Amy Winehouse visszavonulót fújt

Vágólapra másolva!
A botrányairól hírhedtté vált énekesnő lemondta az év végéig hátralévő összes koncertjét és egyéb nyilvános megjelenéseit, miután orvosa azt tanácsolta neki, hogy idejét inkább aktív pihenéssel töltse.
Vágólapra másolva!

A zaklatott életet élő Winehouse lefújta többek között londoni, manchesteri, dublini és belfasti fellépését is.

Az előadásokat szervező Live Nation nevű koncertügynökség magyarázata szerint Amyt igen megviselték a turné fáradalmai, s a megpróbáltatásokat magánéleti problémái is nehezítettek. Jövője érdekében megparancsolták neki, hogy az év hátralevő részét pihenéssel, feltöltődéssel és egészségügyi problémáinak rendezésével töltse.

A turné felfüggesztésének másik oka, hogy Amy férjét, Blake Fielder-Civilt nemrég lecsukták (összeverekedett egy bártulajdonossal, és egy tanút is lefizetett, aki ellene vallott volna), s nagyon úgy néz ki, hogy január közepéig előzetesben marad. A művésznő nélküle nem tudja száz százalékban azt nyújtani, mint korábban. "Nagyon sajnálom, de nem akarom az előadásokat félgőzzel végigcsinálni, szeretek énekelni, de a férjem a mindenem, s nélküle a koncertek nem ugyanolyanok" - nyilatkozta az énekesnő.

Amy Winehouse egész évben témát szolgáltatott a sajtónak, és bár azelőtt is sok nehézséggel küszködött, de 2007-ben minden korábbi botrányát túlszárnyalta. Májusi házassága óta az élete gyakorlatilag káoszba fulladt. Állandó drogügyei miatt több koncertjét is lemondta évközben, s apósa arra szólította fel az énekesnő rajongóit, hogy ne vásárolják a lemezeit, amíg ki nem lábal drogfüggőségéből, hátha ez majd észhez téríti.

Legutóbbi nyilvános szereplését több százmillió ember követhette figyelemmel a Music TV európai díjátadóján, ahol meglepetésvendégként csatlakozott a fellépőkhöz az utolsó pillanatokban. Gyakorlatilag teljesen szétcsúszva adta elő a Back To Black című dalát, láthatóan fogalma sem volt, hogy hol van, s mit énekel. A dal közepén feltűnően elkezdte törölgetni az orrát, így akinek addig nem volt világos, hogy mi lehetett a gond, az is megértette. Mások szerint amúgy szimplán részeg volt, de a lényegen nem változtat. Egy díjat is hazavihetett a rendezvényről, bár megszólalni nem tudott, mikor átadták neki, így egy halk "köszönöm"-mel távozott.

Egyelőre arról nincs hír, hogy a vitathatatlanul tehetséges énekesnő elmaradt koncertjeit megtartják-e, de a jegyeket mindenesetre visszaváltják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!