A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Pezsgővel a szívbetegségek ellen

Vágólapra másolva!
Egy új kutatás szerint szívünk egészségét nem csupán a bor, de a pezsgő is képes karbantartani.
Vágólapra másolva!

Az amerikai Reading Egyetem professzorának, dr. Jeremy Spencernek a kutatása megállapította, hogy napi 2 pohár pezsgő kifejezetten jótékony hatással bír az emberi szívre és keringésre. Ez a hatás annak köszönhető, hogy megemeli a vér nitrogénoxid szintjét, amely vegyület szerepet játszik a vérnyomás szabályozásában is.

A nitrogénoxid-szint megemelésének képességét a pezsgő annak köszönheti, hogy a fehér és piros szőlőben található polifenolok a szervezetünkbe jutva lassítják a vérben lévő nitrogénoxid elvonásának folyamatát.

A nitrogénoxid így hosszabb ideig képes kifejteni a hatását az erekben, ezzel pedig jótékonyan befolyásolja a vér áramlását testünkben. Ezzel együtt a pezsgő révén fenntartott magasabb nitrogénoxid szintnek köszönhetően a vérrögök kialakulásának kockázata is csökken, valamint mérséklődik a magas vérnyomás.

A pezsgő esetében megfigyelt jótékony hatások a vörösborhoz hasonlóak. A kutató melegen ajánlja a mértékletes alkoholfogyasztást: hiszen a pezsgő és vörösbor egyaránt képes csökkenteni a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!