Túrógombóc - Robinson Étterem, Budapest
![](https://cdn.origo.hu/2024/02/zPsQlsST1KGX8lv9uXX6GXDUgUoftQsdbWL2E_vSwIA/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzc3MzZjNTIwZmM3YzQ0M2I4ZTQwN2I5ZjliYzFmMDA1.webp)
Mi kell hozzá?
Gombóc:
Túró gombóc morzsa:
Tejfölhab:
Gombóc:
Az összetevőket összegyúrjuk, és legalább 2 órán át, pihentetjük a hűtőben, hogy a búzadara megszívja magát, majd egyforma 4 dkg-os gombócokat A gombóc pontos főzési ideje 6 perc, lobogó sós vízben!
Túrógombóc morzsa:
Az összetevőket összedaráljuk, és sütő papírral kibélelt tepsibe morzsoljuk, majd 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt akkor pirított mandulával együtt morzsalékosra törjük.
Tejfölhab:
Az összetevőket habverővel teljesen elkeverjük, és az így kapott masszát habszifonba töltjük, 3 szifonpatront nyomunk rá, és a hűtőben tároljuk.
A kifőzött gombócokat a mandulás morzsába forgatjuk, és a tányérra helyezzük. A gombócok közé tejfölhabot fújunk, megszórjuk még, porcukorral, és kiegészítőként friss gyümölcsökkel díszítjük (eper, szamóca, ribizli, szeder, stb.)