A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Az ukránok újra szövetségeseiket támadják

Események

war conflict Horizontal
A 24. dandár ukrán tüzérei lőszert töltenek be egy 2S1 Gvozdika önjáró tarackba a Donyeck megyei Bahmut környékén, a frontvonal mentén
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 292. napjáról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül34 bejegyzés
05:06
december 12, 2022
Vágólapra másolva!

Ez történt vasárnap

Előző tudósításunkat ITT TALÁLJA.

05:22
december 12, 2022
Vágólapra másolva!

Van már áram Odessza egy részén

Folytatódnak a hálózat-helyreállítási munkálatok Ukrajna déli részén. Sikerült részben helyreállítani az áramellátást Odesszában és a régió más városaiban, de még mindig ebben a régióban kell a legtöbb leállással kalkulálniuk az embereknek - közölte az ukrán elnök.

05:27
december 12, 2022
Vágólapra másolva!

Macronnal beszélt az ukrán elnök

Volodimir Zelenszkij éjszakai videóüzenetében beszámolt arról, hogy telefonon beszélt Emmanuel Macron francia elnökkel. Az ukrán államfő szerint nagyon tartalmas volt a több mint egy órs beszéletés, amelyben a francia elnök támogatta az ukrán békeképlet megvalósítását.

05:59
december 12, 2022
Vágólapra másolva!

Ukrajna és Törökország számára is fontos

Globális jelentőségű kérdésekről tárgyal telefonon az ukrán és a török elnök. Volodimir Zelenszkij beszámolója szerint  megbeszélték a fekete-tengeri exportfolyosók bővítésének lehetőségeit.

Zelenszij megköszönte Törökország támogatását a „Gabona Ukrajnából" humanitárius kezdeményezésben, és megállapodtak néhány, a közeljövőben várható fontos közös lépésről - bár utóbbi tartalmát nem részletezte az ukrán államfő.

06:33
december 12, 2022
Vágólapra másolva!

Még több támogatást kért Joe Bidentől az ukrán elnök

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnap telefonbeszélgetést folytatott Joe Biden amerikai elnökkel. Köszönetet mondott a múlt pénteken bejelentett újabb védelmi segélycsomagért, valamint Ukrajna szuverenitásának és területi integritásának következetes támogatásáért, az orosz agresszió elleni küzdelemre irányuló nemzetközi erőfeszítések vezetéséért.

Volodimir Zelenszkij felvázolta az ukrán fél jövőképét a békéhez vezető útról, és kezdeményezte egy globális békecsúcs összehívását. Az elnök arra kérte Biden elnököt, hogy tegyen meg mindent Ukrajna polgári lakosságának és kritikus infrastruktúrájának védelmében, ami különösen fontos most, amikor Ukrajnában elkezdődött a téli időszak.

06:50
december 12, 2022
Vágólapra másolva!

Magyarország segít

Magyarország területére 2022. december 11-én az ukrán-magyar határszakaszon 4670 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 4003 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett. A beléptetettek közül a rendőrség 230 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.

Az ukrajnai háború elől 2022. december 11-én 21 ember, köztük 12 gyermek érkezett Budapestre vonattal - közölte a rendőrség.

07:18
december 12, 2022
Vágólapra másolva!

Ismét Herszont támadta az orosz hadsereg

A helyi hatóságok szerint két ember meghalt és öten megsebesültek, miután orosz csapatok ágyúzták a dél-ukrajnai Herszon régiót. „Az ellenség ismét megtámadta Herszon lakónegyedeit" – mondta Jaroszlav Janusevics kormányzó a Telegramon, hozzátéve, hogy az orosz erők szombaton egy szülészetet, egy kávézót és lakóházakat lőttek. "Tegnap este két ember meghalt az orosz lövöldözés következtében" - mondta Janusevics, hozzátéve, hogy öten megsebesültek.

07:50
december 12, 2022
Vágólapra másolva!

Nemzetközi jogászcsapat is dolgozik Ukrajnában

Az elmúlt napokban egy nemzetközi jogi tanácsadó csoport dolgozott együtt a helyi ügyészekkel Ukrajna visszafoglalt Herszon városában, amikor egy teljes körű nyomozás keretében bizonyítékokat gyűjtöttek az orosz erők által állítólagosan elkövetett szexuális bűncselekményekről. Korábban nem számoltak be a hágai székhelyű "Global Rights Compliance" jogászcsoport látogatásáról, akik azért érkeztek Ukrajnába, hogy támogassák a túlterhelt helyi hatóságokat.

A nemi erőszakkal és más visszaélésekkel kapcsolatos vádak nem sokkal azután jelentek meg, hogy Oroszország február 24-én megtámadta Ukrajnát. Moszkva tagadja, hogy háborús bűnöket követett volna el, vagy civileket célzott volna.

08:07
december 12, 2022
Vágólapra másolva!

Hírszerzési adatokat kért tagjaitól az orosz félkatonai csoport

Egy Kremlhez köthető szélsőjobboldali félkatonai csoport arra kérte tagjait, hogy adjanak hírszerzési adatokat az egykori Szovjetunió részét képező, de évtizedek óta önálló, NATO-tagországgá vált államai: Észtország, Lettország és Litvánia határ menti katonai tevékenységéről.

A „Task Force Rusich" hivatalos távirati csatornája – amely jelenleg Ukrajnában harcol a Kreml nevében, és kapcsolatban áll a hírhedt Wagner-csoporttal – a múlt héten arra kérte a tagokat, hogy továbbítsák a három balti állam határállomásaival és katonai mozgásaival kapcsolatos információikat.

Tájékoztatást kértek emellett konkrét hivatkozásokkal a katonák személyes adataira és a hozzátartozóik adataira. Kérték továbbá az őrjáratok mozgásának részleteit, valamint a határállomások, a megfigyelőrendszerek és a járművek elhelyezkedését. Ugyancsak kíváncsiak a határon lévő kommunikációs tornyok és biztonsági apparátusok adataira, valamint a határ menti területeken található üzemanyagraktárak és biztonsági rendszerek koordinátáira. A Telegramon közzétett bejegyzést több mint 60 ezren látták.

08:33
december 12, 2022
Vágólapra másolva!

Hazavitték a zambiai diák holttestét

Hazavitték annak a 23 éves zambiai diáknak a holttestét, aki az ukrajnai háborúban az orosz hadseregért harcolva halt meg. A zambiai kormány arra kérte az orosz hatóságokat, hogy adjanak részleteket Lemekani haláláról – mondta Stanley Kakubo külügyminiszter.

09:18
december 12, 2022
Vágólapra másolva!

Orvosok vizsgálják Brittney Grinert

Brittney Griner fizikai és mentális kivizsgáláson esik át a texasi hadsereg egyik létesítményében az Egyesült Államokba való rehabilitációja részeként. Az amerikai kosárlabda-sztár csaknem 10 hónapos oroszországi fogságból szabadult ki. Fogolycsere keretében Grinerért egy hírhedt fegyverkereskedőt, Viktor Bout-ot adták át az oroszoknak.

09:37
december 12, 2022
Vágólapra másolva!

Több mint 82 000 ukrán menekült az Egyesült Államokba

Az Egyesült Államok Állampolgársági és Bevándorlási Szolgálata szerint több mint 82 000 ukránt és közvetlen családtagjaikat bocsátották feltételesen szabadlábra az Egyesült Államokba az Egyesülés Ukrajnáért (U4U) eljárás keretében.

10:01
december 12, 2022
Vágólapra másolva!

Az ukrán katonák a kemény fagyra várnak

Olekszik Reznyikov ukrán védelmi miniszter előrejelzése szerint az ukrán hadsereg akkor folytatja ellentámadását, amikor a talaj teljesen lefagy, ami lehetővé teszi a felszerelések könnyebb szállítását.

10:19
december 12, 2022
Vágólapra másolva!

Kimerülőben az európai katonai készletek

Oroszország Ukrajna elleni háborúja ébresztőt fúj az Európai Unió védelmi képességeinek, mivel az Ukrajnának átadott fegyverek hamarosan kimerítik az európai katonai készleteket – mondta Josep Borrell, az Európai Unió külpolitikai főképviselője.

10:30
december 12, 2022
Vágólapra másolva!

Újabb botrányos ukrán intézkedés

Ukrajna vezető biztonsági tisztviselői büntetőintézkedéseket rendeltek el hét magas rangú egyházi személy ellen - közölte Volodimir Zelenszkij elnök, a nemzetbiztonság szolgálatnak az ukrán ortodox egyház Moszkvához kötődő ága elleni akciósorozatát követően.

Zelenszkij hangoztatta, mindent megtesznek annak érdekében, hogy "az agresszor államnak" ne legyenek olyan kapcsolatai, amelyek az ukrán társadalmat hátrányosan érinthetik.

Az ukrán Biztonsági Tanács által kiadott rendelet értelmében mind a hét személy vagyonát lefoglalták, számos gazdasági és jogi tevékenységtől eltiltották őket, és utazási tilalom alá helyezték őket.

10:45
december 12, 2022
Vágólapra másolva!

ISW: Nem valószínű támadás Fehéroroszország felől

Aljakszandr Lukasenka fehérorosz vezető nem szándékozik beszállni az ukrajnai háborúba, mert kiújulhatnak a belpolitikai zavargások, ha biztonsági apparátusa meggyengül egy költséges ukrajnai háborúban való részvétel miatt – áll az amerikai központú Háborúkutató Intézet (ISW) legfrissebb jelentésében. Glen Grant, a brit hadsereg nyugalmazott ezredese ugyanakkor pont arra figyelmeztetett, hogy egyfajta mozgósítás előtti állapot van Fehéroroszországban, amiből kialakulhat egy támadás is Ukrajna irányába.

11:30
december 12, 2022
Vágólapra másolva!

Legalább 232 zaporizzsjai túsz van Oroszországban

Zaporizzsja megye kormányzója, Olekszandr Sztaruk jelentése szerint a régió polgárai közül 573-an voltak orosz fogságban az elmúlt kilenc hónapban, és 232-en még mindig túszok. Sztaruk hozzátette, hogy a nemzetközi szervezetek gyakran "tehetetlenek", amikor az emberi jogok megsértéséről van szó.

12:15
december 12, 2022
Vágólapra másolva!

Ukrajna több mint 300 ezer robbanóeszközt hatástalanított

Oroszország teljes körű katonai inváziójának kezdete óta legalább 302 802 robbanóeszközt és 2 891 kilogramm robbanóanyagot, köztük 2155 repülőgépből ledobott bombát semlegesítettek – jelentette az ukrán katasztrófavédelmi szolgálat. A technikusok összesen 76 432 hektárnyi területet vizsgáltak meg fel nem robbant eszközök miatt – ez a terület nagyobb, mint a közel-keleti Bahrein.

12:46
december 12, 2022
Vágólapra másolva!

Donyecket és Luhanszkot lövik az oroszok

Az orosz erők rakétákkal, drónokkal és tüzérséggel bombáztak célpontokat a kelet-ukrajnai Donyeck és Luhanszk megyében - közölte hétfőn az ukrán vezérkar. Folytatódtak az orosz erők támadásai a herszoni energiarendszer és az ukrán csapatok ellen is.

Az ukránok szerint Oroszország továbbra is civileket használ emberi pajzsként, a megszállt Luhanszkban lévő Troitske faluban tüzelőállásokat létesítettek lakóházak közelében – írta a The Guardian.

14:06
december 12, 2022
Vágólapra másolva!

Szankcióügyi megbízottat nevez ki az EU

Az EU szankcióügyi megbízottat nevez ki, aki a szankciók szigorúbb végrehajtását fogja szorgalmazni, ezzel akarják visszaszorítani az Oroszországgal szembeni intézkedések kijátszását – írta a Financial Times.

A folyamatot ismerő személyek szerint David O'Sullivant, az EU korábbi amerikai nagykövetét kérték fel, hogy januártól töltse be az új posztot, amelynek feladata az Európai Bizottság azon erőfeszítéseinek élére állni, hogy világszerte biztosítsa a szankciók teljes körű betartását.

Egy magas rangú uniós tisztviselő szerint a Bizottság várhatóan kedden erősíti meg a kinevezést. Az EU többek között Törökországra összpontosít, amely elutasította a Kreml ellen hozott uniós szankciókat.

14:43
december 12, 2022
Vágólapra másolva!

Brit hírszerzés: az orosz hadsereg hónapokig nem lesz képes jelentősebb előrenyomulásra

Az orosz hadsereg várhatóan hónapokig nem lesz képes jelentősebb előrenyomulásra Ukrajnában - áll a brit katonai hírszerzés hétfőn ismertetett helyzetértékelésében.

A londoni védelmi minisztérium által közzétett hírszerzési összefoglaló szerint Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője a múlt héten újra megfogalmazta az Ukrajnában folyó hadművelet fő céljait: kijelentése szerint Oroszország elsődleges célja a Donyec-medence és Délkelet-Ukrajna lakosságának védelme. Peszkov ugyanakkor hozzátette, hogy még sok munkába telik az érintett térségek "felszabadítása".

A brit katonai hírszerzés véleménye szerint Peszkov kijelentései arra utalnak, hogy nem változtak azok a minimális politikai célok, amelyeket Oroszország a háborúval el akar érni: Moszkva valószínűleg még mindig arra törekszik, hogy kiterjessze ellenőrzését a donyecki, a luhanszki, a zaporizzsjai és a herszoni területek egészére.

Az is valószínűsíthető, hogy az orosz katonai tervezők változatlanul a Donyeck megyei mélyebb előrenyomulást tekintik elsődleges fontosságú feladatnak - áll a hétfői londoni helyzetértékelésben.
A brit katonai hírszerzés elemzői azonban nem tartják valószínűnek, hogy a jelenlegi orosz stratégiával ezek a célok elérhetők. A hétfői londoni hírszerzési összefoglaló szerint ugyanis nagyon valószínűtlen, hogy az orosz hadsereg jelenleg képes lenne olyan hatékony ütőerő kialakítására, amely alkalmas lenne e területek elfoglalására.A brit katonai hírszerzés a hétfői beszámoló szerint azt is valószínűtlennek tartja, hogy az orosz szárazföldi erők a következő néhány hónapban műveleti szempontból jelentős előrehaladást érnének el.

15:11
december 12, 2022
Vágólapra másolva!

Osztrák külügyminiszter: teljes egyetértés várható a kilencedik szankciós csomag ügyében

Teljes egyetértés várható az Oroszországgal szemben az ukrajnai háború miatt bevezetendő kilencedik európai uniós szankciós csomag ügyében - mondta az osztrák külügyminiszter hétfőn.

Alexander Schallenberg a Deutschlandfunk német országos közszolgálati rádiónak elmondta: arra számít, hogy még az uniós állam-, illetve kormányfőket összefogó Európai Tanács csütörtöki ülése előtt sikerül megállapodásra jutni a kilencedik szankciós csomagról.

Az Oroszország Ukrajna elleni háborújával kapcsolatban folytatott magyar kormányzati politikával összefüggésben hozzátette: az utóbbi hónapokban azt lehetett tapasztalni, hogy "voltak ugyan viták a magyar oldalon", de "a magyar kollégák mégis minden egyes alkalommal beleegyeztek" az egyes szankciós csomagok bevezetésére tett javaslatokba.

"Ugyanerre számítok ennél a csomagnál is" - mondta a jobbközép Osztrák Néppárt (ÖVP) politikusa.

15:43
december 12, 2022
Vágólapra másolva!

Magyarország továbbra is kész humanitárius segítséget nyújtani Ukrajnának

Magyarország, ahogy eddig is, továbbra is kész humanitárius segítséget nyújtani Ukrajnának - jelentette ki a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a Magyar Vöröskereszt véradókamionjának és újabb segélyszállítmányának indulásakor hétfőn Budapesten.

Soltész Miklós, aki egyben a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NHKT) elnöke is, azt mondta, Magyarország az elmúlt harminc év legnagyobb humanitárius akcióját hajtja végre az ukrajnai háború kitörése óta.
Ebbe a munkában hat nagy karitatív szervezet nyújt segítséget; a Magyar Vöröskereszt a fővárosi BOK-csarnokban és Lónyán, a Református Szeretetszolgálat Záhonyban, a Katolikus Karitász Barabáson, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Beregsurányban, az Ökumenikus Segélyszervezet Beregszászon és a Baptista Szeretetszolgálat Tiszabecsen - sorolta.
Soltész Miklós kiemelte, eddig 3100 tonna segélyszállítmányt juttattak el Kárpátaljára 7,2 milliárd forint értékben, és 460 ezer embernek segítettek a karitatív szervezetek.
Az államtitkár kitért arra, most úgy látszik, az ukrajnaiak kivárnak, amennyire lehet, helyben szeretnének maradni, viszont éppen ezért hatalmas humanitárius katasztrófa van jelen az életükben, és a magyar kormány a segélyszervezetekkel együtt ezen próbál enyhíteni.

16:15
december 12, 2022
Vágólapra másolva!

Kreml: Putyin nem tartja meg éves nagy sajtótájékoztatóját

Nem tartja meg idén szokásos nagy évzáró sajtótájékoztatóját Vlagyimir Putyin orosz elnök, de nem kizárt, hogy az újév előtt még találkozik újságírókkal - tájékoztatta Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő hétfőn a sajtót.

Putyin 2012 óta minden évben tartott decemberben élőben közvetített, maratoni sajtótájékoztatót.

Peszkov későbbre ígért tájékoztatást azzal kapcsolatban, hogy az elnök mikor intéz beszédet a Szövetségi Gyűléshez (a parlement két házához), amit az alkotmány szerint még az év vége előtt meg kell tennie.

Hozzátette, hogy idén sem lesz nagy újévi fogadás a Kremlben.

16:44
december 12, 2022
Vágólapra másolva!

Az orosz erők ismét lőtték Herszont

Újabb tüzérségi támadásokat hajtottak végre az orosz erők hétfőn a dél-ukrajnai Herszon és peremvidéke ellen, egy nő meghalt, négy ember pedig megsebesült a város egyik lakóövezetének ágyúzása közben - közölte a megyei ügyészség.

A jelentés szerint a lakóépületekre leadott célzott lövések egyikével eltaláltak egy toronyházat, amelynek több lakása is kigyulladt. Herszont folyamatosan ágyúzzák az orosz erők azóta, hogy november közepén az ukrán erők visszavették az oroszok által elfoglalt megyeszékhelyt.

Közben a Donyeck megyei Hirnik települést is lőtték hétfőn az orosz csapatok - adta hírül Pavlo Kirilenko megyei kormányzó. Az ukrán főügyészi hivatal tájékoztatása szerint a támadás következtében két civil meghalt és tíz megsérült. Kirileko hozzátette, hogy az orosz erők Uragan típusú rakéta-sorozatvetővel támadták a települést.

17:20
december 12, 2022
Vágólapra másolva!

Két ukrán vadászgép és két helikopter lelövéséről számolt be az orosz katonai szóvivő

Két ukrán vadászgép és két helikopter lelövéséről számolt be egyebek között a hétfői hadijelentést ismertetve Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője.

Konasenkov elmondta, hogy az ukrán hadsereg Kupjanszk és Liman irányában, légi és tüzérségi csapások következtében mintegy hetven katonát, három páncélozott harcjárművet és öt járművet veszített.

A tábornok szerint folytatódott az orosz csapatok offenzívája Donyeck térségében, ahol Peszkinél egy sikertelen ellentámadásban mintegy harminc ukrán katona esett el, két gyalogsági harcjármű és három kisteherautó pedig üzemképtelenné vált.

Az orosz harcászati gépek, valamint a rakéta- és a tüzérségi erők 83 lőállásban lévő tüzérségi egységre, valamint 156 élőerő- és hadfelszerelés-összpontosulásra mértek csapást, megsemmisítve egyebek kötött egy lőszerraktárt, valamint egy Szmercs és egy Grad sorozatvetőt.

Az orosz légvédelem lelőtt két ukrán MiG-29-es repülőgépet, két Mi-8-as helikoptert, hat drónt, két Tocska-U ballisztikus rakétát és két HIMARS-rakétát.

17:57
december 12, 2022
Vágólapra másolva!

Megnyílik januárban a Magyarország Segít kormányprogram keretében megvalósult konténeróvoda Zahalcon

Használatba adták a Magyarország Segít kormányprogram keretében, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet koordinálásával megvalósult konténeróvodát a bucsai régióhoz tartozó ukrajnai Zahalci településen, az intézmény januárban nyílik meg és hatvan gyermeket vár vissza.

Az ökumenikus segélyszervezet hétfőn az MTI-nek küldött közleményében azt írta, Lehel László, a segélyszervezet elnök-igazgatója Beregszászon, Lvivben, valamint Kijevben és annak térségében tett munkalátogatást a napokban, és ennek részeként adta át használatba az óvodát, ami gyorsan és kedvező irányba tereli a kistérség lakóinak az életét.

Hozzátették: a háború előtt a környékbeli falvakból gyerekek százai jártak a településen található iskolába és óvodába, így Zahalcinak nem csak a helyi lakosok, de a környező kistérség lakóinak az életében is központi szerepe van.

Előbbiek közül sokan a tanintézményekben és az azok köré épült szolgáltatási szektorban dolgoztak, míg utóbbiak Zahalciban vették igénybe az oktatási szolgáltatást, amely a biztos családi élet egyik alapja - jegyezték meg.

18:11
december 12, 2022
Vágólapra másolva!

Többen meghaltak Donyeckben az ukrán bombázás során

Három civil meghalt Donyeck Kujbisevszkij és Kijevszkij kerületének ukrán csapatok általi bombázása során - jelentette a Donyecki Népköztársaság katonai parancsnoksága.

Tájékoztatásuk szerint az ukrán erők hat rakétát lőtte ki a városra - egy üzemet, egy nyomdát és három lakóházat is találat ért - több helyen tűz ütött ki - írja a Ria Novosti.

18:53
december 12, 2022
Vágólapra másolva!

A városi piacot és az arénát is bombázzák az ukránok Donyeckben

Donyeck polgármestere szerint az ukrán fegyveres erők által kilőtt rakéták csapódtak be a városi piac és a Donbass Aréna közelében.

Alekszej Kulemzin szemtanúkra hivatkozva közölte, hogy valószínűleg Grad MLRS-ből kilőtt rakéták csapódtak be a városban. Korábban több ukrán rakéta is felrobbant Donyeck több kerületében, épületeket és több ipari létesítményt megrongálva - írja a Ria Novosti.

19:49
december 12, 2022
Vágólapra másolva!

Télen újabb ukrajnai menekülthullám indulhat Európa felé

A Norvég Menekültügyi Tanács vezetője kijelentette, hogy a tél folyamán újabb több százezres menekülthullámra lehet számítani Ukrajnából Európába az ott tapasztalható "élhetetlen" körülmények miatt.

Jan Egeland szerint a polgári infrastruktúra orosz bombázása miatt sok helyen élhetetlenek a körülmények, emiatt sokan Európába indulhatnak a télen - írja a Sky News.

20:25
december 12, 2022
Vágólapra másolva!

Ukrán légimentőket képeznek ki Lengyelországban

Megkezdődött hétfőn Varsóban az ukrán légimentőket kiképző tanfolyam, amelyen a sérültek és betegek kimenekítését gyakorolják háborús területekről.

Az első, tíz napig tartó kurzuson tíz légimentőt képeznek ki. A március végéig megvalósítandó projektben összesen 50 ember vesz részt 5 csoportban.

A varsói légimentő központban a tanfolyamot Adam Niedzielski egészségügyi miniszter, Jacek Siewiera, a lengyel Nemzetbiztonsági Iroda (BBN) főnöke, valamint Irina Mikicsak ukrán egészségügyi miniszterhelyettes részvételével nyitották meg.

Niedzielski aláhúzta, hogy a kiképzés az európai uniós szabványoknak megfelelően zajlik, ezzel is elősegítve Ukrajna európai integrációját.

21:45
december 12, 2022
Vágólapra másolva!

Két erős robbanás rázta meg Melitopolt

Két erős robbanás rázta meg Melitopolt, egyelőre az esetekkel kapcsolatos részletek tisztázása folyamatban van - írja a Ria Novosti.

Vlagyimir Rogov, az "Együtt vagyunk Oroszországgal" mozgalom elnöke közölte, hogy helyi idő szerint este 9 óra után történtek a robbanások, az egyik Melitopol külvárosában.

22:19
december 12, 2022
Vágólapra másolva!

Ismét légiriadó van Ukrajnában

Az Ukrajna déli részén található Nikopol városában megszólaltak a légiriadót jelző szirénák - írja a Ria Novosti.

Korábban a mai napon már volt légiriadó Kirovohrad, Mikolajiv, Dnyipropetrovszk megyékben, valamint Herszon és Zaporizzsja megyék egyes részein is.

05:28
december 13, 2022
Vágólapra másolva!

Ez a közvetítésünk véget ért

Friss tudósításunkat ITT TALÁLJA.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!