Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
Simicskó István a KDNP frakcióvezetője szerint a vasárnapi választás tétje, hogy háború lesz vagy béke. A frakcióvezető a Magyar Nemzetnek adott interjút.
Vágólapra másolva!

A vasárnapi választás tétje, hogy háború lesz vagy béke 

– mondta a Magyar Nemzetnek a KDNP frakcióvezetője. Simicskó István az újbudai piacon standol az egymillió találkozás napján, megítélése szerint a több ezer fős forgalmat lebonyolító helyszín kiváló találkozási lehetőség az emberekkel.

A politikus a választás kapcsán rámutatott: a két és fél éve tartó háború Ukrajnában nagyon sok kárt okozott Európának és Magyarországnak gazdasági, morális értelemben is. Kulcsfontosságúnak nevezte, hogy több olyan képviselő kerüljön az Európai Parlamentbe, akik a békét szorgalmazzák és béketerveket készítenek, nem háborús forgatókönyveket.

A hazai baloldal bebizonyította annak idején, hogy háborúpárti, de a Fidesz–KDNP jelöltjei egyértelműen kiállnak a béke mellett

– húzta alá a politikus.

Ahogy arról az Origo is beszámolt, nagy mozgósításba kezdett a Fidesz a kampány zárásaként. Egész héten izzottak a telefonvonalak, a legnagyobb vállalást pedig mára tették a kormánypártok, nevezetesen hogy egymillió embert keresnek fel egyetlen nap alatt. A legutóbbi EP-választásokon 1,8 millió szavazat érkezett a Fidesz–KDNP-re, ez akkor 52 százalékos győzelmet jelentett.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről