A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Az év szórakoztatója, 2003

Vágólapra másolva!
Kerestünk, kutattunk, igyekeztünk megtalálni, kik a 2003-ra legjellemzőbb szórakoztatók. No nem feltétlen a legnagyobbak. Nem is feltétlenül a legnépszerűbbek. Viszont nagyon is aktuálisak. Tegye a kezét a szívére és szavazzon! Önt ki szórakoztatta leginkább 2003-ban?
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]Igazolt hiányzás című könyvének hála Gerlóczy Marci guggoló alakjának képével szinte minden utcasarkon, de egészen biztosan minden metrómegállóban és mozgólépcsőn találkozhattunk. Az elsőkötetes szerző mindössze huszonegy éves, s a könyv mint áru újrafelfedezésének egyik nagy nyertese. No nem mintha ez az emlékekben kutakodó önéletregény jelentéktelen vagy fércmunka lenne - egyszerűen csak azért, mert ennyi reklámot és figyelmet azelőtt könyv nem kaphatott. Marci elmondása szerint már második kötetén dolgozik, mely minden bizonnyal eldönti majd, hogy a szerző 2003 egyik nagy felvillanása marad-e, vagy sikerül átsorolnia a kortárs magyar irodalom állandó alakjai közé.


Forrás: [origo]Antal Nimród budapesti mítoszt teremtett Kontroll című filmjével, melyben hőst faragott a jegyellenőrökből. A fővárosi metró rejtélyes és kemény világát bemutató alkotás rekordmennyiségű nézőt vonzott a mozikba, sikere még a Valami Amerika azonos időszakban mért eredményét is meghaladta. Alig egy hónap alatt elérte, hogy 100 ezren váltottak jegyet magyar filmre. Az elsőfilmes rendező azonban nem először találta meg a hangot a fiatal közönséggel: korábban a Quimby, Sub Bass Monster és Ganxta Zolee klipjeit készítette.

Forrás: [origo]Noszály Sándor többszörös magyar teniszbajnok, aki a kilencvenes években elért hazai, valamint nemzetközi sikerei után tévés szerepet vállalt, és Nagy Ő-ként ismertebb lett, mint sportkarrierje csúcsán. A tv2 párkeresőshow-jának főszereplője ősszel talán a legtöbbet emlegetett magyar férfi volt, s bár nem vette feleségül választottját, a show persze meghozta a kedvét a további közszerepléshez is. Konkrét tervei említése helyett azonban Noszály egyelőre csak annyit mondott, nem lenne ellenére, ha mint sportolóból lett médiasztár Kurnyikováéhoz hasonló pályát futhatna be.

Forrás: Warner Music
Forrás: Warner Music

A hazai realitykben szereplő, többtucatnyi játékos közül Majka lett a legsikeresebb, talán az egyetlen, aki népszerűségét átörökítette a bezártságon túli világba is. Exkluzív szerződés az RTL Klubbal, rendszeres jelenlét a képernyőn, a Reggeliben, a Delelőben, a VV2 alatt pedig a késő esti BeleValóVilágban. Dopemannel való szövetsége, majd a por látványos összerúgása is rendszeresen szállított témát a bulvársajtónak, a nagylemeze pedig igen sikeres lett: hosszú hetekig vezette a MAHASZ-listát. A kamaszok szókimondó bálványa rádiós műsort is vezet, telt házas bulikat ad, és egyben több cég reklámembere.

Forrás: Sony MusicKirály Linda Amerikából való hazatérése után először az önmagát magyar 2Pac-ként futtató Painnel előadott nótával, a Big Brother című reality show főcímzenéjeként is ismert Club Songgal robbant be a hazai köztudatba, amelyet a későbbiekben Az Operaház fantomjá-ban nyújtott alakításával tetézett. Egy kisebb szépséghiba is becsúszott ugyan, az a bizonyos Himnusz, amellyel Linda már-már Vikidál Gyula-i magasságokba emelkedett, azonban a varázslatos hangú fiatal énekesnő népszerűsége továbbra is töretlen a magyar rajongók között.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!