Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Tilki Attila: Az ukrán határ menti településeken halljuk, amikor megszólalnak a légvédelmi szirénák Kárpátalján

Vágólapra másolva!
Jó pár település van a térségben, amely olyan közel van a határhoz, hogy ha Kárpátalján megszólal a légvédelmi sziréna, akkor az itteni magyar településeken is lehet hallani, például Tiszakórón, Tiszacsécsén, Huszkán - mondta el Tilki Attila országgyűlési képviselő az Origónak adott interjúban. Hozzátette: tehát itt mi, a határ közvetlen közelében érzékeljük, hogy mit jelenthet a háború pusztítása. Nálunk az, hogy ennek a választásnak tényleg az a tétje, hogy állítsuk meg az Unió háborúba robogó vonatát, az emberek pontosan érzik, és nem akarnak háborút.
Vágólapra másolva!

Tilki Attila az Origónak adott interjúban az Egymillió Találkozás Napja kapcsán elmondta, hogy ő egy olyan választókerület országgyűlési képviselője, amelyben 24 település közvetlenül határos Kárpátaljával. Amikor kitört az orosz-ukrán háború, akkor több mint másfél millió ember Magyarországra az öt határátkelőhelyen át érkezett. 

Mi itt napi kapcsolatban vagyunk a szomszédokkal, és sajnos látjuk azt, hogy már a nőket sem engedik át az ukránok a határon, mert így próbálják meg átcsalogatni a háború elől elmenekült férfiakat. Jó pár település van a térségben, amely olyan közel van a határhoz, hogy ha Kárpátalján megszólal a légvédelmi sziréna, akkor az itteni magyar településeken is lehet hallani, például Tiszakórón, Tiszacsécsén, Huszkán. 

Az országgyűlési képviselő szerint 

tehát itt mi, a határ közvetlen közelében érzékeljük, hogy mit jelenthet a háború pusztítása. Nálunk az, hogy ennek a választásnak tényleg az a tétje, hogy állítsuk meg az Unió háborúba robogó vonatát, az emberek pontosan érzik, és tudják, hogy nem akarnak háborút.

Tilki Attila elmondta:

nyilván nem akarjuk azt, hogy a gyermekeink, az unokáink, a férjeink, az édesapák a háborúba menjenek. Ez nagyon fontos, és azt látjuk, hogy az emberek alig várják, hogy elmenjenek szavazni, és a békét válasszák. Senki sem akar háborút, mert tudják, hogy az pusztítást jelent, és ezt az itteni emberek nemcsak televízióban látják, hanem élőben a menekültek érkezésekor, és hallják is, amikor megszólalnak a szirénák. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről