Baán László újabb öt évig vezeti a Szépművészeti Múzeumot

Baánlászló.
Baán László.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Újabb öt évre Baán László eddigi főigazgatót bízta meg a Szépművészeti Múzeum vezetésével Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter.
Vágólapra másolva!

Csák János a Szépművészeti Múzeumban tartott csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón bejelentette: 

A bizottság döntését elfogadva Baán László, a Szépművészeti Múzeum jelenlegi főigazgatója nyerte meg a pályázatot, és december 1-jétől 2029. december 1-jéig folytathatja az eltelt 20 év kiváló munkáját.

Újabb öt évig Baán László vezeti a Szépművészeti Múzeumot. Baán László húsz éve, 2004 óta vezeti a Szépművészeti...

Posted by Szépművészeti Múzeum on Thursday, June 6, 2024

Baán László kiemelte: 

Az a teljesítmény, amely eddig létrejött, egy fantasztikus csapat eredménye, az eddigi munkát szeretnék tovább folytatni. Több száz éves európai kultúránkat sok minden támadja és tünteti el. A mi dolgunk az, hogy megvédjük ezt az örökséget 

- mondta a főigazgató.

Baán László kinevezése november végén jár le. A szaktárca áprilisban írt ki pályázatot a pozícióra, a főigazgató egyetlen jelöltként indult a vezetői posztért.

A múzeum legutóbbi nagy sikerű kiállítását több mint 170 ezren látták. Csontváry Kosztka Tivadar születésének 170-ik évfordulója alkalmából nyílt életmű-tárlat a Szépművészeti Múzeumban. A Csontváry-kiállítás az eddigi valaha volt leglátogatottabb kiállítások egyike lett a Szépművészeti Múzeumban.

Ezt követően a francia impresszionizmus egyik legnevesebb mesterének - Renornak - közel 70 képe volt látható. A kiállítást több mint százhúszezren látták.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről