenete – "No War" –

nem csupán a világháborús, de a belső, polgárháborús fenyegetés ellen is szól.

Határainkon kívül, az európai vezetők szerinte emelik a tétet: ez a háború, a fegyverkezés, a másik leigázása, sőt: atomfegyverek bevetéséről delirálnak komoly nyugati politikusok. 

A háborús fenyegetésnek a magyar vonatkozása - a polgárháborús uszítás - hasonlóan veszélyes: 

Mondjuk ki: amióta Magyar Péter felbukkant, azóta újfajta gyűlölethullám ütötte fel a fejét

- utalt nemcsak a közösségi médiában elharapódzó agresszióra, de arra a konkrét esetre is, amikor Magyar Péter "egyetlen szavára" egyes hívei megrongálták egy étterem berendezését.

"Egy feleségverő, agresszív, áruló emberről van szó" - fűzte hozzá Stefka István, aki egy hasonlattal is élt: 

Magyar Péter és a dollárbaloldal külföldi pénzelése emlékeztet Szamuely Tiborék külföldi bankárok általi támogatására, a véres kommün idején.

A választók véleményét, döntését  tiszteletben kell tartani, ám Magyar esetében morális kifordulásról van szó. Teljesen kiszámíthatatlan, hogy milyen irányba tereli a híveit a választás kimenetelétől függően - figyelmeztetett Lomnici Zoltán.

békemenet
Fotó: Kurucz Árpád - Magyar Nemzet

"Reméljük, hogy június 9-e az igazság napja lesz, mert ennek a hagymázas gondolatvilágnak csak egy kijózanító választási eredmény tud véget vetni" - emelte ki az alkotmányjogász.

A beszélgetésből kiderül, hogy a sorrendben 10., most szombati Békemenet lesz a legfontosabb, egyben eddig legaktuálisabb és várhatóan legnagyobb Békemenet, amelynek fő üzenete már-már életmentő, tekintettel a rendkívül kiélezett háborús helyzetre.

Reméljük, hogy minél többen csatlakoznak minden idők legnagyobb Békemenetéhez - emelte ki Lomnici Zoltán.

10. Békemenet

2024. június 1-én (szombaton) 11 órától 13 óráig gyülekező a pesti Széchenyi téren. A menet a margitszigeti déli nagyrétre tart, ahol Orbán Viktor miniszterelnök 15 órakor beszédet mond.

A Nemzeti Kör adása itt teljes terjedelmében megtekinthető.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!