Elképesztő pusztítás Bahmutban, az oroszok felkészültek az ellentámadásra

Események

Donyeck, Ukrajna, háború, Oroszország, orosz-ukrán háború, Grad, sorozatvető, rakéta
Donyecki terület, 2023. április 08. Ukrán katonák Grad rakétavetővel lövik az orosz állásokat a kelet-ukrajnai Donyecki területen húzódó fronton 2023. április 8-án, az Ukrajna elleni orosz háború alatt. MTI/AP/Jevhen Maloletka
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 412. napjáról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül24 bejegyzés
06:39
április 12, 2023
Vágólapra másolva!

Ez történt kedden

Előző napi közvetítésünket ITT OLVASHATJA!

06:47
április 12, 2023
Vágólapra másolva!

Egyiptom titokban támogatta volna az oroszokat

Egyiptom titokban rakétákkal és lőszerrel akarta ellátni Oroszországot - szerepel a kiszivárgott amerikai hírszerzési dokumentumokban. Ebben többek között az áll, hogy Abdel Fatah al-Sisi egyiptomi elnök utasít több katonai vezetőt, hogy tartsák titokban a rakéták gyártását és szállítását "a nyugattal való problémák elkerülése érdekében". (The Guardian)

06:50
április 12, 2023
Vágólapra másolva!

Ukrajna: több nagyobb hatótávolságú fegyver kell

Ukrajnának több nagy hatótávolságú fegyverre van szüksége, és kevesebb elmélkedésre a kiszivárogtatásokon - mondta az elnöki főtanácsadó, Mihajlo Podoljak, utalva a Pentagon dokumentumainak közelmúltbeli kiszivárogtatására. "Ha lenne időnk, végignézhetnénk, ahogy az Orosz Föderáció szétesik és az elit felfalja egymást. De nincs, hiszen a népünk haldoklik - írta a Twitteren.

07:26
április 12, 2023
Vágólapra másolva!

Több mint 14 ezer menekülő jött tegnap Ukrajnából

Magyarország területére tegnap az ukrán-magyar határszakaszon 7229 fő, a román-magyar határszakaszon belépők közül 7364 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett -közölte a legfrissebb adatokat az Országos Rendőr-főkapitányság. 

Az ukrajnai háború elől szintétn tegnap 105 ember, köztük 34 gyermek érkezett Budapestre vonattal.

08:25
április 12, 2023
Vágólapra másolva!

Orosz veszteségek Dél-Ukrajnában

Az ukránok lelőttek három orosz felderítő drónt, megsemmisítettek egy páncélozott harcjárművet és egy Grad többszörös rakétavetőt is - közölte az ukrán déli parancsnokság. Az oroszok emellett 35 katonát veszítettek – áll a jelentésben.

09:11
április 12, 2023
Vágólapra másolva!

Folytatódik a Bahmut elleni orosz offenzíva

Oroszország veszteségek mellett is folytatja az offenzívát Bahmutban - áll az amerikai Institute for the Study of War legfrissebb jelentésében. Az ukrán hadsereg szóvivője közben cáfolta Jevgenyij Prigozsin, az orosz Wagner magán zsoldoscsoport vezetőjének állítását, aki szerint az orosz erők jelenleg a város több mint 80 százalékát ellenőrzik.

09:46
április 12, 2023
Vágólapra másolva!

Páncéltörőket kaptak az ukránok a finnektől– fotó

Az ukrán hadsereg a finn katonai segély részeként 112 darab RSKES APILAS páncéltörő rakétavetőt kapott.

A RAC 112 APILAS egy hordozható egylövetű, 112 mm-es, visszarúgás nélküli páncéltörő fegyver, amelyet Franciaországban tervezett a GIAT Industries. Az APILAS hordozórakétákból több mint 120 000 darabot gyártottak, és számos országban üzemelnek. (Wikipedia)

10:13
április 12, 2023
Vágólapra másolva!

Gyógyszereket, orvosi felszerelést küldhet India

Ukrajna további gyógyszereket és orvosi felszerelést kért Indiától - közölte szerdán a dél-ázsiai ország külügyminisztériuma.

A kérés Emine Dzsaparova ukrán külügyminiszter-helyettes háromnapos indiai látogatása során hangzott el, amikor találkozott Meenakshi Lekhi junior külügyminiszterrel - áll az indiai külügyminisztérium közleményében. (The Guardian)

10:45
április 12, 2023
Vágólapra másolva!

Videón az ostromlott Bahmut

Denis Pushilinm a Donyecki Népköztársaság megbízott vezetője azt mondta, jelenleg heves harcok dúlnak a város nyugati részén, a vasút közelében.

A Ria Novosztyi drónfelvétele az ostromlott városból.

11:09
április 12, 2023
Vágólapra másolva!

Felkészültek az oroszok az ukrán ellentámadásra

Az orosz csapatok felkészültek az ukrán hadsereg ellentámadására a herszoni régióban– mondta a RIA Novosztyinak Volodimir Saldo, a régió megbízott kormányzója. Nincs esélyük, katonaságunk készen áll a találkozásra" – mondta Saldo.

11:34
április 12, 2023
Vágólapra másolva!

Két ukrán erődítményt lőttek ki Zaporizzsjában - videó

Az orosz csapatok Zaporizzsja térségében megsemmisítették az ukrán csapatok két erődítményét, mintegy 10 fegyverest likvidálva – írta a Ria Novosztyi az orosz védelmi minisztériumra hivatkozva.

16:36
április 12, 2023
Vágólapra másolva!

Orosz támadás Nikopolban

Nikopol orosz ágyúzása 13 házat, két gazdasági épületet és egy autót rongált meg - közölte a kormányzó.

16:47
április 12, 2023
Vágólapra másolva!

Az orosz fegyveres erők ukrán támadást hárítottak el Harkovnál

Az orosz védelmi minisztérium jelentése szerint az elmúlt 24 órában az orosz fegyveres erők több mint 30 ukrán katonát öltek meg Kupjanszk irányában, és három szabotázs- és felderítőcsoport akcióját is leállították Harkiv térségében.

Kupyanszk irányában a nyugati csapatcsoport légicsapásai és tüzérségi tüzei az Ukrán Fegyveres Erők egységeit találták el Pershotravneve és Berestovoye települések körzetében a harkovi régióban, a Luhanszki Népköztársaság Sztelmahovka területén. Ezenkívül három ukrán szabotázs- és felderítő csoport akcióit verték vissza a Harkivi terület Szinkovka és Kiszlovka területén – áll a közleményben.

Ezek mellett két járművet, valamint lengyel gyártmányú Krab és amerikai gyártmányú Paladin önjáró tüzérség löveget semmisítettek meg az orosz fegyveres erők.

17:04
április 12, 2023
Vágólapra másolva!

Az orosz légvédelem elfogott két HIMARS lövedéket és lelőtt öt ukrán drónt

Az orosz légvédelem egy nap alatt elfogott két HIMARS MLRS lövedéket, és megsemmisített öt ukrán drónt a Donyecki és a Luhanszki területeken – közölte az orosz védelmi minisztérium egy jelentésében - írja a RIA Novosztyi hírügynökség.

Egy nap alatt a légvédelmi rendszerek elfogták a HIMARS többszörös kilövésű rakétarendszer két rakétáját. Ezen kívül öt ukrán pilóta nélküli légi jármű semmisült meg Novokrasznyanka, Naugolnoe, Kremennaja, Luhanszki Népköztársaság Cservonopovka és Jelenovka településein a Donyecki Népköztársaság" – áll a minisztérium közleményében.

17:17
április 12, 2023
Vágólapra másolva!

72 orosz támadást vertek vissza az elmúlt napban

Ukrajna 72 orosz támadást vert vissza az elmúlt 24 órában. Mint közölték, az orosz erők arra összpontosítják erőfeszítéseiket, hogy támadásokat folytassanak a Donyecki területen lévő Lyman, Bakhmut, Avdijivka és Marinka felé - közölte reggeli frissítésében az ukrán fegyveres erők vezérkara.

17:38
április 12, 2023
Vágólapra másolva!

Ezek az orosz veszteségek az ukránok szerint

Ezek Oroszország harci veszteségeinek április 12-i becslései az Ukrán Fegyveres Erők szerint.

17:54
április 12, 2023
Vágólapra másolva!

Oroszország befejezte a 120 km-es védelmi vonalat Zaporizzsjai területen

Az orosz erők három védelmi zóna vonalat építették ki, hogy felkészüljenek Ukrajna várható ellentámadására a kulcsfontosságú Melitopol városa felé - jelentette a brit védelmi minisztérium április 12-én.

18:15
április 12, 2023
Vágólapra másolva!

Ezek az ukrán eszközveszteségek az oroszok szerint

Az orosz Honvédelmi Minisztérium tájékoztatása szerint az orosz invázió kezdete óta az orosz katonák 407 repülőgépet, 228 helikoptert, 3741 pilóta nélküli légi járművet, 415 légvédelmi rakétarendszert, 8647 harckocsit és egyéb páncélozott harcjárművet, 1082 harcjárművet semmisítettek meg. kilövő rakétarendszereket, 4570 tábori tüzérségi eszközt és aknavetőt, valamint 9483 különleges katonai járművet.

18:32
április 12, 2023
Vágólapra másolva!

Oroszország lelőtt egy ukrán Szu-24-es bombázót Donyeckben

Az orosz vadászrepülőgépek lelőttek egy ukrán Szu-24-es bombázót a Donyecki Népköztársaság felett - közölte szerdán az orosz védelmi minisztérium.

Az orosz operatív és taktikai repülés, a rakétaerők és a tüzérség az éjszaka folyamán 117 helyen 94 ukrán tüzérségi egység tüzelőállásait, embereit és felszerelését találta el - közölték

18:48
április 12, 2023
Vágólapra másolva!

Kijev 180 katonát veszített Juzsnodonyeck és Zaporozsje közelében

Az orosz védelmi minisztérium szerdán közölte , hogy Kijev veszteségei Juzsnodonyeck és Zaporozsje irányában 180 katonát tettek ki .

21:05
április 12, 2023
Vágólapra másolva!

Légiriadót hirdettek Ukrajna több régiójában

Légiriadót adtak ki három kelet-ukrajnai régióban. A források szerint a szirénák Ukrajna Harkov, Dnyipropetrovszk és Poltava régiójában, valamint a Kirovograd régió több kerületében is megszólaltak.

21:22
április 12, 2023
Vágólapra másolva!

Kijev tagadja, hogy Bahmut 80 százaléka orosz erők ellenőrzése alatt lenne

Szerhij Cserevatij, a keleti országrészben harcoló ukrán haderők szóvivője azután nyilatkozott a témáról a Reuters hírügynökségnek, hogy a Wagner orosz magánhadsereg vezetője kijelentette: a katonái előrenyomultak, hogy több hónapos harcok után elfoglalják a Donyeck megyei várost.

Cserevatij leszögezte, hogy Kijev 20 százaléknál jóval nagyobb részt ellenőriz a város térségében.

 

Most léptem kapcsolatba a város védelmét biztosító egyik dandár parancsnokával. Határozottan állíthatom, hogy az ukrán védelmi erők Bahmut jóval nagyobb százalékát ellenőrzik  

– fogalmazott.

21:34
április 12, 2023
Vágólapra másolva!

Az ukrán fegyveresek Donyeck két kerületét lőtték

Az ukrán csapatok moszkvai idő szerint 15 óra 30 perckor Donyeck Kirovszkij és Kujbisevszkij kerületeit lőtték, hat darab 155 milliméteres „NATO" kaliberű lövedékkel - írta meg a Ria.ru.

06:26
április 13, 2023
Vágólapra másolva!

Ez a közvetítésünk véget ért

Friss tudósításunkat ITT TALÁLJA.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!