A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Sziget 0. napi programajánló

Vágólapra másolva!
A 22. Sziget fesztiválra visszatérnek a spanyol punkok, a Ska-P. De már előtte is a punk-rock kapja a főszerepet, ugyanis az Anti-Flag már 16 órakor elkezdi hirdetni tempós társadalomkritikáját, méghozzá 96 decibelen.
Vágólapra másolva!

A nagyszínpad koncertjei közül azonban a Queens of The Stone Age a nulladik nap legvártabb produkciója. Tavalyi lemezükről csak szuperlatívuszokban tudnánk beszélni, bízzunk benne, hogy a koncertélménynek is sikerül ehhez a jelzőhöz tartania magát.

A rock parádét 19 órakor lufi reptetés szakítja meg. A nagyszínpad közönsége 20 ezer lufit enged szabadjára, ami valóban szép is, meg színes is és megmagyarázhatatlan módon nemcsak az óvodásokat nyűgözi le a színes műanyagba csomagolt hélium...Holnap már fotókkal is bizonyítjuk, hogy örül a lufinak a 20-as évei közepén járó fesztiválozó.

Az Európa színpad egy új helyszín, ahol olyan külföldi bandák koncertezhetnek, akik hazájukban már ismertek, most azonban a nemzetközi fesztiválozóknak is bemutatkoznának. Ugyanerre a színpadra 15 országból érkeznek tehetségkutató nyertes zenekarok, akik szintén lehetőséget kapnak a bizonyításra.

A Tribute színpadon David Bowie és Faith No More jól bevállt slágereket hallgathatunk, a Blues-Ír színpadon pedig többek között a Paddy and the Rats lép fel, akik épp hogy csak beesnek a Sziget színpadra európai turnéjukról. Sokat hangoztatták, hogy terveik szerint kocsmát csinálnak az egész világból, nos úgy tűnik egész jól állnak ezzel. A kelta punk-rock magyar képviselőiben biztos nem csalódik senki. Mindössze egy probléma lesz vele, hogy csak egy órát játszanak...

Ja és majdnem kimaradt a halott egeres csávó, na őt sem szabad kihagyni, 21:30-tól játszik Deadmau5 a nagyszínpadon:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!