Három év felfüggesztettet kapott Jay-Z

Vágólapra másolva!
Három éves felfüggesztett börtönbüntetést kapott Jay-Z, az amerikai rapszíntér egyik legnevesebb szereplője. A bíróság bizonyítottnak találta a sztár szerepét egy két évvel korábbi késelésben.
Vágólapra másolva!

Shawn Carter, művésznevén Jay-Z, Amerika keleti partjának koronázatlan hiphop-királya hajszál híján börtönbe került. Az extravagáns, olykor több száz lengén öltözött hölgyet felvonultató videóklipjeiről híres, tiszteletet parancsoló testalkatú Jay-Z még egy 1999-es késelési ügyből kifolyólag került összeütközésbe a törvénnyel Jogi szakemberek szerint roppantul örülhet, hogy sikerült az ügyet felfüggesztett börtönbüntetéssel megúsznia.

A súlyosabb büntetést elkerülendő Jay-Z a bíróság előtt beismerte, hogy 1999 december 2-án ő szúrta meg késsel Lance 'Un' Rivera producert. Az okok máig tisztázatlanok, az azonban biztos, hogy Rivera egy 600 000 dolláros csekk átvétele után visszavonta vádjait, így a Jay-Z-t védő ügyvédcsapatnak csupán New York bíróságának hivatalból kirendelt ügyészeivel kellett megküzdenie. Ha Rivera fenntartotta volna magánvádját, Jay-Z akár 15 éves, letöltendő szabadságvesztést is kaphatott volna.

Az ítélet kihirdetésekor Micki Sherer bíró figyelmeztette a balhés rappert, hogy amennyiben ismét összeütközésbe kerül a törvénnyel, akkor az "nagyon komoly ügy" lesz. Az ítélet mellesleg azt is jelenti, hogy Jay-Z a következő háronm évben csak akkor hagyhatja el New Yorkot, ha arra az őrá felügyelő rendőrtiszt engedélyt ad.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!