Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Egy ügyvéd is segítette Magyar Péter anyós-gazdasági vezetője és társai csalássorozatát

magyarpéter
Magyar Péter és börtönből szabadult bűnöző anyósa tüntetni készül
Vágólapra másolva!
Még egy ügyvédet is bevont a bűnös ügyletekbe Magyar Péter bizalmasa, aki az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb csalássorozatának volt a résztvevője – derül ki az ügyben indult eljárás irataiból. A Magyar Nemzet összefoglalója szerint a jogász a milliárdos piramisjáték utolsó hónapjaiban nyújtott segítséget a megszámlálhatatlan károsultat átverő bűnbandának.
Vágólapra másolva!

Mielőtt összeomlott volna az a milliárdos piramisjáték, ami évekkel ezelőtt az egész országot behálózta, Magyar Péter jobbkeze, Sájer Mária egy ügyvédet is rávett arra, hogy segítse a csalássorozat haszonélvezőit

– olvasható a bírósági iratokban. A Magyar Nemzet összeállítása szerint mindez jól mutatja, hogy Sájer Mária – aki Magyar jelenlegi élettársának az édesanyja – milyen szinten belefolyt a bűnös ügyletekbe. Az iratokból kiderül, hogy a nő ráadásul a bűnbanda vezetőjének mutatta be a jogászt, akiből később szintén vádlott lett.

A férfi ezek után „vállalkozott rá, hogy néhány esetben okiratszerkesztő ügyvédként közreműködjék az elsőrendű vádlott és társai által bonyolított egyes ügyleteknél“ – olvasható az ítéletben,

ami azt is tartalmazza, hogy az ügyvéd „több kölcsönszerződést, ingatlan jelzálogszerződést és egyéb okiratot készített és jegyzett ellen, amelyek – F. Attila, illetve társai által meghatározottak alapján – jellemzően nem a felek közötti tényleges megállapodást és a valós pénzmozgást tükrözték“. A bíróság azt is rögzítette, hogy a jogász egyes sértetteknek maga is javasolta, hogy fektessenek be az elsőrendű vádlott által kínált lehetőségbe.

Sájer Mária
Magyar Péter pénzügyi főnöke, titkárságvezetője, Sájer Mária tudhatja, hova tűnt el 7 milliárd forint
Fotó: Metropol

Számtalan embert vertek át

Ismert, a csalássorozat szálai a 2010-es évekig vezetnek vissza. Ekkor döntött úgy egy nagykátai ikerpár, hogy kiépít egy egész országon átívelő piramisjátékot. A Magyar Péter bizalmasát, Sájer Máriát is a soraikban tudó banda megszámlálhatatlan embert vert át, köztük ismert embereket és alvilági figurákat is. Az ikerpár által irányított szervezet közel nyolcmilliárd forintot szedett össze jó befektetést ígérve, de a feltételezhetően külföldre került pénzből alig került elő valami.

Az ügyben 2018-ban született jogerős döntés, a csalási botrány kiagyalóját tizenegy évre ítélték, F. Attila jelenleg is fegyházban van, ám hamarosan szabadulhat a rácsok mögül.

Magyar Péter bizalmasa már egy ideje szabadlábon van, de korábban ő is több évet ült börtönben, miután négy évre ítélték többrendbeli, bűnszövetségben, üzletszerűen, társtettesként elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt.

Sájer Mária a jogerős ítélet szerint összesen 350 millió forintos kárt okozott. Ráadásul, az eljárás adatai szerint a nő azután is folytatta az ügyleteket és verte át az áldozatokat, hogy F. Attilát 2012-ben letartóztatták, akivel addig szoros kapcsolatban állt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről