A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Rakétatámadás érte Mikolajivot, a Krím-félszigeten is robbanások voltak

Események

Russia - Ukraine war continues Conflict,damage,destruction,Dolina,Donetsk,Europe,photography,Ru Horizontal, orosz-ukrán háború, Ukrajna, Donyeck
DOLINA, DONETSK, UKRAINE - SEPTEMBER 24: Heavily damaged St. George's Monastery in the village of Dolyna in Donetsk Oblast, Ukraine after the withdrawal of Russian troops on September 24, 2022. Many houses and St. George's Monastery were destroyed in the Russian attacks. Ukraine said on Saturday that its soldiers were entering the city of Lyman in the eastern region of Donetsk, which Russia had annexed a day earlier. Metin Aktas / Anadolu Agency (Photo by Metin Aktas / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 221. napjáról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül29 bejegyzés
07:45
október 02, 2022
Vágólapra másolva!

Ez történt szombaton

Előző tudósításunkat ITT TALÁLJA.

07:52
október 02, 2022
Vágólapra másolva!

A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség vezetője Kijevbe és Moszkvába látogat

Rafael Grossi, az ENSZ nukleáris felügyeleti szervének vezetője várhatóan a jövő héten Kijevbe és Moszkvába utazik, hogy megvitassa a biztonságos zóna létrehozását a Zaporizzsja atomerőmű körül – közölte a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség.

07:55
október 02, 2022
Vágólapra másolva!

Több mint 11 ezer menekült érkezett szombaton

Magyarország területére 2022. október 1-én 0 óra és 24 óra között az ukrán-magyar határszakaszon 6212 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 5641 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.

A beléptetettek közül a rendőrség 224 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes.

Az ukrajnai háború elől 2022. október 1-én 30 ember, köztük 14 gyerek érkezett Budapestre vonattal.

08:58
október 02, 2022
Vágólapra másolva!

Ausztrália további szankciókat vezet be az oroszokkal szemben

Az ausztrál külügyminisztérium közleménye szerint Ausztrália október 2-án új szankciókat jelentett be 28 orosz meghatalmazott, miniszter és magas rangú tisztviselő ellen.

09:52
október 02, 2022
Vágólapra másolva!

Az ukrán erők beléptek az orosz ellenőrzés alatt lévő Lymanba

Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter azt mondta, az Egyesült Államok szerint jelentős siker, hogy Ukrajna sikeresen belépett a Donyeck megyei Lyman városába, amelyet Oroszország májusban foglalt el.

A Lyman melletti útvonalak lehetővé tették Oroszország számára, hogy ellássa csapatait a város déli és nyugati részének támadásaihoz. Austin szerint ennek elvesztése komoly gondokat okozhat az oroszoknak a jövőben

10:52
október 02, 2022
Vágólapra másolva!

Zaporizzsját támadták az oroszok az éjjel

Olekszandr Sztaruk, Zaporizzsja megye kormányzója a Telegramon azt írta, hogy éjszaka az orosz erők csapást mértek a városra és környékére. További részleteket nem közölt a támadásról.

11:27
október 02, 2022
Vágólapra másolva!

Lelőtt iráni drónok

A Nexta tudósítása szerint az Ukrán Fegyveres Erők a Mikolajiv régiót támadó 7 iráni kamikaze drónból 5-öt lelőttek.

11:52
október 02, 2022
Vágólapra másolva!

Putyin döntött

Oroszország visszavonulása Limanból azt jelzi, hogy Putyin inkább Ukrajna megszállt déli területeit kezeli prioritásként.

Az Institute for the Study of War szerint "a döntés, hogy nem erősítették meg a sebezhető kupjanszki vagy limani frontvonalakat, szinte biztosan Putyiné volt, nem pedig a katonai parancsnokságé".

12:15
október 02, 2022
Vágólapra másolva!

Az atomerőmű főigazgatójának szabadon bocsátását követelik

Az ENSZ nukleáris megfigyelő szervezetének vezetője az oroszok által megszállt zaporizzsjai atomerőmű főigazgatójának szabadon bocsátását követelte.

Ihor Muraszovot pénteken vette őrizetbe egy orosz járőr - közölte szombaton az erőműért felelős állami vállalat. A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség szerint a főigazgató őrizetbe vétele veszélyt jelent a biztonságra és a védelemre.

12:57
október 02, 2022
Vágólapra másolva!

Moszkva újabb tiltása

Oroszország mostantól korlátozta a SoundCloud zenei streaming alkalmazáshoz való hozzáférést - írja a Reuters.

A SoundCloudot azzal vádolta meg a Roszkomnadzor (RKN) kommunikációs felügyelő hatóság, hogy "hamis információkat" terjesztett arról, amit Moszkva "különleges katonai műveletnek" nevez Ukrajnában. Ez a Facebook és az Instagram után a következő tiltást jelenti.

13:21
október 02, 2022
Vágólapra másolva!

Ukrán becslések

Az ukrán fegyveres erők frissítették a háborúban eddig elszenvedett orosz áldozatokra vonatkozó becslésüket - írja a The Guardian.

Ma reggelig azt állítják, hogy mintegy 60 110 orosz katona halt meg és 2377 harckocsi semmisült meg. Közölték, hogy Moszkva az elmúlt 24 órában 500 katonát vesztett, a legnagyobb veszteségeket Kramatorszkban és Bakhmutban szenvedték el.

13:50
október 02, 2022
Vágólapra másolva!

Lengyel hírek

Stanisław Żaryn lengyel kancellári államtitkár kijelentette, hogy Lengyelország befejezte a határzár építését a Belarusz határon:

14:30
október 02, 2022
Vágólapra másolva!

Folytatódik Harkov ágyúzása

A Harkov környéki orosz ágyúzás folytatódik, miközben a területet sürgősen megpróbálják aknamentesíteni - közölte a terület kormányzója.

Oleg Szinegubov kormányzó a Telegramban közölte, hogy a lövések különösen hevesek voltak Kupjanszk városában és környékén, valamint Vovcsanszkban és a Csugujivi járásban lévő Gaticsje településen.

14:50
október 02, 2022
Vágólapra másolva!

Menekülnek a sorozás elől

Az orosz férfiak, akik Vlagyimir Putyin mozgósítása nyomán kétségbeesetten próbálják elkerülni az ukrajnai harcokat, háromnapos sorban állásról számoltak be a határon, és arról, hogy több száz fontot fizettek a rögtönzött ellenőrzőpontokon, hogy elmenekülhessenek az országból - írja a The Independent.

15:18
október 02, 2022
Vágólapra másolva!

Aknarobbanás megölt 1 távközlési dolgozót, 3-an megsérültek

Az Ukrtelecom távközlési cég négy alkalmazottját szállító járművét akna robbantotta fel a Szumi megye Okhtyrka városának közelében - jelentette Dmytro Zhyvytskyi, Szumi megye kormányzója.

15:37
október 02, 2022
Vágólapra másolva!

Ukrajna teljes ellenőrzést hirdetett Lyman felett

Ukrajna teljes mértékben ellenőrzése alatt tartja a keleti logisztikai központnak számító Lymant, ami Kijev egyik legjelentősebb harctéri nyereségét jelenti, és egy magas rangú tisztviselő szerint ez a hídfő jelentheti az útat további keleti térnyeréshez - írja a Reuters.

Lyman teljesen mentes az orosz fegyveres erőktől - közölte Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Telegram-csatornáján közzétett rövid videójában.

16:04
október 02, 2022
Vágólapra másolva!

Orosz csapások

Az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy erői hét tüzérségi és rakétaraktárt semmisítettek meg az ukrajnai Harkov, Zaporizzsja, Mikolajiv és Donyeck régiókban.

Közölte, hogy a dél-ukrajnai Herszon régióban lévő Nova Kaluha közelében megsemmisítették egy Sz-300-as légvédelmi rakétarendszer irányító radarját is - jelentette a Reuters.

16:27
október 02, 2022
Vágólapra másolva!

Orosz nyilatkozat a gázvezetékekről

Alekszandr Novak orosz miniszterelnök-helyettes vasárnap kijelentette, hogy technikailag lehetséges a Északi Áramlat gázvezetékek megrepedt tengeri infrastruktúrájának helyreállítása - jelentette a TASZSZ hírügynökség.

Novak elmondta: Soha nem volt még ilyen incidens. Természetesen vannak technikai lehetőségek az infrastruktúra helyreállítására, ehhez időre és megfelelő pénzeszközökre van szükség. Biztos vagyok benne, hogy a megfelelő lehetőségeket meg fogják találni.

17:07
október 02, 2022
Vágólapra másolva!

Németország, Dánia és Norvégia nagy hatótávolságú fegyvereket rendelt Ukrajna számára

A német védelmi minisztérium által most bejelentett 16 darab szlovákiai Zuzana-2-es howitzer leszállítása jövőre kezdődik el - írja a Reuters.

A lövegeket, amelyek percenként hat lövedéket képesek kilőni 40 km-es távolságra, Szlovákiában fogják gyártani. A három ország 92 millió eurót költ a rendszerekre.

17:33
október 02, 2022
Vágólapra másolva!

Törvényesnek ismerték el az elcsatolást Oroszországban

Oroszország alkotmánybírósága ma törvényesnek ismerte el négy kulcsfontosságú ukrán terület annektálását - írja az AFP.

A bíróság gyakorlatilag jóváhagyta a Vlagyimir Putyin és a régiók Moszkva által támogatott vezetőivel aláírt annexiós megállapodásokat, annak ellenére, hogy a Nyugat széles körben elítélte azokat.

17:59
október 02, 2022
Vágólapra másolva!

Oroszország kamikaze drónokat vetett be Krivij Rih ellen

Oroszország kamikaze drónokkal támadta Krivij Rih városát - jelentette az AP.

Vasárnap kora reggel orosz kamikaze drón mért támadást Krivij Rih városra - közölte Valentyin Reznyicsenko, Dnyipropetrovszk kormányzója. A kormányzó szerint a csapás egy iskola két emeletét rombolta le.

19:26
október 02, 2022
Vágólapra másolva!

Továbbra is orosz támadások érik Mikolajivet

Vitalij Kim, Ukrajna Mikolajiv területének kormányzója október 2-án arról számolt be, hogy orosz S-300-as rakéták csapódtak be az éjszaka folyamán egy kórház és két lakóépület melletti területre.

A kormányzó szerint egy Mikolajiv melletti falut is orosz támadás ért, két ember meghalt.

A két támadásban hét ember sérült meg összesen.

20:13
október 02, 2022
Vágólapra másolva!

Drámai döntést hozott Oroszország az Európai Unió ellen

Oroszország megtiltja a belépést az ország területére az Európai Unió tagállamaiban regisztrált közúti fuvarozóknak - jelentették be Moszkvában.

A teljes cikket ide kattintva olvashatja el.

20:49
október 02, 2022
Vágólapra másolva!

Civilek léptek aknára menekülés közben Harkovban

Öt olyan civil holttestét találták meg Ukrajna Harkovi régiójában, akik megpróbáltak elmenekülni az orosz csapatok elől. Az ukrán rendőrség szerint a civilek még májusban próbáltak elmenekülni Kupjanszkból, de a közeli Vaszilenkove faluban egy akna végzett velük.

21:25
október 02, 2022
Vágólapra másolva!

Herszon megyei ukrán támadás elhárításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Herszon megyében visszavert ukrán támadásról, valamint súlyos áldozatokat okozó Harkiv és Donyeck megyei orosz katonai csapásokról számolt be Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a vasárnapi hadijelentést ismertetve.

Konasenkov azt mondta, hogy az orosz hadsereg elhárította az ukrán fegyveres erők három taktikai irányból egyidejűleg elindított támadását Mikolajiv - Krivij Rih irányából.

Beszámolója szerint a legaktívabb támadó műveleteket mintegy hat zászlóalj, köztük két harckocsizászlóalj hajtotta végre a herszoni Davidiv Brid falu irányába, két megerősített taktikai zászlóaljcsoport pedig Bruszkinszke és Kosztromka térségében kísérelt meg előrenyomulni ugyanebben a régióban.

A meghiúsultnak minősített offenzívában az ukrán erők 31 harckocsit, 78 haditechnikai eszközt és több mint 240 ukrán katonát veszítettek.

Az egy napon át tartó harci műveletek során Konasenkov szerint az ukrán fél vesztesége összesen 43 ukrán harckocsi, 89 haditechnikai eszköz és több négyszáz katona volt Mikolajiv-Krivij Rih irányában.

22:02
október 02, 2022
Vágólapra másolva!

Ukrán veszteségek Harkovban

Harkov megyében, Kupjan környékén, Sinkivka és Petropavlivka község közelében az ukrán 92. és 14. gépesített dandár több mint száz katonát és 12 haditechnikai eszközt veszített rakétacsapások következtében.

A donyecki régióban, a Liman közelében lévő Jampolivkánál orosz légicsapás több mint kétszáz ukrán katonát megölt, 320-at megsebesített, tíz harckocsit és 25 gyalogsági harcjárművet pedig üzemképtelenné tett.

22:52
október 02, 2022
Vágólapra másolva!

Az ukránok szerint több orosz támadást is visszavertek

Az ukrán vezérkar közlése szerint az ukrán csapatok visszaverték az orosz támadási kísérleteket hét településnél. Ukrajna szerint Bakhmut, Zaitseve, Spirne és négy másik település közelében indított támadást az orosz hadsereg.

00:34
október 02, 2022
Vágólapra másolva!

Már 900 ukrán tanár csatlakozott a hadsereghez

Eddig 900 ukrán tanár csatlakozott a hadsereghez.

„Ez a nép szolgálatának nagyszerű példája" - mondta Denisz Smihal ukrán miniszterelnök a Pedagógus Díjátadó ünnepségen.

06:30
október 03, 2022
Vágólapra másolva!

Ez a közvetítésünk véget ért

Friss tudósításunkat ITT TALÁLJA.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!