Ezrével menekültek el országukból az ukrán férfiak, intenzíven támadnak az oroszok

Ukrajna, Oroszország, konfliktus, háború, 2023.11.11.,
DONETSK OBLAST, UKRAINE - NOVEMBER 11: Ukrainian soldiers leave the remains of artillery shells at their fighting position in the direction of Bakhmut as the Russia-Ukraine war continues in Donetsk Oblast, Ukraine on November 11, 2023. (Photo by Diego Herrera Carcedo/Anadolu via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 633. napjáról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül18 bejegyzés
07:32
november 18, 2023
Vágólapra másolva!

Ez történt pénteken

Előző napi közvetítésünket ITT OLVASHATJA!

07:34
november 18, 2023
Vágólapra másolva!

Orosz drónokat lőttek le Kijev felett

Az ukrán légvédelem lelőtte az összes drónt Kijev közelében, írta a Kyiv Independent a város katonai vezetésére hivatkozva.

07:36
november 18, 2023
Vágólapra másolva!

Orosz bombázók a NATO légterénél, Norvégia vadászgépeket küldött fel

Norvégia vadászgépeket vet be az orosz bombázók elfogására, az orosz gépek állítólag a NATO légterének közelében repültek - írta a Kyiv Independent.

08:04
november 18, 2023
Vágólapra másolva!

Több mint tízezren jöttek tegnap Ukrajnából

Magyarországra tegnap az ukrán-magyar határszakaszon 5325 fő, a román-magyar határszakaszon belépők közül 4879 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett - közölte a legfrissebb adatokat az Országos Rendőr-főkapitányság. 

A beléptetettek közül a rendőrség 41 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében - írták. 

09:02
november 18, 2023
Vágólapra másolva!

7 év börtönt kapott egy orosz háborúellenes művész - fotó

Alekszandra Szkocsilenko 2022 márciusában, nem sokkal azután, hogy Oroszország megszállta Ukrajnát,

egy élelmiszerboltban háborúellenes üzenetekkel cserélte ki az árcédulákat.

A bíróság ezért hét év börtönre ítélte – írta a Kyiv Independent.

09:41
november 18, 2023
Vágólapra másolva!

4000 kibertámadás Ukrajna ellen

Közel 4000 kibertámadást jegyzett fel az ukrán számítógépes vészhelyzetekre reagáló csoport 2022 januárja és 2023 szeptembere között - közölte az amerikai pénzügyminisztérium egyik tisztviselője november 17-én.

10:47
november 18, 2023
Vágólapra másolva!

Hullámokban támadtak az orosz kamikaze drónok

Az ukrán légierő jelentése szerint 38 orosz Shahed drónból 29-et lőttek le az éjszaka folyamán. A jelentés szerint Oroszország hullámokban indított kamikaze drónokat déli és délkeleti irányból.

11:35
november 18, 2023
Vágólapra másolva!

Orosz menekültek a finn határon

163 menekült érkezett Finnországba az orosz határon keresztül, miután mától felfüggesztették az Oroszországgal közös határon lévő déli ellenőrzőpontok működését. Az év eleje óta eddig 335 menekült érkezett.

12:19
november 18, 2023
Vágólapra másolva!

Kimenekítik a gyerekeket a harcok sújtotta Kupjanszkból

Egy tucatnyi gyermek maradt még a Harkivi területen lévő, harcok sújtotta Kupjanszk községben, 283-at pedig evakuáltak - jelentette ma Oleh Szinyehubov kormányzó.

13:22
november 18, 2023
Vágólapra másolva!

Stratégiai fontosságú várost próbálnak bekeríteni az oroszok

Az orosz haderő október elején fokozta az Avdijivka és a környező települések elleni szárazföldi támadásokat, hogy megpróbálják bekeríteni a stratégiai fontosságú várost.

14:35
november 18, 2023
Vágólapra másolva!

Súlyos orosz támadások érték Herszon régiót

Egy ember meghalt, három pedig megsebesült a délnyugat-ukrajnai Herszon régiót ért orosz támadásokban pénteken - jelentette a régió kormányzója.

Olekszandr Prukudin elmondta, hogy a régió székhelyét, Herszon várost 26 támadás érte. A Telegramon közzétett bejegyzésében Prukudin azt állította, hogy több mint 500 tüzérségi lövedéket lőttek ki az oroszok a térségre.

A város visszafoglalása óta a helyi hatóságok szerint több mint 400 civil halt meg és mintegy 1700 megsebesült az orosz támadásokban - írja a The Guardian.

15:28
november 18, 2023
Vágólapra másolva!

Aknára futott egy gabonát szállító hajó az ukrán partoknál

A Georgia S nevű, libériai zászló alatt közlekedő hajóról van szó, amely gabonarakománnyal hagyta el Juzsnyij kikötőjét.

A MarineTraffic szerint a gabonaszállító a romániai Constanta kikötőjébe tartott - idézte a Reuters az ukrán kormány egyik forrását. A jelentések szerint a hajó által elszenvedett kár jelentéktelen.

16:14
november 18, 2023
Vágólapra másolva!

Az oroszok csapást mértek a Dnyeperen átkelt ukrán csapatokra

Az orosz hadsereg közlése szerint bombázták az ukrán erőket a dél-ukrajnai Dnyeper folyó közelében, és mintegy 75 ukrán katonát öltek meg.

Pénteken az ukrán hadsereg közölte, hogy csapataik kiszorították az orosz katonákat a Dnyeper folyó keleti partján lévő állásaikból Herszon régió egyes részein, és több hídfőállást létesítettek.

Két nappal korábban Moszkva először ismerte el, hogy az ukrán erők egy része átkelt a Dnyeper keleti partjára, de azt mondták, hogy az ukrán csapatok ott "pokoli tűzzel" néztek szembe - írja a The Guardian.

17:13
november 18, 2023
Vágólapra másolva!

Orosz rakétatámadás ért egy ukrán falut

Az ukrán rendőrség közölte, hogy Oroszország rakétatámadások sorozatát mérte a frontvonalhoz közeli Komyshuvakha falura Zaporizzsja régióban - írja a The Guardian.

"Az első két csapás következtében négy helyi lakos megsérült, és tűz ütött ki egy lakóházban" - áll a közleményükben.

"Amikor a rendőrség és a mentők a helyszínre érkeztek, az oroszok újabb csapást mértek. A mentőszolgálat két dolgozója meghalt, további három pedig megsebesült".

18:05
november 18, 2023
Vágólapra másolva!

Az ukránok szerint sikeresen támadják az orosz hadihajókat

Az ukrán haditengerészet szóvivője egy televíziós műsorban arról számolt be, hogy az orosz invázió kezdete óta 15 orosz hadihajót semmisítettek meg és további 12 hajóban okoztak károkat a Fekete-tengeren.

A szóvivő szerint Oroszország a Kijev számára nehezebben elérhető, Ukrajnától távolabb eső pozíciókba kényszerül helyezni haditengerészeti erőit, ami viszont logisztikai gondokat okoz az oroszoknak.

19:08
november 18, 2023
Vágólapra másolva!

Áramkimaradásokat okoztak Ukrajna szerte az orosz dróntámadások

Oroszország az éjszaka folyamán nagyszabású dróntámadást hajtott végre Ukrajna ellen, amely infrastrukturális létesítményeket ért, és több mint 400 városban és faluban okozott áramkimaradásokat az ország déli, délkeleti és északi részén - közölték ukrán tisztviselők.

Az ukrán légvédelem 29-et lőtt le az orosz területről indított 38 iráni gyártmányú Shahed drónból - közölte az ukrán légierő a Reuters szerint.

20:13
november 18, 2023
Vágólapra másolva!

Orosz médiaszolgáltatót blokkol Kazahsztán

A kazah hatóságok blokkolták az orosz Szputnyik24 szolgáltatót, amely az orosz államilag ellenőrzött televíziós csatornákat sugározza Kazahsztánban - jelentette a kazah média november 18-án.

21:23
november 18, 2023
Vágólapra másolva!

Tovább folytatódnak az orosz támadások Herszon régió ellen

Az Ukrajna déli részén fekvő Herszon régióban orosz tüzérségi támadások két embert, köztük egy önkéntest sebesítettek meg november 18-án - jelentették a helyi hatóságok.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!