Vigye színházba gyermekét decemberben!

Jeli Viktória - Kazár Pál - Stevanyik András: A kelekótya tündér című zenés mesejátéka a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban
Vágólapra másolva!
A gyerekek életének egyik legboldogabb időszaka a Mikulás- és karácsonyváró december. Ennek a mézeskalács-illatú hónapnak örömteli eseménye lehet, ha megnézünk egy bábjátékot, zenés koncertet vagy mesejátékot gyerekeinkkel. A fővárosi színházak gazdag kínálattal várják a karácsonykor hozzájuk érkező családokat. Íme, egy kis ízelítő a programokból.
Vágólapra másolva!

Forrás: MTI/Balázs Attila

Művészetek Palotája

Diótörő - a nagy közönségsikerre való tekintettel Kocsis Zoltán és zenekara ismét műsorra tűzi Diótörő és Egérkirály történetét. A szimfonikus együttes zenekari árokba vonul, hogy átadja helyét a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház társulatának. A közös produkció maradandó élményt ígér, hiszen ahhoz minden rendelkezésre áll: professzionális előadóművészek, kitűnő zenei vezető, a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem korszerű fény- és látványtechnikája, ideális akusztika.

Budapest Bábszínház

Marcipán cica meg az oroszlánság (koncert-mesejáték) - amiben a kényes-fényes, kotnyeles Marcipán cica megtudja, hogy rokona az oroszlánnak. Királyi származása okán hódolatra szólítja fel a háziállatokat, majd világgá megy, hogy tisztázza származását. Eljut Afrikába, ahol a nagy rokont siralmas helyzetben találja...

Mackó és az állatok (bábjáték) - az árcédulája szerint Moshatónak is nevezhető mackót kidobták a játékpolcról. Elindul tehát világot látni, megtudni, miért is vagyunk a világon. Útja során különböző állatokkal találkozik, akik az élet értelmére feltett kérdésére más és más válaszokat adnak, de abban közösek, hogy mindannyian a saját életformájukat dicsőítik. Olykor kedvesen, néha erőszakosan próbálják rávenni a világban járatlan mackót: kövesse őket.

Fabula Bábszínház

Mazsola (bábjáték) - a gazdájától elkergetett induri-pinduri malac és a melegszívű Manócska felejthetetlen történetei elevenednek meg a bábszínpadon. Az előadás Bálint Ágnes eredeti meséjéből íródott, s nagy sikerét az emlékezetesen kedves bábfigurák garantálják.
Brumi és a téli álom (bábjáték) - ahol a történet helyszíne egy medvebarlang és a kisbocsok nem akarnak téli álmot aludni, mert azt unalmasnak tartják. Aztán elindulnak a mesés kalandok. Egy kedves kismedvés mese azonban kikerekedik Brumiról és Barniról, és a szemünk láttára kel éltre a barlang rejtekéből.

Figurina Animációs Kisszínpad

Hol vagy, Mikulás? (bábjáték) - ebben a történetben egy konyhában járunk és ide várjuk a Mikulást, de két ottfelejtett játékbaba merő jószándékkal kölcsönveszi kisgazdájuk ablakba kitett kiscsizmáját. Mivel az "igazi" Mikulás nem találja a kiscsizmákat, így nem tesz ajándékot. El kell hát indulnia a kis rongybabáknak, hogy megkeressék a Mikulást. Útjuk során sokakkal találkoznak, sokféle "Mikulást" próbálnak rájuk sózni, de mind hamisnak bizonyulnak.

Holdvilág Kamaraszínház, Batyu Színház

A titokzatos hóember - didergős dalok, versek és egy szép mese. Az előadásban elhangzanak Kányádi Sándor versei, az Alma zenekar népszerű dalai, valamint Tóth Anna meséje a nagy pocakú hóemberről, akinek minden reggelre eltűnik a répaorra.

Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház

Locspocs, a kis tengeri szörny - aki a nagy tenger kis szörnye és azt hiszi magáról, hogy gyáva és rossz gyerek. Pedig bátor, erős, és jó szíve van. Segít a pizsamás polipon, megmenti a viharba keveredett hajót, megfutamítja a kalózokat, beleszeret egy fogszabályzót viselő, szemüveges japán sárkánylányba, s végül megtalálja elveszettnek hitt szüleit a távoli Landia partjainál.

Pesti Színház

Túl a Maszat-hegyen - ahol a gonosz Paca cár tele akarja pacázni a világot, a Partvis Attila vezette barbár takarítók pedig szélsőséges tisztasággal fenyegetik a Maszat-hegyen túli népet. A harmadik á-s Muhi Andrisnak meg kell mentenie a Maszat birodalom lakóit és köztük a legmaszatosabbat, Jankát. A végső csata előtt Andrisnak hülye pofát vágva sikerül átjutnia Badarországon, ellenáll a Babaarcú Démon csábításának és beveti Lecsöppenő Kecsöp Benőt....

Budapesti Operettszínház

A Szépség és a Szörnyeteg (családi musical) - már tíz éve hódítja meg az egész világ közönségét, amely a Disney egyik legsikeresebb, legelbűvölőbb meséjéből készült. A melegszívű Belle egy kis francia falucskában él édesapjával, akit egy nap foglyul ejt a szomszédos elátkozott kastély szörnyű ura. Hogy kiszabadítsa apját, Belle önkéntes rabságot vállal a fenevad otthonában, ám legnagyobb meglepetésére barátokat lel az elvarázsolt kastély életre kelt tárgyaiban. Rájön, hogy a látszat csal: a szívtelennek hitt szörnyetegbe sokkal több érzés szorult.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!