Túrógombóc rozmaringos szilvaöntettel – Nagylaposi Birkacsárda, Gyomaenrdőd-Nagylapos
![túrógombóc, nagylaposi birkacsárda](https://cdn.origo.hu/2024/02/Han8BW8wLxCtYuxT4FDtfJQZ0FLxZxiP7418kyYaGdw/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2IzMDM5ZmI2NjY2ODRkMjA5ZWE3NDFkMjAzZjJjNTY3.webp)
Mi kell hozzá?
Öntet:
Hogyan kell elkészíteni?
A hozzávalókat összedolgozzuk és hűtőben 1 órát pihentetjük. Forró, de éppen csak gyöngyöző vízben (csipet sóval és cukorral) kifőzzük. Pirított morzsába forgatjuk. Az öntetet úgy készítjük, hogy a szilvát a frissen őrölt borssal, kardamommal, csipet sóval és a fél ág rozmaringgal és a citromlével feltesszük kis lángon főni. Amikor meglevesedett, összeturmixoljuk és átpasszírozzuk. Beletesszük a maradék rozmaringot, és hagyjuk kihűlni, ezután már tálalhatjuk is.