A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Bármelyik pillanatban megkezdődhet a háború legpusztítóbb csatája

Események

war conflict Horizontal orosz ukrán háború
Ukrán tüzér a bahmuti fronton
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 261. napjáról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül37 bejegyzés
04:59
november 11, 2022
Vágólapra másolva!

Ez történt csütörtökön

Előző tudósításunkat ITT TALÁLJA.

05:22
november 11, 2022
Vágólapra másolva!

Felszabadítás

A folyamatban lévő védelmi hadművelet keretein belül már 41 település szabadult fel - közölte éjszakai videóüzenetében Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, de nem pontosította, hogy mely települések ezek. Köszönetet mondott a fegyveres erők valamennyi tagjának, a hírszerzésnek és a különleges szolgálatoknak is, hogy sikerült elérni ezeket az eredményeket.

05:31
november 11, 2022
Vágólapra másolva!

Aknamentesítés

A visszafoglalt területeken az egyik első és legfontosabb feladat az aknamentesítés - mondta éjszakai videóüzenetében az ukrán elnök. Volodimir Zelenszkij szerint a megszállók több ezer fel nem robbant aknát és lőszert hagynak maguk után. A UNITED24 platformon keresztül Ukrajnának juttatott pénzek segítségével már sikerült beszerezni a jelenleg legmodernebb aknamentesítő gépet, amelyik jelenleg Harkov megyében dolgozik, óránként 1,5 hektár területet tisztítva meg. Első körben a távvezetékek mentén halad, hogy az erőművek működhessenek és helyre lehessen állítani az áramellátást.

05:48
november 11, 2022
Vágólapra másolva!

100 millió euró Hollandiától

Hollandia a korábbi támogatásain túl további 100 millió eurót utalt az ukrán védekezési alapba. Az ide kerülő pénzekből az ukrán elnök ígérete szerint közvetlenül a gyártóktól vásárolnak különböző berendezéseket, amik Ukrajna megerősödését segítik elő.

06:08
november 11, 2022
Vágólapra másolva!

Felrobbantották a herszoni tv-központot

A helyi ukrán sajtó káoszról számol be Herszonban, miután Oroszország bejelentette, hogy kivonul a városból. Az orosz erőket a herszoni televíziós műsorszóró központ egy részének felrobbantásával, valamint a fűtési és villamosenergia-infrastruktúra megrongálódásával vádolják. Herszon régió ukrán kormányzója szerint az orosz csapatok csapdát akartak hagyni maguk mögött.

Az ukrán erők még nem jutottak el a városhoz, és már nehezen tudnak kapcsolatba lépni az ottani civilekkel.

06:36
november 11, 2022
Vágólapra másolva!

Egy hétig is tarthat a herszoni csapatkivonás

Az ukrán védelmi miniszter azt mondta, Oroszországnak legalább egy hétbe telik, hogy kivonja csapatait Herszonból. Körülbelül 40 000 orosz katona tartózkodik a régióban, Herszon városban és környékén, valamint a Dnyeper folyó jobb partján. Ha az orosz erők a terveknek megfelelően elhagyják a várost, azzal mindkét oldalról felszabadítanak erőket, hogy máshol harcoljanak. Ahogy azt Sean Bell háborús elemző korábban említette, a csapatkivonás valószínűleg mindkét félnek megfelel.

06:54
november 11, 2022
Vágólapra másolva!

Az ukránok 15 kilométerre vannak Herszontól

Az ukrán erők közelednek Herszon város széléhez, miután Oroszország bejelentette, hogy csapatai megkezdték a visszavonulást. Ukrajna azt állította, hogy felszabadította Sznihurivka kulcsfontosságú városát, körülbelül 32 kilométerre északra Herszontól. Képek is megjelentek ukrán katonákról ukrán zászlóval Kiszlivkában, egy Klapaja melletti faluban, Herszon városközpontjától körülbelül 15 kilométerre.

07:12
november 11, 2022
Vágólapra másolva!

Robbanások lehettek a gátnál

Meg nem erősített jelentések érkeztek csütörtök késő este a Nova Kahovka-gát körüli robbanásokról. Kijev többször is figyelmeztetett, hogy a 30 méter magas vízerőmű az oroszok célpontja lehet. Moszkva szerint viszont az ukránok akarnak kárt okozni az erőműben, hogy aztán Oroszországot vádolják meg a cselekménnyel.

07:25
november 11, 2022
Vágólapra másolva!

Magyarország segít

Magyarország területére 2022. november 10-én az ukrán-magyar határszakaszon 5097 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 4620 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett. A beléptetettek közül a rendőrség 161 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.

Az ukrajnai háború elől 2022. november 10-én 24 ember, köztük 9 gyermek érkezett Budapestre vonattal - közölte a rendőrség.

07:49
november 11, 2022
Vágólapra másolva!

Három oldalról érkeznek az ukránok

Az ukrán csapatok északról, keletről és nyugatról folytatták előrenyomulásukat Herszon felé, miközben a város körül egykor az orosz erők által birtokolt terület egyre szűkülni látszik. A Dnyeperen át visszavonuló orosz katonák néhány csapata már kivonult a városból.

08:06
november 11, 2022
Vágólapra másolva!

Kijev nem rohan

Kijev kijelentette, hogy óvakodik Herszon lerohanásától, tartva attól, hogy az orosz csapatkivonás a Kreml csapdája lehet. Valerij Zaluzsnyij, az ukrán hadsereg főnöke azt mondta, még nem tudják megerősíteni, hogy Oroszország valóban kivonul-e a városból, de a kijevi erők 36,5 km-t nyomultak előre, és 41 falut és várost foglaltak vissza a régióban október 1-je óta. Ez csak szerdán 12 település felszabadítását jelentette.

08:29
november 11, 2022
Vágólapra másolva!

Oroszország fegyelmezettebb lett

Az orosz csapatok brutálisabbá és fegyelmezettebbé váltak, mióta Szergej Szurovikin tábornokot kinevezték az orosz inváziós erők parancsnokává – mondta Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter a Reutersnek. Úgy fogalmazott, hogy Oroszország most "terrortaktikát" alkalmaz civilek és kritikus infrastruktúra ellen, cirkálórakétákat, rakétarakétákat és drónokat bevetve. A védelmi miniszter azt mondta, nem hiszi, hogy Oroszország atomfegyvert használna Ukrajnában, mivel az nem lenne sem pragmatikus, sem praktikus.

08:49
november 11, 2022
Vágólapra másolva!

400 millió dollárral több amerikai segély

Az Egyesült Államok a korábban tervezettnél 400 millió dollárral több katonai segélyt küld Ukrajnának. A Pentagon tájékoztatása szerint a segélyszállítmány nagy mennyiségű lőszert, és most először négy, rendkívül mobil "Avenger" légvédelmi rendszert tartalmaz majd. Lesznek még Stinger rakéták a HAWK föld-levegő légvédelmi rendszerhez, 10 000 aknavető lőszer, több ezer tüzérségi lőszer a tarackokhoz, 400 gránátvető, 100 Humvee katonai terepjáró, hideg időjárási felszerelés és 20 millió lőszer kisebb, egyedi fegyverekhez és puskákhoz.

Ez a megerősített légvédelem nagyon hasznos lesz Ukrajna számára, mivel Oroszország továbbra is cirkálórakétákat és iráni gyártmányú drónokat használ a kritikus polgári infrastruktúra megtámadására

- mondta Jake Sullivan nemzetbiztonsági tanácsadó.

Az Avenger rendszert direkt cirkálórakéták, pilóta nélküli légi járművek, alacsonyan repülő merevszárnyú repülőgépek és helikopterek ellen fejlesztették ki.

09:18
november 11, 2022
Vágólapra másolva!

Fizetni kell a Starlinket

„Ukrajnának pénzügyi segítségre van szüksége, ha kénytelen fizetni a Starlink műholdas internetrendszerért” – mondta Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter.

A Starlinket jelenleg Elon Musk cége, a SpaceX biztosítja ingyenesen, de Musk korábban nyilvánosan panaszkodott cégének Ukrajnában elszenvedett pénzügyi veszteségei miatt.

A multimilliárdos később megígérte, hogy továbbra is finanszírozza a szolgáltatásokat. „Megkaptuk az ígéretét, hogy továbbra is megszervezi a Starlinks szolgáltatását Ukrajnában” - mondta Reznyikov, hozzátéve, hogy egyes műholdakat ingyenesen biztosítanak, másokért Ukrajna most is fizet.

09:48
november 11, 2022
Vágólapra másolva!

Amerikai becslés: 200 ezer áldozat lehet

Mark Milley tábornok, az Egyesült Államok vezérkari főnökeinek egyesített bizottságának elnöke szerint körülbelül 100 000 orosz és 100 000 ukrán katona halt meg vagy sebesült meg az ukrajnai háborúban, amelyben körülbelül 40 000 civil halt meg.

Ez az eddigi legmagasabb becslés, amelyet egy nyugati tisztviselő adott.

Ukrajna és Oroszország is a valóságnál kevesebb áldozatot ismer el. Moszkva legutóbbi, szeptemberi frissítése szerint 5937 orosz katona halt meg a konfliktus kezdete óta, Kijev augusztusban 9000 ukrán katona halálát erősítette meg.

10:13
november 11, 2022
Vágólapra másolva!

Befagyasztott vagyonok

Az Egyesült Királyság kormánya az új szankciórendszer értelmében több mint 18 milliárd fontot fagyasztott be oligarchák és más oroszok tulajdonában lévő vagyonból. A legfrissebb jelentés szerint 1271 embert – köztük a Chelsea FC korábbi tulajdonosát, Roman Abramovicsot és a „nikkelkirályt", Vlagyimir Potanint, Oroszország második leggazdagabb emberét – korlátozzák szankciók.

10:41
november 11, 2022
Vágólapra másolva!

Két civil meghalt Donyeck megyében, Mikolajivban 5-re emelkedett a halottak száma

Az elmúlt 24 órában az orosz erők támadásaiban meghalt két civil és öten megsebesültek Donyeck megyében, nem számítva Mariupolt és Volnovakhát - mondta Pavlo Kirilenko, a megye kormányzója.

Az éjszaka Mikolajivban egy lakóépületet ért orosz rakétacsapás, melyben öten meghaltak, ketten megsérültek – mondta Vitalij Kim, Mikolajiv kormányzója. A kutatási és mentési munkálatok folyamatban vannak.

11:01
november 11, 2022
Vágólapra másolva!

A legfőbb ukrán ügyész elutasítja a béketárgyalásokat

Ukrajna legfőbb ügyésze kijelentette, hogy nem tartja lehetségesnek a béketárgyalások folytatását Oroszországgal.

Andrij Kosztyin különleges nemzetközi törvényszék létrehozását tervezi, háborús jóvátételt követel az orosz vagyon elkobzása révén.

Nem hiszem, hogy bármilyen tárgyalás folytatása lehetséges" - mondta a BBC-nek.

11:23
november 11, 2022
Vágólapra másolva!

Újabb amerikai szállítmány

Az Associated Press (AP) hírügynökség jelentése szerint az Egyesült Államok 100 000 darab önjáró lövegbe való lőszert vásárol egy dél-koreai gyártótól Ukrajnának - közölte egy amerikai tisztviselő.

Megállapodásra akkor került sor, amikor az ukrán vezetők több fegyvert és segélyt követeltek, hogy kihasználhassák a mostani ellentámadás lendületét.

11:45
november 11, 2022
Vágólapra másolva!

Állítólagos orosz veszteségek

Ezek az orosz harci veszteségek november 11-én az Ukrán Fegyveres Erők szerint.

12:15
november 11, 2022
Vágólapra másolva!

Összeomlott a Dnyeper folyón átívelő kulcsfontosságú herszoni híd

Úgy tűnik, hogy összeomlott egy közúti híd, amely a dél-ukrajnai Herszon városát köti össze a Dnyeper folyó keleti partjával.

Az ukrán közszolgálati műsorszolgáltató, a Suspilne helyi lakosokra hivatkozott, akik pénteken megerősítették a hírt. A közösségi médiában közzétett képeken látható, hogy a híd egy része eltűnt.

A Dnyeper következő közúti átkelője több mint 70 kilométerre van Herszontól.

12:40
november 11, 2022
Vágólapra másolva!

G20-as tárgyalások

Az Egyesült Államok arra bátorította Ukrajnát, hogy a G20-ak jövő heti találkozóján használja fel az oroszok kivonulását a déli Herszon városából a tárgyalások újrakezdéséhez - írja a The Times.

Mark Milley, az Egyesült Államok legfőbb tábornoka szerint a G20-ak találkozója egy lehetőség a vezetők számára, hogy megvitassák, hogyan lehetne véget vetni a háborúnak.

Vlagyimir Putyin nem vesz részt a G20-országok vezetőinek jövő heti Balin tartandó találkozóján. Az orosz elnököt Szergej Lavrov fogja képviselni - erősítették meg csütörtökön indonéz és orosz tisztviselők.

12:57
november 11, 2022
Vágólapra másolva!

Találkozó az Ukrajnának nyújtandó segélyekről

A The Kyiv Independent arról ír, hogy Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter a jövő héten rendezi meg az Ukrajna védelmével foglalkozó kapcsolattartó csoport (Rammstein néven ismert) hetedik ülését, amelyen az Ukrajnának nyújtandó katonai támogatásról tárgyal közel 50 ország védelmi miniszterével.

13:28
november 11, 2022
Vágólapra másolva!

Oroszország szerint az ukránok nem akarnak tárgyalni a békéről

Oroszország nem lát változást Ukrajna tárgyalási pozíciójában. Ezt november 11-én, pénteken jelentette be Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője - írja az Izvestija.

A Kreml ugyanakkor kijelentette, hogy a "különleges katonai művelet" befejezése a művelet céljainak elérése után lehetséges, többek között békés tárgyalások útján

13:41
november 11, 2022
Vágólapra másolva!

Az orosz védelmi minisztérium azt állítja, hogy a herszoni kivonulás befejeződött

Oroszország védelmi minisztériuma befejezte a csapatok kivonását a Dnyeper folyó nyugati partjáról az ukrajnai Herszon régió déli részén - jelentette a TASZSZ hírügynökség.

Az orosz hírügynökségek által idézett napi tájékoztatójában a minisztérium azt mondta, hogy minden orosz erőt és felszerelést átcsoportosítottak a Dnyeper folyó bal, vagyis keleti partjára.

13:58
november 11, 2022
Vágólapra másolva!

Ukrán előrenyomulás

Ukrán katonák a jelek szerint behatoltak Herszon városába a közösségi médiában megjelent beszámolók szerint.

Az egyik fotó, amely a katonákat üdvözlő emberekről készült, a város nyugati részén, egy kocsma közelében készült. A képen látható, hogy az ukrán erők tovább nyomulnak a dél-ukrajnai város központjába.

A közösségi médiában olyan képek jelentek meg, amelyeken látszólag ukrán zászlót tűztek ki Herszon központjában.

14:22
november 11, 2022
Vágólapra másolva!

Újabb tárgyalások a gabonaegyezményről

A Kreml pénteken közölte, hogy folyamatban van a november 19-én lejáró fekete-tengeri gabona-kezdeményezéssel kapcsolatos számos orosz aggály eloszlatása - írja a Reuters.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője azt mondta, hogy "kölcsönös megértés" van Oroszország azon kéréseivel kapcsolatban, hogy a Nyugat szüntesse meg az akadályokat a saját műtrágya- és gabonaexportja előtt. Mindeközben hamarosan Oroszország és az ENSZ küldöttei Genfben találkoznak, hogy megvitassák a megállapodás lehetséges meghosszabbítását.

Oroszország agrárexportját nem célozták meg kifejezetten a nyugati szankciók, de Moszkva szerint az orosz fizetési, logisztikai és biztosítási ágazatot érintő blokkok "akadályozták", hogy Oroszország képes legyen exportálni saját gabonáját és műtrágyáját.

14:43
november 11, 2022
Vágólapra másolva!

Sok orosz katona civil ruhába öltözött Herszonban

A Herszon megyei tanács egyik tagja szerint az ukrán fegyveres erők a Dnyeper folyó nyugati partjának visszafoglalásának utolsó szakaszában vannak. Szerhij Khlan, a tanács egyik képviselője elmondta, hogy sok orosz katona nem tudott távozni, és civil ruhát öltött - írja a Sky News.

Korábban a Kreml azt állította, hogy a kivonulás veszteség nélkül fejeződött be.

15:16
november 11, 2022
Vágólapra másolva!

Kijevben betiltják az orosz nyelv oktatását

Nem fognak többé orosz nyelvet oktatni a kijevi óvodákban és általános iskolákban, a határozatot november 10-én, a kijevi városi tanács második ülésének plenáris ülésén fogadták el, 64 szavazat támogatta a kezdeményezést - írja a Mandiner.

Vagyim Vaszilcsuk, a Kijevi Városi Államigazgatás tagja, az oktatási és tudományos, családügyi, ifjúsági és sportügyi állandó bizottság elnöke szerint „nem célszerű és helytelen" az orosz nyelv tanulását az Oroszországi Föderációval fennálló konfliktus körülményei között folytatni.

Az orosz vezetők újra és újra elmondták, hogy »Oroszország határa ott húzódik, ahol oroszul beszélnek«. Ezen döntésünkkel elkerüljük az eszkalációt, oktatási környezetünket pedig megvédjük az agresszor állam befolyásától. A nyelv számít, háborúban pedig nemzetbiztonsági kérdés"– szögezte le.

15:47
november 11, 2022
Vágólapra másolva!

Orosz előkészületek

Az orosz Wagner zsoldoscsoport vezetője, Jevgenyij Prigozsin, elmondta, hogy szervezete az Ukrajnával határos orosz régiókban megkezdte a civilek kiképzését, hogy milíciát alakítsanak és erődítményeket építsenek - írja a The Guardian.

Elmondta, hogy rengeteg ember már készen áll arra, hogy megvédje a hazáját. Jelezte, hogy a Wagner fő célja az, hogy megkezdje erődítmények és kiképzőiskolák építését a Belgorodi és a Kurszki területen, amelyek az elmúlt hónapokban rendszeresen tűz alá kerültek.

Ha békét akartok, készüljetek fel a háborúra" - mondta az Agence France-Presse (AFP) szerint, hangsúlyozva, hogy minden orosznak joga van megvédeni a hazáját, ahogyan azt jónak látja.

16:22
november 11, 2022
Vágólapra másolva!

Ukrajna felszólítja az orosz csapatokat, hogy adják meg magukat Herszonban

Moszkva azt állítja, hogy csapatai elhagyták Herszon városát, de ukrán tisztviselők gyanakvónak tűnnek. Ukrajna katonai hírszerző szerve felszólította a Herszonban maradt orosz csapatokat, hogy adják fel magukat. Olyan jelentések láttak napvilágot, amelyek szerint a csapatok egy részét a kivonulás során hátrahagyták, és néhányan civil ruhába öltöztek - írja a Sky News.

Az ukrán védelmi hírszerzés a közösségi médiában azt írta: Önkéntes fogság esetén Ukrajna garantálja a túlélést és a biztonságot. Betartjuk a genfi egyezményeket, garantáljuk a hadifoglyoknak az élelmet, az orvosi ellátást és az önök cseréjének lehetőségét az ukrán fegyveres erők Oroszországi Föderációban fogságban tartott katonáira."

Az orosz katonákat arra buzdítják, hogy a vállukra akasztott fegyverrel és fehér zászlóval vagy ruhával a kezükben közelítsék meg az ukrán katonaságot.

16:51
november 11, 2022
Vágólapra másolva!

Több mint 30 000 orosz katonát vontak vissza Herszonból

Több mint 30 000 orosz katonát vontak vissza a Dnyeper bal partjára. Ezt november 11-én, pénteken jelentette be az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma hivatalos képviselője, Igor Konasenkov altábornagy. - írja az Izvestija.

17:16
november 11, 2022
Vágólapra másolva!

Ukrán elnöki iroda: újabb fogolycserét hajtottak végre

Újabb fogolycserét hajtott végre az ukrán és az orosz oldal, ezúttal 45 ukrán katona szabadult ki orosz fogságból, és két elesett katona holttestét kapta vissza Kijev - hozta nyilvánosságra Andrij Jermak, az ukrán elnöki iroda vezetője pénteken a Telegram üzenetküldő alkalmazáson. Arra nem tért ki, hogy cserébe hány orosz katonát adtak át Moszkvának.

17:38
november 11, 2022
Vágólapra másolva!

Putyin online formában sem vesz részt G20 csoport csúcstalálkozóján

Nem szerepel a tervek között, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök akár online formában is részt vegyen a G20 csoport indonéziai és a Délkelet-ázsiai Országok Szövetsége (APEC) thaiföldi csúcstalálkozóján - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője pénteken újságíróknak.

20:07
november 11, 2022
Vágólapra másolva!

Betiltják az orosz nyelv oktatását az óvodákban és az iskolákban Ukrajnában

Az ukrán főváros kezelésében lévő óvodák, általános és középiskolák tantervéből teljesen kiveszik az orosz nyelv oktatását - döntött a városi önkormányzat közgyűlése pénteken. Az elfogadott határozattervezet olyan szervezeti és jogi lépések végrehajtását irányozza elő, amelyek célja az óvodai csoportok és az iskolai osztályok orosz nyelvről az államnyelvre való átállása" - olvasható a kijevi város tanács hivatalos honlapján.
Vadim Vaszilcsuk közgyűlési képviselő, az oktatási-, tudományos-, családügyi-, ifjúsági- és sportbizottság elnöke kijelentette, hogy az Oroszországgal vívott háború idején a nyelv kérdése nemzetbiztonsági kérdés. Hozzátette, hogy jelenleg nem célszerű és nem helyes az orosz nyelv oktatása és tanulása. A kijevi közgyűlési képviselők szerint a döntéssel megelőzhető a társadalomban meglévő feszültségek felerősödése.

20:42
november 11, 2022
Vágólapra másolva!

Újabb 400 millió dolláros katonai segélyt kap Ukrajna az Egyesült Államoktól

Az Egyesült Államok újabb, 400 millió dollár katonai segélyt ad Ukrajnának területvédelmének és tárgyalási pozíciójának erősítésére - olvasható a washingtoni külügyminisztérium pénteken kiadott közleményében. Antony Blinken külügyminiszter közleménye szerint az elnöktől kapott felhatalmazás alapján 2021 augusztusa óta a huszonötödik katonai adománycsomag lehívására adott engedélyt. Az újabb 400 millió dollár (170 milliárd forint) értékű szállítmányban fegyverzet, lőszerek és egyéb felszerelések vannak. Az Egyesült Államok által nyújtott légvédelmi, nagy hatótávolságú és precíziós tüzérségi fegyverekből álló csomagot nagy körültekintéssel úgy állították össze, hogy a legjobban szolgálják az ukrán erőket a hadszíntéren, és hogy előre tudjanak törni Herszontól Harkivig - olvasható a dokumentumban, amely kiemeli: az Egyesült Államok "folytatja Ukrajna támogatását annak érdekben, hogy képes legyen megvédeni magát, és a lehető legerősebb legyen pozíciót tudja elfoglalni a tárgyalásokon, amikor annak eljön az ideje". A külügyminisztérium azt is közölte, hogy az újabb, 400 millió dolláros szállítmánnyal a Biden-kormány - 2021. januári - hivatalba lépése óta Ukrajna összesen mintegy 19,3 milliárd dollár (8000 milliárd forint) amerikai katonai támogatásban részesült.

21:00
november 11, 2022
Vágólapra másolva!

Kétszáz amerikai állampolgárnak tiltotta meg a beutazást Oroszország

Moszkva a viszonosság alapján kétszáz amerikai állampolgárral szemben rendelt el oroszországi beutazási tilalmat - közölte pénteken az orosz külügyminisztérium.
Válaszul arra, hogy Joe Biden (amerikai elnök) kormányzata folyamatosan újabb és újabb személyi szankciókat vezet be nemcsak orosz tisztségviselők, hanem olyan üzleti és közéleti személyiségek, kulturális szereplők ellen is, akik valamilyen okból nem elfogadhatók Washington számára, viszonossági alapon kétszáz amerikai állampolgárral szemben oroszországi beutazási tilalmat vezetünk be- hangzott a tárca közleménye. A szankciós listára a dokumentum szerint felkerültek Biden elnök testvérei, továbbá Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház szóvivője, és Paul Pelosi, az amerikai képviselőház elnökének férje is. Az új lajstromba olyan hatósági tisztségviselőket, kongresszusi tagokat, a hadiipari komplexum vállalatvezetőinek közeli hozzátartozóit, valamint olyan szakértőket és lobbistákat vettek fel, akik "részt vesznek a ruszofób kampány előmozdításában és a kijevi rezsim támogatásában".

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!