Küszöbön a teljes mozgósítás Oroszországban, Fehéroroszország is megszólalt

Események

háború, ukrajna, oroszország, orosz-ukrán háború, orosz ukrán, konfliktus , háborús helyzet
Ukrainian servicemen open fire on Russian positions with a Grad BM-21 multiple rocket launcher at the front line between Russian and Ukraine forces in the countryside of the eastern Ukrainian region of Donbas on July 19, 2022 amid the Russian invasion of Ukraine. (Photo by Anatolii Stepanov / AFP)
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 209. napjáról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül48 bejegyzés
06:02
szeptember 20, 2022
Vágólapra másolva!

Ez történt hétfőn

Előző tudósításunkat ITT TALÁLJA.

06:21
szeptember 20, 2022
Vágólapra másolva!

Két utat lát az ukrán elnök

Volodimir Zelenszkij két utat lát a megszálló orosz katonák számára: vagy megadják magukat vagy elmenekülnek Ukrajnából. Hasonlóan látja a kollaboránsok helyzetét is, akik vagy megpróbálnak szökni, és kiderült, hogy Oroszország beengedi-e őket a területére, vagy Ukrajna jelenlegi törvényei szerint elítélik őket. Az ukrán elnök ezt az éjszakai videóüzenetében mondta, hangsúlyozva, hogy a harkovi régióban stabilan tartják a pozícióikat, és szerinte a megszállók pánikba estek.

06:29
szeptember 20, 2022
Vágólapra másolva!

Fontos beszédre készül Zelenszkij

Az ukrán elnök éjszakai videóüzenetében nagyon fontos napnak nevezte a mait, amikor felszólal majd az ENSZ Közgyűlésén. Részleteket nem közölt, csak annyit, hogy lényeges bejelentésre készül. 

Emellett részt vesz az élelmezésbiztonságról szóló csúcstalálkozón is. Ezt a globális biztonság alapvetően fontos elemeként jellemezte, ahol Ukrajnának is van mondanivalója.

Volodimir Zelenszkij online találkozókon amerikai partnerekkel és befektetőkkel is tárgyal majd. "Mindent megteszünk annak érdekében, hogy Ukrajna igényeit minden szinten kielégítsük: a védelem, a pénzügy, a gazdaság és a diplomácia területén is" - mondta.

07:06
szeptember 20, 2022
Vágólapra másolva!

Liz Truss folyamatos támogatást ígér

A New York-i ENSZ közgyűlésre induló Liz Truss brit miniszterelnök bejelentette, hogy országa 2023-ban is megadja azt a katonai támogatást Ukrajnának, mint idén, sőt, szükség esetén akár többet is. Az Egyesült Királyság jelenleg a második legnagyobb katonai adományozó Ukrajnának, 2022-ben 2,3 milliárd font értékben adott át rakétákat, légvédelmi rendszereket és nem halálos katonai felszerelést.

Liz Truss szerint az első számú kérdés a globális biztonság – annak biztosítása, hogy képesek legyünk közösen kezelni az orosz agressziót, és biztosítsuk, hogy Ukrajna győzedelmeskedjen, Putyin pedig ne. Emellett pedig meg kell szüntetni az Oroszországtól való energiafüggőséget.

07:34
szeptember 20, 2022
Vágólapra másolva!

Magyarország segít

Magyarország területére 2022. szeptember 19-én az ukrán-magyar határszakaszon 5438 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 4787 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett. A beléptetettek közül a rendőrség 223 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.

Az ukrajnai háború elől 2022. szeptember 19-én 39 ember, köztük 15 gyermek érkezett Budapestre vonattal - közölte a rendőrség.

07:59
szeptember 20, 2022
Vágólapra másolva!

Orosz erők csapást mértek az egyik atomerőműre

Orosz erők csapást mértek a Pivdennoukrainszk atomerőműre Ukrajna déli, Mikolajiv régiójában, de a reaktorai nem sérültek meg, és megfelelően működnek - közölte az Energoatom ukrán állami nukleáris vállalat. Az Energoatom közleménye szerint nem sokkal éjfél után robbanás történt 300 méterre a reaktoroktól és megsérült az erőmű több épülete. A támadás egy közeli vízerőművet és távvezetékeket is megrongált.

08:30
szeptember 20, 2022
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államok tankokat adhat Ukrajnának

Egy magas rangú amerikai katonai tisztviselő szerint az Egyesült Államok tankokat adhat Ukrajnának. Az egyik amerikai hírtelevízió arról számolt be, hogy a tisztviselő egy háttérhívás során azt mondta újságíróknak, hogy a harckocsik szállítása napirenden van, de a kiképzéssel, karbantartással és fenntartással kapcsolatos problémák miatt jelenleg nincs lehetőség rájuk.

08:53
szeptember 20, 2022
Vágólapra másolva!

Az orosz erők Szumi és Csernyihiv megyéket ágyúzzák

Az orosz erők szeptember 19-én 22 óra körül négyszer nyitottak tüzet Csernyihiv megye és Szumi megye északi részére – jelentette az ukrán északi hadműveleti parancsnokság. A katonai vezetés szerint a határ túloldalán, Lomakovka városában tartózkodó orosz erők nagy valószínűséggel nehéztüzérséggel lőtték a Csernyihiv megyei Szemenivka közösséget, ahonnan 12 robbanást jelentettek. Az orosz csapatok Csernyihiv megye Korjukivszkij kerületét is ágyúzták. Az északi Szumi megyét orosz területről lőtték, onnan 33 becsapódást jelentettek. Áldozatokról és a polgári infrastruktúrában okozott károkról egyelőre nincsenek információk.

09:12
szeptember 20, 2022
Vágólapra másolva!

Ukrán hackerek feltörték a Wagner-csoport szerverét

Az ukrán informatikai hadsereg feltörte a Wagner-csoport, egy orosz irányítású zsoldoscsoport webhelyét, amelyen keresztül állítólag orosz foglyokat toborzott Ukrajnában harcolni – jelentette Mihajlo Fedorov digitális átalakulásért felelős miniszter. „Minden személyes adatuk birtokában vagyunk! Minden hóhért, gyilkost és erőszakolót szigorúan meg kell büntetni!" – írta Fedorov.

09:30
szeptember 20, 2022
Vágólapra másolva!

Szlovénia harckocsikat ad át Ukrajnának

Németország és Szlovénia megállapodott 28 db M-55S harckocsi átadásáról Ukrajnának. Robert Golob szlovén miniszterelnök és Olaf Scholz német kancellár egy telefonbeszélgetésben egyezett meg egy cserében, amelynek keretében Szlovénia katonai felszerelést kap Németországtól, amiért harckocsikat szállít Ukrajnába. A megállapodást először 2022 áprilisában jelentették be.

09:53
szeptember 20, 2022
Vágólapra másolva!

Sürgős népszavazást kért a donyecki szakadár vezető

A Moszkva által támogatott donyecki szakadár adminisztráció vezetője sürgős népszavazást kért a térség Oroszország részévé válásáról. Denisz Pusilin arra szólította fel luhanszki szeparatista vezetőtársát, hogy egyesítse erőfeszítéseit az Oroszországhoz való csatlakozásról szóló népszavazás előkészítése érdekében. „Cselekedeteinket szinkronizálni kell" – mondta Pusilin a közösségi médiában közzétett videóban.

10:27
szeptember 20, 2022
Vágólapra másolva!

Az ukrán csapatok átkeltek az Oszkil folyón

Az ukrán fegyveres erők tájékoztatása szerint csapataik átkeltek az Oszkil folyón, ami újabb fontos mérföldkövet jelent az északkeleti harkovi régióban zajló ellentámadásban. A folyó délre ömlik a Sziverszkij-Donyecbe, amely átkígyózik a Donbászon, amely Oroszország inváziójának fő fókusza.

10:45
szeptember 20, 2022
Vágólapra másolva!

Az ukránok visszafoglaltak egy kis falut

Ukrajna visszafoglalta a keleti Liszicsanszk városához közeli Bilohorivka falut. A kicsi, de szimbolikus győzelem azt jelenti, hogy Oroszország már nem rendelkezik teljes ellenőrzéssel Luhanszk régió felett, amely Vlagyimir Putyin orosz elnök egyik legfontosabb háborús célja volt. Luhanszk kormányzója, Szerhij Hajdaj azt mondta, hogy az ukrán fegyveres erők „teljes ellenőrzés alatt tartják" Bilohorivkát. "Lépésről lépésre, centiről centire megszabadítjuk az egész földünket a betolakodóktól" - mondta.

11:02
szeptember 20, 2022
Vágólapra másolva!

Ukrán állítás: elsüllyesztettek egy orosz katonai bárkát

Az ukrán déli hadműveleti parancsnokság jelentette, hogy az ukrán hadsereg elsüllyesztett egy katonai személyzettel, felszereléssel és fegyverekkel megrakott orosz bárkát, miközben az megpróbált átkelni a Dnyipro folyón Nova Kahovka és Kozacke közelében.

11:13
szeptember 20, 2022
Vágólapra másolva!

Eddig 146 holttest

Oleh Szinehubov, Harkov régió kormányzója szerint két gyerek maradványai is vannak a 146 holttest között, amelyeket a kelet-ukrajnai Izjum városához közeli erdőben, egy tömeges temetkezési helyen exhumáltak.

Az áldozatok közül sokan civilek, néhányukat pedig minden bizonnyal megkínozták. A 440 sírt tartalmazó tömeges temetkezési helyet azután találták meg, hogy az ukrán erők felszabadították a várost az orosz irányítás alól. A Kreml visszautasította azokat a vádakat, amelyek szerint az orosz erők háborús bűnöket követtek volna el Ukrajna Harkov tartományában.

11:29
szeptember 20, 2022
Vágólapra másolva!

Kínzókamrát találtak a felszabadult Izjumban

Az orosz erők a Harkov megyei Izjumban lévő rendőrőrsöt börtönként és kínzókamraként használták, mielőtt az ukrán erők felszabadították a várost – jelentette a Harkov megyei rendőrség. Kínzóeszközöket találtak, a helyszínen fogva tartott embereket pedig hetekre egy pincébe zárták.

11:38
szeptember 20, 2022
Vágólapra másolva!

Orosz vadászgépet lőtt le az ukrán légierő, ezt jelentették

Az ukrán légierő arról számolt be, hogy megsemmisítettek egy orosz Szu-25 sugárhajtású repülőgépet, egy Kh-59 Ovod levegő-föld irányított cirkálórakétát és öt pilóta nélküli légi járművet. Az ukrán vadász-, roham- és bombázógépek továbbra is különféle fegyverekkel támadják az orosz katonai állásokat – közölte a légierő

11:55
szeptember 20, 2022
Vágólapra másolva!

Ukrajna ellentámadásra készül

Ukrajna állítólag zsákmányolt orosz tankokat vet be északkeleten. Moszkva azt állítja, hogy Kijev elhagyott T-72-es harckocsikat használ, miközben megpróbál benyomulni az oroszok által megszállt Luhanszk régióba - állítja a Institute for the Study of War

12:13
szeptember 20, 2022
Vágólapra másolva!

Bejelentés a népszavazásról

A Herszon régió hatóságai szeptember 20-án terveznek nyilatkozatot tenni az Oroszországhoz való csatlakozásról szóló népszavazás ügyében. Ezt Kirill Stremousov , a regionális adminisztráció helyettes vezetője nyilatkozta a Telegram csatornáján.

12:21
szeptember 20, 2022
Vágólapra másolva!

Orosz légicsapások

Szeptember 19-én az orosz légierő nemcsak az ukrán csapatok ellen indított támadást, hanem a hátsó katonai létesítményekre is, köztük a zaporozsjei Iskra üzemre is. Ennél a vállalkozásnál amerikai gyártmányú MLRS HIMARS berendezéseket szervizeltek – közölte az orosz védelmi minisztérium.

12:36
szeptember 20, 2022
Vágólapra másolva!

Amerikai állítások a Wagner-csoportról

A Wagner-csoport, egy orosz katonai magáncég több mint 1500 elítélt bűnözőt próbál toborozni, hogy részt vegyen Oroszország ukrajnai háborújában, de sokan nem hajlandóak csatlakozni - mondta egy magas rangú amerikai védelmi tisztviselő.

12:51
szeptember 20, 2022
Vágólapra másolva!

Ukrajna és a NATO

Ukrajna NATO-taggá válása az "egyetlen végső biztonsági garancia" az ország számára - jelentette ki a szövetség egy volt parancsnoka, aki felszólította Liz Trusst, hogy a szavai mellett tegyen konkrét lépéseket.

13:09
szeptember 20, 2022
Vágólapra másolva!

Kivonul a Pepsi

A PepsiCo Inc. leállította a Pepsi, a 7UP és a Mountain Dew gyártását Oroszországban, közel hat hónappal azután, hogy az amerikai vállalat közölte, hogy felfüggeszti az értékesítést és a gyártást az országban.

13:21
szeptember 20, 2022
Vágólapra másolva!

Átcsoportosítanak az oroszok

Az Egyesült Királyság védelmi minisztériuma szerint az orosz haditengerészet biztonsági kockázatok miatt tengeralattjárókat telepít át a megszállt Szevasztopolból Oroszországba.

13:43
szeptember 20, 2022
Vágólapra másolva!

Putyin bejelentése

Oroszország nem tér le szuverén pályájáról – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök szeptember 20-án, a külföldi nagykövetek megbízólevelének átvételi ünnepségén.

Ami Oroszországot illeti, nem fogunk eltérni szuverén irányvonalunktól. Az ENSZ Biztonsági Tanácsának állandó tagjaként továbbra is egy egységes nemzetközi rendet kívánunk előmozdítani" – mondta.

Az orosz államfő hangsúlyozta: a hegemónia a világ ügyeiben nem tarthat örökké.

14:23
szeptember 20, 2022
Vágólapra másolva!

Robbanások Melitopolban

Ivan Fedorov polgármester elmondta, hogy a helyi gabonatároló közelében füstöt látnak - adta hírül a The Kyiv Indepndent.

Fedorov szerint robbanásokat jelentettek a Melitopol melletti repülőtérről. Ugyanezen a repülőtéren három nappal korábban már hallottak robbanásokat.

14:34
szeptember 20, 2022
Vágólapra másolva!

Erdogan Ukrajnáról

Csak akkor lesz béke, ha az oroszok által elfoglalt területek visszakerülnek Ukrajna fennhatósága alá" – hangsúlyozta Recep Tayyip Erdogan török elnök egy, a PBS NewsHour című amerikai esti televíziós hírműsorban, amit a Mandiner szemlézett.

Erdogan a műsorban elmondta: Üzbegisztánban, a Sanghaji Együttműködési Szervezet (SCO) szamarkandi csúcstalálkozóján tárgyalt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.

"Az volt a benyomásom, hogy kész mihamarabb véget vetni ennek az egésznek" – jegyezte meg a török elnök, aláhúzva, hogy semmi sem igazolhatja az inváziót.

Erdogan jelezte: 2014, azaz a Krím félsziget orosz annektálása óta kéri Putyintól, hogy adja vissza a területet jog szerinti tulajdonosának.

14:50
szeptember 20, 2022
Vágólapra másolva!

Döntés a népszavazásról

Az ukrajnai Herszon régióban az oroszok által beiktatott tisztségviselők közölték, hogy népszavazást tartanak az Oroszországhoz való csatlakozásról - közölte kedden a régió szakadár vezetője.

Az Állami Duma elnöke is azt mondta, hogy támogatni fogja a polgárok döntését, ha az Oroszországhoz való csatlakozásra szavaznak.

15:04
szeptember 20, 2022
Vágólapra másolva!

Orosz szigorítás

Az orosz parlament kedden elfogadott egy törvényjavaslatot, amely szigorítja a büntetéseket számos bűncselekményért, például dezertálásért, katonai tulajdon megrongálásáért és engedetlenségért, ha azokat katonai mozgósítás vagy harci helyzetek során követik el - írja a The Independent.

15:16
szeptember 20, 2022
Vágólapra másolva!

Elesett katonák

Az ideiglenesen megszállt területek reintegrációjával foglalkozó ukrán minisztérium közlése szerint 25 elesett ukrán katona holttestét a genfi egyezménynek megfelelően visszaszerezték - számolt be a The Kyiv Independent.

15:30
szeptember 20, 2022
Vágólapra másolva!

Orosz támadás

Az orosz csapatok az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) több mint 120 katonáját semmisítették meg a Harkov régióban és a Donyecki Népköztársaságban (DPR) – közölte az orosz védelmi minisztérium.

A hivatal tájékoztatása szerint a végrehajtott nagy pontosságú csapások eredményeként Bohorodychne régiójában három harckocsit és 12 járművet is megsemmisített - írja a Lenta.

15:47
szeptember 20, 2022
Vágólapra másolva!

Fogolycsere

A Sky News arról ír, hogy Oroszország és Ukrajna megállapodott 200 fogoly cseréjéről.

Kétszáz túsz cseréjére kerül sor a felek közötti megállapodás alapján. Úgy gondolom, hogy jelentős lépést teszünk előre" - közölte Recep Tayyip Erdogan török.

15:53
szeptember 20, 2022
Vágólapra másolva!

Cseh felajánlás

A Cseh Köztársaság fővárosa használt villamosokat biztosít Ukrajnának az orosz erők által Harkovban lerombolt villamosok pótlására. Prága 20 villamost és két autóbuszt adományoz Ukrajnának - jelentette a Novinky hírportál Zdenek Hrib prágai polgármesterre hivatkozva.

16:28
szeptember 20, 2022
Vágólapra másolva!

Orosz fegyverek Ukrajnában

Vlagyimir Putyin orosz elnök ma azt mondta, hogy az orosz fegyverek nagy hatékonyságot mutatnak Ukrajnában, és hogy az országnak növelnie kell a fegyveripar kapacitását.

16:49
szeptember 20, 2022
Vágólapra másolva!

Ekkor lesznek a népszavazások

Donyeck és Luhanszk megyékben szeptember 23-27-én népszavazást terveznek tartani az Oroszországhoz való csatlakozásról - jelentette az Interfax orosz állami hírügynökség.

17:11
szeptember 20, 2022
Vágólapra másolva!

Lengyel felkészülés

A lengyel hatóságok úgy döntöttek, hogy megerősítik Abrams harckocsikkal a katonai hadosztályt az ország keleti részén, felkészülve egy esetleges Breszt irányából érkező támadásra. Ezt Mariusz Blashak , az ország védelmi minisztériumának vezetője nyilatkozta – írja a TASZSZ .

18:19
szeptember 20, 2022
Vágólapra másolva!

Itt az ukrán bejelentés

Annak ellenére, hogy Oroszország azt tervezi, hogy szeptember 23-27-én referendumokat tart a megszállt ukrán területeken, Ukrajna folytatja ellentámadását - közölte szeptember 20-án Dmitro Kuleba külügyminiszter.

19:15
szeptember 20, 2022
Vágólapra másolva!

Botrányos amerikai provokáció

Az amerikai igazságügyi minisztérium kérte az amerikai kongresszust, hogy hivatalosan engedélyezze a befagyasztott orosz pénzügyi vagyon Ukrajnának történő átutalását - írja a lenta.ru.

Amennyiben az amerikai kormány lehetővé tenné a befagyaszott orosz pénzügyi vagyon legális felhasználását olyan célokra, mint pédául az ukrán háborús károk helyreállításának fedezésére, az az orosz gazdaságot is gyengítené - fogalmazott Andrew Adams, az amerikai igazságügyi minisztérium munkatársa.

A finn hatóságok például mintegy 189 millió euró értékű vagyont koboztak el az Európai Unió és a nyugati országok szankciós listáin szereplő oroszoktól; például részvényeket, ingatlanokat és nagyértékű vagyontárgyakat.

19:41
szeptember 20, 2022
Vágólapra másolva!

Aláírták a törvényt: Oroszország készen áll a teljes mozgósításra

A most elfogadott törvény megnyitja az utat az általános mozgósítás előtt, de egyelőre nem lehet tudni, hogy a totális háború előkészülete zajlik, vagy Oroszország elrettentésnek szánja az intézkedést.

A teljes cikket ide kattintva olvashatja el.

20:54
szeptember 20, 2022
Vágólapra másolva!

Putyin és a hadügyminisztere ma este bejelentést tesznek

Vlagymir Putyin orosz elnök várhatóan ma este, közép-európai idő szerint 19 órakor beszédet intéz az orosz lakossághoz, utána a védelmi minisztere, Sojgu szólal meg.

A teljes cikket ide kattintva olvashatja el.

20:59
szeptember 20, 2022
Vágólapra másolva!

Putyin nem hajlandó Macronnal tárgyalni

Olga Szkabajeva, az orosz 1-es csatorna műsorvezetője nemrég Telegram-csatornáján közölte, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök nem hajlandó telefonon tárgyalni Emmanuel Macron francia elnökkel.

21:13
szeptember 20, 2022
Vágólapra másolva!

Kizárták az orosz csapatot a 2024-es Európa Bajnokság selejtezőiről

Az orosz labdarúgó-válogatott nem vehet részt a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőjében.

Az orosz szövetség (RSF) kedden jelentette be, hogy mindez az európai szövetség (UEFA) februári döntésének következménye: a szervezet akkor úgy határozott, hogy az ukrajnai háború miatt visszavonásig kizárja az orosz klubokat és nemzeti csapatokat a versenysorozataiból.

Az oroszok - az RSF és négy klub közösen - fellebbeztek a döntés ellen, de a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) júliusban elutasította azt.

A múlt héten a két év múlva Eb-házigazda németek azzal a kéréssel fordultak az UEFA-hoz, hogy az oroszbarát politikát folytató fehéroroszok se vehessenek részt a kvalifikációban. A fehérorosz együtteseket az UEFA nem zárta ki a sorozataiból.

Az Eb-selejtező sorsolását október 9-én rendezik Frankfurtban, ahol az oroszok, valamint a házigazdaként automatikusan részt vevő németek nélkül 53 nemzet lesz érdekelt.

A csapatokat tíz csoportba osztják, mindegyikből az első kettő jut ki a kontinensviadalra.

22:05
szeptember 20, 2022
Vágólapra másolva!

Fehéroroszországban mozgósítást jelentettek be

Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök kedden elrendelte a biztonsági erők mozgósítását és a törvények szigorítását, hogy "rendet és fegyelmet teremtsen az országban".

A teljes cikket ide kattintva olvashatja el.

23:15
szeptember 20, 2022
Vágólapra másolva!

Így zajlana a mozgósítás Oroszországban

Általános mozgósítást csak akkor hirdetnek Oroszországban, ha az ország háborúban áll. Ebben az esetben a katonaságnál nyilvántartott állampolgárok idézést kapnak, amelyben felszólítják őket, hogy jelenjenek meg az illetékes katonai sorozási irodában, ahol beosztják őket egy adott katonai egységbe.

A teljes cikket ide kattintva olvashatja el.

23:18
szeptember 20, 2022
Vágólapra másolva!

Macron Oroszországot provokálja

Oroszország a gyarmatosítás korának visszatértét provokálta ki Európában azzal, hogy megtámadta Ukrajnát február végén - jelentette ki Emmanuel Macron francia elnök kedden New Yorkban, az ENSZ-közgyűlés 77. ülésszakán felszólalva.

Február 24. óta az imperializmus és a gyarmatosítás korszakához való visszatérés tanúi lehetünk. Franciaország elutasítja ezt, és megrögzötten a békét fogja keresni - húzta alá.

23:41
szeptember 20, 2022
Vágólapra másolva!

Újabb szankciókat akar Brüsszel

Az Európai Unió azzal fenyegetőzik, hogy új szankciókat vezet be Oroszországgal szemben a hamarosan megtartandó orosz ellenőrzés alatt álló ukrajnai területek Oroszországhoz való csatlakozásáról szóló népszavazás miatt.

Jelenleg előkészületek zajlanak a Donyecki és a Luhanszki Népköztársaságban, Herszon és Zaporizzsja régiókban, hogy sor kerülhessen a népszavazásra.

A közvéleménykutatások szerint ezen területek lakói előreláthatólag nagy számban részt vesznek majd a szavazáson; a megkérdezettek többsége azt állítja, hogy támogatni fogja az Orosz Föderációhoz való csatlakozást - írja az iz.ru.

23:47
szeptember 20, 2022
Vágólapra másolva!

Ekkorra várható Putyin drámai bejelentése

Korábban több orosz lap is arról számolt be, hogy Vlagyimir Putyin és hadügyminisztere Szergej Sojgu kedd este bejelentést tehetnek nem sokkal azt követően, hogy az orosz alsóház új törvényt fogadott el a mozgósítással kapcsolatban.

A teljes cikket ide kattintva olvashatja el.

06:28
szeptember 21, 2022
Vágólapra másolva!

Ez a közvetítésünk véget ért

Friss tudósításunkat ITT TALÁLJA.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!