Álruhát hord a Disney-Mikulás

Vágólapra másolva!
A legfinomabb a selymes Tibi, a legrosszabb pedig a Friedel odaégett tej ízű figurája volt. A Szerencsiből a sima és a diabetikus is túl édes, a Smarties kesernyés, a Disney pedig a nevével próbálja meg eladni a Micimackó fejű mikulást, amely kibontás után pont olyan, mint a többi. Nyolcféle csokimikulást teszteltünk.
Vágólapra másolva!

A sorba állított Mikulásokat először külcsín alapján értékeltük: a gyerekek azonnal ráugrottak a Micimackó-Mikulásra, nekünk a Kinder kisimult arcú Télapója tetszett leginkább. A Milka ősz szakállúja igen pajkosra sikerült, a legrosszabbnak járó díjat pedig a bárgyú arckifejezésű Szerencsi Mikulásai kapták holtversenyben a feltolt szemüvegű, aránytalanul nagy fejű Tibimikulással.

Forrás: Bognár Tünde

Megfosztva sztaniol-ruhájuktól csodálatosan kidolgozott csokiformákat kaptunk. Kivétel a Tibi, amelynek csak orrot, állat és szakállt ábrázoltak bemélyedés formájában. A Micimackó fejű csokinál csalásra derítettünk fényt: ruhájától megszabadítva közönséges Mikulással álltunk szemben, a Micimackó karaktere csupán álruha volt.

A Szerencsiből kétfélét is kóstoltunk: a 40 százalék kakaót tartalmazó simát és a 33 százalékos diabetikust. Mindkettőt édesnek találtuk, utóbbinál enyhe mellékízt véltünk felfedezni. Ennek ellentéte volt a Smarties enyhén kesernyés íze (bár ez legalább tartalmazott pár mini csokibogyót), és nem ízlett az ál-Micimackó sem. A legrosszabb a Friedel 30 százalék kakaót tartalmazó csokimikulása volt, amelynek pocsék, odaégett íze sokáig megmaradt ízlelőbimbóinkon. A Milka és a Kinder hozta a tőlük megszokott ízvilágot, a legselymesebb ízű mikulásnak pedig a Tibit választottuk.

Forrás: Bognár Tünde

Az árakat tekintve a legolcsóbb a kilónként 3800 forintba kerülő Disney Micimikulás, a legdrágább pedig néhány forintos különbséggel a Smarties Milka és a Kinder csokimikulása volt 6 ezer forint körüli kilogrammárért. Ár-érték arányban a Tibi végzett az első helyen a maga 4500 forintos kilóárával, a Friedel 5400 forintos árán kicsit meglepődtünk. A Szerencsiek a középmezőnyben végeztek, kilogrammjukért 5200 forintot kérnek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!