A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:20AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Öt étel, amelyet naponta fogyassz!

Vágólapra másolva!
Spenót, tojás, borókabogyó, alma és sütőtök az öt sztár, amelynek fogyasztását naponta ajánlja valamilyen formában egy horvát táplálkozási szakember.
Vágólapra másolva!

Olja Martinic arra hívta fel a figyelmet az ordinacija.hr honlapon, hogy a spenót "titkos fegyver" az osteoporosis (csontritkulás) ellen és csökkenti a koleszterin szintet. Tele van vitaminnal és ásványi anyagokkal: vassal, mangánnal és káliummal. Legegyszerűbb elkészítési módja, ha forrásban levő vízbe dobjuk maximum öt percre, majd lecsepegtetés után kis olivaolajjal máris tálalható.

A tojás a protein gazdag forrása, rendszeres fogyasztása csökkenti a mellrák és a szem makula degenerációjának kockázatát. A protein fontos a téli hónapokban, amikor az ember küzd a depresszióval. A kemény tojás salátában tonhallal, olívabogyóval és olívaolajjal nagyszerű reggeli.

A borókabogyó a természet nagy ajándéka, mert tele van antioxidánssal (sejtregenerálóval), segít megelőzni a glaucomát, a szívbetegségeket, stimulálja az idősödő agy működését akár frissen, akár lekvárként fogyasztva. Télidőben a fagyasztott borókabogyóból fölengedés után mézzel és tejjel mixelve remek italt kapunk.

Az almáról az idős emberek azt mondták, hogy egy alma naponta és elfelejthetjük a doktort! Többet ér egy zsíros ebéd után egy alma, amely csökkenti a koleszterint, mint egy pohár fehér bor. Egy hámozott alma citromlével, őrölt fahéjjal vagy összevágott mandulával a legjobb összeállítás a koleszterin csökkentésére.

A sütőtök megjelenése a hideg napok szimbóluma és színével maga a vitalitás. Szaftos húsával és magjaival erősíti az immunrendszert, az idegeket, gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, a prosztatabajok ellen fogyasztása kulcsfontosságú. Ez a tök elkészíthető lekvárnak, sütve, főzve egyaránt finom, különösen levesnek élvezetes - ajánlja a táplálkozási szakértő.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!