Méregdrága karácsonyi kacatokat árulnak a Vörösmarty téren

karácsonyi vásár
Vágólapra másolva!
A forralt bor deciliteréért 200 forintot, tíz deka sült kolbászért 500 forintot kérnek a Vörösmarty téren, a Budapesti Karácsonyi Vásárban. A legmeghökkentőbb a kürtős kalács ára: 1500 forintba kerül egy darab.  A vásár nem a vékony pénztárcáknak kedvez: sok látogató panaszkodott a magas árak miatt, hozzátéve, hogy ezt a rendezvényt is nyilvánvalóan a külföldieknek tervezték.
Vágólapra másolva!

Forrás: Bognár Tünde
További képekért kattintson a fotóra!

Ezt alátámasztja a vásár helyszíne, amely a külföldiek által gyakran látogatott belváros szívében, a Váci utca elején található, valóban sokféle beszédet hallottunk ottjártunkkor. A portéka is inkább vásárfia, mint hasznos ajándék: köcsögök, apró kütyük, bőrkabátok, üvegtermékek, mézeskalácsok, fajátékok, gyertyák tömkelege alatt roskadoznak a fabódék.

A magyar kolbászt, mangalicasonkát és különféle sajtokat árusító üzlet előtt csak lézengtek az emberek: talán az árak rettentették el őket. A sült kolbász, amelyet aranyárban mérnek, legalább finom. A hideg viszont jó üzlet a forró italokat és a pálinkákat kínáló bódéknak: lehet kapni forralt bort (3 dl 600 Ft + vásárolható hozzá idei karácsonyi vásáros bögre ugyanennyiért), puncsot és krampampulit is, a forró tea 300 forintba kerül.Négy centiliter minőségi pálinkáért 800-1100 forintot kérnek. Ez azonban nem riasztja el a vásárlókat: sokan fűtik magukat belülről alkoholos italokkal.

A vásárban cirkál egy bohóc is, aki "megtámadja" a gyerekes családokat, színes lufikat hajtogat, a gyanútlan szülők pedig általában nem mondanak nemet a már fellelkesített gyerkőcöknek, amikor kiderül, hogy a lufikutyáért ötszáz forintot kell fizetni - állítólag jótékony célra.

Vasárnap délután rengetegen voltak a vásárban, melynek szélén egy csak ezüst díszekben pompázó hatalmas fenyőfa áll. A Budapesti Karácsonyi Vásár december 29-ig tart nyitva.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!